Duben
ohodnotit

Neznámý

Unknown

Další název:
Prenasledovaný (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2011
„Muž se probudí z komatu a zjišťuje, že mu kdosi ukradl identitu…“
Popis / Obsah / Info k filmu Neznámý
Dr. Martin Harris se probudí z kómatu, ale zjistí, že mu někdo ukradl identitu. Nikdo mu to nevěří, ani jeho manželka Elizabeth, která ho vůbec nepoznává. Musí tedy s pomocí mladé ženy Giny najít osobu, která za tím vším stojí a hlavně dokázat, že pravda je na jeho straně.


Autor: Yontalcar

Popis / Obsah / Info k filmu Neznámý
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) se probere z komatu po autohavárii v Berlíně a zjistí, že ho jeho vlastní žena (January Jones) vůbec nepoznává a jeho identitu si přivlastnil úplně cizí muž (Aidan Quinn). Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený, na útěku. S pomocí nečekaného spojence (Diane Kruger) se po hlavě vrhá do smrtelné záhady, která ho přinutí pochybovat nejen o jeho příčetnosti a identitě ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu.


Popis / Obsah / Info k filmu Neznámý
Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Neznámý
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) se po autonehodě probere z komatu v Berlíně a zjistí, že jeho vlastní manželka (January Jones) ho zničehonic nepoznává a úplně cizí muž (Aidan Quinn) si přivlastnil jeho identitu. Státní orgány mu nevěří anebo ho ignorují a navíc ho pronásledují tajemní zabijáci. Martin se najednou ocitá úplně sám, znavený a na útěku. Nečekaně mu však pomůže mladá žena (Diane Kruger) a Martin se snaží přijít na kloub tomu, co se to kolem něj děje. Brzy začne i on sám pochybovat o své příčetnosti. Jak daleko je schopen zajít, aby odhalil pravdu? Producent Joel Silver (jenž se podílel na trilogii Matrix) představuje vytříbený, psychologický akční thriller, který vás rozhodně nenechá chladně sedět na židli!

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Neznámý
Tvůrci thrilleru Neznámý v čele se španělským režisérem Jaumem Colletem-Serrou (nar. 1974), z jehož tvorby známe mj. temný thriller Dům voskových figurín (FP 7/2005), rozvíjejí v tradicích žánru známé téma ztráty identity hlavního hrdiny. – Americký botanik Martin Harris přilétá s manželkou Elizabeth do Berlína na biotechnologický summit. Kvůli nehodě taxíku se probere po čtyřech dnech z kómatu a zjistí, že po manželčině boku vystupuje jiný Martin Harris, který má na rozdíl od něj doklady. S pomocí taxikářky Giny, ilegální imigrantky z Bosny, postupně zjišťuje, že ovšem ani on sám není tím, za koho se dosud považoval. Navíc konferenci hrozí velký atentát, organizovaný nájemnou tajnou službou... – Filmu nescházejí žádné žánrové atributy včetně obratného budování napětí, úniků před zabijáky a automobilových honiček. Věrohodnost nevěrohodnému příběhu aspoň zčásti dávají zajímavě snímané berlínské reály a herci Liam Neeson nebo Bruno Ganz, obsazený do role hodného(!) někdejšího agenta Stasi. Kladnou postavou je kupodivu i arabský filantropický aristokrat.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:10 - 07:55

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10