Duben
ohodnotit

Pošli to dál

Pay It Forward

Další název:
Pošli to ďalej (SK)
Rok:
2000
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
22.2.2001
„Může dobrý skutek změnit svět k lepšímu?“

Komentáře k filmu Pošli to dál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2018
Film alespoň na jedno   shlédnutí, dobré herecké   výkony, režie není   odfláknutá, se scénářem   to byla makačka, film má   náznak kýčovitosti ale   někdy to v normálním   životě přijde běžné.
ondrink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2016
bez happyendu
Páči sa mi, že film končí   tragicky, to je u američanov   fakt rarita... Je to ako zo   skutočného života - tí čo   konajú dobro dopadnú často   najhoršie. Veľa ľudí sa v   tom nájde a veľa ľudí aj   celkom neoprávnene. Pocit   krivdy je jeden z najľahšie   vsugerovateľných, ale späť   k filmu: Páči sa mi   myšlienka aj motív starého   mládenca... Poučenie? Aj   dobro treba konať s rozumom?   Treba vždy prekročiť svoj   tieň? Niekedy nie a niekedy   áno...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Dojemný příběh o tom, jak   je důležité dál šířit   dobro, kterého se nám   dostalo.

Není   dobré příliš tlačit na   pilu, jinak se veškerá   dobrá snaha obrátí vniveč.   To je jediný zápor tohoto   filmu. Čeho je moc, toho je   prostě příliš. A v Pošli   to dál je dobrých úmyslů   tak veliká hromada, až   diváka téměř zavalí.   Přesto si myslím, že filmy   mají mimo jiné působit na   diváky a trochu je i   vychovávat. Všichni ti,   kteří tvrdí, že tento film   je jedno velké klišé s   obrovskou dávkou patosu, by   si měli uvědomit, že i toto   je posláním filmů. Je to   výrazová forma jak předat   dál něco dobrého, něco k   zamyšlení. Já vím, že je   jednodušší pustit si   nějaký krvák, kde se   nemusí nad ničím   přemýšlet a nechat se jen   unášet bezduchými obrázky   a říkat si, já si chci   odpočinout, nad ničím   nepřemýšlet, já se chci   jen bavit a nic víc. Je   lehké odsoudit film plný   patosu a klišé, ale co máme   lepšího?

Pro   ty, jenž tento film   neoslovil: Jen doufejte, že   nikdy nebudete potřebovat,   aby vám někdo pomohl.   Možná, že až v těžké   životní situaci pochopíte,   že pomoc jiného člověka   není tak samozřejmá a   automatická, jak by se   zdálo. A co nechceš, aby   jiní činili tobě, nečiň   ty jim. A co pošlete dál vy?   Prý se to všechno jednou   vrátí. Zlému zlo a dobrému   dobro. Tak co kdyby přece…
jvj
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Kali
Stojí za pozornost. Není to   na podívání se po týdnu,   ale velice zajímavé.   Doporučuji se na film   podívat a každý si najde   kus sebe. Nejhorší je, že   to, jak zemře, to nám USA   cpe do školy také
johanice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2010
Zajímavý film
Ráda bych oponovala   předchozím názorům, že se   jedná o typický doják   "made in USA" nebo   že je zajetý v tuctových   filmových kolejích. Nevím,   jak autoři těchto názorů,   ale já mnoho podobných   filmů neznám. Naopak se   vymyká běžné americké   filmové produkci, má   zajímavý, i když smutný   děj, a rozhodně stojí za to   jej shlédnout.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.12.2010
"Letadlo"
Podprůměrný film hrající   na city diváka.Marně.Celá   "velká" myšlenka o   tom,jak udělat svět lepší   je postavena na obyčejném   "letadlu".Na filmu   není nic vyjímečného,herci   odvádí běžný   standart.Děj je zaběhnutý v   tuctových filmových   kolejích.
MarketaStara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2010
Moc se mi ten film líbí.   škoda, že to skončilo   smutně. Mě se to náhodou   líbí. A je to jako   pravdivý...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2010
Další z typických dojáků   "made in USA". Film   mě příliš nezaujal,   přišel mi hodně   kýčovitý. Výkon malého H.   J. Osmenta ale zvedá moje   hodnocení alespoň o pár   stupínků nad průměr. Ten   kluk byl totiž fakticky   sympaťák...
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Další hodně povedený   kousek. Film je drama samo o   sobě, ale i tak příběh mě   velmi zaujal. Ve filmu je   plejáda slavných a   úžasných herců jako Kevin   Spacey, Helent Hunt a   samozřejmě Haley Joel   Osment. Film mě dohnal k   slzám, proot si ho často   nepouštím, ale rozhodně   uděláte chybu, když tenhle   film neuvidíte. Samozřejmě   na dramatičnosti přidávají   herci, kteří jak už jsem   zmínila patří mezi   naprosté jedničky.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2010
Životní story o   sebenápravě, změně   života, pomoci bližnímu   svému...prostě aby byl svět   lepší. Dojemný příběh se   smutným koncem a dokonalým   hereckým projevem Kevina   Spaceyho, kterému hodně   slušně sekunduje Haley   Osment. Kdo nemá rád smutný   příběhy, neměl by na to   koukat.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Dobře udělaný film,   obyčejné lidské osudy   úplně obyčejných lidí,   žádní naducaní pracháči   z ubohých telenovel. Malý   chlapec přijde díky úkolu   se zajímavým řešením   problémů mezi lidmi a v   životě vůbec. Děj se   dobře prolíná a divák   může sledovat jak se nitky   postupně sbíhají.
Jen ten závěr dojemný i   hrozně kýčovitý. Taková   bohužel,typická trapná   amerika.
Slova, která   hlavní hrdina na konci   říká jsou však tvrdou   nekompromisní pravdou. Je to   výborný film.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Pošli to dál
Film má zajímavou myšlenku,   ale už horší zpracování.   Vše je pojato až moc   kýčovitě (jak už píše   moje oblíbená kritička   filmů Petra.Barbie) a   strašně zdlouhavě. Je zde   spousty scén, kdy se opravdu   nic neděje.
Hlavní   hrdina mi strašně   připomíná mého bráchu,   škoda že už vyrostl, mohl   dělat Osmetovi   imitátora:-)
Jako   pozitivum ale přikládám i   to, že nám snímek ukázal i   odvrácenou tvář Las Vegas,   které známe většinou z   komedií jako ideální místo   pro odpočinek, kde se vždy   semele něco vtipného a   hlavně pozitivního...
Petr1984
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Nejhorší film letošních   Vánoc. Kýč jako bič.   Koukat dvě hodiny na něco,   co má vyvolávat potok slz,   je otřes. Neskutečně   příšerný závěr mě   dostal. Hromada lidí se   svíčkama, co páchají   dobro. Větší stupiditu snad   ani už vymyslet nemohli.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Pošli to dál je krásný   psychologický snímek,   působící povídkově maje   velmi silnou hlavní dějovou   linii; nechybí mu však   nečetné a krátké, ale o to   hlubší dějové odbočky. K   obsahu již zde bylo řečeno   tolik, že asi ani nemá smysl   nic přidávat, ale konec bych   rozhodně nenazval happy   endem, protože tento výraz   patří koncům přeslazeným;   konec Pošli to dál spíše   obrací širší závěr do   zcela patřičného optimismu   a k tomu dodám - ať si   pesimisti řvou, když je to   baví.
Obsazení film   posunuje o úroveň výš,   vždyť Kevin Spacey a Helen   Hunt právem dostali Oscary a   Haley Joel Osment se k jeho   držitelům jistě v budoucnu   přidá; no a dabéři taky   výborní, že držim na Radka   Škvora skoro jako na Osmenta   se ví, tak co bych k tomu   ještě mohl psát.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Kýčovitost spojená s lidskostí....
...promiňte mi ten nadpis,   ale tak to cítím. Tento film   je svým způsobem typickým   americkým kýčem, možná   až přehnaně patetickým. Na   druhou stranu oceňuji právě   to poselství dobra, které v   sobě tento film nese,   zejména samozřejmě v   ústřední postavě malého   chlapce, jehož boj za   spravedlnost nakonec stojí i   to nejcennější - vlastní   život. Onen dětský prvek ve   filmu dojímá, závěr nutí   k zamyšlení nad skutečnými   hodnotami, přemýšlet nad   skutečností, jak moc často   trváme na malichernostech a   přitom ty pravé hodnoty, ona   lidskost, nám někde   uniká...Umět nejen brát,   ale i dávat, ano, ač mne v   celkovém efektu tento film   až tolik neoslovil, své   klady zcela jistě má a   můžeme si z jeho shlédnutí   i něco pozitivního v sobě   odnést.
ApexTwin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2007
...
Velmi dobra knizka, horsi   film, ale zachranili ho herci   ako Kevin Spacey a Haley Joel   Osment...Preto ta hrosia   znamka, ale tak ci tak ten   film stoji za to, no radsej si   precitajte knizku :)
Dawidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2004
Opravdu jsem byl potěšen   tímto filmem. Je to opravdu   dobrý vzor jak by mělo   lidstvo spolupracovat. Trochu   mě mrzí že tento film   nedostal Oscara bohužel ani   nominaci, ale Gladiátor byl   opravdu velký filmový   gigant, myslim, že kdyby se   natočil o rok dřive měl by   velkou šanci
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Letadlo
Kdo si oblíbil malého Haley   Joa Osmenta, jistě si   vychutná i tento starší   film ze školního i   rodinného prostředí. Malý   Trev žije ve složitém   prostředí (matka i babička   alkoholičky, otec bere drogy)   a rád by s tím něco   udělal. Nápad mu nadhazuje   nový učitel Simonet svou   otázkou: Jak by jste pomohli   tomuto světu? Trev   znovuobjeví princip   "letadla" a káže   slovy i skutky: Pomožte   svému okolí a oni pomohou   zase někomu dalšímu. Jeho   plán přes nadějný   začátek nemá příliš   úspěch a Trev propadá   depresím. Nakonec se však   přece jen postupně setkává   s úspěchem ačkoliv o tom   neví. Myšlenka bují mezi   lidmi a mladý novinář   zjišťuje zpětně, kdo s ní   vlastně přišel. Nakonec se   dostává až k Trevorovi, ale   ten mu v rozhovoru pro TV   řekne, že nevěří v   úspěch své myšlenky,   protože lidi v podstatě   nechtějí pomoci. Krátce   poté je zabit bandou   školních rváčů a stává   se mučedníkem. Závěrečná   scéna, kdy z celých Států   se sjíždějí lidé uctít   Trevorovu památku má v sobě   ohromný náboj, byť je to   typický UShappy.
cold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2004
Dobrý skutek nade vše
Skvělý film, který ukazuje   (trošku naivně), že když   člověk chce pomoci, tak   nemusí mít miliony, ale   stačí nápad.
Trevor   je citlivý žák, který   žije sám s matkou. Dostane   nového učitele a ten zadá   všem dětem úkol "jak   by se dal změnit svět a jak   by jsi to provedl?".
Trevor nechce učitele   zklamat, tak vymyslí způsob   předávání dobrých   skutků. Pomoc, kterou   člověk obdržel musí   předat dalším třem lidem   (podobný styl jako   letadlo).
Snímek   číšící lidskostí mě   opravdu nadchl. Výkon malého   trevora v podání H. J.   Osmenta je obdivuhodný   (podobně jako v A.I. nebo   Šestém smyslu)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n
minih13079minih13079Muž bez hvězdy (1955) 
Man Without a Star n
minih21411minih21411Tři přání (1958) 
Tři přání n
minih4968minih4968Casino (1995) 
Casino n
minih62734minih62734Start (1979) [TV minisérie] 
Start n
minih60036minih60036Neznámý (2011) 
Unknown n
minih12627minih12627Mladé víno (1986) 
Mladé víno n
minih142532minih142532Tvoje tvář má známý hlas (2016) [TV pořad] 
Tvoje tvář má známý hlas n
minih16928minih16928Pretty Woman (1990) 
Pretty Woman n
minih19004minih19004Slasti Otce vlasti (1969) 
Slasti Otce vlasti n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

17:55 - 18:25

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

5 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10