Jeden svět
ohodnotit

Proroctví z temnot

The Mothman Prophecies

Další název:
Proroctví Můřích lidí; Proroctvo z temnôt
Rok:
2001
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
2.5.2002
„Někdo ho vidí! Slyší! Cítí! - Podle skutečné události.“

Komentáře k filmu Proroctví z temnot

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2007
Musím uznat, že ve mně film   Proroctví z temnot napětí   udržel. Film je to rozhodně   zajímavý a patří k   lepšímu než průměr.   Zahádná varování před   blížící se katastrofou se   objevují i v reálném   životě. Alespoň toto tvrdí   milovníci paranormálních   jevů. Nejsem však příliš   zastáncem práce kamery, tak   jak byla využita v tomto   filmu. Dva obrazy přes sebe,   nereálná barva obrazu,   rychlé střihy. Tvůrci k   tomuto způsobu sahájí   příliš často, tedy,   především tvůrci   béčkových filmů. Ocenit   lze i výborný námět a tak   trochu i originální děj.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2010
The Mothman Prophecies
Richard Gere v temném   thrilleru,který je údajně   na motivy skutečné   události? Ano je to tak, sama   jsem byla překvapená stejně   jako tím, že film má   vynikající atmosféru,   která dokáže diváka   pěkně nakopnout a já sama   jsem se přistihla jak nejen   film hltám, ale také jsem se   místy docela bála. Všechno   perfektně funguje přesně   tak jak má, zaujmout a   nepustit, tedy až do konce.   Našlo se tam pár míst,   které tam být nemuseli a   musím říct, že ten konec   nebyl úplně to co jsem si   představovala, nicméně   jedná se o perfektní   thriller, který se zaměřuje   na existenci paranormálních   jevů a při některých   scénách vám bude běhat   mráz po zádech.
Jsem   víc jak spokojená a   překvapená, že Richard Gere   hraje i v něčem co není   postavené na romantice.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2008
Proroctví z temnot
Děsivá atmosféra, Richard   Gere, nadpřirozené jevy a   ještě ke všemu na začátku   oznámení - něco ve smyslu   jako "film je inspirován   skutečnými událostmi".   Musím říct, že mi opravdu   během sledování běhal   mráz po zádech. Celou dobu   jsem čekal co dalšího   strašného se stane. Navíc   důkaz, že chceme-li film   strašidelný, nemusíme   použít stovky rozkuchaných   lidí...
Na druhou   stranu, věc kterou bych vytkl   je závěr. Nebudu   prozrazovat, ale podle mého   se vůbec nic nestalo, nic   nevyřešilo...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2017
Takováto mysteriózní, i   když daleko více   duchařská, témata je   spíše japonská parketa, ale   američtí tvůrci se toho   zhostili neméně dobře.   Richard Gere se své role   zhostil jako obvykle velice   dobře a s ohromnou   citlivostí k tématu. To   znamená, že držel veškerou   důstojnost postavy kterou   hrál a v žádném případě   jedinkrát nepřehrával a   nesnažil se z něho dělat   leckterého hrdinu. Děj   zajímavého příběhu,   údajně na základě   skutečných událostí, je   ryze atmosferický. Tedy   žádná akce, žádné   lekačky, žádné potoky   krve, prostě nic. Divák toto   očekávající bude muset k   něčemu jinému. Začátek   vypadá, že se bude jednat o   další snímek se   strašidelným domem, ale   později se ukáže, že to   bude všechno zcela jinak.   Snímek není nijak špatný a   ani nudný, byť má   pomalejší tempo. Jedná se o   horor s klasickým   ústředním motivem hororu,   který vyjadřuje filozofii v   rámci svého kontextu   nadpřirozené fikce.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Po dlouhé době opravdu   zdařilý thriller s   vynikající atmosférou,   velice dobrou hudbou a   výbornou kamerou.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Toto je horor a není horor,   já nevím, mně připadá,   že se to všechno mohlo   stát. Všechny ty vidiny a   předtuchy. Nemá to slabých   míst pro napětí a   záhadno.Já tento film   pokládám za skutečně   dobrý.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2006
Lepší duchařina, která   dokazuje, že méně je někdy   více...
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2011
V celku dokonalý, mystériou   prepletený psycho horor.   Jednu hviezdičku v hodnotení   odoberám za pomalú gradáciu   deja a trošku infantilné   vysvetlenie záhadných javov.   Príbeh je síce plný   napätia, chýbajú však   prekvapivé zvraty a dejové   rozuzlenie na záver je pre   mňa sklamaním. Pozeral som   ho sám o 00:00 hod. v noci a   aj to pridalo na filmovom   zážitku. Film patrí skôr   do filmotéky náročnejšieho   diváka.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Proroctvo z temnôt (2002)
kvalitný thriller s temnou a   príjemne mrazivou atmosférou   a dobrým hereckým   obsadením, ktorému šéfuje   richard gere, ktorého by som   v takomto snímku nečakal.
Celkovo má film všetko,   čo dobrý snímok potrebuje.   pútavý a zaújmavý scenár,   kvalitne vybudovanou   atmosférou, ktorá je   miestami až mrazivá,   dobrých hercov, kvalitného   režiséra a vôbec dobre   odvedené remeslo. jediným   nedostatkom je druhá časť   filmu, kde sa pomaly vytráca   atmosféra a zrazu akoby sa   varilo z vody, proste čas sa   naťahuje a nikam sa   neposúvame.

+   skvelo vybudovaná atmosféra   a pocit mrazivého napätia
+ hercecké obsadenie
+ remeselné zvládnutie   filmu (strih, hudba, kamera,   réžia)
+ koniec, kde   všetko krásne zapadne a   zároveň... :)
- v   druhej polovici film stráca   dych
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Jeden z těch slabších tzv.   duchařských snímků.   Několik momentů je celkem   děsivých a přiznám se, že   si mráz několikrát našel   cestu na moje tělo, ale   přeci jen nic nového film   nepřináší. Podstatné pro   moje hodnocení je taky to,   že nemám rád Richarda   Gerea, a ani tentokrát mě   ani v nejmenším   nepřesvědčil o svých   hereckých schopnostech.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Snímek vyniká velmi hustou ,   až mrazivou atmosférou   podpořenou výskytem   nadpřirozených sil , které   si podivně zahrávají s   našimi životy a nutí nás k   zamyšlení nad   nevysvětlitelnými úkazy   způsobenými těmito silami ,   které nejsou z našeho světa   , vymykají se jakékoli   hmotné realitě a člověk   není schopen jejich vliv a   úmysly pořádně pochopit.   Velmi dobrá podívaná na   večer s velmi dobrou režií   , depresivní hudbou a   dobrými hereckými výkony   hlavních představitelů ,   kterou trochu kazí až krapet   chladně natočená   závěrečná tragédie na   mostě. 82%
sylwikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Docela koukám, jak vysoký   hodnocení a dobrý reakce má   tenhle film. Já na něm kdysi   byla v kině a dost mě to   zklamalo. Nezachránil to ani   Richard Gere, pro mě to byla   celkem blbost.
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Psychologické filmy z trochou   tajemna mám ráda. U tohoto   mě zaujal nejen příběh,   ale i obsazení. Ovšem nějak   nesouhlasím s názorem, že   Richard Gere předvedl   životní výkon. To ale nic   nemění na tom, že mě film   zaujal, takže jsem okamžitě   po skončení hledala jestli   onen " motýlí   muž" skutečně   existuje:)
AlbertPeta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2006
Zajímavý film zabývající   se nadpřirozenými věcmi.   Tentokrát je to o bytostech   (Můřích lidech), kteří   některým lidem zjevují   budoucnost, ale jen   nešťastné události.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2006
Napřed jsem si myslela, že   to bude další nudný film o   ničem. Ovšem pak jsem   seděla přikovaná od   začátku až do konce. Někdo   může namítnout, že   příběh není až tak   originální. No není, co si   budeme povídat, nicméně ten   film je napínavý a je moc   pěkně natočený. Dávám   nejvyšší hodnocení,   protože na mě hodně   zapůsobil svou temnou   atmosférou a napětím.
blest
Hodnocení:
Přidáno: 27.11.2007
10/10
film hoden zamyšlení:   existují andělé třeba v   podobě temných můr? Mohou   skutečně nějakým způsobem   upozornit na věci týkající   se budoucnosti? Velmi dobrý   výkon obou hlavních   protagonistů dává filmu   punc neobvyklosti.
Vašulda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2007
U žádného mystického filmu   mně neběhal tak mráz po   zádech jak v tomto filmu.I   když R.Gereho nemám moc rád   tak tady to všechno   vynahradil.
ivosjan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Ačkoliv zápletka vypadá,   jako byla vypůjčena z toho   nejpokleslejšího   béčkového hororu, a   přidává pro jistotu   otřepané klišé   "natočeno podle   skutečných událostí",   filmu nelze upřít   sugestivní a tísnivá   atmosféra, která diváka   přiková do křesla.   Působivé jsou rovněž   lokality průmyslového   amerického maloměsta, kde se   film odehrává. "Vzbuď   se číslo 37", je   předtucha, která se objevuje   ve snech hlavní hrdinky,   předtím než je jako 37.   možná oběť zachráněna   při pádu mostu. Dodávám,   že den po odvysílání   reprízy filmu na Nova Cinema   se v médiích objevila   zpráva, že po požáru   psychiatrické léčebny u   ruského Novgorodu se   pohřešuje 37 lidí. To jen   tak na okraj.
jana.blaslova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2013
kdo nepochopil konec?
vždyt ten konec filmu je   pochopitelný a je to dle   pravdy, takže jaké jiné   rozuzlení, než její sen č.   37 probudˇ se a obětí bylo   36lidí. a ten fakt, že jim   došlo, jaká katastrofa to   vlastně má být. a myslím,   že je jasné, že spolu pak   byli nejspíš ;-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3316minih3316Ať žijí duchové! (1977) 
Ať žijí duchové! n
minih34025minih34025Sexy párty (2002) 
National Lampoon's Van Wilder / Wilder Party Liaison n
minih32906minih32906Corky Romano - Noční můra mafie (2001) 
Corky Romano n
minih113877minih113877Kamome shokudō (2006) 
Kamome shokudô n
minih50947minih50947Nedodržený slib (2008) 
Nedodržaný sľub n
minih5880minih5880Dařbuján a Pandrhola (1959) 
Dařbuján a Pandrhola n
minih44500minih44500Ostrov (1980) 
The Island n
minih111359minih111359Spectre (2015) 
Spectre n
minih49104minih49104Vzhůru do oblak (2009) 
Up n
minih19124minih19124Smrt jí sluší (1992) 
Death Becomes Her n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10