Duben
ohodnotit

Když draka bolí hlava

Další název:
Keď draka bolí hlava
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2018

Obsah filmu Když draka bolí hlava

 
Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Když přijde Karel Gott s kladivem, bolí hlava nejen draka

Tvůrci pohádky Když draka bolí hlava by měli poděkovat chlapečkovi, jenž na pražské premiéře spontánně zvolal „Ne!“ Bezděčný mluvčí všeobecných pocitů v sále jim k chudičkému hodnocení přidal pět procent. číst dál

Hodnocení: 15 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Dušan RapošDušan Rapoš  
hraje:
Karel GottKarel Gott.....děda kovář [78]   
Kamila MagálováKamila Magálová.....babička Panímáma [67]   
Kateřina BrožováKateřina Brožová.....královna Eliška, matka Adélky [50]   
Miroslav ŠimůnekMiroslav Šimůnek.....král Tadeáš, otec Adélky [40]   
Zuzana MauréryZuzana Mauréry.....královna Anna, matka Janka [49]   
Ján KoleníkJán Koleník.....král Juraj, otec Janka [38]   
Zuzana ŽákováZuzana Žáková.....princezna Adélka [19]   
Jakub JablonskýJakub Jablonský.....princ Janko   
Miro NogaMiro Noga.....Blivajz, skřet [58]   
Charlotta Ella GottováCharlotta Ella Gottová.....vnučka Barborka [11]   
Aleš NykodýmAleš Nykodým.....vnuk Tomík   
Osmany LaffitaOsmany Laffita.....královský komorník Marco Asombroso [52]   
Nelly Sofie GottováNelly Sofie Gottová.....děvče u kovárny [9]   
Miloslav ČížekMiloslav Čížek.....hospodský [72]   
Vladimír PolákVladimír Polák.....startér dostihu [41]   
Izabela KapiasováIzabela Kapiasová.....česká dvorní dáma [34]   
scénář:
Dušan RapošDušan Rapoš  
Petr ŠiškaPetr Šiška  
námět:
Dušan RapošDušan Rapoš.....původní filmový námět [64]   
Petr ŠiškaPetr Šiška.....původní filmový námět [52]   
hudba:
Lešek WronkaLešek Wronka.....píseň "Když draka bolí hlava" [57]   
kamera:
Ján ĎurišJán Ďuriš  
Antonín NevrlýAntonín Nevrlý.....(letecké záběry)   
Jan BartoňJan Bartoň.....(letecké záběry) [47]   
Marek UrminskýMarek Urminský.....(letecké záběry)   
Filip BrázdilFilip Brázdil  
střih:
Dušan MilkoDušan Milko  
trailer
Oficiální stránka:
www.kdyzdrakabolihlava...
 
 
Distributor v ČR:
Bohemia MP
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Když draka bolí hlava >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Toledoborec
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2022
Protekce světu vládne
Asi bych většinu přežil - přežil jsem tu   šílenou slovenštinu u Gotta, který byl vždy   mizerný herec, i když mluvil česky. Magálová   naopak česky dost válela. Ten nápad s   "českoslovenštinou" mi nijak nevadil,   běžně koukám na slovenské televizní stanice,   tak proč ne. Scénář sám o sobě dost slabej,   ale dobře - záběry kamery byly docela pěkný.   Ovšem proč je ta touha všude nacpat toho   protekčního spratka Charlotte Ellu Gottovou? Ta   holka neumí hrát, neumí zpívat, nosánek   nahoru, ale je Gottová. Ve skutečnosti by tahle   nafrněná slečinka mohla tak maximálně někde   prodávat kvasnice nebo točit zmrzlinu. Ale   chápu, chtěli si udělat PR na Gottovi, tak tam   nuseli obsadit i jeho dcerušky. Ta nejmladší mi   až tak nevadí, ta není médii tak   protežovaná, ale ta Charlotte je něco   příšerného. Naštěstí mi televize umožnila   scény přetáčet, když se tam tohle   příšerné stvoření objevilo.
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2021
Hrozně nerad ve svých textech používám ostré   výrazy nebo vulgarismy, ale pokud se vėci mají   nazývat skutečně pravými jmény tak tahle   koprodukční pohádka je prostě průser a to od   A až do ZET! Více není co dodávat. Vše už   tady bylo v uplynulých dvou dnech napsáno!!!
Frolíček
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2021
Nejvíc se kritizuje právě kvůli Gottově   slovenštině a je pravda, že to byl otřes.   Takže přežijte prvních 15 minut a pak už je   to lepší. Neříkám super, ale lepší. Měla   jsem z toho lepší pocit než tenkrát z té   zrůdné Zlatovlásky (Slíbená   princezna).
Podruhé však již ne.
limbonic
Hodnocení:
Přidáno: 6.12.2021
Zhovadilost
Pokud budete chtít někoho potrestat, pusťte mu   to. Žvatlající Gott nějakou divnou verzí   slovenštiny, to fakt se už ani hůř nedalo   vymyslet. Jako autor a režisér téhle stupidity,   bych se už ani nesnažil v životě ještě něco   vytvořit, pokud teda bych měl vůbec nějakou   soudnost. Zpravidla bohužel tihle loseři, co   tvoří tyhle paskvily, žádnou soudnost nemají.
green-tea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2020
Ach jo...
Tohle není pohádka, ale nebetyčná   zhůvěřilost, která by se měla dávat ke   sledování leda tak za trest. Pohádková   atmosféra nulová, dračí animace   katastrofická, herecké výkony mdlé a   nepřesvědčivé, čurání do ohniště trapné,   česko-slovenská konverzace za uši tahající a   především neskutečná nuda, táhnoucí se   celým tímhle "dílem" jako oslizlý   makarón. Krátce a stručně - pohádkový bizár   na entou. Takže za mě dvě * z milosti, aby to   Barborce s Tomíkem nebylo líto.
Alix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.12.2019
Tahle pohádka byla pro mne velké zklamání.   Slovenštinu i češtinu jsem pochopila, každé   království má přece svůj jazyk. Ale proč   Čech Gott mluvil slovensky a Slovenka Magálová   česky, jsem fakt nepochopila. Rozvláčný a   nudný děj, naprosto trapní draci a přihlouplé   dialogy. I ten Blivajz byl trapný a jeho trest v   podobě tance u tyče, mne úplně složil. Velice   se mi ale líbil Osmany, tomu role vysloveně   sedla. No, jednou stačilo.
Karius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Už po první pětiminutovce mi bylo jasný, jaká   bída to bude. Slovensky mluvící Karel Gott a   draci tak propracovaní, jako v 70tých letech v   pohádce Princ Bajaja. Je mi líto těch dětí,   na jakou bídu musí s rodičema chodit do kina :/
xbenakk
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Velké zklamání
Bohužel jsem zmlsaný skvělými pohádkami. A   protože jsem coby dítě hltal Popelku, Pyšnou   princeznu a celou řadu našich klasických i   méně klasických pohádek, nemůžu toto   "dílo" pochválit. Boha jeho, když si   vzpomenu na seriál Teta ...
Mistr Gott není   herec! To je jasné snad všem a i jemu. Ale to,   co mu provedli se slovenštinou, to je těžký   hřích! Říkejte si co chcete, ale Čech   nemůže mluvit slovensky. Slovenština je   měkká, jemná, kdežto čeština je tvrdá,   germanizovaná. Všem svým slovenským kolegům   říkám, že odmítám na ně mluvit slovensky,   ale důrazně je žádám, ať na mě oni   nezkouší češtinu. Ono je to takové   nelogické. Paní Magálová mluvila slovensky,   proč nemohl Mistr mluvit česky? A opět vzpomenu   na seriál Teta a jak tento seriál jeho dabingem   do češtiny úplně pohřbili.
Co se hereckých   výkonů týče, skvělý byl pan Noga. Ve svých   štěcích mě velmi mile překvapil Osmany   Laffita. U něj jsem si napřed říkal "Co   to sakra je!", ale po druhém nebo třetím   štěku mě vážně pobavil a jednoznačně   říkám, dejte mu víc šancí. Role králů a   královen byly značně nepřesvědčivé,   obávám se ale, že to nebyla chyba herců. On   ten děj byl hooodně slabý. Škoda.
JituleAles
Hodnocení:
Přidáno: 2.12.2019
Včera jsem shledla novou pohádku ale mohu   upřímně říci že jsem zklamaná. Čekala jsem   od toho mnohem více. Už od začátku mě   zarazilo proč náš Karel Gott mluvil slovensky?   To opravdu mu nesedlo a vůbec to nebyl on jakého   ho znám z jiné pohádky. A ještě více mě   otravilo ta skryta reklama Osmanyho Laffity na   jeho parfém Asombroso. To nebyla pohádka ale na   půl tragédie a co ti draci?? Ti byli jak z   hororu. Tohle opravdu se vůbec nepovedlo pro nás   doma to bylo obrovské zklamání. Umíme přece   natočit lepší Česko Slovenské pohádky   nemyslíte?
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Gott mluvící slovensky (já nejdřív myslel,   že je to nějaká polsko-česká hatmatilka),   nechápu, za co dostal ocenění, zřejmě ze   soucitu. Dále otřesné písničky a hudba,   otřesní herci a ten drak - to byl nejhorší   výtvor, který jsem na obrazovce kdy spatřil.   Ale nejen ten drak, i ostatní triky a vizuál   byly tragédie. O postsynchronech ani nemluvě.   Kdybych měl děti, v životě bych jim takovou   trapnou bezduchou ubohou vypatlanou škváru nikdy   nepustil. Nejzaslouženější a   nejupřímnější odpad, jaký jsem kdy filmu   udělil.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15639minih15639Pepina Rejholcová (1932) 
Pepina Rejholcová n
minih37276minih37276Isabela, vévodkyně Bourbonská (1999) [TV film] 
Isabela, vévodkyně Bourbonská n
minih152629minih152629Někdo to rád zahalené (2017) 
Cherchez la femme n
minih2831minih2831Sám v temnotě (2005) 
Alone in the Dark n
minih19872minih19872Sukničkář (1978) 
Le Cavaleur n
minih25219minih25219Letný strom radosti (1983) 
n
minih126036minih126036Konečně zazvonilo: Příběh za scénou (2014) [TV film] 
The Unauthorized Saved by the Bell Story n
minih96779minih96779Mílový běh (2013) 
One Square Mile n
minih36264minih36264Já se vrátím (1977) [TV inscenace] 
Já se vrátím n
minih21562minih21562U konce s dechem (1983) 
Breathless n


Hodnocení:n12345678910
Když draka bolí hlava (2018)Když draka bolí hlava (2018)Když draka bolí hlava (2018)Když draka bolí hlava (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10