Duben
ohodnotit

Šílený Max 2

Mad Max 2: The Road Warrior

Další název:
Šílený Max 2: Bojovník silnic
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
94 minut
„Benzín a nafta nad zlato v australském sci-fi thrilleru, který je pokračováním mimořádně úspěšného nízkorozpočtového filmu.“

Komentáře k filmu Šílený Max 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Mad Max pokracuje........
Na teto triologii je dobre   to,ze kazdy dil zaujme necim   jinym,ale presto se do nasi   mysli vkrada pocit,ze to   pomalu,ale jiste navazuje na   sebe.Coz jsem poznal taky.
Tady v te dvojce jde vsem   hlavne,v te dobe, o nejdrazsi   surovinu na zemi.
A tou   je benzin.
Nas Max   udela vsechno proto,aby mu z   toho taky neco kaplo.
Vyborne takove,rekl   bych,nenasilne pokracovani.
Mel Gibson...........opet   skvely.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Dochází benzín konec   civilizace a neohrožení   král
silnic   jede pekelnou cestu.Skvěle   natočeno nádherné akční   scény a boj nájezdníku   paráda.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2015
Post-Apo
Víte, proč jsem jsem si ve   Falloutu oblíbil koženou   zbroj? Víte, proč u mě   kožená bunda neprojde, pokud   má pravý rukáv? Kvůli   tomuhle pánovi a upilované   brokovnici! O psu nemluvě...   ;-)
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Šílený boj o černé zlato   a moc ještě vystupňovaný,   každý kope jen sám za sebe   a u snad ještě lidí se   projevuje ty nejnižší   zvířecí pudy.   Postapokaliptická vize se   značně více našlápnutou   akcí a detailů   nejrůznějších šílených   postaviček už nemá tu   stísněnou atmosférů   jedničky, spíše je zde   vykresleno masové   šílenství boje každého s   každým. Dýchne na na Vás   rozlehlá australská pustina   v níž se šílený člověk   ztrácí jako zrnko v písku,   nechte ať to na vás dýchne.
radegaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Kaskadérská i filmařská klasika
Na rozdíl od prvního dílu   se už režisér   „obtěžoval“ i s tím,   aby alespoň trochu načrtnul   vizi postapokalyptického   světa. Přesto se nejedná o   nic světoborného a hrubý   sestřih válečných scén z   dokumentů je tou   nejjednodušší cestou. Ani   ve scénáři se rozhodně   nedočkáme ničeho   světoborného, takže hromada   kupících se klišé nemusí   být současnému divákovi po   chuti a i těm   tolerantnějším dá námahu   skousnout přílišnou   teatrálnost pronášených   dialogů. To vše je   naštěstí vyváženo   naprosto unikátními   akčními sekvenci, jejichž   natočení je v dnešní době   nemyslitelné, protože při   některých kaskadérských   číslech by hollywoodští   pojišťováci vyletěli z   kůže. Kameraman Dean Semler   bravurně nasnímal rozlehlou   pouštní pustinu a takové   prachové trajektorie   zůstávající za auty se z   obrazovky doslova sypou i na   samotného diváka. Mel Gibson   v hlavní roli přitvrdil,   soundtrack už není tak   otravný a laciná béčkovost   se posunula na šílený úlet   (kostýmy tvůrci ukradli v   sado-maso salonu!), který je   však od první do poslední   minuty bez hluchého místa a   jeho sledování je svým   způsobem trochu zvrhlá   zábava.
Wez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2014
Nadčasové dílo!!
Tento film jsem viděl z   trilogie jako první ještě   jako malej kluk asi v roce   82(?)na videu-už tenkrát   jsem na to čuměl z   otevřenou hubou a stejný   dojem to na mě nechává i   dnes-bohuř[ 1#p
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Je videt vetsi rozpocet i   vyprava je videt ze rejze   dostal volnejsi ruku. O5 pro   SvoKara bez se divat na   Avengers ty woe....
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2015
Volné pokračování   životních peripetií jednoho   samotáře se už více   zaměřuje na   postapokalyptické   prostředí, se vší   ponurostí s tím spojené.   Zoufalé boje o holý život   jsou v takové době   pochopitelně samozřejmostí.   Také jde hlavně o palivo do   svých aut a dalších   dopravních prostředků. A   divákovi bude secakramensky   horko. Budou mu mezi zuby   skřípat zrníčka prachu a   hlavně bude cítit   všudypřítomný pach onoho   paliva, pneumatik a kovového   narezlého šrotu. Atmosféra   vskutku honosná. Nové   filmové postupy ukazující   směr filmového průmyslu   byli posléze inspirací pro   mnohé další tvůrce,   kteří z nich čerpají do   dnešních dnů. Dech beroucí   automobilové honičky   spojené přestřelkami a   úžasnými kaskadérskými   kousky do této doby nebyli k   mání. Scéna s cisternou už   je jen vrcholem toho všeho.   Scénář není nijak   složitý, což nahrává   právě oné velké akci. Na   výpravě se nešetřilo.   Dává to hlavně prostředí   a používaných vozidel   hlavní podklad k úspěchu.   Zvláštností je, že snímek   nestárne a má co říct i   dnes. Z Mela Gibsona se stala   hvězda a zaslouženě.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Druhý díl Maxe o malinko   předčil jedničku protože   je tam víc akčních   scén.Honba a boj o každou   kapku paliva mezi   nemilosrdnými gangy a   Šíleným Maxem.Opět   výborný počin v čele s   mladým M.Gibsonem.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Film nám nádherně   vykresluje co se stane se   světem , když se vytěží   skoro všechna naleziště   ropy a těch pár ropných   vrtů co zbyde se stane   terčem útoků   psychopatických zabijáků   lidí , kteří zoufale   touží po důležitém zdroji   energie! Výborná práce   tvůrců a velmi dobrý   zážitek pro diváka! 90%
DoubecekJan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Pokračování Šíleného   Maxe je další solidní   podívaná s Melem Gibsonm v   hlavní roli.Nepropásněte a   podívejte se.
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Jen tak dál Maxi!!
Max Rockatansky podruhé.   Díky kolosálnímu úspěchu   prvního dílu mohl George   Miller použít mnohem   větší rozpočet a je to   znát. Už začátek a   nalezení tahače na silnici   navozuje hustou atmosféru. A   to nás ještě čeká Lord   Humungus (švédský   olympionik Kjell Nilsson) a   jeho speciální výzdoba   offroadu. Nezapomenutelný je   Vernon Wells, jako zloduch   číslo 2 Wez (hrál i   Bennetta v   "Komandu"). Taky se   zde v sérii poprvé ukáže   Bruce Spence v roli   Gyrokapitána. Honičky, bitky   a zase honičky - tak to má   být. Zlatá 80. léta.
Sparta33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Luke
Druhé   pokračování....série   šíleného maxe ..a hodně   povedené..!!!!! Děj se nám   přehoupnul do doby kdy už se   lidstvo téměř dokonale   zničilo...a ze světa nezbylo   v podstatě nic!! výborný   Mel.....a výborné   zpracování...!!
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Kultovní postkatastrofická   sci-fi s Melem Gibsonem v   hlavní roli. Nestačí?   Příběh vlastně neskýtá   nic úžasně objevného,ale   tvrdá a velmi uvěřitelná   atmosféra by se dala krájet   a naturalističnost filmu   také nechybí. Výstavní   kousek.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2016
Nejlepší z té původní   trilogie. Skvělá akce,   výborně vykreslená   zničená krajina v mrtvém   světě a nechybí i humor,   např. podivín ve vrtulníku   atd. Výborně natočené!
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2012
George Miller zde dal plně   projevit postapokalyptickou   podívanou.Tento sequel mám   nejraději.Honičky jsou   ještě lepší, z Maxe se   stal nemluvný hrdina a pálí   gumy V8 na maximum.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Pokračování temné   scifárny je stejně temné a   šílené jako první díl.   Jen těch automobilových   honiček je více. Z   automobilů se staly smrtící   zbraně a všem jde jen o   palivo. Konečná honička s   kamionem je nezapomenutelná.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Podstatně promakanější   než jednička aniž by to   ztratilo na syrovosti,   postapokalyptická   bezútěšnost je spíš   ještě vystupňovaná. Na co   nejbizarnějších oblečcích   (punk byl tenkrát ještě   čerstvou módou) si tvůrčí   tým dal záležet nemluvě o   automobilových (i   jinakmobilových) honičkách   a kolizích. Ty jsou přímo   učebnicové a i dnes   působivé. Hlubší myšlenky   nehledat, tenhle film je   hlavně o vizuálu.
Darkman7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2006
Pokračování, které   udělalo první díl naprosto   zbytečným.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2004
Šílený Mel podruhé
Druhý film o policistovi   Maxovi je už cosi na pomezí   scifi a fantasy. Banda   šílených motorkářů   tyranizuje své okolí,   hlavní hrdina chvíli dělá,   že se ho to netýká, ale pak   si vzpomene na svou výchovu   ve skautu a všechny vyvrhely   zlikviduje...
mirhasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Dle mého názoru jeden s   nejlepších akčních filmů   své doby. Po trochu pomalé   jedničce nás čeká super   jízda, kdy Max pomáhá   kolonistům, kteří se   snaží přepravit cisternu   drahoceného benzínu a odolat   nájezdům šílených   pouštních bojovníků.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Poměrně slušný béčko s   hodně dobrou kamerou a   zvukovým doprovodem, dnes už   se tomu jen těžko nějaký   vyrovnává....
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Mnohem méně originální   než první film, ale vyrovná   se mu ve vizuálním designu a   v neuvěřitelných   automobilových honičkách,   jaké kdy byly natočeny.   Dějově na první film   nenavazuje, jedině pouze   hlavní postavou. Přesouvá   se více z temné roviny do   akční. Režisér George   Miller si dal záležet na   popisu budoucího   postkatastrofického světa.   Přinutil tvůrce kostýmů i   prapodivných automobilů, aby   veškeré předměty, které   se ve filmu objeví, byly   vyrobeny ze zbytků a starých   součástek. Nic nesmělo   zářit novotou, protože v   tomto světě již tovární   výroba přestala existovat.   Pustá australská krajina   výborně posloužila jako   kulisa světa po apokalypse.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2017
Kdysi dávno to byla pecka   (asi?). I když ani tenkrát   mi to nepřišlo nic extra.   Běžné, nízkonákladové   béčko. Gibson nijak   zvlášť nehraje, příběh   nelogický, herecké výkony   průměrné...proč je z filmu   kult netuším. Ženy v   táboře "dobra"   vypadají komicky. Všechny   zřejmě utekly z hodiny   aerobiku...aspoň podle   oblečení a účesu to tak   vypadá ;-) Směšný je   hlavní zájem všech   stran...palivo. V poušti, bez   vody a jídla se prohání na   motorkách a shání benzín.   To jako fakt!?
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Šílený Max 2
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Jedničku jsem neviděl,   trojku jakbysmet. Jen tento   druhý díl, jinde nazývaný   Šílený Max 2 - Bojovník   silnic. Ale asi si budu muset   celou sérii, která nejspíš   Mela Gibsona proslavila (díky   tomu že ze sebe dělal v   osmdesátých a devadesátých   letech macho akčního hrdinu   si nyní může točit filmy o   Ježíškovi), protože   australský režisér této   trilogie chystá čtvrté   pokračovaní. Jen si musím   někde co nejrychleji zjistit,   jestli bude jako hlavní   hrdina Mel Gibson, bez něj by   to asi ani nemělo cenu. V   jakém že to filmu hraje toho   drsňáka poldu?   "Smrtonosná past"   nebo "Smrtonostná   zbraň"? Mám dojem že   je to asi "Zbraň",   "Past" je Willisova.   Ale to jsem teď trochu   odbočil od tématu.
Každopádně, suma   sumárum. Že by to byl   nějaký trhák co prostě   musíte vidět, to v žádném   případě. Jedná se o   klasické béčko, kterých   tehdy vznikalo požehnaně a   na kterých moje generace   vyrostla. Pokud tedy   přemýšlíte nad klidnou   sobotou doma u televize,   rozdělejte si v mikrovlnce   popkorn, otevřte si pivo a   hurá do Maxe...
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2010
O "něco" lepší   než jednička,   propracovanější (občas   dost brutální) akční   scény, výraznější role   žen - ne jen ochraňované   "silnějším"   pohlavím, ale samy se   angažují a podílejí na   akci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42537minih42537Stíny minulosti (2006) [Video] 
Shadow Man n
minih154244minih154244Vyhubení (2018) 
Extinction n
minih36901minih36901Kráčející skála (2004) 
Walking Tall n
minih18291minih18291Řeka čaruje (1945) 
Řeka čaruje n
minih130996minih130996Zootropolis: Město zvířat (2016) 
Zootopia n
minih2728minih2728Akumulátor 1 (1993) 
Akumulátor 1 n
minih43210minih43210Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla (2006) 
Behind Enemy Lines II: Axis of Evil n
minih45382minih45382Uvolněte se, prosím! (2004) [TV pořad] 
Uvolněte se prosím! aneb Co jste v televizi neviděli I. n
minih144701minih144701Rozkaz zabíjet (2016) 
Kill Command n
minih13633minih13633Návrat do budoucnosti 2 (1989) 
Back to the Future Part II n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

 Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
Šílený Max: Zběsilá cesta n
Mad Max: Fury Road
Žánr: akční / dobrodružný / road-movie
Země: Austrálie / Spojené státy americké
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max 3 (1985)

 Šílený Max 3 (1985)
Šílený Max 3 n
Mad Max Beyond Thunderdome
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller, George Ogilvie

(pokračování)

Šílený Max (1979)

 Šílený Max (1979)
Šílený Max n
Mad Max
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10