Zari
ohodnotit

Star Trek II: Khanův hněv

Star Trek II: The Wrath of Khan

Další název:
Star Trek II: Khanov hnev; Star Trek II - Der Zorn des Khan
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
113 minut
„Geneticky vyšlechtěný diktátor Khan se po letech vrací, aby pokračoval ve svém ďábelském plánu.“

Komentáře k filmu Star Trek II: Khanův hněv

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2014
První celovečerní snímek   'Star Trek' měřící síly s   Kubrickovou '2001: Vesmírnou   odysseou' nezůstal pozadu a   předčil veškerá   očekávání. Jeho úspěch   byl zasloužený a tak   netrvalo dlouho a vzniklo   pokračování. Komorní   vyprávění bylo zachováno,   i když se zde objevilo i   několik menších akčních   scén. Tvůrci do děje   zasadili padoucha a tak   posádka lodi Entepraise má s   kým co do činění. Trochu   zamrzí, že tu již není   tolik efektů jako v   předchozím snímku. Tyto   věci uchvátili svoji   vyzualitou a fantasií. I tak   však tento druhý díl nijak   nezaostává a svému   předchůdci dělá čest.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Druhý ST film se svou   atmosférou opět blíží k   atmosféře seriálu (dokonce   na něj navazuje - konkrétně   na epizodu Space Seed) a ve   srovnání s prvním filmem je   akčnější a asi i   chytlavější. Ani chvíli   nenudí, nabízí výborně   zpracovaný příběh o   pomstě, staří známí jsou   stále stejně skvělí a   navíc se tu objevuje nová   zajímavá a mě sympatická   postava (Saavik). Triky mi   přijdou zase o něco lepší   a ve srovnání se seriálem   přímo úžasné (čímž   seriál samozřejmě nehaním,   jen mě fascinuje ten pokrok).   Ovšem, pokud nejste Vulkánci   plně ovládající své   emoce, doporučuji si k filmu   vzít zásobu kapesníků, na   konci se vám dost možná   budou hodit. Nejspíš to tu   už každý ví, ale kdyby   náhodou, tak nebudu   schválně spoilerovat.   Zároveň upozorňuji, že   spoilerem je už samotný   popis k třetímu Star Treku a   že jsem se tak onu událost   omylem dověděl dopředu - a   jsem za to rád, protože   nevědět, co bude dál, tak   budu po tomhle filmu na   zhroucení i přesto, že je   opravdu výborný. Jen si budu   muset co nejdříve pustit   třetí film ... a vyjadřuju   lítost nad těmi, co ST II   viděli v době svého vzniku,   protože čekání na ST III   muselo být opravdu   neúnosné.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Užasné lepší než   jednička khán byl pořádný   padouch když poslal ty malé   červy na jediné kteří by   mu mohly pomoct dostat   kapitána Kirka k tomu spíš   Khán nachystal odplatu je s   těmy lidmi které vyhodil   kapitán Kirk z Enterprise jen   byla škoda že umřel spock   ale podle názvu v třetím   dílu to vypadá že se spock   vytratí tudíž nějak   přežije i když tam Khán   byl pod palbou Enterprise   stejně to nevzdal ale už od   toho momentu se zdálo že   Khán to prohraje zválšt   když to bylo nakonci filmu.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Star Trek II: Khanův hněv
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Kolik těch "Star   Trek" filmů vlastně je?   Tuším že v dnešní době   už jedenáct. Teď už ale   vím, kterým dílem se nechal   J. J. Abrams inspirovat.   Aspoň mě osobně to dost   připomínalo jeho   nejnovější "Star   Trek". Jinak je zde   samozřejmě mnoho co   vytknout. Ať už křečovité   výkony herců, posádka   složená jen ze samých   Mirků Dušínů. Pane, jaký   je úkol? - Varpovou   rychlostí. - Provedu. -   Mezitím co všichni kadeti   utíkali, on jako jediný   zůstal na svém místě. Co   to má sakra znamenat? A Spok,   největší správňák ze   všech. Mno, ale co se musí   nechat, i přes starší datum   provedení si dokázal film   udržet mojí pozornost celou   dobu a ani na chvíli mi   nedovolil odtrhnout oči od   obrazovky. A co také oceňuji   je obsazení původní   posádky ze seriálu. Myslím   tím toho úplně původního   seriálu ze šedesátých let.   Vím že v dnešní době už   může působit téměř   směšně, já na něm ale   díky mému tátovi,   obrovskému fanouškovi,   vyrůstal. Takže mě nikdo   nebude kazit kapitána Kirka   ani Spocka...
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Star Trek jak se patří
Oproti jedničce, velký   postup kvality nahoru. Khanův   hněv je oproti prvnímu dílu   více akčnější,   svižnější, trikově   nabitější - prostě   lepší. Mě se tahle změna   líbila, Nicholas Meyer to   zrežíroval velmi dobře a   hudební doprovod také nebyl   špatný. Děj celého filmu   byl oproti minulému nabitý,   filmově efektnější a   navíc Khan je naproto   dokonalý záporák a Ricardo   Montalban si ho zahrál velmi   dobře. Digitální efekty se   o velký kus zlepšily a bylo   to hodně vidět. Kirkova   posádka opět nezklamala,   akorát mě teda moc   nepotěšil ten zatracenej   konec :(. Ale celkově je   tenhle film o dost lepší   než minulý, nudit se u něj   rozhodně nebudete a   přemírou akce budete   žasnout tak, jako já. 85%.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
STAR TREK
KHANŮV   HNĚV

V   dalším díle série Star   Trek se seznamujeme s   projektem Genesis. Výzkumná   loď se dostane na planetu,   kde se setká se skupinkou   geneticky upravených lidí.   Jejich osud nebyl rozhodně   lehký. Jejich vůdce Khan se   proto chce pomstít za svůj   těžký život tomu, kdo je   podle něj za jeho osud   odpovědný – admirálu   Kirkovi. A další vesmírné   dobrodružství může   začít. Tento díl je mnohem   víc akční než úvodní   film. Přináší víc efektů   a triků. A i morální   poselství – snaha   ovlivňovat okolní světy k   obrazu naší Země není   dobrý nápad. Velmi dobrý   snímek, nelze jinak než   doporučit ke shlédnutí.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Po zldouhavém prvním dílu   konečně přichází to co si   člověk představí pod   pojmem velkolepá sci-fi.   Zajímavý záporák, slušné   akční scény, napětí a   skvělá hudba.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Na rovinu: první filmový   Star Trek se mi líbil o něco   víc, ale chápu, že komu moc   nesedí inspirace   kubrickovským vesmírným   baletem a baží po větší   dramatičnosti dává dvojce   přednost.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Měl jsem šanci vidět i díl   ze Star Treku, který tomuto   filmu filmu předcházel, tak   pro neinformovaného diváka   to může být i mírně   matoucí. Ale pro ST fanouška   to nemusím psát :). Podle   mě jeden z nejlepších ST   filmů ze staré série. Vždy   jsem byl a budu vaším   přítelem.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tento díl je fanoušky -   Trekkies považován za vůbec   nejlepší díl celé   původní „Kirkovské“   série. Já osobně myslím,   že se hlavně tvůrci   vyvarovali chyb z   předchozího Star Treku a   přidali více   dobrodružství, akce a   triků. Navazuje na díl   původního seriálu ze 60.   let minulého století s   názvem „Space Seed“.   Možná nepochopíte důvody   motivace a charakter Khana ani   jeho důvod k takové   nenávisti vůči   Kirkovi,také jsem s tím   měla trochu potíže. Na   postu skladatelském se   objevil James Horner, který   je důstojným   pokračovatelem, protože jeho   hudba sedí k celému filmu   naprosto perfektně. Závěr   filmu je smutný, protože   jedna z hlavních postav   umírá, ale je otevřený,   což je poměrně důležité,   nemyslíte?... :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24611minih24611Pršelo jim štěstí (1963) 
Pršelo jim štěstí n
minih184620minih184620Mr. Wong, Detective (1938) 
Mr. Wong, Detective n
minih12879minih12879Moře začíná za vsí (1987) 
Moře začíná za vsí n
minih27256minih27256Muž jménem La Rocca (1961) 
Un nommé La Rocca n
minih39645minih39645Správnej polda (2003) 
Stander n
minih85625minih85625Plán útěku (2013) 
Escape Plan n
minih43510minih43510Dům (1986) 
House n
minih148768minih148768Vetřelec: Covenant (2017) 
Alien: Covenant n
minih115750minih115750Špión (2015) 
Spy n
minih50269minih50269Dvojčata (2008) 
Reflections n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Star Trek: Do temnoty (2013)

 Star Trek: Do temnoty (2013)
Star Trek: Do temnoty n
Star Trek Into Darkness
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]

 Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]
Star Trek: Of Gods and Men n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Russ

(spin-off)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)

 Star Trek: Film (1979)
Star Trek: Film n
Star Trek - The Motion Picture
Žánr: sci-fi / dobrodružný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Driml

Driml Karel

Naposled navštívené:
Karel Driml

Driml Karel