Zari
ohodnotit

Non-Stop

Další název:
Non Stop
Rok:
2014
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2014
„Únos je teprve začátek.“

Komentáře k filmu Non-Stop

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2020
Tenhle film má na   hollywoodské poměry solidně   propracovaný scénář a i   když je prostorově omezený   jen na palubu dopravního   letadla není to v tomto   případě ani na závadu.   Párkrát se sice dějově   zabrousí do již hodně   známých a použitých vod   ale díky námětu není divu.   Celý film nad průměrem   spolehlivě udrží svým   výkonem Liam Neeson, který   "vyrostl" v opravdu   velkou osobnost a naprosto   komplexního herce schopného   zahrát prakticky cokoliv.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2014
Tak já osobně jsem byl   překvapen, jak ten čas   rychle uběhl. Mimo začátek   zde prakticky není hluchého   místa. Překvapeníčka se na   diváka valí skoro neustále   a psychologické   nepodstatnosti jsou jen v   minimu. Že by škola   T.H.Blocka?? V každém   případě skvělý snímeček   a až na několik drobností,   které činí film   nevěrohodným, se divák bude   skutečně bavit. Trošku film   nadhotnotím, ale to jen   proto, proto že je třeba si   uvědomit, že do letadla moc   efektů a akce nenacpete.   2014042010008/00000
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Slušně řemeslný napínák   z omezeného prostoru v   letadle s neokopírovanými   momenty-bomba v koksu,   zajímavě umisťované smsky,   dobře udělané bylo, že   pachatel nebyl jen jeden. O   Liamovi jsem pochybovala jenom   na malinkou chvilinku,   kandidátů na lumpy bylo   více a postupně se   měnili.
Dala bych i   víc, ale prostě uvěřit   tomu přistání s   roztrženým letadlem fakt   nemůžu.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Hm tak jak začít - tak   scénář i námět jsou   hodně pitomé, celé to nemá   za mák smyslu, ale musí to   akční thriller splňovat?   Toť otázka, dlouho jsem film   obcházel a o nic nepřišel,   pokud to člověk bude brát   vážně tak to nedá víc   než 30 - 40%, ale jako   odpočinkovej film to může   fungovat. Akorát nějak to   nemělo ten drajv co jsem   čekal a taky ačkoliv mám   Liama Neesona v akčních   rolích rád už je to porád   stejné. Má problémy v   rodině nebo o někoho   přišel samozřejmě pije   alkohol, je to správňák   každým coulem atd. Zkrátka   jedno podívání stačilo a   já dávám 50%....
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Liam Neeson měl zase   štěstí na scénář a   režiséra, který to dokázal   dokonale přenést na plátno.   V průběhu transatlantického   letu dostane letecký maršál   řadu podivných esemesek, ze   kterých se nakonec vyklube   hrozba. Buď dostane 150   milionů dolarů a nebo někdo   zemře každých 20 minut. A   hrozby se skutečně začnou   naplňovat. Ještě nikdy se   snad letecký maršál   nedostal do takové svízelné   situace, kdy má proti sobě   neznámého vyděrače,   cestující i podporu na zemi.   A mrtví pomalu přibývají.   Vyděrač to má promyšlené   dokonale. Napínavá   atmosféra začne ihned po   startu letadla a vše se   rozvine tak, že si ani divák   není jistý, na čí stranu   se má připojit.   Sebeovládání maršála je   zcela na místě. Vydrží to?   Liamovi bylo v době   natáčení 62 let a ani to   není poznat. Jeho kondice je   fantastická. Škoda, že   více prostoru nedostala   Julianne Moore. Její role je   dosti nevýrazná a tak tu   podivně působí jako páté   kolo u vozu. Každopádně je   příběh velmi dobře   promyšlený, čímž si   napětí dokáže udržet do   poslední minuty. Tématicky   se jedná o hodně dobrý   filmový zářez na poli   dramatických snímků   odehrávajících se na   palubě dopravního letadla.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2015
NON-STOP

Letecký maršál na   palubě letadla hledá mezi   cestujícími neznámého   únosce, který se snaží   svalit vinu na něj.

Uzavřený prostor   dopravního letadla nabízí   dokonalé kulisy pro hru   kočky s myší. Různorodé   postavy nabízejí několik   variant řešení a diváci   mohou v bezpečí měkkého   křesla sledovat a tipovat,   kdo z postav může být oním   neznámým únoscem. O   překvapivé zvraty není v   příběhu nouze a tak snímek   poskytuje požadovanou   dynamiku i slušnou porci   napětí. Liam Neeson opět   nezklamal. Do těchto rolí se   znamenitě hodí.

Ve skupině filmů s   podobnou tématikou Non-stop   rozhodně patří k tomu   lepšímu, co se v posledních   letech podařilo natočit. ©
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Paradoxně je největší   Áčkovou akční hvězdou   současnosti strejda Liam, nj   nejsou osmdesátky, Neesonovi   role seděla, má charizma,   příběh má náboj, zvraty,   napětí. Ani jsem tohle   nečekal. 90%
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2014
Vyzeralo to na bežnú rutinu
Áno, prekvapenie. Riadne to   ubehlo. A fakt, triller,   psychologická dráma a   detektívka v jednom.   Uznávam, že sa dá zopár   klišé tomu vytknúť, ten   srdcervúci preslov a zopár   napínavých scén typu   "jedna sekunda   rozhoduje" nesmelo   chybať, dokonca že možno   keby človek to kukol desať   ráz detailne, tak by našiel   nejaké logické diery, ale   načo? Mňa ten film fakt   bavil, bolo to tajomné,   napínavé a hlavne ste   neustále skúmali, kto to   nakoniec bude? Bolo to fakt   tak dobré, že nie a nie to   zistiť, kapitán? letuška?   hrdzavá kráska vedľa?   policajt? kolega? arab?   biznismeni? či turista? alebo   nakoniec ja sám? Možno by   som mal zhodiť za možno ten   troška prehnaný koniec, ale   nie, bolo to fakt dobré a   samozrejme tomu šmrnc a   vysoku laťku nasadzuje   famózna dvojica Liam Neeson   (brutálne dobre zahral   alkoholika s nervami v   koncoch) a kráska Julianne   Moore (tešiac sa zo života a   jeho radostí). V rámci   žánru určite špica
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2014
Fantastický Liam Neeson,   kterému jsou role   profesionálních agentů,   poldů, šerifů, či   maršálů prostě určeny.   Zde taktéž nechyboval a   natočil velkou pecku tohoto   roku.
Snímek už od   začátku zaujme, perfektně   scénáristycky napsaný   příběh, kde i ta   nejbližší osoba může být   záporák. Příběh, ve   kterém do poslední chvíle   nevíte, kdo je ten maník a   jestli je vůbec v tom   letadle, ve kterém se   odehrává celý tento film.   Za další zmíňku určitě   stojí zpracování SMS   efektů, kdy si Liam po mobilu   píše s tím padouchem,   rozhodně pěkné efekty.

Přece jenom je   vidět, že film není   originální a jisté scény   jsou klišovitý, ale napětí   a akci film obsahuje dost a   takovéto filmy mám rád.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2014
Skvělé herecké obsazení,   zajímavý příběh i celkem   strhující děj. Jen úmrtí   pilota nějak nebylo   vysvětleno, ale celkově   zajímavý filmový zážitek,   který však stačí vidět   jednou.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Non stop?
Nějak jsem nepochopil, co   znamenalo to "non   stop"... Jinak spousta   klišé, místy hodně   naivní, ale pokud hledáte   nenáročný napínavý film,   zas tak špatná volba to   není.... Takže nenaštve a   neurazí, vcelku i pobaví....   jen tak nějak chybí důvod   se na něj kouknout ještě   někdy znovu.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Létající Liam
AERO filmy moc nemusím, ale   když se spojí mega charisma   Liama, kalibrovaně   zvyšující napětí, akční   střih, je z toho žánrový   bonbonek. Jako mínus beru   několik ohraných klišé,   ale co by jsme už taky   nechtěli že :). Tady se   nesplete te.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2014
Kdo je ta svině?
Tak tomu říkám   Hitchcockovský (první   polovina určitě),   vyšperkovaný, napínavý,   kvalitní a dechberoucí   thriller. Do děje jsem byl   vtažen okamžitě, hltal   každou minutu od začátku   až do konce, a společně s   Liamem, jsem se snažil   odhalit našeho záškodníka.   Bohužel ani jeden můj tip   nevyšel. O to více mě   finální rozuzlení a   odhalení překvapilo a   otevřelo mi hubu, tohle jsem   nečekal. Collet-Serra se s   Neesonem opět vytáhli jak   mohli. U mě velká   spokojenost. Škoda jen, že   film poslouží jako   jednohubka, pač jak vše   odhalíte a rozluštíte, tak   proč na to koukat znova, to   napětí, touha po odhalení a   adrenalin už nebudou fungovat   jako na poprvé. Za mě 80%
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Za jedno vstupné tři filmy.
Non-Stop rozhodně   doporučuji! Za jedno vstupné   totiž dostanete 3 filmy v   jednom. Psychologické drama,   krimi typu „Najdi krysu“   plus katastrofický film jako   řemen. A jako bonus i bombu v   koksu. Bombu, která však   nemá žádný modrý a   červený drát. Svinská   práce! :-)

A   jak se mi v tom líbil Liam   Neeson? Opravdu moc! Neeson si   kdysi Mezi vlky uhnal depresi   jak z praku. Asi mu to bylo   málo, tak tady přibral i   alkoholismus, ztrátu smyslu   života, pistoli a placku   leteckého marshalla. (Prý   podobných vágusů pro   ochranu letů zaměstnali v   USA po 11. září víc jak   čtyři tisíce! No   potěš...) A protože tahle   práce je děsnej opruz a   šílená nuda, chtěl se   náš ochránce Bill Marks   trochu povyrazit. Cvaknul si z   flašky, přečetl si pár   milých SMS zpráv a začal   vyšilovat. Hezky se mu   rozjela paranoia, takže pak   šikanoval a mlátil   cestující, padni komu padni.   Někomu zlomil vaz, dalšímu   alespoň nos a dokonce i   přesadil lidi z první   třídy do druhé (tohle už   fakt přehnal). Navíc   šmejdil lidem v mobilech,   slintal nad jejich soukromými   zprávami a tím udržoval na   palubě letadla permanentní   paniku. Pauzu si dal jen při   turbulencích - to vypadal,   že hodí šavli, jak se mu   zvedal kufr. Ostatně, zvedat   kufry donutil taky všechny   cestující (a pak ta   zavazadla naházet na hromadu   na zádi letadla). Zkrátka   udělal v letadle bordel jako   v tanku... A ještě měl tu   drzost chtít po aerolinkách,   aby mu zvýšili plat   (konkrétně o 150 milionů   dolarů). Však taky líná   huba – holé neštěstí, no   ne? :-)
pepatulen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2015
Výbornej film napětí až do   konce filmu. mužu doporučit   ke zlédnutí. Nato že se to   odehrává jen v letadle tak   paráda.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Pro mě rozhodně překvapivý   film. Přestože se mi už   daří filmy celkem číst a   dopátrat se dřív, než to   filmaři chtějí toho, jak to   asi bude, tak u tohohle filmu   se mi to nedařilo. Možná   jsem se jen dostatečně   nesoustředil, ale i tak to   bylo díky tomu mnohem   zajímavější. Přestože   příběh je celkem lineární   a jasný, tak to bylo moc   pěkný. Naštěstí tam   nebylo ani moc nereálných   věcí, až na ten výbuch   bomby na konci filmu a vůbec   celá ta teorie o tom, že se   má na bombu všechno   naskládat, aby to výbuch   nasměrovalo ven z letadla.   Zajímalo by mě, jestli   takový postup opravdu   aerolinie mají:)   Každopádně Liamovi tyhle   filmy jdou, což dokázal už   v 96 hodinách, takže proč   je netočit.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Dlho si hovoríte, že ak to   scénáristi nesprasia, bude z   toho perfektný aero-thriller!   Rýchle tempo, charizmatický   ťahúň, hustejúca paranoja   a vzrastajúce napätie. Ale   scénáristi to sprasia a hoci   napätie filmu vydrží dlho,   postupne stratí na vážnosti   a vo výsledku zanechá iba   úsmev nad ďalšou akčnou   bejkovinou mentálne   pochádzajúcich z 90. rokov   (Joel Silver, no). Rada do   života: Keď vás všetci v   lietadle majú za teroristu a   situácia začína byť   pekelne vyhrotená, povedzte   im že vám dcérka zomrela na   rakovinu...
Buckmister
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Non-Stop
Od tohoto filmu jsem čekal   mnohem víc po recenzích ,   ale skutek utek... Chvílemi   jsem se i nudil a to hlavně v   první polovině filmu .   Následně probíhal děj ,   který měl trochu sci-fi v   podobě reakcí lidí a   následných činů nemluvě o   konci letadla ... prostě   nesmyslné na druhou stranu   pochopitelně nadnesené pro   dramatičnost za mne 6 bodů   ;)
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Takovej podobnej charakter   jako ve filmu Taken. Agent   Liam Neeson...ale takhle ho   máme rádi...se cítíme tak   nějak bezpečněji, když s   náma letí...jasně, konec   trochu přitaženej za vlasy,   ale celkově, napínavý,   že...
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Veľmi ale veľmi príjemné   prekvapenie. Mám rád   výborné thrillery, osobitne   tiež odohrávajúce sa na   obmedzenom mieste.. Takže   filmy ako Tajomný let alebo   Nočný let mám ozaj veľmi   rád. Non-Stop je podobným   napínavým thrillerom, ktorý   má s pomedzi spomínaných   ešte lepší vývoj deja,   ktorý je nepredvídateľný a   ponúkal aj pár zaujimavým   zvratov. Napätie sa dá   krájať, neistota a paranoja   skvelo funguje z faktu, že   podozrivým môže byť ozaj   hocikto. Liam Neeson opäť   boduje na celej čiare,   jednoznačne mu takéto role   nesmierne sedia.
emkohacko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2014
95% filmu JO!!! ... zbytek fuj
Nemám ráda americké   akčňáky o uneseném   letadle, ale tenhle vypadal   zajímavě, tak jsem ho   zkusila... A neprohloupila   jsem!! Do poslední chvíle   jsem neodhadla kdo je padouch   a tak trochu podezřívala   téměř každého:-) A jak   sakra vraždí ty lidi?!? Dala   bych 10* kdyby nebylo   "stužky" a hlavně   toho příšerného závěru:   Kdo by to byl čekal, že se   něco stane zrovna s tím   jedním jediným sedadlem z   celého letadla, zvlášť po   té, co se na něj   neplánovaně posadí ta   něžná holčička.
Marais
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2015
Nebylo to zlý, k pokoukání   to bylo, ale asi jsem čekal   víc. Jen nevím, proč se to   jmenovalo Non stop.
Pakosek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Skvělé
Jen na úvod opravím   ,,Pecik,, : kdyby si sledoval   film tak bys postřehl jak   umřel pilot. A jinak skvělý   děj a herecké obsazení.   Můžu jen doporučit ,hodně   akce ,přemýšlení. Může   te se stát též detektivem   ,dobře udělané.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24603minih24603Proč? (1987) 
Proč? n
minih50581minih50581Savannah (1996) [TV seriál] 
Savannah n
minih15347minih15347Pan Tau (1988) 
Pan Tau n
minih28226minih28226Vyhnání z ráje (2001) 
n
minih47095minih47095Josefina (1968) [TV inscenace] 
n
minih19958minih19958Svatby pana Voka (1970) 
Svatby pana Voka n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih17570minih17570Půlnoční expres (1978) 
Midnight Express n
minih7566minih7566Fantozzi ve škole (1995) 
Io no spik inglish n
minih37273minih37273Velký případ (1999) [TV inscenace] 
Velký případ n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama