Duben
ohodnotit

Neznámý

Unknown

Další název:
Prenasledovaný (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2011
„Muž se probudí z komatu a zjišťuje, že mu kdosi ukradl identitu…“

Komentáře k filmu Neznámý

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
vdobes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Naprosto precizně zvládnutý   thriller, který diváka již   od samého začátku zarazí   do sedadla, a až do konce mu   nenechá vydechnout.
Luxusní akce a napětí,   které nás provází naprosto   celý film, a díky tomu má   film dokonalý spád.
A celá zápletka, která   je celou dobu zahalena do   tajemna a neustále nám   nabízí překvapivé zvraty,   a na konci příjde s   něčím, co jsem opravdu   nečekal ani v tom   nejmenším, je prostě   famózní.

Konečně můžu po   nějaké době zase říci,   že jsem se celou dobu vůbec   nenudil.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Podle mě velmi povedený   thriller.Nemám žádné   výhrady k hercům,   scénáři, hudbě...Ani   chvíli jsem se nenudil. Mělo   to spád.
Vyzdvihuji   Liama Neesona. Tyhle role mu   prostě sedí.
FilmStage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Skvělé
Velký prostor pro Liama   Neesona a Diane Kruger se   autorům vyplatil.   Předkládají thriller,   který zpracovává téma   podivné ztráty identity   opět jinak a nově. Možná   mohla jedna „bytová“   bitka být kratší o pár   minut, stejně tak jedna   honička v autech. Nicméně i   takové věci do filmů tohoto   žánru patří. Jinak snad   ani nejde filmu něco   vyčíst. Autoři udrží   diváka v napětí do   poslední chvíle. Několik   skvěle vykonstruovaných   zvratů nejen Dr. Martina   Harrise, ale hlavně diváky   překvapí. Máte v polovině   filmu jasno? Chyba lávky.   Příběh nabízí zdánlivě   několik okamžiků, kdy už   už máte pocit, že jste   přišli pravdě na kloub.   Vzápětí vás ale film opět   překvapí.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2011
já nevím, ale v poslední   době je Liam zárukou   kvalitního filmu...kde se   objeví, tak mě postaví na   nohy jak on sám, tak obsah   toho v čem si zašpásuje...   v posledních letech se   vrátil zase mezi oživlé   herce a je to jen a jen dobře   - film naprosto perfektní,   skvělé auto honičky,   pobláznění mysli, skvělý   jeho herecký výkon a kašlu   na to, že je to muž už v   letech! lituji, že jsem   viděla předem trailer -   hodně napověděl, nicméně   Liamova identita byla do   poslední chvíle k neodhadnu,   konec potěšil - láska   nezvítězila jako obvykle,   dokonce umřela při výbuchu,   ale ejhle - objevila se nová   samičí podvodnice na   cesty...
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2014
Nevrhám se po každém filmu   tohohle typu, ale chtěl jsem   vidět, jak si poradí se svou   rolí Bruno Ganz. Na malé   ploše ukázal,co je podstatou   herectví. Kontinuita s jeho   předchozími postavami,   které ztvárnil, je   dokonalá. Neeson oúat   skvělý, poněkud málo   propracoivaná byla figura,   kterou ztvárnil Quinn.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Unknown
Tak moje první slova budou,   že film se mi rozhodně   líbil. Mám ráda Liama   Neesona a já si nemůžu   pomoct, ale přesně v   takovýhle filmech se mi Liam   líbí. Přesto, že   podobných filmů bylo   natočeno už dost, nemůžu   říct, že bych z tohohle   filmu byla otrávená. Film   nedává mnoho prostoru pro   nudu, nabízí akci v podobě   honiček a střílení,   výbuchů. Akční thriller   jak má být.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Hodně milý překvápko!   Čekal sem další nudný   snímek se ztrátou paměti.   Zmatený pobíhání hlavního   hrdiny po městě a střih tak   suprový, že se v tom nikdo   nevyzná cože je minulost a   přítomnost. Ale nestalo se.   Snímek odkrývá vždy jen   tolik, kolik je třeba a o   zvraty není nouze. Je to   napínavý a já byl hodně   mile překvapen.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Vydareny triler, ktory je   najlepsie pozret bez vedomia   do coho ides [ako ja]. Dobra   hudba aj obsadenie. Dokonca aj   techno hracky su celkom   uveritelne spracovane   narozdiel od napr Enemy of the   State...

/spoiler/
-stupidny   pokus Elizabeth o deaktivaciu   bomby
+stretnutie   agentov ex-Stasi a Sekcie   15
+hudba

/x.2.12/ cz dabing   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2011
/1.6.12/   -=-
brizaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Mám pro Lájema slabost a tak   jsem byl dost zvědavý na to,   co mu zase přihodí v cizině   za hrůzy. Původně jsem   čekal jakousi lehkou obměnu   Taken a nakonec jsem byl i   překvapen, jak se to celé   vyvrbilo. Rozhodně dávám   palec nahoru a vůbec bych se   nebránil další variaci na   téma Liam vs. cizina,   jelikož chlapci to vážně   vcelku sedí.
mischel251
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Aj napriek všetkým   komentárom, že tento film   nestojí za veľa mne sa   páčil...dej bol zaujímavý   a vôbec som netušila do   poslednej minúty o čo tam   vlastne ide a ako to   skončí...takže dobrý a   napínavý film.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2011
Slušně natočený   krimi/thriller kde Liam Neeson   opět ukazuje,že je to   sympaťák a pan   herec.Akčnější role mu v   pohodě sedí,v 96 Hodinách   jak mu to šlo:-)Film má   napětí a spád a i   přijatelné   rozřešení,takže solidních   70%.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2012
NEZNÁMÝ

V   hlavní roli Liam Neeson. Po   autonehodě se probouzí v   nemocnici a neví kdo je,   čím je a navíc jej ani   nikdo nehledá. Postupně se   hlavnímu hrdinovi vracejí   nějaké vzpomínky a on si   kamínek po kamínku skládá   mozaiku svého života. V   jistém okamžiku přijde na   to, že se pro určitou   skupinu lidí stal   nebezpečným a musí se   začít skrývat. To přinese   do jeho už tak zmateného   života další otázky a   nejasnosti.
Po   pravdě, nebylo to špatné,   ale asi jsem čekala přece   jen o něco málo víc. Liam   Neeson má velmi civilní   projev a tak jsou jeho role   většinou velmi   přesvědčivé. Jeho výkon   se mi líbil, ale celkový   dojem z filmu se mu vylepšit   nepodařilo. Lepší průměr.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Mírná podobnost s Bournem,   ale je znát mírná   béčkovitost, což mě   nevadí jako celek ale vadí   mi když je děravej   scénář. Kdyby měl místo   113m 90minut bylo by to   rozhodně lepší, v půlce to   začalo nudit a dokonce i   finále které celkově bylo   dobré už mě ani moc   nebavilo a těšil jsem se na   konec :-/ Liam Neeson byl bez   chyby Diane "Helena"   Kruger taky a velmi se mi   líbil Bruno " Führer   " Ganz. Být to kratší   nenatahovaný nebylo by to   chvílema otravný. Jinak   určitě stojí za   shlédnutí. 70%
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Docela povedený   thriller,L.Neeson přijíždí   na konferenci jako známí   biolog aby představily s   ostatními vědci převrat v   pěstování plodin ale toho   objevu se snaží zmocnit i   protistrana padouchů v čele   s jeho ženou která se ho   snaží uprostřed Berlína   zbavit.Povedené herecké   výkony,akční scény trochu   pokulhávají ale docela to   ujde.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2015
Docela dobře natočenz   thriller, ne honičkami a   nereálnými scénami   přeplěný film, lepší   fulmovz průměr.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Slušné řemeslo
Nadstandartný žánrová   akce, která má   nejsilnější stránku v   kameře, střihu a L.Neesnovi.   Ztráta paměti s postupným   odhalovaným všech   kontrašpionážních dílků   je sice už x krát ohrané,   ale tady je vše v opravdu   vysoké žánrové kvalitě.   Moc nerozumím tomu proč   velké množství diváků   film srovnává s Taken(96   hodin). Film je jinde   žánrově, úplně pak   dějově. Jediné co je   spojuje je hlavní   představitel. 65%
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Poctivy thriller
Nadpriemerny thriller so   zaujimavym scenarom a   vynikajucim Liamom   Neesonom.Film divaka drzi v   napati az do konca a zaver   moze byt pre niekoho   prekvapivy.Vo vedlajsej ulohe   skvely F. Langella.Film   jednoznacne doporucujem.
PS:Pokial viete a aku   adaptaciu /film?,kniha?/ sa   jedna prosim pisnite do posty.
korbelludek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Napravený zabiják
Krimithriller o nájemném   vrahovi, který se sžil se   svou vymyšlenou identitou a v   touze po zjištění pravdy o   sobě se stává nepohodlným   pro vražedný plán, tuďíž   určený k likvidaci. Ze   začátku jsem měl dojem, že   se jedná o další případ   schizofrenie, ale Liam měl v   hlavě vše srovnané a   zabijácké instinkty se k   velké smůle svých kolegů   prostě nezapomínají :-D   jako plus beru účast Diane   Krugerovic, záběry Berlína   jako kulisy a moc povedený   výbuch hotelu :-D
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Tohle já můžu, i když ne   stále. Velmi dobří herci,   dobrá režie. Ne že bych na   to koukal pořád dokola, ale   někdy v budoucnosti   možná… I když podmínka   je, abych zapomněl to   překvapeníčko a   souvislosti.
201401310/0
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Sám sobě vlkem
Jako rychlá akční   jednohubka funguje Neznámý   poměrně dobře, nic víc   bohužel nenabízí.   Scénáristické duo sice   příliš zkušeností nemá,   nicméně dá se   předpokládat, že podobných   žánrovek za svůj život   nakoukalo spoustu. Snímek   zručně staví z   recyklovaných zápletek   stabilně držící konstrukt,   který ač má štávu,   nenabídne příliš   zapamatování hodných Sám   sobě vlkemmomentů. Divák je   zde bohužel postaven pouze do   role pasivního příjemce,   který nemá možnost děj   klíčovat na základě   podaných indicií, ale pouze   na vlastních zkušenostech   – tedy znalosti podobných   snímků.
movie-freak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Zpočátku děj vypadá velmi   slibně. Než si ke konci   filmu uvědomíte, že téma   už je několikrát   zpracované (a podstatně   lépe). Tudíž ode mě pouze   6/10. Očekával jsem více.   Na konci zklamání.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.4.2011
O ztrátě identity bylo   vyprodukováno spoustu   snímků a tak jsem byl   zvědav,jak se s tím   tentokrát popere nový film   Neznámý.První polovina   filmu je perfektně   našlápnutá díky spoustě   nabízejících otázek a   atraktivní lokaci.Neznámé   prostředí,všudepřítomná   němčina a samota hlavního   hrdiny doslova mrazí v   zádech.
V polovině   filmu se dozvídáme pravou   identitu hlavního hrdiny a   tím bohužel končí i   zajímavý film.Následuje   typický B akční klišé se   spoustou honiček a   stříleček,kde náš   Neznámý dá připravovaný   atentát do   pořádku.Samozřejmě na   poslední chvíli a s pomocí   sympatické   dívčiny.Klasická nuda a   šeď.
Raději bych už   konečně viděl Neesona v   jiných typech filmů než je   Neznámý,nebo 96 hodin.Díky   tomu,že tento herec vypadá   "lidsky",tak tyto   filmy mají velký úspěch u   nenáročného publika.Když   ale za Neesona dosadím tvář   Stallona,Schwarzennegera a   jiných akčních hrdinů,hned   je poznat,jaké jsou tyto   snímky hloupoučké.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Že thriler? To bychom si   měli ujasnit pojmy. Klasický   televizní film, zpočátku   nudný, později se vyvine   docela zajímavá zápletka,   bohužel již 100x ohraná a   následně utopená v   přemíře rvaček a honiček.   Prostě špatně natočený. V   každém záběru z něj   čiší německý dokument.   Aidana Quinna jsem vždycky   viděla jen v béčkovývh   filmech a tenhle není   výjimka.
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2011
Neznámý
...upoutávky a trailer   klasicky ukazují to nej z   celého filmu,který měl   dobře našlápnuto ale   nedošlápnuto.Celkově   vyzněl jako nudný   vyumělkovaný   překombinovaný snímek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20094minih20094Den šakala (1973) 
The Day of the Jackal n
minih67472minih67472Sherlock (2010) [TV seriál] 
Sherlock n
minih69719minih69719Obhájce (2011) 
The Lincoln Lawyer n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih24152minih24152Ztracený svět: Jurský park (1997) 
The Lost World: Jurassic Park n
minih38608minih38608Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 
n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih62483minih62483Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011) 
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II n
minih73964minih73964Cat Run (2011) 
Cat Run n
minih51657minih51657Tintinova dobrodružství (2011) 
The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10