Zari
ohodnotit

Náhradníci

Surrogates

Další název:
Klony; Surrogates - Mein zweites Ich
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
8.10.2009
„Mít svého dokonalého náhradníka. Co by se mohlo stát?“

Komentáře k filmu Náhradníci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2010
Průměrná sci-fi. Nemohl   jsem se od začátku do filmu   zabrat, připadalo mi to   všechno nějak nepřehledné.   Dobrý Bruce Willis, i když   film nezachránil, odvedl   svůj standard.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Konečně po delší době zas   jedna pořádná sci-fi,   která opravdu pracuje s   reálným základem a   technikou. Hlavním problémem   u těchto filmů bývá   scénář - ufff - tentokrát   to vyšlo. Druhým problémem   bývá logika - opět uff - o   žádné kotrmelce a násilné   kličky se tvůrci nesnažili,   takže dějovou a s ní i   logickou linii   neznásilnili..
A   posledním plusem jsou   herci...tahounem je Bruce   Willis, který čím starší   je tím lepší...opravdu mi   po shlédnutí tohoto snímku   srdce zaplesalo. Skvělé   zpracování, herci a navíc i   děj? to je nutné ocenit!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Po delší době zase slušná   sci-fi, kde jsem se nenudila a   se zajímavým tématem.   Vidět hrát lidské herce   umělé náhradníky bylo   zvláštní, také Brusíka s   vlasy viděti, dobrou náladu   dlouho míti:-) Slušná   akční scéna po pádu s   helikoptérou, napínavý   konec, jenom si myslím, že   kdyby lidé takto trávili   nějaký čas, rozhodně by   nevypadali tak jak vypadali,   ale byli by z nich pěkné   koule.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Akční,thriller,sci-fi to zde   vše najdeme.Film mě   připomínal vzdáleně   filmy:Já Robot,Ostrov,A.I.   Umělá Inteligence.Měl   zajímavou vizuální podobu a   trikově byl slušný,jen si   myslím,že mohl mít větší   tah na bránu i napětí,proto   nakonec 60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2014
Sci-fi snímek směle se   řadící mezi ostatní   vzniknuvší poslední dobou.   Příběh je vcelku   nápaditý, ale spousta věcí   je tu nedořešena. Co mi   zůstává hlavně záhadou je   onen smysl těch náhradníku.   Jako k čemu jsou dobrý?   Jinak se snímek ničím   neodlišuje. Bruce Willis je   drsný jako vždycky a dává   všemu pořádný záhul.   Atmosféru a jakž takž tempo   si udržuje a akce zoufale   střídá akci. Místy je to i   trochu zmatečné a složité.   Toto dílo rozhodně není jen   tak pro každého.   Každopádně pro fanoušky   sci-fi žánru se to může   jevit jako vcelku   příznačně. Ostatní nechť   zakroutí nechápavě hlavou a   jdou opět o dům dál.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2021
PROCESOR!
Námět je luxusní. Komu by   se nelíbilo mít svého   náhradníka a poslat ho za   sebe do práce, zatímco jste   v pohodlném křesle v   teplákách a županu. A na   dálku ho řídíte. Dále   masky jsou zde udělaný moc   pěkně, hlavně ty ženský   představitelky hlavních   rolí vypadaly opravdu, jako   oživlý panenky…Dále k   filmu, který měl ohromný   potenciál se začal poněkud   zmenšovat a myslím, že   když už do toho tolik   investovali včetně   obsazení, mohli spoustu   věcí dotáhnout dál.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2022
Dobře řemeslně zpracovaná   oddechovka. Bruce   Willis ve své   tradiční podobě   zkrvaveného poldy s   traumatickou minulostí, co   nezastavitelně jde za   spravedlností. Jeho   náhradnická podoba má   vlásky a vylatexovanou   tvářičku. Roztomilé.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Zajímavá myšlenka na film   nebo blízká budoucnoust?To   budu jako ležet doma a žít   svůj život s téměř   nesmrtelným panákem, který   za mně vlastně všechno bude   dělat ? - zvláštní   představa ...
Ovšem   jako sci - fi je tento kousek   výborný.Hlavně jsem byl   zvědavý, které tlačítko   zmáčkne na konci   filmu....:-).
Určitě   to stojí za podívání,   protože je to přinejmenším   zajímavý film o budoucnosti,   která by jednoho dne mohla i   nastat.Což nás nutí k   zamyšlení....
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2011
NÁHRADNÍCI

B.Willis v hlavní roli   sci-fi thrilleru, na který   jsem se velmi těšila,   protože mám sci-fi ráda. Je   fakt, že hned na začátku   jsem se zarazila nad   ovládáním umělé bytosti   přes mozkové senzory – že   by nový Avatar? Ta nápadná   podoba mně osobně dost   překvapila.
Přesto se   mi námět líbil. Myslím si,   že to zase nabylo tak   strašné, jak se objevuje v   některých komentářích. Na   sci-fi se vždycky dívám   jako na pohádku a   nepřemýšlím o detailech   až tak do hloubky – proč   pitvat nelogičnosti v něčem   co je absurdní a nelogické a   neskutečné již samo o   sobě. Podstata sci-fi je   přece právě v tom, že   naznačuje jen možnosti co by   možná mohlo být kdyby   …
Je to prostě   fantazie a lidé, kteří   znají jenom svou židli,   svůj byt a svůj počítač a   dál se odmítají povznést   na cestu fantazie a pořád se   ptají: a proč v tom filmu   není zrovna ta má židle,   ten můj pokoj a jak by vůbec   mohla v jiném světě na   úplně jiné planetě   existovat jiná židle než je   ta moje, jak by tam mohl   existovat počítač na jiném   principu než je ten MŮJ!.   Pokud se tito lidé   nedokáží povznést dál   než nad úroveň svého   jistého hmatatelného okolí,   neměli by se na sci-fi vůbec   dívat. Protože ho prostě   nemohou nikdy pochopit. Jejich   materiální vidění světa   jim to nikdy nedovolí. Tím   tyto lidi nijak nekritizuji,   přece na druhé straně musí   mezi námi existovat lidí,   kteří zůstanou za každých   okolností nohama na zemi. Jen   by si to tito lidé měli   přiznat a měli by se dívat   na jiný druh filmů. Sci-fi   prostě není pro ně.
Ale zpět k   Náhradníkům. B.Willis hrál   velmi dobře, jak „sám   sebe“ tak svého   náhradníka – byl   přesvědčivý. I námět byl   dost dobrý a že měl film i   pár slabších míst – no   to prostě filmy mívají.   Takže shrnuto a podtrženo:   mně se to docela líbilo –   je to dobrá oddechovka a já   to tak beru.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Přesně takové sci-fi letos   v kinech chybělo sice to   mohlo být o trošičku   lepší , ale jelikož je to   můj oblíbený žánr byla   nutnost film vidět v kině a   když k tomu přidám opět   výborného Bruce není co   řešit a čekat až bude film   na DVD bych asi nevydržel .   Důvod proč na film jít ?   Dobré efekty dobrý námět a   jak už jsem psal výborný   Bruce.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Snímek ve svém žánru   obstojí.Myšlenka zajímavá,   ale samotný příběh jsem   nějak nemohl   skousnout.Herecké obsazení   mi nevadilo a Radha Mitchell   se mi vizuálně líbí stále   více.Děj proložený   slabými akčními sekvencemi   a nevýrazným hudebním   doprovodem.Jednou za delší   čas se na to dá podívat   znovu.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2011
Náhradníci? Takhle svět nesmí vypadat!
Nápad filmu se mi líbyl,   hodně mi připomíná snímek   "Já robot", což mi   nevadilo. Film je celý   překvapivý a zvratový a   také krimi a ke všemu s   Brucem Willisem v hlavní   roli.
Snímku opravdu   nemám co vytknout.

K těm robotům: Nápad je   sice hezký, ale rozhodně   bych si něpřál, aby po   světě každý byl doma   připojenej k náhradníkovi a   chodil by bez únavy kam se mu   zachce. To by se mi opravdu   nelíbylo.
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Tragický Mostow
Tak tohle se teda hodně   nepovedlo.Náhradníci jsou   velice nudným,   těžkopádným a vůbec   celkově chaotickým   filmem..Největší slabinu   spatřuji ve scénáři který   jakkoli měl původně   slušný námět, má v sobě   děr více než v   ementálu.Nelogičností   které film ve vás vyvolává   je nespočet a tvůrci se ani   nesnaží vám je   vysvětllit.První 2/3 filmu   pak máte co dělat aby jste   vůbec zachytily dějovou   linii, pokuď se vůbec o   nějaké dá mluvit.Jinak je   totální vykrádačka z   jiných filmů(Minority   report, Já Robot,Potomci   lidí atd) ale zamíchaná do   nechutného guláše.Jinak se   opět potvrdilo že Willis   pokuď nemá scénář ušitý   na tělo viz skvělá   Smrtonosná Past 4 tak film   rozhodně svojí účastí   nezachrání, někdy bych   řekl že ho ještě více   stahoval dolů.Jediné   pozitivum byla dobře   natočená akční scéna   honičky v autech, ale to je   teda sakra málo.Za mě   jednoznačně 40%.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Člověk by řekl, že když   to bez titulků trvá 80   minut, že půjde o   našláplou akci. A přitom   omyl. A pořádnej. Film,   kterej chce být cool akční   sci-fi tomu nedosahuje ani   zdaleka. Bruce Willis se z   nepochopitelných důvodů dal   naverbovat do naprostého   chaosu v podobě   katastrofálně nudného   sci-fi thrilleru, který pro   mě taky nepochopitelně   stvořili tvůrci třetího   Terminátora (jak režisér   tak scénáristi). Celkově to   beru fakt jako úlet stranou,   protože tohle byla opravdu   (až na pár kraťoučkých   světlých vyjímek) naprostá   krávovina. A těch 5 mýcho   bodů? No 3 jsou za odvahu   Bruce Willise, že do toho   šel, no a 2 za sem tam   solidní efekty. Ostatní   radši hodnotit nebudu. :-))
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Tak takto by to neslo.
Bruce Willis sa snazi ozivit   svoju karieru,ale ked bude   tocit taketo hovadiny moze to   rovno zabalit.Film je   zlepencom Matrixu,Terminatora   a neviem coho este.A   vysledok?Vysledkom je gulicka   hovienok okorenena absurditami   a nelogickym scenarom,ktoru si   hovnival-reziser tlaci pred   sebou ako Sysifos.Strucne a   jasne je to blamaz!!!Len z   ucty k Willisovi davam 5   bodov,ale film nemozem   doporucit.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2012
Náhradníci
Výborný akční thriller,   který mě zaujal především   svým velice originálním   námětem, jenž je popdpořen   neméně kvalitní zápletkou   a promyšleným a dobře   zpracovaným příběhem.   Díky akci má film taky   slušný spád, děj je   logický, ale přesto dobře   pochopitelný, za což dávám   velké plus. No a Bruce Willis   samozřejmě vynikající.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Náhradníci
je svižné akční scifi s   neodolatelným Brucem.Už je   na něm znát věk a   kdovíproč přestal říkat   své hlášky,ale stále je to   On,stále je nesmrtelnější   než jeho nesmrtelný   náhradník:-)Zajímavý   námět,jinak ale naprosto   předvídatelný děj a   bohužel klasický hapy end   made in USA.Jinak ale slušný   biják
Phreaker
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Musím pochválit obsazení a   hlavně James Cromwell mě   potěšil. Nemůžu ovšem   odpustit tvůrcům, že ve   filmu není vůbec vysvětlena   vazba mezi náhradníkem a   operátorem. Přitom   podstatná část děje je   právě ovlivněna zpětnou   vazbou od náhradníka k   operátorovi.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Ne moc dobrá sci-fi, dost   nedomyšlená a opakující   se. Vůbec jsem nepochopila,   proč měl každý člověk   náhradníka. Snad proto, aby   ležel celé dny i noci v   lehátku? A vlastně nikdy   nespal? Děj je nezajímavý,   podivný a také nejasný,   zápletka tak hloupá, že   když byl konec, řekla jsem   "to je všechno?". A   že by to byl snad thriller?   To snad ani ne. Bruce je   stejný jako v každém jeho   akčním filmu, mám pocit,   že se dívám stále na   jeden. Celkový dojem -   zklamání.
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Tak i přes né moc dobrou   kritiku tohoto filmu musím   říct, že se mi to moc   líbilo. Nápad s   náhradníkama ja teda   šílený, ale třeba nás to   jednou potká taky. Líbil se   mi konec, když náhradníci   byli bez signálu a všichni   na ulicích padali na zem.
BOS3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Neviem-neviem...určite to   mohlo byt lepšie vymyslené.   Triky dobré, záverečné   scény efektné. Nesmrteľný   Bruce sa vydáva do ulíc po   tom čo je zničený jeho   dvojník aby odhalil komplot a   boj výrobcov a tvorcu   náhradníkov a do toho ešte   armády. Čakal som superfilm   ale zdá sa mi, že GAMER sa s   podobnou tematikou vyrovnal o   mnoho lepšie.
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Film nezklamal, ale zároveň   ani nijak neohromil. Jelikož   mám ráda Bruce Willise, u   mě velké plus za jeho   obsazení. Děj mi přišel   zajímavý, ovšem místy   trošku zmatený se spoustou   nevysvětlených věcí.   Nicméně jako celek slušné.
Regal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Blábol!!!
Absolutně nechápu, že do   tohoto podniku Bruce   investoval svou energii.   Zaplať pán bůh, že to   trvalo tak krátce.   Předpokládal jsem, že   tvůrci s tímto nápadem   naloží lépe. Nestálo to   ani za jedno dívání.   Škoda.
Rudyamon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Necháme se nahradit ... ?
Filmy s Bruce Willisem mám   rád, možná je to tím, že   Bruce jde jenom do filmů,   které mají myšlenku, která   se v dobrých režisérských   rukou má šanci změnit v   opravdovou pecku a možná   taky tím, že Bruce Willis je   prostě Pán Herec. Film   Klony, nebo spíš v českém   překladu Náhradníci   nesporně myšlenku má.   Možná je trošku okoukaná z   jiných filmů a možná taky   částečně trochu ukradená,   jak už bylo naznačeno v   několika komentářích, ale   nesporně je to myšlenka,   která měla velikou šanci na   úspěch. Měla, nebýt ovšem   celé sbírky dost   nelogických detailů, které   filmu škodí a ubírají na   přesvědčivosti. Celá   existence a smysl   náhradníků nejsou   dostatečně vysvětleny a   tím nastává zmatek v tom,   co vlastně mají a nemají   cítit a jaký je jejich   účel. Chápu, že někam   mají jít a něco zařídit.   Pokud při plnění úkolu   utrpí újmu, jejich operátor   prostě vstane a jde si koupit   jiného. Ale například ty   scény na diskotéce jsou už   jaksi za hranicí logiky a to   i logiky sci-fi. Pokud byl   náhradníkům cizí pocit   bolesti a strachu, jak to, že   jiné lidské pocity a   potřeby mají? Pak taky   jednání tvůrce nahradníků   docela postrádá logické   zdůvodnění. Je jasné, že   mu trošku hráblo, ale i   šílenství by mělo mít   určitou   "smysluplnou" linii   a myšlenku. Nicméně, sice   se to kapku zamotalo, občas   přestřelilo a někdy taky   nedotáhlo, vcelku to byla   příjemná podívaná.   Nechybně hlavně dík Bruce   Willisovi, být v hlavní roli   někdo jiný, pravděpodobně   by film klesl o několik   příček níž. Bruce film   podle svého zvyku podržel,   bohužel film moc nepodržel   jeho. Mé hodnocení kolísá   někde na pomezí 6*-8*, ale   spíš tíhne k šestce.
Bear
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Veľký návrat Willisa?   Rozhodne nie, Náhradníci,   sú len ďalším sklamaním   tohto roku. Opäť sa   potvrdzuje, do akej miery   môže byť zavádzajúci   trailer, ani čírou náhdou   sa nekoná veľkolepé   myšlienkovité sci-fi, alá   Minority Report, či I am   robot, Náhradníci, sú, aby   zapadali do tejto kategórie   snímkov, veľmi hlúpy a   plytký. Scénar sa síce   snaží vytvoriť akési   veďľajšie dejové línie,   no čo z toho keď ani jednu   nedokáže dotiahnuť, tak ako   sa patrí? A tak máme z   celého "príbehu"   len útržky, z histórie   hlavnej postavy, o tom ako to   vo svete náhradníkov   býva,... Tak isto   nedotiahnuto, dopadla i akcia,   samozrejme ak sa tie 5   minútové zostrihy   skákajúcich robotov,   skákajúceho Willisa,   jedného pádu helikoptéry a   pár rozbitých aut, dá   nazvať akciou. Veľké   sklamanie, podobne ako Gamer,   no na druhej strane, stále   tam je Willis strieľajúci z   auta s nemilosrdným pohľadom   v očiach :)
Za   Willisa:

5/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32686minih32686Presumpce viny (2003) 
Out of Time n
minih129020minih129020La tua presenza nuda! (1971) 
La tua presenza nuda! n
minih24777minih24777Útěk ze stínu (1958) 
n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih164758minih164758Plán pomsty (2018) 
Dying for the Crown n
minih10963minih10963Kšefty s tátou (1994) 
Getting Even with Dad n
minih75037minih75037La matriarca (1968) 
La matriarca n
minih29840minih29840Vrahův polibek (1955) 
Killer's Kiss n
minih97792minih97792Císařovi hosté (1993) 
Silent Cries n
minih171762minih171762Posate le pistole, reverendo (1971) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - 13. komnata Jiřího Helekala (2...

04:45 - 05:15

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty víry (2005) [TV cyklus]

04:45 - 05:15

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

22 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dvojník (Copie conforme)

Dvojník
Copie conforme

Naposled navštívené:
Dvojník (Copie conforme)

Dvojník
Copie conforme