Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Metro

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Ryze evropský snímek se   daným subžánrem na   hororové scéně ničím   nevymyká od těch   amerických. Vlastně v   podstatě nepřináší nic   nového, kromě prostředí,   kde se příběh odehrává.   Katakomby různých chodeb a   skrytých tajemných   místností s bůhví čím a   kým kolem metra je dobrý   nápad, který byl v tomto   případě využit na maximum.   Noční příběh Kate   vracející se z firemního   večírku uvězněné pod   zemí po nočním uzavření   metra přináší účinnou   směs dějových zvratů,   klaustrofobního strachu,   hmatatelného napětí a   hrozby smrti, o jakém se   nikomu ani nezdálo. Tmavé   londýnské podzemí s   děsivou atmosférou je   skutečně využito s velkým   efektem na vizuální   složení veškeré děsivosti   z neznámého nebezpečí,   které je zdatně podpořeno   ruční kamerou trefně   využívající pohled   diváka. Scénář, který si   režisér Christopher Smith   napsal sám, je pevný v   dramatičnosti a diváckého   zájmu. Snímek jako takový   sice mezi filmovou hororovou   elitu nikdy patřit nebude,   ale to neznamená, že by byl   špatný. Za pozornost   rozhodně stojí i když je   již divák doslova přesycen   podobnými snímky americké   provenience. Evropa tohle umí   také a tento snímek je toho   důkazem. Hororový   popkornový film bez bázně a   hany, který ocení jen   hororový fanoušek.
Barney94
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2018
Film má jednoduchý děj,   ničím to neupoutá. Je to   klasická vyvražďovačka   postav, které se zrovna v tu   noc v metru vyskytnout.   Možná budu trochu   spoilerovat, ale je   zajímavé, že v tu noc, kdy   tam zůstane uvězněná   hlavní hrdinka, je zabit i   člen ostrahy, přičemž tam   v práci určitě nebyl   poprvé.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2015
Glum v Londýně
Opuštěné metro se zdá být   ideálním prostředím pro   horor, tvůrci ho však   zasypali příšerným   nelogickým balastem: V   Londýnských tunelech si   pobíhá nějaký bastard,   vraždí lidi včetně ostrahy   na potkání, schovává se v   záhadném doupěti s   lékařským materiálem a   nikdo o ničem samozřejmě   neví... Uprostřed noci v   metru stále jezdí vlaky a   člověk přesto nemá šanci   dostat se v jednom z   největších evropských   měst ven, protože zavřeli -   co to sakra je? Největší   slabina je však v   záporákovi - nic   mizernějšího, co se týká   nápadu i provedení, jsem   dlouho neviděl. V jedné   scéně tenhle ocásek   masakruje člověka s kadencí   armády terminátorů, v   další dostává nakládačku   od vyděšené holky, v jiné   se chová jako neškodný   idiot.Spíchnuto narychlo a   ještě amatérsky,podívat se   na to dá, ale jednou a   stačí.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
"Metro" není   špatný film, jen sází na   temnou atmosféru v podobě   temných tunelů,   opuštěného metra a ještě   něčeho. Nebo spíš někoho?   Neříkám, že je to špatný   nápad, ale tady to zkrátka   nefungovalo. Každopádně ani   ten někdo na atmosféře   nepřidal. Postav je zde málo   a nezachránila to ani hlavní   hrdinka Kate (Franka Potente -   "Lola běží o   život" ), která si   musela pokecat jen s   bezdomovci a chlapíkem, co ji   malém znásilnil. Hudba   chvilkama vyděsí, ale jen v   případě nouze. Režisér   "Metra" Christopher   Smith režíroval například   zábavnou vyvražďovačku   "Izolace" a k   "Metru" si dokonce   napsal i scénář. Ten se ale   moc nepovedl. Problém je v   první části filmu, kdy se   nám ukazuje příjemná,   společenská Kate, která   zamíří na   "Metro". Vše okolo   působí dobře, ale bohužel   bez špetky atmosféry. Pak je   tu část druhá, kdy se   probudí a okolo ní nikdo   není. Všichni lidé zmizeli.   Okolí působí tak trochu   depresivně a krysy   běhající téměř všude to   ještě zhoršují.   "Metro" si dalo   záležet na temných koutech   podzemky s monstrem   číhající kdekoliv, ale   bohužel to na mě velký   dojem neudělalo, protože se   to dalo předvídat, kdy   zaútočí. Čekala jsem,   jestli se v "Metru"   něco zlepší a dočkala jsem   se. Asi v polovině filmu se   nám monstrum odkrývá a   divák ho konečně vidí v   celé jeho kráse. Jakmile si   monstrum začne hrát na   chirurga, všude stříká   krev a divák si začne   užívat béčkový   odpočinkový slasher. Jen   škoda, že z minulosti toho   monstra divák téměř nic   nevykoumá, protože to není   zkrátka vysvětleno. Prequel   by se pro to celkem hodil.   Pouze věci kolem naznačují,   o co by se asi tak mohlo   jednat. V tomto případě   "Metro" opět   klesá, ale vylepší to   závěrem, kdy monstrum   promluví a dokonce se   dozvíme jeho jméno. Poté je   mu uťata hlava opravdu   zábavným způsobem.   "Metro" je   průměrný film, který   chvilkama pokulhává a to   úplně zbytečně, protože   nedostatky, které má mu   mohly být ušetřeny a   dopadlo by to mnohem lépe ;-)
Lynette
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Šílený "Glum" s mačetou ..... zase
Zpočátku mi tento horor   přišel zajímavý, ale   bohužel to nějak nevyšlo...   Myšlenka kanalizace a dokonce   jakési chirurgické   laboratoře přímo na úrovni   metra mě opravdu přišla   dosti nadsazená /jestli mají   v Great Britain chirurgii   přímo u kanálu a navíc v   metru, pak se ani nedivím,   že britské zdravotnictví je   dodnes někde na vývojovém   stupni hlubokého   středověku, kde pacienty   ještě ohryzávaly krysy/.   Herečka hlavní role Franka   Potente mi nějak nezapadla do   /už tak dost ubohého/ děje   - nevypadá jako nějaká   něžná křehulka, která by   se o sebe neuměla postarat a   pobíhala v panice po metru s   jakýmsi leproidním hubeným   šílencem s mačetou za   zády. Už mě taky dosti   nudí rádoby lidské   zmutované příšerky s pár   chlupy na hlavě vydávající   zvířecí skřeky /tito   mutanti vypadají všude skoro   jako Glum a vidět jsou snad   skoro v každém druhém   hororu z posledních let/ -   prostě a jasně, tenhle   "horor" neměl hlavu   ani patu a ani žádný   originální nápad. A   jelikož nesplnil účel, tzn.   napětí, strach apod. tak ho   hodnotím pouhými 2/10, i   když i tak jsem ho ještě   nadhodnotila. Rozhodně toto   "veledílo"   nedoporučuji.
BuffyFun
Hodnocení:
Přidáno: 25.4.2012
To....
To není moc strašidelný   film. Čekala jsem že to bude   trochu   strašidelnější.:))))))))))   ))))))))))))))
superfilmar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Vcelku nuda. Nezajímavý   podprůměrný film, který   má plusů jen pár. Ze   začátku atmosféru   stísněného prostoru, která   ovšem brzy zmizí, podobu   netvora a pár mírně   strašidelných scének. Toť   vše. Navíc hlavní roli   hraja Franka Potente, pro mě   celkem nezajímavá   herečka.
Podprůměrný film. Když   neuvidíte, nic se nestane.   Ale viděl jsem i nudnější   horory, proto dám 30%.
MaKy92z
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Nakrútenie tohto hororu   nebolo zlým nápadom. Ale   obsahom a dejom z neho   spravili celkom priemerný   film. Filmové triky tu boli   celkom slušné, nechýbalo   napätie a ozajstné hororové   scény. Pri zhliadnutí filmu   to trocha zaváňalo desivou   atmosférou.
Jarda.ftr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Metro není žádným   převratným hororem. Na jedno   podívání by to možná   stačilo. Tvůrci vyrobili   pouze průměrný film a   možná je to škoda.   Prostředí i zápletka by   stály za trochu větší   námahu.
No když   průměr tak průměr (5)
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Nie je to síce žiadny   zázrak, no pozrieť sa to   dá, má to zaujímavú   atmosféru, dej sícenič moc,   ale nechýba tu dávka   napätia, dobré kamerové   prestrihy v niektorých   scénach. Napriek tomu, že tu   hrajú menej známi herci,   viacerí z nich podali   slušný herecký výkon. Na   konci filmu trápna scénka,   keď sa Kate doplazí na   nástupište metra a jeden   cestujúci jej namiesto pomoci   hodí mincu, v domnienke, že   je to žobráčka.
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Creep
Co když vás zapomenou v   metru a vy se nemáte jak   dostat ven a k tomu tam někdo   vraždí? Přesně tak by se   dala popsat zápletka hororu   Metro, které má víc negativ   než pozitiv. Prvním je   samotná zápletka, podobné   zrůdy v hororech nemám   ráda, přijde mi to hodně   neoriginální asi tak, že   když nevíte o čem točit   horor, nacpete tam nějakého   hybrida. Dalším problémem   je nejen hlavní hrdinka,   která je nesmírně   nesympatická a divák s ní   musí trávit celou délku   filmu. Celé je to hrozně   nedomyšlené, což bych   ještě překousla, když jde   o horor, ale tohle bylo snad   to nejhorší co se v tomto   žánru nachází.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Metro
Klasický horor, kde zrůda   vyvraždí každého   (samožřejmě až na pejska,   ten nikdy ve filmu neumírá),   kdo kolem něj jen projde. A   aby se to od žádných   jiných podobných béček   ničím nelišilo, musí tam   být pořádně uřvaná   histerická ženská. Velmi   nepravděpodobný příběh,   že by mě ňák odradil od   jízdy metrem, to se říci   nedá. Navíc se ve filmu   snaží scénáristé místy   objasnit původ monstra, nebo   aspoň toho co tam dělá, ale   nějak do nedotáhli do   konce...
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Hodne jsem od tohoto filmu   ocekaval,ale nakonec to nebylo   zas tak ono.I kdyz pointa a   nektere zabery nebyly vubec   spatne.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Musím vyzdvihnout naprosto   dokonalý herecký výkon   (alespoň pro mě)   Craiga.Samozřejmě,půlnočn?   ? metro udělá svoje,šachty   pro bezdomovce taktéž.Název   a obal vyděsí a film   nezklame,což je jedině   dobře.
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Dosti velká slabota metro a   horor ještě štěstí žeto   není ani dlouhé ale jinak to   ušlo dokoukal jsem to
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2009
slabší nadprůměr, tak se   dá shrnout horor s názvem   metro, kterému chvílemi   nechybí pravá atmosféra ani   vnitří rytmus a místy i   dramatický spád. námět   sám o sobě také není   špatný, včetně lidí bez   domova, kteří žijí v   technickém zázemí metra,   ale na výstavní horor je to   skutečně málo; nehledě na   několik nelogičností v   dějových osách. s   odvíjejícími minutami filmu   se však autoři dostávají   do klasického klišé pro   daný filmový žánr, čímž   poměrně nadějný snímek   upadá do standardních   příček středních tříd.   díky nápadu a místy i   novým invenčním metodám se   však film s názvem metro dá   zařadit mezi   kinematografické lepší   střední příčky.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Keď som si tento film prvý   krát požičal z požičovne,   tak som podľa toho, čo bolo   uvedené na DVD obale čakal   oveľa viac. Naopak ,keď som   si pozrel celý film ostal som   z neho sklamaný.
Čakal som oveľa viac.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Tak jak jsem čekal laciné   triky.A přežije nejvíc   uječená žena.Postrádal   jsem trocha toho lekání.Což   o to chlapec jako lusk a   praktiky neměl špatné ale   celkově to byla slabota jsou   lepší horory.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 4.8.2008
Začátek tohohle hororu   vypadal nadějně, ale čím   víc pokračoval, tím víc   jsem upadala do apatie se   zjištěním, že tohle se   nebude ničím lišit od   ostatních hororů - opět   obluda, která vraždí...ale   nic víc. Jediný, čím se   můžete vydeptat je to, že   se vžijete do hlavní hrdiny   a představíte si sebe na   jejím místě. Tahle   představa vám však musí   vydržet po celou dobu film,   abyste se aspoň trochu   báli...
Thomax
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Docela jsem se na film   těšil, když jsem se na   obalu DVD dočetl že je z   Velké Británie. Poslední   dobou tam vznikla slušná   řádka povedených hororů. O   to větší bylo zklamání.   Vystavět zápletku na jednom   ohyzdném chlapíkovi a   prázdných tunelech metra je   dost slabota. Navíc tajná   laboratoř v metru je blbost   na druhou. Nebál jsem se ani   trochu a těch několik   nechutností bylo spíše na   škodu. Zkrátka, tohle se moc   nepovedlo.
davidek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Opět jsem se nebál a tak   nějak jsem čekal, že jich   tam těch rádoby strašidel   bude víc, ale nedočkal jsem   se. Asi bude mít   "metro"   pokračování. . . . Kdo ví.
zuzulka1702
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Je to jeden z hororov, pri   ktorom som sa bála. Ten   ohyzdny chlapík bol naozaj   ohyzdny :) Nechcela by som   zažiť takú situáciu, ako   tá žena.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Dobrý horor, ovšem ne moc   dobrý film, ale nad tím   nemá cenu přemýšlet, i   když nějaké chyby bijí do   očí (jakože celá trasa   metra se pro veřejnost   uzavře a přitom soupravy   stále jezdí, asi řidiči   nemají v noci nic lepšího   na práci:-)) Ale po stránce   hororové slušná atmosféra,   neroztřesená kamera (toho si   v dnešní době čím dál   více cením), obětí také   není málo, při troše   "štěstí" jsou   ještě před tím pěkně   mučeni. Zabiják mi v první   chvíli taktéž připomněl   Gluma, asi proto se mi víc   líbila první polovina filmu,   kdy nám není odhalen a   hrdinka jen pobíhá podzemkou   a ví, že něco nebo někdo   ji sleduje....
Rendys
Hodnocení:
Přidáno: 29.9.2007
Jestli máte rádi horory ,a   filmy s napětím kdy čekáte   až se leknete tak na to   mrkněte tento film je nad   průměrné kvality
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Jen další béčko plné   blbostí a připitomělých   postav narvaný lekačkama,   které už důvěrně známe.   Aspoň, že děj občas baví   a dokonce i trochu děsí.
xmatasek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tenhle film mi doporučil   kamarád a říkal, že   přichází s novýmy   horrorovými prvky a   hrůzostrašnou atmosférou.   Bohužel ani jednu novinku   jsem v tomto filmu nezahlédl.   Film není vůbec   strašidelný, děj je   vlastně o ničem, nemá   žádnou pointu a přišlo mi   to jako hrozná ztráta času.
Michal1667
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2006
Zobie opět v akci
jeden z lepších hororů   dnešní produkce. Hlavní   postavu zde odválčí Franka   Potente a role ji sedla - lze   jí "věřit".   Jmenovaná se dostane do Metra   - jak se jmenuje tento snímek   v české verzi, kde je nucena   strávit noc... a právě v tu   dobu se zde setkává s mnoha   charaktery žijícími v   podzemí včetně nemrtvých.   Po celou dobu se daří držet   vypjatou atmosféru. Dobrý   horor.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih116668minih116668Tři bratři (2014) [2k digital] 
Tři bratři n
minih55276minih55276Sadistický experiment (1976) 
Lager SSadis Kastrat Kommandatur n
minih96296minih96296Rudý úsvit: Nová krev (2012) 
Red Dawn n
minih40477minih40477Robin Hood (1984) [TV seriál] 
Robin of Sherwood n
minih147055minih147055Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016) 
Kingsglaive: Final Fantasy XV n
minih4466minih4466Bonnie a Clyde (1967) 
Bonnie and Clyde n
minih26935minih26935Zlaté časy (1978) 
n
minih16338minih16338Poltergeist (1982) 
Poltergeist n
minih56844minih56844Hon na lišku (1966) 
After the Fox n
minih31928minih31928Velká sázka o malé pivo (1981) [TV film] 
Velká sázka o malé pivo n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

6 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

1 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10