Zari
ohodnotit

Šílený Max: Zběsilá cesta

Mad Max: Fury Road

Další název:
Mad Max 4; Šílený Max 4; Šialený Max: Zbesilá cesta; Mad Max: Zbesilá cesta
Rok:
2015
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
14.5.2015
„Budoucnost patří šílencům.“

Komentáře k filmu Šílený Max: Zběsilá cesta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $154,058,340║Tržby   Celosvetovo $378,858,340 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $40,501,162║ Tržby za   predaj DVD v USA   $19,825,441║ ABNORMÁLNE   NESKUTOČNÉ ŠIALENSTVO!!!   toto nie je film, toto je   nová modla akčného žánru,   nedýchal som, toto sa vymyká   všetkému možnému a   nemožnému, čo sme doteraz   videli, dokonalé vo   všetkých stránkach, drsné,   veľkolepé, epické,   špinavé do mrku kosti,   herecky brilantné, dych   berúca jazda od začiatku po   koniec, kamera a hudba idú   ruka v ruke v precíznej   brilantnosti, 3D efekt si   našiel po dlhšej dobe opäť   svoj účel! FILM ROKA 2015,   George Miller jedine Oscar za   réžiu, nič iné si   nezaslúži __/videl v kine 3D   verziu: 100%/__ 3D   jednoznačne odporúčam dá   to filmu dosť na vrch   __/videl v kine 2D verziu 2x:   100%/__ __
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2015
3D pecka letošního "léta"
Čtvrtý Max se podle mě   stane okamžitou žánrovou   klasikou. Je totiž návratem   do dob, kdy tento typ snímku   nebyl synonymem pro   přepálené počitačové   triky a efekty, které   kaskadéra (natož herce) z   masa a kostí neviděli ani   jednou za uherský rok.   Naopak, tohle jsou ve všech   myslitelných ohledech   osmdesátky do morku kostí.   Akorát s možnostmi i   rozpočtem odpovídajícím   21. století a s nejlepší   akční hrdinkou "co   není jen chlap s kozama"   od dob Ripleyové z prvního   Vetřelce. Je sice smutné,   že takový biják je tu pouze   jako svým způsobem   neopakovatelná studiová   anomálie, ale o to více   nelze než čtvrtého Maxe   uznale obdivovat, pokud ne   přímo upřímně milovat.   Rozhodně stojí za vidění!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2015
25 let údajně čekal   scénář na zfilmovaní a je   těžko říci jestli je to   dobře či špatně. Tehdy se   ještě mohl v hlavní roli   objevit Mel Gibson a mělo by   to daleko větší punc   tehdejšího stylu   natáčení. I když se   režisér a scénárista v   jedné osobě George Miller   nechal slyšet, že současné   počítačové možnosti nijak   nevyužíval a vše natočil   stejnou metodou jako tehdy.   Inu, zkusme tomu uvěřit.   Každopádně použitý 3D   obraz však na škodu vůbec   není. Mela Gibsona tedy   vystřídal Tom Hardy a nijak   to není ani znát. Své role   se zhostil velmi dobře a   náležitě přesvědčivě.   Tento chlapík rozhodně má   ve světě filmu svou   budoucnost. To co na tomto   filmu nejvíce láká jsou   hlavně automobilové   honičky. Překoná to však   všechna očekávání? Tohle   všechno tu už prostě bylo a   nemusíme chodit ani moc   daleko. Při vzpomínce na   akční biják z prostředí   věznice 'Rallye Smrti' se   zdá, že už není v tomto   směru čím překvapit. Tento   čtvrtý díl se hodně   přibližuje k dílu druhému   a řekl bych, že je to   jedině dobře. Po slabé   trojce dobrá volba. Snímek   se jednoznačně povedl a   když už to má nového   hlavního představitele,   přimlouval bych se o   natočení dalších   pokračování. Jak se   říká: Kujme železo dokud   je horké. P.S. S tím   ohromným vyleštěným   trezorem v jeskyni to mysleli   vážně? V   postapokalyptickém světě to   vypadá dost podivně.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
Absolutní nářez! Vychytaný   akce. Nad dějem moc   nepřemýšlet tady jde o akci   a ta je parádní.   Brutální-surovou a to se   myslím povedlo velmi dobře.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2015
Čtvrtý díl předčil   jedničku,skvělé   kostýmy,masky,efekty,prostře   dí a skvělé herecké   výkony.Dobře vymyšlené   dopravní prostředky s   bizardními tvary ať už jako   ježek nebo náklaďák s   kytaristou a   bubeníkem,pouštní   prostředí jako vyšité pro   postapokalyptický   příběh,akční scény ve   svižném tempu a k tomu   dobře namaskovaní padouši.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2016
George Miller oprášil od   silného nánosu písku sérii   Šíleného Maxe a přichystal   pro nás neskutečnou pecku.   Tvůrce sice má ve   filmografii oba díly Happy   Feet nebo pokračování   prasátka Babe, ale tady   dokázal, že „staré   koště stále dobře mete“   a ví, jak se správně točí   akční a napínavé sekvence.   Je to jako nasednout na   horskou dráhu a hned za   první zatáčkou už jedeme   pěkně z velkého kopce.   Zachmuřený Tom Hardy toho   sice moc nenamluví, ale s   Charlize Theron tvoří dobrý   tým. Šílený Max: Zběsilá   cesta se tak pro mě osobně   stala akčním filmem   loňského roku.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2015
Nonstop peklo
Nikdy jsem nebyl obdivovatelem   púvodního Maxe, to ale nic   nemění na faktu že ten   nový he bezpochyby novou   ikonou akčního filmu ! Hardy   není pravý Max , a Charlize   je božská . Dále již není   nutné herecky řešit neboť   : Hypercool absolutně   dokonalá akční podívaná,   s neskutečně technicky   vymazlenými scénami, super   střihem a geniální hudbou.   70 letý Miller stvořil za   150 mega legendu ,   nekompromisní nářez kde   není místo na vydechnutí.   Klaním se a těším na   druhé shlédnutí. PS: A to   tyhle typy filmů - Poušť ,   boj, poušť, boj atd fakt   nemusím 90%
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2015
Viděno ve 3D
Nářez nářez a ještě   jednou nářez. Na začátku   se pořádně nadechněte,   pač tuhle Šílenou jízdu   jen tak nerozdýcháte.   Totální zběsilý akční   nášup od začátku až do   konce. A nejen to, snímek má   i skvělý příběh,   nadupaný vizuál,   prvotřídní triky, skvělou   hudbu, drsnost, živelnost,   totální šílenost, drama,   zajímavé, silné a hlavně   skvěle zahrané postavy. V   centru dění není postava   Toma Hardyho, ale postava   Charlize Theron a její   novodobá jednoruká akční   hrdinka Furiosa. Má láska   Theron už se dlouho   nepředvedla tak ve skvělé   formě a roli. Já jsem na   prosto spokojen a nejen já,   pač snímek má už velmi   vysoká hodnocení na   ostatních filmových   databázích. Troufnu si   tvrdit, že to bude   blockbuster roku. Dávám 90%   :)
P.S. Kam se na to   hrabou všichni Batmani,   Supermani, Kapitáni a   Avengeři!
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2017
Mad Max
a jeho původní trilogie mě   nějak minula. Vždycky jsem   viděl kousek a nedokopal se k   tomu, abych dílo shlédl   celé.
Mad Max:   Zběsilá jízda byl ale zcela   jiná káva. Přišel jsem   unavený z práce a film   zrovna začínal. Svou   neuvěřitelnou,   neutuchající akcí,   barevností i vizuálním   stylem mě tak uchvátil, že   jsem dokoukal až do konce,   reklamy, nereklamy.
A   takovým filmům se prostě   sluší dávat vysoké   hodnocení, ať už si o   bláznivosti děje myslím co   chci.
Obdivuhodné mi   také přijde to, že snímek   natočil režisér původní   trilogie. Že se dokázal   oprostit od své tehdejší   práce a nabídnout současné   generaci to, co chce vidět a   nalezl v sobě dostatek   invence k posunutí celé   ságy někam trochu dál. Ne   líp, nebo hůř. Jinam.
Bod strhávám za   představitele hlavní role.   Tom Hardy se opravdu snažil,   ale Mel Gibson je jiná liga.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2017
Původní Mad Max se stal   kultem...bůhví proč. Kromě   Domu hromu šlo o průměrné   snímky. Ovšem tohle, tohle   je nářez! Podivné   panoptikum různých   postaviček ve zběsilé   honičce. Až na nějaké ty   nelogičnosti (co ten dav   vlastně jedl? Když po   vítězství vypustí   rezervoár vody, tak co potom   pijou?), jde o solidní   postapo film.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2015
No .. tak já si tedy myslím,   že celý film vystihuje   samotný název - zběsilý   nebo také šílený. Tohle je   totiž opravdová hardcore   jízda, která chyběla na   plátně a něco podobného   lze těžko najít. Miluji   akční filmy a tohle   opravdový vrchol produkce,   akční peklo podtržené   krutě vyšperkovanou   vizualizací. Do toho   připočtena skupina   řádících magorů na   strojích, které snad   pochází z neskutečna a v   čele tak trochu tichý T.   Hardy, který má ovšem   fakticky nabouchané charizma   a do role se výborně hodí   (mám toho herce s každou   jeho rolí raději). Takže   jasná kinovka a přemíra   spokojenosti a nadšení z   Millerova díla.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2019
Šílený Max: Zběsilá cesta
Když můj spolubydlící   obstaral domácí kino, bylo   jasné, že musíme vybrat   nějaký fakt super biják, na   kterém to všechno   ozkoušíme. Takže snímek   režiséra Gerge Millera,   autora původních tří Mad   Maxů byl téměř jasná   volba.
Jako náhrada za   Mela Gibsona nemohl padnout   nikdo jiný, než Tom Hardy,   který je prostě   devadesátkový akční hrdina   dnešních let. Pecka.   Nicholas Hoult, dětská   hvězda, trochu vyrostl a v   herectví se mu daří lépe   než kdy před tím. I když   jasně, tady nešlo o žádné   výkony, ale o akci, akci a   zase akci, na které se fakt   ani trochu nešetřilo. Jako   bonus tu ještě vystupuje   Zoë Kravitz (no jasný, to je   dcera Lennyho Kravitze, ta jak   se nám ukázala nahatá na   obále toho slavnýho časáku   Rolling Stones), takže za mě   úplná spokojenost...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Tuhle Jízdu natočil rejža, kterýmu je 70 let!!!
Mad Max se vrací a to v   novém hávu a velkolepé   výpravě. První Max ujde,   druhý je výborný a třetí   spíš průměr a lehounké   zklamání. Nové zpracování   po letech sází na naprosto   DOKONALEJ audiovizuál, akci,   triky, nápady atd. Po celou   dobu 2 hodin se nebudete nudit   a taky herci jako Tom Hardy i   Charlize Theron do toho dávaj   hodně a nejen oni. Velmi   solidní akční / pos-tapo,,,
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Jeden z mála případů, u   kterých jsem si po traileru   řekl, že to bude kravina,   ale film se mi nakonec líbil.   Šílený Max si mě získal   svým scénářem,   vynikajícími akčními   scénami a uvěřitelným   zpracováním apokalyptického   světa a hlavně herci. Tom   Hardy opět hraje   všemohoucího hlavního   hrdinu, já už ho jinak ani   neznám. Charlize Theron mě   překvapila a Nicholas Hoult   má za sebou zatím svou   nejlepší roli. Filmu bych   možná vytknul trochu   pomalejší začátek, kde to   bylo jedno klišé za druhým,   ale pak začaly honičky v   autech, skvělé dialogy,   krásné ženy a z filmu jsem   byl nakonec potěšen.   Chválím.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2017
Tak tomu teda říkám   řežba. Od začátku do konce   sešup, jak na tobogánu. Tom   Hardy je momentálně v top 10   všech herců Holywoodu,   zahraje cokoliv. No i když   tady to neměl moc těžký,   řekl ve filmu tak 10 vět :-)   Charlize Theron a její role   mužatky na konci světa na   pohodu, dobrá volba. Nicholas   Hoult má před sebou slušnou   budoucnost, protože už po   několikáté svou roli   zvládl na výbornou. Malinkou   kaňkou jsou paradoxně akce.   Chvílema dost   nepřehledné,nareálné a z   říše fantasy. Dost syrové,   ale nadmíru zábavné. Ale   něco mi tam chybělo----80%
Baz78
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2015
Je to prostě akční film.   Kdo čeká nějakou hloubku,   tak si asi spletl žánr.   Prostě nasednete a jedete v   tobogánu akce od začátku   až do konce. No proč ne.   Měl jsem rád původní film   a pokračování se rozhodě   povedlo. Má to ducha   Šíleného Maxe a i když nic   moc nového nepřinese, tak to   vlastně ani nevadí. Bavilo   mě to.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2015
Zběsilá cesta to je   přívlastek který sedí jak   prdel na hrnec. velká   honička půlku filmu tam a   velká honička zpět. Tři   hvězdy se mi zdá málo ale   čtyři zase moc o to víc.   Jinak na vypnutí a jedno   zkouknutí pro mě zábavný,   víckrát to už vidět   nepotřebuju a ani nevím   kolik to má společného s   původním Maxem, to jsem   neviděl nic
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2016
Ne nadarmo má tento Mad Max   podtitul "Zběsilá   jízda". Jízda to fakt   byla! S otevřenou pusou   lapáte po dechu, když   obdivujete tu vypiplanou   akční smršť a nemáte ani   čas přemýšlet nad tím,   jakej je to vlastně všechno   nonsenc. Za mě palec   nahoru!

PS:   Klobouk dolů před   feministkami! Protlačit   Furiosu v podstatě do hlavní   role, co asi stálo dost   úsilí.;)
brizaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Abych byl upřímný,čekal   jsem daleko víc. Na druhou   stranu, Jiřinovi je sedum   pětek a s přehledem v akci   natře přibuzlý Fjůrijousy   a podobný   emogejzrůdnosti,čili jo,   fajn,ale byly momenty, kdy   jsem se nudil. Zkrátit ten   film o 20 minut a zhustit tím   akci, chrochtám blahem.
ondrapec
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2015
BOMBA
Tento film je výborný. Na   začátku se to rozjede, asi   hodinu se drží napínavé a   rychlé tempo a ke konci to   vyvrcholí. Byt se jedná o   jednoduchý děj, vtáhne vás   a jste napnutí po celé 2   hodiny. Výborné herecké   obsazení, efekty a kamera.   Doporučuji...
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2016
Možná mě tady teď spousta   mladších uživatelů,   kteří tento film vychválili   do nebes očividně zatratí.   Ovšem nijak mě to nebude   pálit :-) - je mně to   úplně u prdele :-). Víte   všichni moc dobře, že si za   svým názorem budu stát   vždycky a pořád!
Patřím ke generaci,   která sérii o   "Šíleneném   Maxovi" - Mad Max ( s M.   Gibsonem )- sledovala ještě   na VHS a věřte mi nebo ne -   v té době jsme ho   milovali.
Toto   "slavné" remake   mně přijde jako napodobenina   dvojky a trochu i trojky z té   staré klasické série.
Ovšem jedna věc je   jistá - vizuální efekty a   triky udělali tvůrci   úžasně. Dokonce i pointa   filmu nebyla špatná - bylo   to vymyšlené vskutku dobře,   ovšem dost se opakovali - ten   kamion už jsme viděli.
Ten film sice nezatratím,   protože mně skutečně   připoměl staré "Mad   Maxy" a ještě k tomu s   výbornými vizuálními   efekty.
P.S.:   Zajímavostí na tomto filmu   jsou ty "kojné" -   tomu jsem ani nechtěl   věřit.
Přesto víc   jak 6 bodů nedám.
Bylo to sice pro mě   zajímavé podívání, už   jenom kvůli starým "Mad   Max", ovšem pochybuju o   tom, že bych si ho ještě   někdy pustil znovu.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2015
Co se filmu nedá upřít je   originalita, bohužel   chvilkama až moc. Zajímavé   efekty, kostýmy, prostředí,   auta i příběh, ale   zajímavé nerovná se   dobré,skvělé či   ohromující - prostě   zajímavé.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2015
Je to sice duchapustej film   pro vrahy, ale má svoje   nesporný výtvarný kvality.   Bohužel i ty jsou čtvrtým   dílem už trochu okoukaný..   Proč jsem měl pocit, že   roli Maxe hraje Charlize   Theron? Tom Hardy tam byl   spíš jenom na semeno. Film   na prd, ale na jedno   shlédnutí se dá.
adam75
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.9.2015
Jeden dlouhej rockovej   videoclip...upoutávka na   Rychle a zběsile   9...šílenej max- šílenej   film...to je všechno...
Čaroděj_Mrakomor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2020
Poruš dohodu a propadneš kolu!
Filmu by slušelo úplně   jiné jméno. Postava   šíleného Maxe je v
něm totiž v podstatě   vedlejší. Kdyby si na kole   vytočil Gulag, a zmizel   někde v pustině, nic tak   vážného by se ani nestalo.   Možná bych dal snímku asi o   bod vyšší hodnocení.
Biják je totiž jedna   nekončící akce okořeněná   špetkou feminismu, ale to je   všechno. Nic víc nic   míň.
Ruku na srdce,   jediné co je opravdu dobré   je styl a kostýmy. Divák se   tak může opíjet vizuální   podívanou tak, že zapomene,   že herecké výkony, děj a   samotný příběh je   naprostá slátanina.
Pro mě jedno velké   zklamání.
4 body jen   za hudební vůz s kytaristou,   který by si zasloužil   samostatný film.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Nenaplněné očekávání
Slaboduchý odvar skvělé   dvojky Maxe bojovníka silnic.   Přes třicet let dělí tyto   filmy a dnešní tvůrci mají   podstatně lepší možnosti   než dřív ale natočili   bezduchý blábol. Humungulus   a jeho albinos komando co   směřuje do valhaly...Nemluva   Max krevní konzerva a   jednoruká Amazonka na   cestách, trocha benzínu,   prachu a několik výstřelů   . Ztráta času i peněz ,   Howgh.
limec
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Půl filmu jedou doleva a   druhou půlku jedou doprava   toť vše celý děj   prošpikovaný šílenou   akcí......
Nooxly
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.7.2015
akce, jeste neco?
Tento film je neuberitelne   naslapenej akci, prakticky   neda vydechnout. Ma vsak   zasadni vadu - prakticky zadny   dej ( a to akcni filmy mam   rad), dokonce i nekolik   zajimavych naznaku   dotvarejicich svet mad maxe   zustane sotva nazmacenych a   neprispiva tak ve filmi nicim.  
Akcni sceny jsou vsak   super, casto neotrele vcetne   triku...
Zaver: jedno   shlednuti je fakt maximum

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27414minih27414Ničitel (1997) 
Masterminds n
minih94492minih94492Teror na 40. podlaží (1974) [TV film] 
Terror on the 40th Floor n
minih61228minih61228Dítě z Manhattanu (1982) 
Manhattan Baby n
minih158569minih158569Stockholm (2018) 
Stockholm n
minih13163minih13163Muž se zlatou zbraní (1974) 
The Man With The Golden Gun n
minih17404minih17404Přichází Satan! (1976) 
The Omen n
minih4494minih4494Botostroj (1953) 
Botostroj n
minih154291minih154291No není to romantika? (2018) 
Isn’t It Romantic n
minih25242minih25242Tichá radosť (1985) 
Tichá radosť n
minih190953minih190953Laser na mimozemšťany (2022) 
Blasted n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Šílený Max 3 (1985)

 Šílený Max 3 (1985)
Šílený Max 3 n
Mad Max Beyond Thunderdome
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller, George Ogilvie

(pokračování)

Šílený Max 2 (1981)

 Šílený Max 2 (1981)
Šílený Max 2 n
Mad Max 2: The Road Warrior
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max (1979)

 Šílený Max (1979)
Šílený Max n
Mad Max
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(remake)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

16 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

46 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

76 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dangerous Liaisons

Dangerous Liaisons
Dangerous Liaisons

Frontier Rangers

Frontier Rangers
Frontier Rangers

 CafeFX

CafeFX

Naposled navštívené:
Dangerous Liaisons

Dangerous Liaisons
Dangerous Liaisons

Frontier Rangers

Frontier Rangers
Frontier Rangers

 CafeFX

CafeFX