Duben
ohodnotit

Příšerná tchyně

Monster-in-Law

Další název:
Diabolská svokra (SK)
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
4.8.2005
„Tchyně a uzený nejlepší jsou studený...“

Obsah filmu Příšerná tchyně

 
Charlotte Cantiliniová hledala dlouhé roky toho pravého. Teď konečně našla muže svých snů Kevina Fieldse, jenomže se naneštěstí ukázalo, že jeho matka Viola je přímo ztělesněná noční můra. Viola, osobnost televizního zpravodajství, která nedávno přišla o práci, se obává, že ztratí i svého syna, a tak se rozhodne, že jeho snoubenku zapudí tím, že se změní v co nejpříšernější tchyni. S jejím šíleným plánem jí pomáhá její asistentka Ruby. Charlie se ale rozhodne, že si to nenechá líbit, a protože se svou protivnicí rozhodně nehodlá jednat v rukavičkách, strhne se nelítostný boj o to, kdo zaujme v Kevinově životě první místo ...

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert LuketicRobert Luketic  
hraje:
Will ArnettWill Arnett.....Kit [34]   
Jane FondaJane Fonda.....Viola Fieldsová [67]   
Jimmy Jean-LouisJimmy Jean-Louis.....princ Amir [36]   
Jennifer LopezJennifer Lopez.....Charlotte "Charlie" Honeywell [35]   
Monet MazurMonet Mazur.....Fiona [29]   
Adam ScottAdam Scott.....Remy [32]   
Wanda SykesWanda Sykes.....Ruby [41]   
Michael VartanMichael Vartan.....Kevin [36]   
Annie ParisseAnnie Parisse.....Morgan [29]   
Elaine StritchElaine Stritch.....Gertrude [80]   
Stephen DunhamStephen Dunham.....Dr. Paul Chamberlain [40]   
Mark MosesMark Moses.....zákazník kavárny [47]   
Jenny WadeJenny Wade.....Samantha Flynnová [24]   
Olivia AlexanderOlivia Alexander.....Ashley [16]   
Christina MastersonChristina Masterson  
Wayne KnickelWayne Knickel.....George   
scénář:
Richard LaGraveneseRichard LaGravenese  
Anya KochoffAnya Kochoff  
hudba:
David NewmanDavid Newman  
Dana SanoDana Sano.....supervize   
kamera:
Russell CarpenterRussell Carpenter  
střih:
Scott HillScott Hill  
Kevin TentKevin Tent  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Příšerná tchyně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2021
Jen další variace na tisíckrát obehrané a   ukrutně zprofanované téma. Můžete mít   sebelepší herce a z takto profláknutého   tématu stejně nevyždímete nic lepšího než   průměrný film. Ta látka je tak provařená,   že ji nelze uchopit nějak nově a zajímavě.   Vždy z toho bude jen takové tvůrčí deja vu.   Přinejlepším (tak jako v tomto případě) z   toho zůstanou jen dobré herecké výkony a to je   na opravdu dobrý film málo.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2017
Příšerná tchýně je především povedený   duel mezi Jennifer Lopez a Jane Fondovou, ale   jinak průměrná zábava a humor s romantikou se   taky nepřekonali. Ovšem jako hra "kdo z   koho" to docela ušlo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Romantický snímek o situaci poněkud nezvyklé,   přesto reálné a životní. Jane Fonda tu   zahrála úspěšnou televizní hvězdu se svojí   show, která psychicky neunese její výměnu za   mladou a skončí na psychiatrii. Po návratu se   před jejíma očima zasnoubí syn a pro ni se   hroutí svět. Představa, že by byla svatba a   synáčka ztratila je nepředstavitelná a tak se   tomu snaží všemožně zabránit. Sympatická   Jennifer Lopez a pohledný Michael Vartan je na   pohled příjemná dvojice, k sobě se absolutně   hodící. Jennifer je opět svá a přirozená, a   upřímně její postavě, kterou zahrála   obdivuhodně, jsem obdivoval pevné nervy a   výdrž nad ztřeštěností a útoky své   budoucí tchyně. Jane Fonda neměla zrovna lehkou   roli. Zahrát takovou potvoru plnou   nejrůznější výrazů a emocí je doslova   výzva. Ale poprala se s tím velice bravurně.   Její trapnost je tak opravdová, že si mnozí   myslí, že je to hereččin omyl a   neprofesionalita. Tak tomu se říká herectví. A   díky tomu je humor krapet těžkopádný, takže   zábavy si tu divák moc neužije, i když   komediálních situací je tu spousty. Fackovací   scéna mezi tchyní a 'nevěstou' se jen tak   nevidí. A tak si snímek bude složitě hledat   spokojeného diváka, což je na jednu stránku   zase škoda. Svoje osobní kouzlo má a určitě   stojí za shlédnutí.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Mě kupodivu tento film pobavil. Smála jsem se   dost často, a ne ani tak předvídatelným   situacím, jako komediálnímu talentu Jane   Fondové. Škoda, že tuto herečku nevídáme na   plátně více - a mimochodem, vypadá stále   skvěle.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2012
opět romantická komedie které sice nemusím ale   tato poněkud ušla, syn představí své matce   novou snoubenku a ty si zrovna nepadnou do oka
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Film je lepší průměr. Moc mě to nebavilo a to   jsem fanoušek Jane Fonda.Já mám vůbec averzi k   takovýmto komediím a popravdě řečeno nemám   rád hvězdu typu Jennifer Lopez,ona určitě film   netáhne.Téma je staromodní.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2011
J-Lo
...a já ted půjdu přesně proti názoru svého   "kolegy recenzenta".
Já totiž J-LO   moc nemusím ani jako zpěvačku,ani jako herečku   a navíc mi připadá ,že je stejně jako   Michaela Kuklová u nás obsazována do špatných   rolí. Obě dvě přece nemůžou hrát princezny   a nevinné víly se zlatým srdcem Takhle   mrchy.
Ty by jim šly. A jdou.
No a Jane   Fondovou taky nějak dvakrát   nevyhledávám.
Jenže jsem nějak seděl u   televize. A ono to začlo. A bavilo mě to A já   na to zůstal koukat až do konce,protože to   prostě byla sranda.
Ten film prostě nemá jinou   ambici,než pobavit situační komikou. A ... já   nevím,možná jsem prosťáček,ale mě to   bavilo. Smál jsem se a líbilo se mi to .A o to   asi jde.
Lopézka za tohle Oskara nedostane,ale u   mě si šplhla. A ani nemusí vykrádat melodii z   Lambády.
mildaaxe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Tak to sem si teda zase dal.Jennifer Lopez je moc   hezká ženská i když její filmy za moc   nestojí. Na druhý straně, až dodnes to byly   filmy průměrné, ovšem tohle dílo je něco   extra. Příšerná tchýně se snaží   přesvědčit o tom, že je to komedie. Není.   Hodinu je to neuvěřitelně koncentrovaná nuda s   relativně častými „humornými“ vložkami,   které působí téměř bez výjimky naprosto   trapným dojmem. Dialogy psal taktéž asi někdo   z jiné planety – seznámení mezi Charlotte a   Kevinem pak působí naprosto směšně (ne   vtipně). O postavě Jane Fondové můžu   prohlásit jenom jediný – charakter je to   natolik vyhnaný do extrému, že působí jako   parodie na sebe sama a nedá se jí tudíž ani   trošku věřit, že to všechno myslí   vážně.Po tomhle zdá se takřka nekonečném   utrpení nastoupí posledních dvacet minut   stopáže a já najednou zjišťuji, že koukám   úplně na jinej film – docela příjemnou   nenáročnou komedii s několika povedenými   hláškami a sympatickým obsazením. Sakra, kde   je chyba? Skoro to vypadá, jako by film točil   jeden mizerný a jeden slušný režisér.Proč   jen se ale na toho druhého dostalo jenom dvacet   minut…Ne nechápu jak mohl Luketic po slušně   zábavné Pravé blondýnce natočit takovej brak.   Nehrát tam Lopez, asi bych to nedokoukal.   Protože i přes její přítomnost to bylo velký   utrpení.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Monster-in-Law
Zřejmě nehynoucí téma a strašák všech žen   a mužů - tchýně. Nejsem si jistá jestli si   přesně tohle zasloužilo natočit film, ale   budiž, nějak se vydělávat musí.
Musím   souhlasit, že filmy Jennifer Lopez za moc   nestojí ani tenhle film není výjimkou a nebýt   skvělé Jane Fondy, která tchýni dodává to   pravé ořechové a to doslova, tak by se film   propadl do nejhlubších hlubin zapomnění.   Průměrnost a stupidita ze snímku čiší a   přesto se tam najde několik vtipných pasáží,   ale přesto to tak úplně nestačí.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Krásně škodolibá komedie v níž Jane Fonda   naprosto exceluje. Věřte mi, že tuhle   ženštinu byste za tchyni rozhodně nechtěli.   Celkový zážitek mi sice kapku kazí Jennifer,   protože režisérův záměr "běž před   kameru, párkrát se usměj a čau" je   evidentní... ale vzhledem k tomu, že se jedná o   romantiku, nemůžu čekat zázraky
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94817minih94817Ecce Constantia (1992) [TV inscenace] 
Ecce Constantia n
minih66741minih66741Pařba v Bangkoku (2011) 
The Hangover Part II n
minih17602minih17602Purpurová barva (1985) 
The Color Purple n
minih46179minih46179Den matek (1980) 
Muttertag n
minih40324minih40324Zpět k pramenům (2005) [TV seriál] 
Zpět k pramenům n
minih43374minih43374Ten večer (2007) 
Evening n
minih10020minih10020Kašpárek (1980) 
Le Guignolo n
minih74127minih74127Kdo s koho (1999) 
Am zin n
minih24681minih24681Slovo dělá ženu (1952) 
n
minih21398minih21398Tři muži a nemluvně (1985) 
3 hommes et un couffin n


Hodnocení:n12345678910
Příšerná tchyně (2005)Příšerná tchyně (2005)Příšerná tchyně (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10