Jeden svět
ohodnotit

Muž se zlatou zbraní

The Man With The Golden Gun

Další název:
James Bond 007: Muž se zlatou zbraní; Muž so zlatou zbraňou; James Bond - Der Mann mit dem goldenen Colt
Rok:
1974
Délka:
119 minut
„Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda.“

Obsah filmu Muž se zlatou zbraní

 
James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Guy HamiltonGuy Hamilton  
hraje:
Roger MooreRoger Moore.....James Bond [46]   
Christopher LeeChristopher Lee.....Scaramanga [51]   
Britt EklandBritt Ekland.....Mary Goodnightová [31]   
Maud AdamsMaud Adams.....Andrea [29]   
Herve VillechaizeHerve Villechaize.....Nick Nack [30]   
Clifton JamesClifton James.....šerif J.W. Pepper [53]   
Soon-tek OhOh Soon-tek.....Hip [41]   
Richard LooRichard Loo.....Hai Fat [70]   
Marc LawrenceMarc Lawrence.....Rodney [64]   
Bernard LeeBernard Lee.....M [66]   
Lois MaxwellLois Maxwell.....slečna Moneypennyová [47]   
Marne MaitlandMarne Maitland.....Lazar [57]   
Desmond LlewelynDesmond Llewelyn.....Q [60]   
James CossinsJames Cossins.....Colthorpe [40]   
Carmen du SautoyCarmen du Sautoy.....Saida [22]   
Gerald JamesGerald James.....Frazier [56]   
scénář:
Richard MaibaumRichard Maibaum  
Tom MankiewiczTom Mankiewicz  
námět:
Ian FlemingIan Fleming.....román   
hudba:
John BarryJohn Barry  
kamera:
Ted MooreTed Moore  
Oswald MorrisOswald Morris  
střih:
Raymond PoultonRaymond Poulton  
John ShirleyJohn Shirley  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Muž se zlatou zbraní >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2022
Devátou bondovkou pokračuje tažení Rogera   Moora. Tentokrát není ohrožen přímo svět (i   když hlavní padouch Scaramnga pracuje na   vytvoření efektivního zdroje energie   využívajíc sluneční svit), ale samotný James   Bond, Scaramanga se totiž považuje za   nejlepšího nájemného zabijáka, vyžadující   jednotlivou odměnu ne menší, než milión   dolarů. Ve filmu sledujeme další řádku   různých speciálních vynálezů, mj.   létající automobil. Opět jsme svědky řady   akčních scén, z nich nejlepší je   pravděpodobně výkrut automobilu během jeho   skoku přes řeku na druhý břeh –   zajímavostí je, že automobil byl speciálně   upraven a kaskadér v něm kvůli úpravě   těžiště ležel. Osobně bych oželel   opětovné uvedení Cliftona Jamese coby šerifa   Peppera (ten mi poněkud vadil již v předchozím   dílu).
Podstatná část příběhu se   odehrává v nádherné scenérii vápencových   krasových věží v zálivu národního parku Ao   Phang Nga v Thajsku (ostrov Ko Ta Pu, zvaný též   jako „ostrov Jamese Bonda“)
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2019
Muž se zlatou zbraní
Když jsem teď cestoval po Thajsku, všiml jsem   si ostrova, který se jmenoval Ostrov Jamese   Bonda. Ihned jsem začal zjišťovat proč, a ano,   je to z důvodu, že se objevil v jedné Bondovce.   Konkrétně v této, Muži se zlatou   zbraní.
Série kterou režíroval Guy Hamilton   mi vždycky připadala trochu slabší. Navíc mi   do hlavní roli nikdy nesedl Roger Moore, nevím   čím to je. Toho vtipu je tam nějak moc a   přijde mi spíš trapnější než   zábavnější, parodujícího sám sebe. Třeba   scéna kdy Bond zvládá svádět dvě dívky   najednou, to už je fakt moc. Jako bondgirl se zde   objevuje krásná švédka Britt Ekland (nahatou   jsme ji mohli vidět například ve filmu   Rituál), která kromě svého vzhledu a dokonalé   postavy nezaujme už vůbec ničím. Tak hloupá   blondýna že se člověk diví, jak ji mohli   přijmout k tajným službám. Nakonec ještě   musím zmínit záporáka, Draculu Christophera   Lee. Mno, jako ušel, ale že bych se nějak o   Bonda kvůli němu bál, to ne...
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2017
Kout železo, dokud je žhavé...
První James Bond s Rogerem Moorem zabodoval a tak   se producenti rozhodli na nic nečekat a hned   vyšvihnout další díl, aby si fanoušci   náhodou svou přízeň nerozmysleli.
Muž se   zlatou zbraní je první bondovkou, kterou jsem   viděl. Bylo to v roce 1987 na škole v   přírodě. Kvalita nahrávky byla úděsná,   dabing žalostný. I tak ale na mne tenhle biják   udělal velký dojem.
Zpětně však tuto epizodu   považuji za jednu z těch méně povedených.   Nejvíc mi asi vadí postava hlavního záporáka.  
Nájemný vrah Scaramanga, v podání   démonického Christophera Lee, obzvlášť dnes   působí jaksi neškodně a staromódně. Nemáte   prostě pocit, že by byl nějak zvlášť   nebezpečný. A to pak člověk o svého hrdinu   nemá moc velký strach.
V bondovce The Man With   The Golden Gun opět dojde na svižnou akci,   skvělé kaskadérské kousky (otočka s   automobilem o 360 stupňů je dodnes legendární)   i na humor, zastupovaný opětovným obsazením   Cliftona Jamese, jako šerifa Peppera.
Suma   sumárum druhé epizodě 007 s Rogerem Moorem v   hlavní roli nic nechybí, ale jakýsi   druholigový padouch , alespoň v mých očích,   celé dílo shodil a nepomohl mu ani jeho   liliputánský sluha.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Bond číslo devět, Guy Hamilton číslo čtyři   a Roger Moore číslo dva. Průměrná bondovka.   Chaotický scénář, nemastná bondgirl, slabší   začátek, tentokrát i horší dialogy, ale   nakonec se to rozjede. Příběh odehrávající   se na Dálném Východě, kterým se Hamilton   loučil se sérií, neoslnil, ale ani nezklamal.   Prostě průměr.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2016
Dle mého zas odlechčenější díl této film.   série. Galantní Roger Moore, hezké ženy, pár   bitek a přestřelek, vše jako jindy. Zmíním   ještě pěkné lokace a Christophera Lee, byl v   záporné roli slušnej + ten jeho prťavej   poskok, ti slušně bavili - 60%...
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2014
Jeden uživatel tu píše že měl problém se   dostat do příběhu, já to mám takhle s každou   Bondovkou ale s touhle zase naopak ne. Sice jsem   nepochopil to s tou energetickou krizí, ale   budiž- psycho vrah chtěl zabít Bonda a tak to   beru. Jinak slečna Goodnightová byla jelito   neskutečný typická představitelka blbý   bloncky.Že si tohle dovolí dát jako agentku   nepochopim. 65%
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2013
V pořadí 9. bondovka je od ostatních jedním   detailem jiná. Nepoužívají se tu technické   vynálezy pana Q. Oproti tomu si však tvůrci   přidali humornou vložku v podobě šerifa   Peppera. Ale jo, jako určité odlehčení   přijatelné. Jinak se pojetím a výpravou   snímek neodlišuje a jede si dál dle   nastavených mantinelů. Roger Moore je už s   rolí spjatý a bondovsky sympatický. Hlavního   padoucha si tentokrát střihl Christopher Lee a   jak už se stalo zvykem, nechybí ani jeho   monstrózní sídlo. Bohužel ale výsledný dojem   kazí scény prezentující bojové umění.   Tvůrci zřejmě neměli při natáčení   žádného poradce, jinak by to tak špatně   nemohlo vypadat. Každopádně se i tak jedná o   přijatelnou bondovku.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Další výtečná Bondovka v podání   R.Moorea,tentokrát se utká z protivníkem   nájemným vrahem Scaramangem a jeho trpasličím   sluhou, který má rád věci ze zlata a také   zabíjí zlatou zbraní se zlatými   kulkami,příběh se trochu liší od   předešlých protože tentokrát nechce padouch   zničit svět nebo rozpoutat válku ale chce se   utkat hlavně s Bondem.Opět nechybí dobrá akce   a vtipné momenty.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Příliš mi nesedí to pouťové bludiště, v   němž se odehrává prolog i finále. To je ale   asi jediná vážnější výhrada. Naopak   oceňuju scénář, který je jaksepatří   členitý a přitom soudržný a celé to má   jaksi větší švih než předchozí Žít a   nechat zemřít.
jarda53
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Je to asi nejslabší příběh o Bondovi a to   téměř na začátku bondovek s Rogerem Moorem,   to Christopher Lee, je sympatičtější. Moore se   pohybuje ve filmech jako když je před důchodem   a v zaměstnání je chráněn proti   propouštění...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih96109minih96109Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital] 
Captain America: The Winter Soldier n
minih24554minih24554Případ mrtvých spolužáků (1976) 
Případ mrtvých spolužáků n
minih44566minih44566Žabí princ (1982) [TV film] 
The Tale of the Frog Prince n
minih118882minih118882E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 
Eliza Graves n
minih3391minih3391Až do konce (1984) 
Až do konce n
minih14791minih14791Odstřelovač (1993) 
Sniper n
minih40385minih40385Legenda o živých mrtvých (1971) [TV minisérie] 
Legenda o živých mrtvých n
minih5942minih5942Dědeček, Kyliján a já (1966) 
Dědeček, Kyliján a já n
minih11536minih11536Loganův útěk (1976) 
Logan's Run n
minih144144minih144144Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Jeden svět nestačí (1999)

 Jeden svět nestačí (1999)
Jeden svět nestačí n
The World Is Not Enough
Žánr: komedie / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Zítřek nikdy neumírá (1997)

 Zítřek nikdy neumírá (1997)
Zítřek nikdy neumírá n
Tomorrow Never Dies
Žánr: komedie
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Roger Spottiswoode

(pokračování)

Povolení zabíjet (1989)

 Povolení zabíjet (1989)
Povolení zabíjet n
Licence To Kill
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Glen

(pokračování)

Dech života (1987)

 Dech života (1987)
Dech života n
The Living Daylights
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Vyhlídka na vraždu (1985)

 Vyhlídka na vraždu (1985)
Vyhlídka na vraždu n
A View to a Kill
Žánr: špionážní / akční / dobrodružný
Země: Velká Británie


(pokračování)

Chobotnička (1983)

 Chobotnička (1983)
Chobotnička n
Octopussy
Žánr: akční
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Nikdy neříkej nikdy... (1983)

 Nikdy neříkej nikdy... (1983)
Nikdy neříkej nikdy... n
Never Say Never Again
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Jen pro tvé oči (1981)

 Jen pro tvé oči (1981)
Jen pro tvé oči n
For Your Eyes Only
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Moonraker (1979)

 Moonraker (1979)
Moonraker n
 
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Francie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Agent, který mne miloval (1977)

 Agent, který mne miloval (1977)
Agent, který mne miloval n
The Spy Who Loved Me
Žánr: akční / dobrodružný / špionážní
Země: Velká Británie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Žít a nechat zemřít (1973)

 Žít a nechat zemřít (1973)
Žít a nechat zemřít n
Live and Let Die
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Diamanty jsou věčné (1971)

 Diamanty jsou věčné (1971)
Diamanty jsou věčné n
Diamonds Are Forever
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)

 Ve službách Jejího Veličenstva (1969)
Ve službách Jejího Veličenstva n
On Her Majesty's Secret Service
Žánr: dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Peter R. Hunt

(pokračování)

Thunderball (1965)

 Thunderball (1965)
Thunderball n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Goldfinger (1964)

 Goldfinger (1964)
Goldfinger n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

 Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
Srdečné pozdravy z Ruska n
From Russia With Love
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Dr. No (1962)

 Dr. No (1962)
Dr. No n
 
Žánr: akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Muž se zlatou zbraní (1974)Muž se zlatou zbraní (1974)Muž se zlatou zbraní (1974)Muž se zlatou zbraní (1974)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10