Jeden svět
ohodnotit

Star Trek: Film

Star Trek - The Motion Picture

Další název:
Star Trek
Rok:
1979
Délka:
132 minut
„Slavná vesmírná loď Enterprise má další problém: neznámého vetřelce, který se odhodlal zničit zemi…“

Obsah filmu Star Trek: Film

 
Ve vesmíru to opět začíná vřít. Nejsilnější loď pozemské hvězdné flotily Enterprise má před sebou další úkol, který patří mezi jeho nejtěžší za dobu jeho existence. V teritoriu jí totiž začne řádit neznámý vetřelec, který zničí hned tři mohutné klingonské lodě, což znamená, že kapitán James Kirk se vrací do nové Enterprise převzít velení. I když všichni spojí své síly, aby neznámého útočníka zastavili, jemu se stále daří unikat ke svému cíli. Tím je pro něj nicnetušící planeta Země…

Zdroj: Nova

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Star Trek: Film >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Od začátku ubíjející pomalé tempo a   fascinace dnes už zastaralou technikou, ke konci   se přece jen vyloupla nějaká ta hlubší   myšlenka o spojení živé a umělé bytosti.   Seriál měl větší švih.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Po úspěchu Kubrickovo vizuálního počinu   '2001: Vesmírná odyssea'(1968) bylo jen otázkou   času, kdy bude natočen i celovečerní snímek   Tv seriálu 'Star trek'. Kubrick udal směr,   kterým se později vydalo mnoho tvůrců. I zde   je to ve vesmírných scénách značně znát. I   hlavní hudební motiv se divákům vryl do   paměti stejně dobře, jako u Vesmírné odyssey.   Vyprávění je komorní, což znamená, že se   veškeré dějství odehrává na palubě lodi   Interprise. I u akčních scén se pouze ukazuje   počínání posádky. Vše je poklidné a přesto   dramatické. Chvílemi dějství ztrácí tempo a   tak na dnešní dobu takovéto sekvence můžou   působit krapet nudně, ale to všechno   vyrovnává vcelku silný příběh. Jedná se o   fenomenální počin, který se v žánru sci-fi   také zapsal do filmové historie.
LetztesBiest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Nejdříve jsem z tohohle filmu měl trochu   smíšené pocity, protože jde jinou cestou než   původní seriál, který je víc odlehčený a   občas i trochu komediální - a od filmu jsem   čekal něco podobného. Tady je ovšem atmosféra   mnohem ponuřejší a od událostí v seriálu už   také uplynul nějaký čas ... Ovšem Kirk si   naštěstí vynutí jak kapitánský post na   Enterprise, tak přítomnost "Kostry"   McCoye a také tu samozřejmě máme možnost   vidět spoustu dalších starých známých ...   Přesto, jak už jsem říkal, není to seriál a   ačkoli jsem tím byla ze začátku zaskočen, tak   jsem si v průběhu filmu zvykl a nakonec mě   právě ta ponuřejší a neustále hutnější   atmosféra (kterou sem tam můj oblíbený doktor   McCoy odlehčil nějakou hláškou) naprosto   pohltila. Moc se mi líbil i konec a to i přesto,   že odpověď na otázku, která tam vyvstane je   celkem jasná. Takže, ačkoli jsem to zpočátku   viděl tak maximálně na 8/10, nakonec dávám   9/10, protože to, co mi na filmu nejdříve snad   i trochu vadilo (zkrátka jsem čekal něco   jiného - až na to někdy v budoucnu kouknu   znova, budu alespoň vědět do čeho jdu a   tudíž to budu zase vnímat trochu jinak) se   nakonec stalo velkým kladem a myslím, že tento   film je důkazem, že se ST dá pojmout i jiným   způsobem a přitom kvalitně.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Děj byl skvělý a film užasný kapitán Kirk v   new yorku kde se setkal z důstojníkem entrprise   a efekty ty byly prostě užasné na konec   sedmdesátých let je to výborný výkon.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Nádherná sci- fi
Star Trek, jak má být. Ten film má v podstatě   jen jedno velké mínus - je to až příliš   dlouhé a místy nudí, jinak to ovšem byla   nádhera a já jsem spokojen. Nevím, proč tady   kritizujete ty efekty, na tu dobu byly vážně   dechberoucí a i mě se zatraceně líbily. A   Enterprise samozřejmě opět krásná...   Příběh je zajímavý a napínavý a vše je   doplněné chytlavou hudbou Jerryho Goldsmithe.   Potěšili mne i pěkné záběry na Golden   Gate...:D. Působivé efekty, příběh,   obsazení, hudba, prostě jedním slovem klasika,   jak se patří. První Star Trek mě velmi   potěšil, ovšem pořádně se to rozjede až ve   druhé polovině... 80%
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
STAR TREK (1979)

První celovečerní film ze   série Star Trek. Je pravda, že film se dnes   hodnotí hodně špatně. Od jeho natočení   uběhlo více než 30 let !!! Takže triky,   vizuální efekty a celkový styl natáčení jsou   dnes někde na úplně jiné úrovni. A navíc ve   srovnání s novým filmem, který vznikl v roce   2009 je to ještě těžší. Ale pokusím se   oprostit se od těch let, které uplynuly a   podívat se na něj objektivně. Film poskytuje   první skutečný výlet do vesmíru, takže je   odvážný a originální. Na tehdejší dobu je   plný dosud nevídaných triků. Je originální   svým tématem. Jde o první setkání se strojem,   který se vrátil zpět na svět obohacen o   poznání, které jej změnilo natolik, že   přestal být strojem – no není to úžasné.   Myslím, že když se oprostíme od těch let,   které uplynuly od vzniku filmu, musíme mu   ponechat minimálně jeho originalitu. Já tento   film hodnotím vysoko už jen zato, že byl první   a byl ve své době úspěšný. Stále mám pro   něj slabost.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Kultovní seriál "Star Trek", který   během konce 60. a začátkem 70. let získal   takřka kultovní status a uchvátil tisíce   fanoušků se začátkem let 80. konečně dočkal   prvního celovečeráku a rozhodně to neměl   jednoduché, jelikož to byla doba, kdy Lucas   představil divákům svou sci-fi ságu.   "Star Trek" však byl vždy o něčem   jiném a možná právě proto mě osobně   vyhovuje spíše Lucasova sci-fi vize. Jako   všechy ostatní "startrekovské" filmy   i zde většinu času strávíte na palubě   vesmírné lodi. Ze začátku mi to ani nevadilo,   rozjezd byl více než slušný a vypadalo to na   velice zajímavou a nápaditou sci-fi. Ani mi   nevadilo, že boje se odehrávají v   komunikativním rytmu mezi veliteli lodi a   jakékoliv akční scény byste ve filmu hledali   marně. Byl bych schopen překousnout i na   dnešní dobu velice směšné triky a ne zrovna   strhující výpravu. Co mě však zamrzelo byl   fakt, že se film ve své druhé polovině   zastaví a to doslova. Vešekeré pokusy o   napětí jsou pryč a celkový dojem z tohoto   sci-fi kultu byl hodně rozpačitý. Naštěstí   jsem si spravil chuť na druhém o dost   akčnějším dílu.
finarfin1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Moje první seznámení se Star Trekem dopadlo   víc než dobře! Vysloveně jsem si užíval   hutnou atmosféru, špičkování mezi Kirkem a   Dekkerem mě bavilo. V´Ger rules!
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Ve srovnání s původními sériemi velký krok   kupředu, hlavně co se týče vizuální   stránky. Tempem se film očividně inspiroval   spíše u Kubrickovy Odyssey než u aktuálně   hitových Star Wars. Všechno je tu tak nějak   dospělejší včetně chování známých postav,   zmizelo hlavně neustálé vzájemné   popichování trojice Kirk - McCoy - Spock, které   už mi v seriálu lezlo trochu na nervy. Velmi   solidní sci-fi s atmosférou. Skutečný   začátek kultu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Tak to je již dnes asi nepřekonatelná klasika   uvědomte
si rok vzniku a špičkové efekty   a triky a máme tu špičku.
A dobré herecké   výkony.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7090minih7090Dva supernosáči (1983) 
Die Supernasen n
minih74615minih74615Jedna mezi oči (2012) 
Bullet to the Head n
minih102929minih102929Sněhurka bratří Grimmů (2012) [Video] 
Grimm's Snow White n
minih42971minih42971Okamžik zlomu (2007) 
Fracture n
minih44826minih44826Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs n
minih118199minih118199Láska ve hvězdách (2014) [TV seriál] 
Star-Crossed n
minih147872minih147872Miluji tě modře (2016) 
Miluji tě modře n
minih118936minih118936Nelítostný žert (2013) 
Hateship Loveship n
minih136725minih136725Kundo: Čas pomsty (2014) 
Kundo: Minraneui sidae n
minih138938minih138938Anděl Páně 2 (2016) 
Anděl Páně 2 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do temnoty (2013)

 Star Trek: Do temnoty (2013)
Star Trek: Do temnoty n
Star Trek Into Darkness
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)

 Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Star Trek II: Khanův hněv n
Star Trek II: The Wrath of Khan
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)Star Trek: Film (1979)Star Trek: Film (1979)Star Trek: Film (1979)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10