Duben
ohodnotit

Přepadení v Pacifiku

Under Siege

Další název:
Prepadnutie v Pacifiku (SK)
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
4.3.1993
„Steven Seagal bojuje proti teroristům na bitevní lodi USS Missouri.“

Komentáře k filmu Přepadení v Pacifiku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Casey Ryback zachrání celú   loď Missouri.
Loď   prepadnú teroristi.
Steven si tu zahral   výborného kuchára, ktorý   sa snaží zachrániť   všetkých rukojemníkov na   palube.
Jeden z   lepších filmov so Stevenom.
pepe15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Jeden z nejlepších Segalovo   filmu patří mezi moje   nejoblíbenější.Perfektní   scenař,dobré obsazení.Tento   film ma prostě děj a nemam   co bych tomuto filmu vytknul.
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Jedna z mých oblíbených   Segalovek...Výbornej film!!!   Skvělej Segal a perfektní   akční scény!! Zejména ta   jak si poradí s   T.L.Jonesem..to je fakt   úžasný!!
Ocean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Steven Seagal patrí medzi   mojich najobľúbenejších   hercov. Vo filme, ktorý som   hral som sa pri jeho pozeraní   vôbec nenudil. Tento film som   už videl asi x-krát a nikdy   má neomrzel. Je tu aj   zaujímavé herecké   obsadenie.
blondataXena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Mám ráda Stevena Seagala, i   když uznávám, že některé   filmy nebyly to pravé - ale   nikdo není dokonalý. Sám   proti přesile - to je typ   akční pohádky, které   miluji, něco jako Rambo, i   když v jiném prostředí. A   samozřejmě zvítězí....
Vendy62
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2008
jeden z mých   nejoblíbenějších filmů se   Seagalem . je dost akční .   pro mě super . stojí za to   ho zkouknout
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2016
Tímto snímkem se Steven   Seagal dostal na samý vrchol   své herecké kariéry. Silný   politický scénář držící   se ve své době velmi   populární šablony pod   názvem ´Sám proti všem´   mu dodal veškeré ambice se   ukázat, jako ostatním   průkopníkům v podobných   snímcích. A je to pro něj v   jistém smyslu i průlomová   postava, kdy bývalý agent, v   tomto případě CIA, dělá   zcela něco jiného. Kdo by   čekal, že nějaký kuchař   bude expert na zbraně a   bojová umění. Od této   chvíle se takovéto postavy   začali Stevena držet jako   klíště. Ale zpět k filmu.   Co Pentagon jedná, kuchař   jde s vůlí sobě vlastní   hbitě na věc a nenechá nit   suchou. Tommy Lee Jones coby   hlavní padouch je ve své   roli naprosto  jedinečný.   Gary Busey nepřekvapil. Od   něj už to bylo očekáváno   a nezklamal. No, a pro Eriku   Eleniak bohužel poslední   skvělá role. Po dějové   stránce je to samozřejmě   jedno veliké klišé, ale   proč do toho tahat realitu.   Má to drive, dobré tempo,   skvělou ambici a zábavnost.   90.léta a akční film jak   má být.  
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Tak toto je opravdu výborný   akční kousek, no snad jeden   z nej kde si S.Seagal zahrál   hlavní roli. A hlavně ten   film má skutečně dobře   vymyšlenou pointu.
Ostatní herecké   obsazení stojí také za to.   T.Lee Jones v roli hlavního   záporáka byl jako vždy   velmi přesvědčivý. Ovšem   velmi mě tady překvapil Gary   Busey, ten toho   důstojnického hajzla vystihl   naprosto perfektně.
A   taky nám konečně ukázala   Erika Eleniak, to co celou   dobu schovávala pod plavkama   v seriálu Pobřežní hlídka   :-)
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Přepadení v pacifiku je   opravdu jeden z nejsnímků se   Seagalem , který zde hraje   kuchaře Rybacka. Akčňák   mohu vydět kdykoliv i díky   Tommy Lee Jonesovi, který zde   hraje
padoucha, který   se chce zmocnit bitevní lodi   Missouri.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Akční pecka se S.Seagalem v   roli ne jenom jako   kuchař.Skvělé bojové a   akční scény,krásná   E.Eleniak a výborně zahraní   teroristi v podání   T.L.Jonese a G.Buseye.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Podle mně možná jeden z   jeho nejlepších filmů  
skvělí   nápad z tou lodičkou akční   film jak má bít a skvělá   hudba.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2015
Segalova klasika
Asi nejlepší film se   Segalem. Je tu ještě mladej,   hubenej a ve špica kondici.   Myšlenka (příběh) ve své   době super, a protivníci   parádně   "šáhlí"... ať   Tommy Lee jako pošuk / rocker   Strannix, tak i Gary Busey v   roli zkorumpovanýho   důstojníka... v dámskejch   hadrech mu to fakt seklo :-D.   Celkově fajn pánská zábava   na sobotní večer (nejen   kvůli "prsatce" co   vyskočí z dortu!).   Nevynechám nikdy, když je   zrovna v bedně ;-).
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Čítanková ukázka, jak má   vypadat akční thriller. Je   to i herecký vrchol Stevena   Seagala. Tady je vidět, když   výborný režisér vede   průměrné či podprůměrné   herce, dokáží hrát na   úrovni. Na tehle dnes už   klasice neshledávám chybu,   je tam ,kromě nepřetržité   akce a napětí, i pěkná   dávka humoru a nadsázky.
Jogi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Jeden z najlepších filmov v   ktorom svoj umelecký výkon   stvárnil Steven Seagal. Tento   herec potvrdil, že patrí   medzi najväčšie hviezdy   Hollywoodu. Dej tohto filmu je   veľmi pestrý a pútavý. Je   tam plno napätia a   vynikajúcich scén, ktoré   nie sú prehnané ako v iných   filmoch.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2021
Občas si z nostalgie   připomenu nějakou akční   klasiku a tenhle kousek byla   dobrá volba. Jde bezesporu o   jeden z nejlepších filmu   Stevena Seagala, který je tu   ve vrcholné formě. Navíc   má proti sobě záporáky   výborně zahrané Tommy Lee   Jonesem a Gary Buseym a ve   vedlejších rolích tomu   sekundují další dobří   herci jako Nick Nancuso, Andy   Romano, Colm Meaney, Raymond   Cruz a další. Příběh   není nic zázračného ale   má pár oživujících prvků   jako je zapojení striptérky   ap. Ačkoliv je děj velmi   lehce předvídatelný   působí i po 30 letech   veskrze pozitivně a možná   dokonce pozitivněji než při   své premiéře. Dnes totiž   dostává tu správnou patinu   klasiky svého žánru.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Under Siege
Tak já osobně považuju   Přepadení v Pacifiku za   akční bombu a jeden z   nejlepších filmu Stevena   Seagala. Myslím, že k   tomuhle filmu není mnoho co   psát. Vždycky se na něj   ráda podívám ale jedna věc   mi tam moc neseděla a to byla   Erika Eleniak, pro Stevena   bych si představovala někoho   trochu jiného :-D jinak Tommy   Lee Jones neměl opět chybu,   ten prostě umí.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2012
Smrtonosná past v Pacifiku
film je vlastně o Johnu   McLeanovi tentokrát na lodi   USS Missouri. Nemá cenu proto   tady rozepisovat o každém   tahu, který se ve filmu   odehraje, že příběh má   stejný základ, jako   legendární Smrtonosná past.   Film je ale pěkný a Stevenem   Seagalem a Lee Jonesem   určitě potěší. Byl jsem   na tento snímek zvědavý,   protože je to jeden z   nejznámějších filmů   těchto herců. Rozhodně to   nebyla ztráta času a dost   jsem se pobavil.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2012
Nebudu se stydět za   názor,že je tohle nejlepší   počin Stevena Seagala.   Vždycky to byl spíš   céčkovej herec,ale něco se   mu občas povedlo. Možná mu   k tomu dopomohl slušnej   scénář nebo velmi dobrý   výkon Tommy Lee   Jonese,těžko říct.   Závěrečnej fight s nožema   byl trošku komickej,ale jinak   ok. Každopádně film má   dobrou zápletku,je zde   spousta akcí,dobrých   hlášek a taky je tu moje   oblíbenkyně Erika --->80%
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2006
Filmová klasika
Jedná sa o filmovú klasiku a   je vynikajúco spracovaný.   Seagal nie je žiadny   výnimočne dobrý herec   (neprejavuje žiadne emócie),   no tento film mu sadol. Vždy   si ho rád pozriem aj pre   skvelé herecké výkony   iných hercov v tomto   filme,hoci trošku tomuto   filmu chýba reálnosť...
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Mám za to, že je to asi jeho   nejlepší film, kde mu   přihrávají další hvězdy.   Rychlý děj, má to spád.   Jeden z mých oblíbených   filmů. Doporučuji.
Saara77
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Souhlasím, že tento film   patří mezi nejzdařilejší   ve filmografii Stevena Segala.   Tommy Lee je úžasný a   člověk mu drží palce víc   než kladnému hrdinovi. :o)
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
radim to mezi segalovi   nejzdarilejsi.a hlavne   nejtypictejsi..jako aljaska v   plamenech a muz s cejchem   smrti
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Pro mě je tento film vrcholem   Stevenovi kariéry (a obávám   se že už se mu nikdy ani   zdaleka nepřiblíží). Davis   režii zvládl a kompanie   Seagal, Lee Jones, Busey,   Meaney, Chapa, Eleniak,   Mancuso a další svoje   výkony taky zvládli. Pravda   někteří jmenovaní nejsou   zrovna super herci, ale   alespoň na ně byl super   pohled (aspoň tenkrát).   Zkrátka film pěkně odsejpá   a člověk nemá čas na nudu.   Hudba Garyho Changa taky není   nejhorší. Co víc od filmu   očekávat? - Mě to stačilo.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších   Seagalových filmů.   Neohrožený kuchař likviduje   bastardy, kteří přepadli   bitevní loď. Povedené   akční scény a slušný   záporák Tommy Lee Jones. A   navíc Erika Eleniak nahoře   bez:))
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Neuvěřitelně   předvídatelné, místy   trapné, ale i tak zábavné.   Není moc postav, které by se   Seagalovi povedli alespoň tak   jako Ryback.
salsaverde
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2008
V tomto filme sa mi Seagal   paci najviac, je to akcny   film. T.L.Jones si vo filme   zahral ako vzdy skveleho   drasťáka. Na Seagalovi sa mi   hrozne paci, ked niekoho   bije,a alebo vrazdi, vyzera to   tak jemne. Urobi zopar hmatov   "malickom" a uz   lieta mäso.
HaD.77
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Spoustu lidi rika, ze tento   film, je vrcholem kariery   Stevena Seagala. Nevim jestli   je to pravda, me osobne se   vsak tento film libi moc.   Namet sice neni moc originalni   (krom toho ze je situovan na   boj.kriznik),nicmene role   kuchare Raybecka, sedla na   miru. Akcni sceny jsou   super,protivnici naprosto   perfektne crazy a vsichni mi   daji zapravdu,ze Pobrezni   hlidka tu dostala zcela jiny   rozmer :-). Kazdopadne   doporucuji.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Po slibném začátku film   ztrácí náboj a začíná   být poněkud otravný, nevím   proč, měl jsem co dělat   abych to dokoukal, přitom po   začátku jsem čekal nářez   a na Seagalovku byl   výjimečně nažhavený.   Škoda.
mmaat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Nesnáším filmy se Stevenem   Seagalem, především ty,   které sám režíruje.   Všechny jsou totiž o tom,   jak jeden kladný překladný   hrdina zvítězí nad   zápornými přezápornými   zlými padouchy. Tenhle film   je jeden z mála, který se   povedl, scénář je sice v   klasickém duchu, nicméně   děj nepostrádá napětí a   dialogy jsou místy i   vtipné:-)
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.2.2013
Tohle a 2 jsou jednoznačně   nejlepší Seagalovy filmy,   byť celkově pro mě   průměr. Hodně   "hlušších" míst,   málo a krátké souboje na   tělo. E. Eleniak celkem   hezká, ale hrudník hezký   nemá (zde; v Námořní   policii vypadá líp:).   Záporáci pěkně hnusní; T.   L. Jonesovi dobře hrábne. S   přimhouřením očí za 5.
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Začátek konce
Vzpomínám si jak jsem před   premiérou tohoto filmu byl   natěšen ale také jak jsem   byl posléze totálně   zklamán.Včera jsem měl   možnost si tento první   rádoby velkofim   S.S.připomenout a názor jsem   nezměnil.Po prvních 4   výborných filmech které   Stevena katapultovali do role   akční megastar,se pokusil   přejít na vyšší level a   to si myslím byla osudová   chyba i pro jeho   kariéru.Městká akce která   mu tak nesmírně seděla byla   nahrazena jakýmsi pokusem o   akční velkofilm ve kterém   bohužel figuroval i skvělý   T.L.Jones ve své asi   nejslabší roli, k tomu   ubohý až trapný G.Busey a   spousta dalšího hereckého   komparzu.Vytratila se   veškeré kouzlo Seagalových   filmů,zato bylo více   výbuchů které mi přišli   neskutečně amaterské.Film   měl na akční film   absolutně nelineární děj a   nejhorší ze všeho bylo že   se snažil tvářit hrozně   vážně což působilo až   tragikomicky.Škoda,Seagal byl   od počátků videa můj   akční hrdina,ale v momentě   kdy se začal snažit být   kinový hrdina,na což nikdy   neměl možnosti šlo to   všechno do kytek.Tento film   vnímám jako počátek s   vyjímkou snad ještě Glimmer   Manna.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Průměrný (což v Seagelově   portfoliu znamená   špičkový) akční film.   Hezky to odsýpá, žánrová   klišé jsou nezbytností.   Většinu plusových bodů ale   obstarává skvělý   anarchistický pošuk Tommyho   Lee Jonese.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Zavedená akční nuda na lodi
Steven Seagal a jedna z jeho   lepších dobrodružných   pohádek,které nabízejí   pravidelně tv Prima nebo Nova   o večerním víkendu.Asi   proto,abychom šli brzy   spát,nebo vyrazili ven za   opravdovou kulturou.
V   Přepadení v Pacifiku jsem   tedy viděl chlápka s   copánkem,který mě dosud   neznámo jak,pokrčenýma   rukama likviduje prostoduché   teroristy,seznamuje se s   atraktivní   striptérkou,která je   osamocena bez   přítele,tak,jak to je v   těchto prostinkých filmech   zvykem.A tak,jak je to v   těchto prostinkých filmech   zvykem,dají se dohromady.
Jak vše dopadne?Ten   chlápek s copem,který   nějakým kouzlem likviduje   prostoduché padouchy s   pokrčenýma rukama,nakonec   zvítězí bez sebemenší   újmy na zdraví.Samozřejmě   ve filmu je spousta akčních   scén,pár rádoby   hlášek,takže to někomu   stačí.Já mezi příznivce   takových filmů nepatřím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18154minih18154Rudý škorpión (1988) 
Red Scorpion n
minih46356minih46356Odstřelovač (1998) 
Sweepers n
minih13420minih13420Nabitá zbraň 1 (1993) 
National Lampoon's Loaded Weapon 1 n
minih3701minih3701Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (1997) 
Bean n
minih27675minih27675Prci, prci, prcičky (1999) 
American Pie n
minih15532minih15532Pátek třináctého (1980) 
Friday the 13th n
minih22586minih22586Vítr v kapse (1983) 
Vítr v kapse n
minih17698minih17698Rambo (1982) 
First Blood n
minih5618minih5618Četník ve výslužbě (1970) 
Le Gendarme en Balade n
minih20840minih20840Těžko ho zabít (1990) 
Hard to Kill n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Přepadení 2: Temné území (1995)

 Přepadení 2: Temné území (1995)
Přepadení 2: Temné území n
Under Siege 2 - Dark Territory
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Geoff Murphy

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

154 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:05 - 08:35

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10