Zari
ohodnotit

Lovci hlav

Hodejegerne

Další název:
The Headhunters; Lovci hláv; Jo Nesbo's Headhunters
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„100% thriller. Filmová adaptace kriminálního románu Joa Nesbø“

Komentáře k filmu Lovci hlav

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2018
výborný thriller
Výborný, napínavý,   promyšlený thriller,   překvapivě dobře natočený   a neméně dobře zahraný.   Já tleskám a slibuji, že se   už nikdy na filmy natočené   mimo Hollywood nebudu předem   dívat s despektem.
twins
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2013
Super film,nenudila jsem se   ani chvilku,líbilo se mi i   to,že styl byl naprosto   odlišný od   holywodu,nezklamal mně a i   když jsem se podle   některých recenzí na něj   moc nětěšila,jsem ráda,že   jsem ho viděla,ráda se na   něj kouknu někdy znova,za   sebe maximálně doporučuju
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Když jsem se o tomto počinu   dověděl od kamaráda z Brna,   který na něm byl v kině,   tak mě anotace a jeho   nadšení zaujaly natolik, že   bych do kina zašel taky -   kdyby ovšem bylo kam. Kina v   mém okolí tento film   bohužel ignorovaly, takže   jsem musel zabrouzdat ve   vodách internetu a po   zhlédnutí jsem se jen   utvrdil v tom, že ta   návštěva kina by za to   stála. Hlavní hrdina není   zrovna výkvětem všech   ctností, ale po tom, co   události naberou spád a   Roger ani divák pořádně   netuší co se děje, mu   člověk začne tak nějak   fandit - obzvláště, když   ho touha přežít dovádí k   opravdu zoufalým činům.   Film je napínavý, nenudí a   fanoušky Game of Thrones   jistě potěší Nikolaj   Coster-Waldau, kterého jsem   si poprvé všiml právě tady   a později jsem u GoT musel   nějakou chvíli přemýšlet,   odkud toho zatraceného   Jamieho Lannistera znám.   Btw.: jsem jediný, komu ten   majitel chaty nápadně   připomínal Spocka?
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Hodejegerne
Lovci hlav tak tenhle film je   naprostá paráda. Film u   kterého se nebudete nudit a   jak už mi dokázal film   Muži, kteří nenávidí   ženy evropské filmy nejsou   špatné a co se týče Lovců   hlav není tomu jinak.   Příběh, který mne zaujal   hned na začátku a dokázal   si udržet mou pozornost až   do konce titulků. Co říct,   než že film je vynikající   a já se k němu opět ráda   vrátím a samozřejmě se s   chutí zakousnu do knihy. Kdo   se rád nechá překvapovat   pak tenhle film je právě pro   něj. Herecké obsazení   nenabízí mnoho známých   tváří, ale o to je film   lepší neokoukané tváře   jsou příjemnou změnou.   Rozhodně doporučuji.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Fantazie. Pokud by se   evropská kinematografie   vyvíjela do této podoby   předčila by všechny   holywoodské supertrháky   plné peněz bez ducha.   Skandinávie má našlápnuto   a mě nezbývá nic jiného   než zatleskat.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Tenhle film jsem si pustil,   aniž jsem věděl do čeho   jdu. Po vlažném začátku   začal děj nenápadně   gradovat a najednou se z   ošklivého kačátka   vyklubala luxusní labuť.   Mrazivý severský   krimithriller mne spolehlivě   uzemnil. Dávám 9.
marfussa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Lovci hlav
Ač jde o norský snímek, tak   myslím, že žádný divák   se nebude nudit nebo litovat   věnovaný čas!!! Doufam, že   tento snímek bude bodován   jen kladně !! Dávam 90 %
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2012
Je jasně vidět, že se   zpracování chopila jiná   nátura než hollywoodská,   která by přimíchala něco   výbuchů a stupidností.   Takhle byl divák, hlavně ten   nedotčený knihou a Nesbøem   vůbec, stále překvapován   co ještě může přijít.   Velmi zdařilý byl i výběr   herců, Nikolaj Coster-Waldau   opět nezklamal a zase zahrál   syčáka, přitom je to v   jádru určitě hodný   chlapec. Nad Rogerem Brownem   jenom smekám a ve chvíli,   kdy si holil u potoka vlasy,   jsem mu začala fandit, aby   šel ještě dál.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Je to teď móda tyhle   severské detektivky,   kriminálky a napínáky. Na   jejím odstartování má vliv   trilogie Milénium. Ale i   Norové se snaží nezůstat   pozadu. Film Lovci hlav není   detektivkou, je to takový   thriller s kriminálními   prvky. Prostě se zde nic   nevyšetřuje. Jen držíme   palce jednomu grázlovi,   kterého se snaží dostat   jiný, větší, grázl. A to   docela těžký kalibr.
Film nabízí originalitu   svým prostředím, ale to   díky zaplevelení filmové   distribuce americkou tvorbou u   nás, není žádný problém.   Pár výtek bych však tady   měl. Ty výtky by se mohly   týkat i norské literární   tvorby, protože i tam se to   projevuje. Autor a tvůrci tak   nějak neberou v potaz to, že   mnohé z událostí, ke   kterým v příběhu dojde by   asi v reálu proběhly úplně   jinak, protože by se   neobešly beze svědků.   Např. když se používají   střelné zbraně bez   tlumičů, či ona ta   dopravní havárie s kamionem.   Jaknile se střílí,   povšimnou si toho sousedé.   Také se mi nezdála   prázdnota silnic. Přes den   by na nich jistě byl větší   provoz. Filmu jinak tleskám a   doufám, že se opět   dočkáme dalšího   napínavého díla ze severu   Evropy.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Už samo severské pojetí   vyráží tomuto   sofistikovanému filmu punc   originality, který hravě   dotváří hrdinova   průhledná a přitom   nevyzpytatelná tvář i   nevtíravá, klasicky filmová   hudba. Pravdou je, že   zejména od scény s traktorem   docházelo k podezření na   prudké vybočení z žánru   (zřejmě druh norského   humoru), ale beru to tak, že   i život může psát   thrillery a ten úlisný   zmetek se silným žaludkem si   všechny ty   nezáviděníhodné a místy   hodně nechutné situace, co   prožil, zasloužil, stejně   jako prozření, které mu   bylo odměnou. A i já si   odnáším nový poznatek -   Norové jsou možná ještě   odolnější než Američani,   alespoň ten jeden:-)
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Ale jo bylo to docela   dobrý.Začalo mě to   pořádně bavit asi až po 40   min,ale pak to stálo za   to.Seveřané začínají   chrlit jeden kvalitní snímek   za druhým.Herce ani   režiséra neznám ale mile   překvapili,děj má plno   nečekaných zvratů a budete   se těšit jak to vlastně   dopadne...Scéna z ponorem do   fekalií byla fakt   nechutná.Filmovým maniakům   jako já vřele doporučuji.Z   mně 8:)
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2012
..
tentokrát film nezůstal   pozadu za knížkou, děj   naprosto odesjpá..je to   skvělá podívaná a v   poslední dově severské   detektivky jsou opravdu   bezkonkurenční..Velký klad   i v tom, že pro nás jsou   norští herci neznámí a   odpadávají tedy ti   hollywoodští   hezouni..Detektivka, kterou   rozhodně můžete vidět   víckrát..
btip007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Tento snímek mě dostal. Je   to neskutečně strhující   film, ale co bych tu psal   hledaseniki to napsala již za   mě. Vivat Skandinávie.

PS: další   skvělý kousek ze severu je   Arn - templářský rytíř
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Překvapení ze severu   Evropy.Celkově snímek   hodnotím kladně především   za originální drastické   nápady(honička s traktorem s   pověšeným psem,hraní na   mrtvého v rozsekaném   autě,schovávačka v   hovnech,atd.).Jenže jsem   očekával propracovanost a   větší detail při   loupežích (což se nestalo)   a méně překombinovanosti v   závěrečném ději (což se   naopak stalo).Za mě   poctivých 70 procent.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Severské země se pustili do   temného krimi   thrilleru,který má   rozhodně co   nabídnout.Zajímavý   nápad,zpracování,herci a   další věci fungují,přesto   jsem někde mezi 60-70%tak   zatím nechám za 60%.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Do doby než došlo k   trapnému nahánění a z   kravaťáka se stal   nezničitelný hrdina to   docela šlo. Zbytečně   natahované, hlavně aby byla   akce jak v Hollywoodu. Oproti   tomu závěrečná část, ve   kterém šlo o odstraňování   důkazů byla až příliš   zkratkovitá. Střídání   žánrů, od dramatu k   thrilleru přes frašku ke   krimi, také filmu příliš   nepřidalo. Stejně jako   spousty nelogičností.   Celkově se z toho dalo   vytřískat více. Žádný   zázrak, ale když on je ten   Nesbo teď tak populární,   že?
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Úlet
Od odpadu to zachraňuje jen   slušná kamera. Hlavní   hrdina je nesympatický, co se   objeví na plátně, celé   cynické směřování je   značně eklhaft, a i když se   to chvílemi snaží tvářit   jako komedie, není to černá   komedie. Není to ani   thriller, ani drama, dokonce   ani španělská telenovela, i   když o vše z toho se to sem   tam otře. Mám sedět na   prdeli z toho, že se tam   někdo hrabe ve střevech,   holí si naslepo hlavu nebo si   vleze do hoven? Možná před   Guyem Ritchiem nebo Saw nebo   vůbec před slasherovou   vlnou. A to samozřejmě   nemluvím o všech těch   nelogičnostech, ze kterých   by i Vejdělek měl noční   můry. Asi patří k   současnému inťošskému   kurzu podobné filmy -   zvláště když jsou   odkudkoliv jinud, než z USA -   obdivovat, ale podle mě to je   hodně nepovedené i   nefilmové.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25099minih25099Život Davida Galea (2002) 
The Life of David Gale n
minih153293minih153293Skleněný (2019) 
Glass n
minih27779minih27779Ospalá díra (1999) 
Sleepy Hollow n
minih53669minih53669Expendables: Postradatelní (2010) 
The Expendables n
minih44667minih44667Kurz negativního myšlení (2006) 
Kunsten å tenke negativt n
minih67121minih67121Tři dny ke svobodě (2010) 
The Next Three Days n
minih51906minih51906Kajínek (2010) 
Kajínek n
minih2511minih2511Absolutní moc (1996) 
Absolute Power n
minih16612minih16612Poslední skaut (1991) 
The Last Boy Scout n
minih75184minih75184Bůh masakru (2011) 
Carnage n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

5 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

25 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

15 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama