Jeden svět
ohodnotit

Pojedeme k moři

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2014
„Strhující příběh jedenáctiletého Tomáše, který se chce stát slavným režisérem. K narozeninám dostal kameru a rozhodl se natočit o svojí rodině film, aniž by tušil, jaká odhalení na něj čekají.“

Obsah filmu Pojedeme k moři




 
Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film – o své rodině a kamarádovi. Postupně tak poznáváme jeho tatínka, maminku, babičku, ale i kamaráda Harise, který mu pomáhá s natáčením. Kluci blbnou a užívají si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné – například pravdu o jejich spolužačce, kterou Tomáš miluje anebo – že mu jeho táta lže! Dvakrát týdně tajně odjíždí místo práce bůhvíkam, ale zapírá to. Tomáš, i když má obavu, že se dozví něco, co bude bolet, se rozhodne tomu přijít na kloub. Netuší, že narazil na rodinné...
 
Související odkazy
 
Recenze: Pojedeme k moři

Režijní debut Jiřího Mádla je rozhodně zajímavý! číst dál

 
 
RECENZE: Film pro všechny generace. Jiří Mádl vzkřísil Pány kluky

Herecké režie už dneska nepřekvapí. Ovšem pokud se povedou tak jako autorská prvotina Jiřího Mádla Pojedeme k moři, dá se mluvit o malém zázraku. Po dlouhé době se totiž zrodil půvabný dětský film pro všechny generace. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Pojedeme k moři

Rodinná komedie, režijní prvotina Jiřího Mádla, vypráví o cestě za snem. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
s anglickými titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pojedeme k moři >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2020
Skvělý klukovský film.
Jiří Mádl jako scenárista a režisér   překvapil. Příběh jedenáctiletého Jirky a   jeho kamaráda Harise je podán z nádherného   dětského pohledu na život, školu, rodinu,   přátelství i první lásku. Jirka dostal k   narozeninám kameru a díky tomu se rozhodl   natočit film o své rodině a svých blízkých.   Kamera se tak stává nejen nástrojem   zaznamenávání reality, ale také prostředkem   objevování nových skutečností a   pravd...
Krom inzerovaného zaškatulkování do   žánru komedie a rodinný bych možná přidal   žánr psychologický a dětský. Dětský pohled   na okolní svět skrz objektiv kamery (v tomto   případě fotoaparátu Nikon) je upřímný,   pravdomluvný a citlivý. Škoda jen, že tento   skvělý snímek se při svém uvedení dost   míjel zájmu diváků. Ale třeba jeho objevení   ještě přijde.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.6.2019
Jedna hvězdička je protože nejde dát velké   ➖10. Ševče drž se svého kopyta platí   dvojnásob a o trapném pokusu skoro herců ani   nemluvím.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.4.2019
Neskutečná matlanina čehosi a když se podivám   kdo je režizerem tohoto blábolu tak se ani   nedivím. Mádl si asi neuvědomuje, že je marný   a zbytečný a to co předvádí je jen zoufalá   křeč, která má zachránit.... co vlastně?   Jeho karieru? Vždyť nic neumí a jeho   pubertální léta kdy aspoň trochu mohl oblbovat   náctky už má taky dávno za sebou. Ani ty   příšerně předražené brambůrky si nikdy   nekoupím už jen proto, že tam vidím.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2018
Spousta nadějných a originálních nápadů, ale   žádný nedotažený. Asi to za mě nejvíc   shrnuje dojem z Pojedeme k moři. Žánr se   neumně pohybuje mezi vlastnoručním dokumentem   plným osvěžující dětské hravosti a   perspektivy (to vypadalo velmi zajímavě) a   rodinným dramatem, herecké výkony slabé,   dějová linka zpočátku dlouho žádná, pak se   najde, aby se rozdělila a druhé část zůstala   nedotažená, z oné nejvýraznější scény šlo   taky "dostat víc"... Škoda!
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Tak pro mne naprosto vražedná kombinace.   Monology, fotbal, kamera blarvíč. Trapné a   jeblé dialogy, herci to odflákli, tedy, ono   nebylo co hrát, a prostě to celé bylo stupid   jako noha. Naštěstí vím z webu, že jsem se   díval na komedii. Fakt to bylo k popukání.   Hlavně ten konec. A asi jen kvůli tomu to   každý hodnotí film výše, než si zaslouží.   U mne naprosto propadl.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Unylé
nudné, nezábavné, předvídatelné,   zbytečné.
To co by nejspíš fungovalo v   krátkometrážním snímku je v   dloooouhovečerním zbytečně roztáááááhlé   a naprosto únavné. Snaha být originální za   každou cenu se nemusí vždy vyplatit.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Rodinná hořkosladká komedie. Po prvních   minutách jsem byl k prvotině Jiřího Mádla   dost skeptický, ale vydržel jsem a byl jsem   odměněn dostatečnou dávkou humorné i smutné   podívané. Vyzdvihnout musím výkon dětských   představitelů a také to, že dospělí herci je   nepřebíjí.
Ale kdoví, možná to netočil   Mádl, ale ti dva kluci... :-)
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Aha, takže to netočil Mádl, ale ten   jedenáctiletý chytrolín, ju? ;-) Tak s klukem   urychleně zpátky na fotbal (tam nemá šanci moc   pokazit), nebo nám ještě v kině nejednou   pěkně zatopí, ambice na to určitě má! Ne,   vážně, vše nasvědčuje tomu, že se budu   muset omezit pouze na filmy od Svěráka, já zas   a znovu odmítám tu falešnou atmosféru,   dějovou kostrbatost, dětské repliky tahající   uši, výkony dospělých na půl plynu a zde   navíc vrchol všeho - šmíráckou zápletku   rozuzlenou slzopudným důvodem, proč že se to   tedy nejezdí k moři - bože, ty zoufale   natahované štráchy okolo tátovo super tajných   úterků a čtvrtků nabraly takových obrátek,   že kdyby si Vetchý někde v temném sklepení   vyndal roubík a prohodil k ženě: "Přiveď   Mrzáka", ani nemrknu... berte to jak chcete,   třeba jako důkaz, že jsem vydržela až do   konce. Čtyři hvězdy - jedna proto, že na   české filmy používám jiný metr (ten   blahosklonnější, aby nebyla mýlka), druhá za   zajímavý nápad, třebaže pohřbený   realizací.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2015
Docela povedený rodinný snímek, vonící   klukovskou hravostí a filmařskou originalitou.   Příběhu neublíží ani trošku kostrbatě   vypointované vylíčení příběhu dvou   kamarádů, kteří se od dětského blbnutí s   kamerou krok za krokem dostávají až k drsné   realitě dospěláckého světa. Oba kluci hrají   pod Mádlovou taktovkou jak z partesu a jejich   starší herečtí kolegové jim k tomu skvěle   tvrdí muziku.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Po dlouhé době velmi milé překvapení z   českého filmu. Kluci byli naprosto skvělí.   Jiří Mádl se celkem pochlapil.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61397minih61397Uvězněna s monstrem (2008) 
Splintered n
minih43632minih43632Ženatý se závazky (1987) [TV seriál] 
Married with Children n
minih36298minih36298Anulka a pan Pětiočko (1983) [TV inscenace] 
Anulka a pan Pětiočko n
minih63690minih63690Kniha pohádek (1996) 
Storybook n
minih24774minih24774Úplně vyřízený chlap (1965) 
Úplně vyřízený chlap n
minih40981minih40981Děti mají zpívat (1977) [TV inscenace] 
Děti mají zpívat n
minih9881minih9881Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu (1992) 
Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu n
minih49849minih49849Zvědavý osel (1997) [TV inscenace] 
Zvědavý osel n
minih38706minih38706Království nebeské (2005) 
Kingdom of Heaven n
minih71908minih71908Nám se to stát nemůže... (1986) [TV inscenace] 
Nám se to stát nemůže... n


Hodnocení:n12345678910
Pojedeme k moři (2014)Pojedeme k moři (2014)Pojedeme k moři (2014)Pojedeme k moři (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10