Zari
ohodnotit

Jak vycvičit draka

How to Train Your Dragon

Další název:
Ako si vycvičiť draka (SK); Drachenzähmen leicht gemacht
Rok:
2010
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1.4.2010
„Jestli netušíte, jak vycvičit draka, tak toto je snímek právě pro vás!“

Komentáře k filmu Jak vycvičit draka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Serpentina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2011
Moc pěkná animovaná   pohádka, co jsem v poslední   době viděla. Zaujme od   začátku až do konce.   Viděla jsem ji v 3D, ale   určitě by bylo hodnocení   stejné i v normálním   formátu.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2019
║Rozpočet   $165miliónov║Tržby USA   $217,581,231║Tržby   Celosvetovo $494,878,759▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $52,365,595 //počet   predaných kusov 1,713,901║   Tržby za predaj DVD v USA   $143,365,228 //počet   predaných kusov 9,175,186 ║   Fantázia!!! Veľký zážitok   a to je príbeh len   jednoduchá priamočiara   tréningová   záležitosť(pripomínajúca   tréning a vzdušné   fascinujúce akrobacie Ikranov   megahitu AVATAR), tu máme   drakov, Vikingov a to je moje,   konečne som sa dočkal   niečoho o drakoch, čo ma po   celý čas zaujalo, pobavilo a   nadchlo. DreamWorks opäť   dobre tématicky vsadili a   prinášajú kúzelný film   porovnateľný s úrovňou a   prepracovanosťou ich prvého   Shreka, rovnako tak nemusia   byť zahanbení ani pred   Pixarom, kde sa dá čakať   tuhý Oscarový súboj z   očakávaným Toy Story 3.   Svoje tu spraví aj 3D, ktoré   tu je fakt využité pre dej a   hlavne to zarezonuje pre tie   letecké akrobacie, tie boli   fakt slasť. (a to z prvoty ma   moc trailer nenadchol, za to   film ako perfektne poskladaní   celok ma úplne odrovnal, plus   nečakaní záver prekvapil,   prim hrá aj zvuk a Slovenský   dabing) /videl v kine 3D   verziu 2x: 100%/ (ani druhá   projekcia nestratila nič na   pôvabe a ešte umocnila   zážitok!)
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2014
Opravdu krásný animák,   který má tu sílu opravdu   přenést do dětských let, s   nádhernou hudbou a opravdu   zatoužíte jako já mít taky   svého domácího mazlíčka v   dračí podobě. Po dlouhé   době u mě zase svitla   hvězda animovaných filmů,   kde s hrdiny opravdu žijete a   má to pohádkové kouzlo a ne   jen zběsilou akci, střih a   jeden rádoby gag za druhým.   Jen se trochu bojím co   vznikne z pokračování,   které si studio určitě z   komerčních důvodů   neodpustí. :-)
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Nejlepší animovaná pohádka   posledních dob. Moje děti ji   zbožňují a nemohou se   milého draka Bezzubky   nabažit. Vůbec jsem   nečekala, že to bude tak   pěkný :-)
GeorgeB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2016
Neokoukaný příběh,   precizní animace, nádherní   draci, baví mě to s dětmi   sledovat i jako dospělého a   to opakovaně!!!
Vynikající 3D průlety,   vtipné, více dějových   linek, kde každá z nich   baví. Hvězda navrch za   Encyklopedii draků - fakt   krásná.
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Už delší dobu mě osobně   žádnej animák tak   příjemně nepřekvapil. Ale   Jak vycvičit draka je   přijemný film pro všechny   ročníky. Já jsem se   jednoznačně do příběhu a   draka Bezzubky zamilovala, a   vždy mi zvedne náladu. a   Dream Works mi dokázal, že   animáky neumí jenom   Pixar.;)) proto 100%
Majdulka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Viděli jsme celá rodina v 3D   a uchvátilo to i našeho   nejmladšího 4 letého   uličníka. Dosud si hraje na   cvičení draka. Film mile   překvapil a můžu   doporučit...
Slamacek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2010
vyborny
uzasny tempo, paradni zvuk,   hudba, byl jsem nadsen. i 3,5   decko vydrzelo koukat az do   konce.. opravdu vynikajici
Oakenshield
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Super pohádka... Celkově   atmosféra severu, včetně   hudby, naprosto dokonale   animovaného draka a   sympaticky ztělesněného   hlavního nehrdiny má myslím   kouzlo jak pro starší tak i   pro dětské diváky, ničím   rozhodně neurazí a v   posledních letech nejspíš   nejlepší kus z pohádkové   tvorby. A pro komentáře o   předvídatelném závěru,   koukáte na pohádku ne na   psychologickej film, tak   nevím co čekáte...
vykyra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Film se opravdu povedl   napínavá pohádka která   pobaví. Bezvadný příběh s   překvapivým koncem.   Nejokouzlující je rostomilý   drak Bezzubka který mi   strašně připomíná trošku   kocoura ze Shreka. Doufám že   se tvůrci rozhodnou i pro   pokračovaní. Všem   doporučuji :)
dodo_mt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Naozaj krasna rozpravka urcite   doporucujem. Animacie su   prekrasne a pohyby postav su   uplne ako skutocne. Pribeh je   super a pointa tiez. Tuto   rozpravku radim medzi tie naj   ak nie naj co som videl.

dodo
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Příjemná záležitost,   která nepodceňuje   inteligenci malých diváků a   dokáže vybudovat napětí i   dávkovat humorné akce.
Že by draci měli strach   ze sebevětší obludy, se mi   moc nezdá, zvláště, když   určitou část inteligence   pobrali, když se dokázali   spřátelit s dětmi, ale   budiž. Bavilo mě sledovat   jak různé typy draků,   hlavně v době výcviku, tak   různé typy   "dětských"   hrdinů, zvláště outfit   Astrid mě rozesmál.
Pod názvem Jak vycvičit   draka, bych si tedy   představila něco jiného   než humorný příběh ze   života vikingské vesnice,   ale díky nim vím, co si   počít s vypadlým zubem.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2011
JAK VYCVIČIT DRAKA

Jeden z dalších   povedených animovaných   filmů. Velmi neotřelé   prostředí vikingské vesnice   a zvláštní příběh   mladého chlapce, který se   touží vyrovnat svému otci,   ale bohužel se mu to nějak   nedaří. Ve filmu se   vyskytují velmi nevšední   situace. Místo abychom s   drakem bojovali a zabili ho,   tak ho prostě ochočíme. Už   tu někdo psal, že ukazuje i   tvrdou realitu života, kdy   Škyťák přichází o nohu.   To je velmi nový prvek v   pohádce, kde sice všechno   dobře dopadne, ale zase ne   tak docela. A všechno je tak   jaksi samozřejmé, nikdo se   netrápí, všichni to berou   jako DOBRÝ konec. Byl to   zvláštní film, ani mi to   nepřipadalo jako pohádka.   Nicméně dětem se to   líbilo, tak mi nezbývá než   doporučit dál.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Za konec davam 2 body navic,   byl krasne animovany ,dojemny,   skvele animovana zaverecna   bitva , mam rad animovane   filmy a tenhle stoji urcit eza   shlednuti, i kdyz jsou lepsi   mnohem lepsi
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Animák roku?
Včera jsme si na tuhle pecku   zašli do IMAXu (jelikož   trailer nás prostě   dostával) a rozhodně jsme   neudělali chybu. Takhle si   představuju výjimečnej   animák - bezvadnej příběh   (i s dobrou pointou),   parádní animace (hlavně   Bezzubkova mimika je prostě   špičková) a ani ten dubbing   nebyl úplně špatnej.

Zajděte si na to   ;)
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Parádní animák, který   řadím společně s Auty a   Úžasňákovi na první tři   místa v mém žebříčku   animovaných filmů. Barevnost   a prokreslení záběrů je   parádní, stejně jako   úžasný námět na motivy   starých mýtů ze severu s   draky. Mám-li to srovnat s   již zmíněnými 2 filmy, tak   z hlediska příběhu u mne   tento vede. V ostatních   disciplínách jsou na tom   přibližně stejně. Hodně   se mi líbily postavy   Vikingů. Mám-li něco   vytknout, tak snad jen to, že   někdy od 35.minuty je jasné,   že to skončí otcovým   smířením se synem, které   je na pohádku celkem smutné.   Ještě musím vyzdvihnout   úžasný úvod, který   vtáhne diváka do děje   podobně jako je tomu u Pána   Prstenů. 85%
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Najpôsobivejší a   najkúzelnejší zážitok z   animáku za poslednú dobu.   Veľmi pekný príbeh o   vytvorení dosť   netradičného puta medzi   Vikingským teenegerom a   dráčikom Bezzubkou ma   úprimne dostal. Sympatické   postavy spolu s pomerne   svižným tempom zaisťovali   neustále nejaké   dobrodružstvo, takže nuda   nehrozí. Navyše ani vtip   nechýba, toho som sa dočkal   vďaka Škyťákovi a jeho   vycvičenému mazlíkovi v   dostatočnej miere. Vizuálne   stvárnenie drakov a ich   charakterové zobrazenie bolo   veľmi zaujímavé a vizuálne   spracovanie snímku v mnohých   pasážach bralo svojou   monumentálnosťou dych -   najmä čo sa týka preletov   na drakoch ponad nádhernú   scenériu. Tie scény som si   naozaj užíval ako som len   mohol. Neustála kanonáda   humoru, akcie, sympatických   postáv, skvelej animácie   plus dojímavý záver   vytvorila nádherný animák.
maciii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Roztomilé, dlouho jsem se tak   dobře nezasmála. Závěr byl   sice sebevražedně   patetický, ale dokázala jsem   se nad to zdárně povznést.
Worech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Tož jsem nečekal...
Tož jsem nečekal, že budu s   děckama koukat o   stošest...Ačkoli jednoduchý   a předvídatelný příběh,   má své veliké kouzlo ve   vtipu, hbitu a lehkosti   ztvárnění.
Doporučuji pro   odlehčení i s patetickým   koncem, neb jest skvěle   ztvárněno a pro páteční   večer jako děláno.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Dobře udělanej animák se   skvělým dobrodružným   napětím.Dobře udělané   dračí obludy.Dobře   vizuálně i režijně je na   co se dívat.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2012
Příjemný animák... Takhle   si představuji zajímavou   animovanou pohádku s trochou   akce a vtipných situací.   Grafika pěkná, příběh i   konec taky...nemám co   vytknout=)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Drak pre kazdeho
Krasna animovana rozpravka s   velkym odkazom, ktora okrem   nadhernych animacii a   vyborneho napadu boduje   vtipom.Pre deti je tu vybornym   a zabavnym sposobom spracovane   tema handicapovanych ludi a   zmierenia dvoch stran,ktore sa   nenavidia na zivot a na   smrt.
Film jednoznacne   doporucujem.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Pár scén je na animovaný   film dost netradičních a   částečně se vymykajících   zajeté šabloně. Nestává   se často, aby hlavní hrdina   utrpěl újmu na zdraví.   Také děti si můžou užít   důkladnější šimrání   strachu v podobě divokých   Vikingů a gigantického draka   (jehož animace se mimochodem   moc nepovedla - tvůrcům asi   došla šťáva zvaná   inspirace). Ale jinak je How   to Train Your Dragon pohodová   podívaná, co zaručeně   pobaví. Toothless je k   sežrání - připadá mi jako   směska kočky, psa, netopýra   a klokana. Výrobci hraček si   můžou mnout ruce-děti   vezmou hračkářství   útokem.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Poprvé jsem viděl tento   animák až teď s pětiletou   dcerou a docela se mi   líbil.Hlavně ta část   seznamování chlapce se   zraněným drakem je úžasně   roztomilá,vtipná i   dojemná.Zbytek pohádky je   standartní klasika.V   současné kreslené produkci   patří Jak vycvičit draka k   tomu lepšímu.
Po   nějaké době musím   říct,že tenhle animák   docela časem   "zraje".Mohu ho   vidět kdykoliv a líbí se mi   pořád stejně.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Po dlhsej dobe konecne dobry   animak pre celu rodinu.   Dreamworks ma konecne   konkurencie schopny film pre   "Pixarovky" [Shreka   nepocitam ten je pre ine   publikum]

+hudba
+vizual,   obzvlast Toothless sa   podaril
+prehltni tu   rybu
-minus je asi len   ze uz nemam 10rokov aby som si   to uzil naplno :)

/29.5.12/ pozrete treti   krat [1,en sub/2,cz dab/3,cz   dabing LS Productions Dabing   2010]
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Stále mi chybí ta pravá   vikingská horda, která tomu   dá šťávu, ty některé   postavy mi přijdou padlé na   hlavu. Charaktery se tedy   mohli trochu ještě doladit,   přesto příjemná zábava a   barevné prostředí, je pro   oči vskutku pohádkou.   Ideální film pro mladistvé,   ale vy starší co uslyšíte   v příběhu slovo viking by   jste měli zpomalit, aby jste   nebyli překvapeni a   zklamáni.
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Film by mohl být skvělý.   Ale boj s příšerou ze   které mají i draci strach   byl děsně ulítlej. Kdyby   tvůrci tuto dějovou línii   vymysleli jinak, mohl to být   velice dobrej animák. Hrozně   mě nadchl závěr filmu, kdy   Škyťák přichází o nohu.   Tvrdá realita všedního   života. I když vše dobře   končí, nebudete mít v   závěru sladko v puse.
MartinMapato
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2013
Nemán co podotknout ale   jediná čast mne nejvíce   zaujala a to je konec kde   Škyťák útočí se svím   drakem na "fčelí   královnu"
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Sama od sebe bych si kreslenou   pohádku jako náplň   sobotního večera asi   nezvolila, ale vzhledem k   přání malého synovce jsem   neměla na vybranou - jenže   návštěvě (navíc tak   milé)se přece nedá   odmítnout... A vida, ono to   vůbec nebyla špatná volba!   Zajímavý, dostatečně   akční a přitom i dětem   srozumitelný příběh s   pěknou animací mě opravdu   zaujal (a malého Pepču   vyloženě pohltil). Zatímco   Pepánek si užíval hlavně   draky a jejich souboje, já   tleskala hlavně tomu   opimistickému závěru,   který říká, že není   třeba ztrácet naději, i   když ze života nevyjdete bez   nějakého toho šrámu...
matius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
How to Train Your Dragon
Osobně mám raději méně   akční, ne tak uspěchané a   emocionálně zralejší filmy   od Pixaru, ale tento film byl   pro mě milým překvapením,   obzvláště Toothless   (Bezzubka), který se mi na   plakátu vyloženě nelíbil.   A jako ve většině animáků   jsem nejvíce ocenil vtípky,   narážky na jiné filmy,   vynalézavost animátorů a   povedenou hudbu Johna Powella.   Určitě se na to ještě budu   chtít kouknout. 7/10
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Tak nevím, patřím mezi   velké fandy animáků, s   dětma na ně   "čumíme" dost   často, ale od tohoto jsem   čekal trochu víc.Nemám nic   proti zpracování, to ani   omylem.Ale ten příběh jsem   čekal lepší.
Asi už   budu dost rozmlsaný :-))).
Ovšem je to jenom můj   názor.Sorry.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2013
Řada klišé "žánru   animák": kluk od   začátku mimoň; jiný názor   než ostatní, nutnost ho   obhájit, dilema...   "líbivé scény" -   let před narůžovělým   nebem...
Jedna z   myšlenek (dospělých ve)   filmu: buď zabijeme my je,   nebo oni nás - to je pohádka   pro děti?
Upřímně,   animace lidí míň   propracovaná než draci nebo   příroda - moc   "hezcí" nejsou, ani   ta holka ne:)
Ale i   když to tu   "cupuju", dalo se   to; možno vidět ještě 1x,   2x, víckrát pro mě asi   netřeba.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Animace - výborná ( jak   jinak, že ? )Téma - no nic   moc. Hudba - ani ji člověk   nezaregistruje. Film -   průměr pro děti.
pusinkadenniska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2010
nelíbilo se mi to. čekala   jsem že to bude něco jako   Madagaskar, že je to dělaný   i pro dospělý , ale je to   opravdu jen pohádka. jako   pohádka hezké, ale jinak mě   to hodně zklamalo.
Smazacik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Jak vycvičit draka
Vyborný animovany   film,dojemny,vypracovaný,   nadherna hudba ,skvely príbeh   a teším sa na druhu čast.   A TV serial (Dragons: Riders   of Berk) je tak isto vyborni   Doporučujem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih137878minih137878Nebezpečné pokušení (2015) 
Knock Knock n
minih155179minih155179Velká hra (2017) 
Molly's Game n
minih4959minih4959Casablanca (1942) 
Casablanca n
minih57794minih57794Karate Kid (2010) 
The Karate Kid n
minih156488minih156488Bright (2017) 
Bright n
minih45654minih45654Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města - nové osudy n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih28717minih28717Simpsonovi (1989) [TV seriál] 
The Simpsons n
minih47366minih47366Odsouzeni k boji (2007) 
Battle for Haditha n
minih158118minih158118Po čem muži touží (2018) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Jak vycvičit draka 3 (2019)

 Jak vycvičit draka 3 (2019)
Jak vycvičit draka 3 n
How to Train Your Dragon 3
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dean DeBlois

(pokračování)

Jak vycvičit draka: Návrat (2019) [TV film]

 Jak vycvičit draka: Návrat (2019) [TV film]
Jak vycvičit draka: Návrat n
How to Train Your Dragon: Homecoming
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Johnson

(pokračování)

Jak vycvičit draka 2 (2014) [2k digital]

 Jak vycvičit draka 2 (2014) [2k digital]
Jak vycvičit draka 2 n
How to Train Your Dragon 2
Žánr: animovaný / adaptace / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dean DeBlois, Samantha Golton

(pokračování)

Jak vycvičit draky (2012) [TV seriál]

 Jak vycvičit draky (2012) [TV seriál]
Jak vycvičit draky n
Dragons: Riders of Berk
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Bell, John Sanford, John Eng

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se! (1998) [TV cyklus]

11:50 - 12:15

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stanislav Zacharov

Zacharov Stanislav

Meagan Hughes

Hughes Meagan

Naposled navštívené:
Stanislav Zacharov

Zacharov Stanislav

Meagan Hughes

Hughes Meagan