Duben
ohodnotit

Pompeje

Pompeii

Další název:
Pompeje 3D
Rok:
2014
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
20.3.2014
„Největší zkázu v dějinách lidstva přežil jen tento příběh.“

Komentáře k filmu Pompeje

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Chcete-li natočit něco   velkolepého a současně to   zprznit, tak to svěřte   Američanům. Je skoro   trestuhodné, aby v zámoří   natáčeli evropská   historická témata. Ale když   mají tu techniku.
Film Pompeje je   velkolepý. Máte tam spousty   katastrofických scén plných   nelogických situací.   Americká sentimenta filmu   uštědřuje další ránu.   Klasický mustr dnšní tvorby   je nasazen do doby prvního   století našeho letopočtu.   Např. by mne zajímalo, jak   je to se zvykem, kdy muží   líbají dámám ruce. Ale   mám pochybnosti, že se tak   dělo ve starém Římě.
Měl jsem možnost   navštívit město Pompeje   přibližně 1924 let po   těchto událostech spojených   s výbuchem Vesuvu. Nějak   nám tam vykládali něc   jiného, než co je   znázorněno ve filmu. Zase   tam nechyběly ony klasické   scény, kdy hlavní hrdinové   prchají ulicemi města a nic   a nikdo jim nepřekáží v   cestě.
Např. podle   dobových pramenů lidé v   roce 79 považovali Vesuv za   vyhaslý. V té době   pravděpodobně neměl tak   otevřený kráter plný   žhavé lávy, jak je to   znázorněno ve filmu. Ten   kráter se vytvořil až oním   památným výbuchem.
Kdysi u nás šel seriál   italské produkce Poslední   dnové Pompejí. Ač nemá   takovou techniku, jako tento   film, byl nesrovnatelně   lepší.
Rastaman33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Samotný příběh je   béčkový, ale vzhledem ke   špatnému konci pro všechny   zúčastněné to zase tolik   nevadilo. Koukat se na to   dalo. Je fakt, že hlavní   hrdinka občas vypadá   strašně. Zase v těch   podmínkách...
CityOfLove
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2014
Vizualne epicky ve 3d, scenar   je hodne predvidatelny, tvurci   se snad ani nemuzou tajit   inspiraci Gladiatorem,   kteremu ovsem Pompeje nesahaji   ani po kotniky. Ja se v kine   opravdu dobre bavila celych   100 minut proto 8/10
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2015
Pokud se člověku podaří na   cca dvě hodinky čistého   času zapomenout na suché   údaje ze školních hodin   dějepisu, nemusí během   sledování tohoto   romanticko-katastrofického   béčka nijak výrazně   trpět. Z hereckého a   scénáristického hlediska   sice žádná sláva, z toho   historického dokonce   katastrofa téměř antických   rozměrů, ale jako vyloženě   odpočinkový film vcelku   přijatelné - především   díky slušné výpravě,   solidně provedeným efektům   i výborně zvolenému   hudebnímu doprovodu.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2014
Hvězdné hodnocení jen za   hlavního hrdinu a jako   poděkování za smrt všech.   Nebyloto tak špatné, abych   pravduřekla, čekala jsem to   mnohem horší ;) děj je   poměrně jasný,   prvoplánovitý, ale výprava   byla docela slušná, to   oceňuji. Možná v kině by   to vyznělobombastičněji,   ale na druhou stranu, ne na   všechno se chodí jen do   kina, že.
samozřejmě   že poslední scéna je na   výmaz, hlavní lover-girl   vypadá v některých   záběrech jak koště, na   které někdo napíchnul dýni   - zcela vážně mě   vyděsila...ale jinak... čert   to vem,nebylto ztracený čas.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Oceňuji, že se tvůrci   nerozhodli pro hollywoodský   happyend, který byl z   logického hlediska   vyloučený. Historické   technikálie pominu, je mi   vcelku jedno, jestli první   padal popílek a potom kameny   apod. Dívat se na to dalo,   Kiefer byl hnusák,   ústřední dvojice solidní,   béčková milostná   tragédie, viděla jsem   horší paskvily.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Nečekal jsem bombastickou a   vizuální podívanou, která   je mimochodem bez děje na   prd. Takže jsem si snímek   užil. Mezi hlavními hrdiny   to jiskří tak, že ta sopka   prostě musela bouchnout.   Princezna s velkýma ušima   Cassie a divoký honák   poslední z hrdého lidu ze   severní Anglie Milo se do   sebe vášnivě zamilují.No   nejsou roztomilí ? Tu   vášeň jim můžu dámy a   pánové jen závidět.   Naposled mě podobná vášeň   přepadla, když jsem na stole   uviděl orosený pivko a kus   masíčka..Škoda, že se   nestihli pomilovat, určitě   by to bylo tak žhavý, že by   ta Pompeii lehla popelem.   Závěrem sem rád, že   konečně vyhrála příroda a   žádný umělý konec.   PS-"Bohové mají s námi   svoje úmysly". Kdybych   tomu věřil, tak ráno   nevstanu z postele.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Letní popcornová   nenáročná zábava u které   brzy budete vědět jak se   bude vyvíjet a jak asi   dopadne.Je zde   romantika,akce,souboje,dobro   vs.zlo atd.atd.Natočeno   celkem solidně a   výpravně.6/10 ale jednou   bohatě stačilo.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2014
Po vizuální stránce   určitě   výborné,gladiátorské   zápasy docela dobrý,po   herecké stránce bych tam   měl výhrady jak na hlavní   postavu tak na další   herecké   postavy.Katastrofická scéna   na konci byla taky dobrá.Je   to lepší průměr na   Gladiátora to nemá ,ale za   podívaní to stojí.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Hurá - konečně film, který skončí blbě :-)...
..... všichni umřou. Jak   jinak taky podle historie, že   jo.
Kdyby totiž někdo   přežil, tak to dostane od   kritiků ještě větší   palbu než dostalo.
Každopádně, co stojí   za zmínku, tak jsou ty   gladiátorské souboje v té   aréně, sice někdy   přehnané a hodně   připomínající dnes už   "nesmrtelný" film   Gladiátor s R.C. v hlavní   roli, ale šlo to.
Za   zmínku také ovšem stojí   vizuální efekty a triky - to   je vskutku pěkná   podívaná.
Z   hereckého obsazení se mi asi   nejvíc líbil AAA - to byla   dost dobrá role.
Jednou vidět stačí !
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2014
Gladiátor 2: Zkáza Pompejích
Myslím, že si filmaři   spletli název filmu,   poněvadž hlavní dějová   zápletka není o městě   zvaném Pompeje, ale o   gladiátorovi jménem Millo,   který se ale zamiluje do   významné ženy z   královského rodu a ejhle,   zde už je další problém   filmu.
Nereálnost v   tom, že žena, která je   významná z   nejvýznamějších rodů   vládců se zamiluje do   otroka, místo toho, aby tedy   souložila s bohatým   senátorem Curvusem? Nebo, co   on vlastně byl. Takhle to   připomíná Titanic, ale v   Titanicu je tento bug   vynahrazen suprovým filmovým   zážitkem a filmovými triky.   Zde sice ty efekty máme taky,   ale jaksi nám nezapadají do   příběhu a jejich tu hodně   málo.

Love   Story tohoto filmu se tedy   odehrává v Pompejích,   které pohltí sopečná láva   a zkáza a naši milovníci se   ocitají přímo uprostřed   dění.
Naopak to, s   čím jsem byl ve filmu   spokojen byly již zmiňované   triky, které už dnes vymaká   každý Hollywoodský   režisér a sympatičtí   herci. To je ale vše.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2019
Cca o 13 let mladší   Gladiátor s katastrofákem na   závěr, akorát s daleko   slabšíma hereckýma   výkonama, slabší výpravou,   slabším příběhem a   vlastně slabším vším.   Hlavní hrdina si asi myslel,   že jeho tupý výraz alá Hra   o trůny, asi posadí všechny   diváky na zadek, ale   bohužel. Tohle nemohl potahat   ani můj oblíbenec Agbaje   ----50% a už nikdy víc
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2015
Vizuální efekty nebyly   špatné, akorát byly   špatně načasované, což mi   vadí. Vlna tsunami nemohla   být první. Kdyby byla,   archeologové by dnes nenašli   vůbec nic. Obrovská vlna,   jak ji prezentuje film, by   smetla naprosto všechno. Boj   v aréně mi ale taky   připomínal Gladiátora, což   filmu ubralo, podle mne,   hodně bodů.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2019
Tak jasně, že to, co dávám   je pouze za efekty, protože   jinak to bylo totální   zklamání. Do příběhu   otroka je přidána love   story, ale to tak pitomě a   uměle, že se u toho museli   smát i ti nácti letí.
Souboje byly velmi dobré,   což o to, ale při tom   bezuzdném umírání a   vraždění nikde skoro ani   kapka krve. Copak, že by   rating? No, jo, nadávalo se,   že ve filmech je hodně krve.   Tak to tedy budeme točit bez   ní a je to. Něco jako   perníkovou chaloupku bez   chaloupky.
Spousta   chyb bude jistě i v   historických scénách, ale   do toho se motat nemohu, neb   jsem v dějepise nedával   pozor.
Nejjasnější   chyba je však na konci filmu,   a tu nelze přehlédnout,   protože ty záběry jsou hned   po sobě. Cassia je totiž   chvíli připoutána za levou   a chvíli za pravou ruku.
Pokud pominu herecké   obsazení, nelze filmu nic   dalšího vytknout. Nevím,   proč musela Cassiu hrát   žena, která není z   nejhezčích.
Prostě   a jednoduše, já dávám 40   %, tedy jen slabší průměr.   A to díky jen tomu   střelenému příběhu jsem   šel s hodnocením tak nízko.   No a vlastně také tomu   času, než dojde ke   kýženému.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Podívaná jo, zvláště pro   milovníky krvavých řeží a   masových katastrof. Bohužel   příběh je primitivní,   dialogové scény děsně   kostrbaté a tvořící jen   vatu, než dojde k dalším   bitkám, uřezávání,   zapichování a jinému   usmrcování. Zaujala mě   Emily Browning, která se svou   zvláštní krásou/nekrásou   typově velmi hodila do drsné   doby.
Xpojntman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2015
Filmeček je katastrofou a   není to jen tím, že jde o   film o vulkanický   katastrofě. A Jon Snow tomu   moc nepomůže.
Sacagawea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Nic moc
Chtěla jsem vidět   katastrofický film o sopce a   viděla jsem ,, Romeo a   Julie,, kde náhodou sopka   chrlila lávu a házela   kameny. Z mého pohledu to   není to co jsem od filmu   očekávala a proto je 4*
Pakosek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Nuda
Ten to film mě nějak   nedostal, uvidíme zde pár   soubojů které by mohly za   něco sát ale jinak otřesný   film. Efekty jak z doby   kamenné a děj taky za prd   stojí. Nezlob te se ,ale   opravdu nic moc film aš sem   usínal u toho.
Barney94
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.6.2017
Sice mi bylo jasné, že se   tvůrci filmu nebudou tolik   držet faktů, ale tohle?   Čekal jsem lepší   vylíčení jedné z   nejhorších přírodních   katastrof v historii. Samotný   příběh na mě navíc dělal   dojem Romea a Julie s   vybuchující sopkou v   pozadí.
list
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2014
Nuda,nuda,nuda!!!Přeplacana   slatanina vseho mozneho.Nic   novyho a obsazeni hruza o   scenari ani nemluvim.:(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41132minih41132Pád do tmy (2005) 
The Descent n
minih10247minih10247Kladivo na čarodějnice (1969) 
Kladivo na čarodějnice n
minih47251minih47251Sněženky a machři po 25 letech (2008) 
Sněženky a machři po 25 letech n
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n
minih47967minih47967O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle (1983) [TV inscenace] 
O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle n
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih7536minih7536Fandy, ó Fandy (1983) 
n
minih71245minih71245Večerníček (1965) [TV pořad] 
Večerníček n
minih10212minih10212Kickboxer 2 - Cesta zpět (1991) 
Kickboxer 2 n
minih41485minih41485Hraběnky (2007) [TV seriál] 
Hraběnky n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt krásných srnců (1986)

21:35 - 23:04

33 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Bez peněz na vysokou nelez

22:05 - 22:35

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:35

28 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

21:40 - 22:45

28 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10