Jeden svět
ohodnotit

Tři muži a nemluvně

3 hommes et un couffin

Žánr:
Země:
Rok:
1985
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
2/1985
„Staří mládenci na mateřské dovolené. Komedie vyznamenaná Césarem jako nejlepší francouzský film.“

Obsah filmu Tři muži a nemluvně

 
Opakované téma, toto francouzské je ale snad původní a režisérce Serreau se opravdu povedlo. Jacques (André Dussollier), Pierre (Roland Giraud) a Michel (Michel Boujenah) jsou tři svobodní mládenci okolo čtyřícítky a sdílejí pařížský byt. Druhé pohlaví je vždy srdečně vítáno - pokud tedy nechce zůstat napořád. Avšak stane se, že se jedné ženské zbavit nemohou - jmenuje se Marie. Jednoho dne leží v kočárku přede dveřmi a je pořádně mladá a ukřičená. Je tak mladá, že se o sebe v žádném případě nedokáže postarat sama.

Autor: Ka.Kat
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
ÚPF - Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tři muži a nemluvně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2018
80. léta byla pro francouzský filmový   komediální žánr velice úspěšná a jejich   popularitu potvrzuje i nemalé množství   amerických remakeů. A tento francouzský snímek   je jeden z nich. Nic tak nepobaví, jako muži   starající se o malé dítě. A samozřejmě to   nejvíce pobaví především ženy. Trochu je   děj poučný, místy i citový (hlavně na   konci), takže scénář myslel na všechno.   Finále je tedy takové, že především   poukazuje na fakt, že i chlapi mají cit pro   mateřství, i když si většina žen myslí   opak. Příběh šmrncnutý thrillerovou   zápletkou je na tom stavěný a ať je to jak   chce, snímek nestárne a pobaví i dnes. Jedná   se o typickou francouzskou situační   ztřeštěnost, jaká se dnes již bohužel   netočí.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Neokouká se:-))
Nevím, kolikrát jsem už viděla roztomilou   komedii o třech "tatíncích" a malé   Marii, miminku jednoho z nich, o které se tak   rádi starají. I když - jak víte, tak   jednoduché to zprvu nebylo. Vždyť který chlap   by chtěl zprvu přiznat, že má ve skutečnosti   slabost pro malé děti. A tak se nadávalo,   stěžovalo, hádalo, ale když si Marii odvezla   její maminka zpět k sobě, najednou bylo v bytě   ticho, večírky s něžným pohlavím už jaksi   ztratily to správné kouzlo, dokonce se objevily   i slzy. Ne, to byla silná rýma, která očima   šla ven. Tedy, alespoň to tak jeden z pánů   jménem Pierre tvrdil. Určitě si při léčení   napařováním přehrával v hlavě scénku,   kterak z domu přesně po 15ti minutách   "šupajdila" paní vychovatelka a   chůva, najatá na opatrování malého   děvčátka. Distingovaná paní byla jistě velmi   šokována, když jí Pierre popisoval, jak se   svými spolubydlícími nejraději tráví volný   čas. Slovíčko, jež použil, ovšem raději   vynechám, vystavila bych se tak cenzuře:-))   Pierre a spol. jsou vůbec veselá kopa, krásně   přelstí tlupu policajtů, kteří jsou jim v   patách, poradí si s pašeráky drog, dokonce   při výchově malé Marie zvládají i kojení!   Nevěříte, tak to máte skluz a určitě byste   se měli co nejdříve na tuto klasiku   francouzské komedie podívat!

Tři muži a   nemluvně je jeden z mála filmů, kde jsem   dokázala přijmout dvě dabingové verze a obě   mi připadají stejně dobré a zábavné. První   oficiální dabing běžel již na sklonku 80. let   v kině, na počátku let 90. vyšla originál VHS   s novým dabingem, což pro mne bylo zpočátku   zklamání, ale nakonec jsem uznala, že se   nebavím o nic méně, nežli v kině. Ať už s   jednou či s druhou verzí (nebo s oběma?) bych   uvítala tento film na DVD...
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Velmi milá komedie. Lepší než Sám doma, než   Policajt ze školky a lepší než později   natočené americké remejky.
Ale je to prostě   klasika a francouzské komedie mají svoji   specifickou poetiku, která je mě osobně   bližší než americké chechtárny. :-) Vhodná   příručka pro mužské uchazeče o mateřskou   dovolenou.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tři muži a nemluvně (1987)

 Tři muži a nemluvně (1987)
Tři muži a nemluvně n
Three Men and a Baby
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy, Dianne Crittenden

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10