Jeden svět

Komentáře uživatele GeorgeB

GeorgeB

GeorgeB zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 93
12 let v řetězech (12 Years a Slave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2016
Rozhodně nechci znevažovat   utrpení černochů, ale   nebudu se zde vyjadřovat k   otroctví a otrokářství,   tam snad všichni chápeme,   že to asi nebylo úplně   správně, o tom být   komentář k filmu nemá. Budu   zde hodnotit film. Kamera   skvělá, plantáže bavlny   (pokud to bavlna skutečně   byla - například v Djangovi   byla bavlna falešná) byly   rozlehlé a čišila z nich   dřina. Co se týká hudby už   jsem slyšel od Hanse Zimmera   lepší. Kostýmy působily   reálně, ale na můj vkus moc   čistě, stejně jako bílé   zuby všech herců, to na   věrnosti ubírá hodně   americkým filmům. Příběh   se nedá nesrovnat s Kořeny.   A zde Solomon Northup   prohrává s Kunta Kintem. A   Brad Pitt? Luxusní vousy   poplatné módě té doby.   Film doporučím a rozhodně   jej nezatracuji.
Ali G Indahouse
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.10.2015
Toto není můj šálek kávy.   Komedie a humor by měl být   chytrý, tady se těží jen z   trapnosti (viz scéna s panem   hadem !!), kterou považuji za   jednu z nejhorších scén ve   filmu vůbec. Film bude   zřejmě namířen na cílovou   skupinu mladých   pubertálních adolescentů,   ale nikomu jinému nemá co   říci. U mě opravdu   propadák.
Banana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2016
Banana
Krátká ukázková skeč,   která měla navodit   atmosféru k filmu Mimoni.   Krátké jen 4 minutové, ale   povedené a vtipné.
Bobule
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Bařino, Bařino, Bařino,
Mě si tím filmem dostal.   Líbí se mi jeho atmosféra   (pohoda), líbí se mi jeho   spád, líbí se mi   zfilmování Kohoutova podvodu   s letenkami a dotažení s   "ptačími"   jmény.
Já tomu   dávám spoustu hvězdiček a   jsem rád že nejseš   podepsán pod dvojkou (2), ta   už tak dobrá nebyla.
Ve spoustě lidí   vyvolávají Bobule chuť na   vínečko,
já osobně   bych s dovolením dal raději   jeden hermelínovej   chlebíček. A jednu hvězdu   za výběr Langmajera a   Hádka. Věřil jsem jim to a   Drahouškovi Lipskými taky.   Díky
Byl jednou jeden polda
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Zneuctění filmu jako   média.
Za tohle byste   skutečně chtěli platit,   když jdete do kina?
Za   mě dávám MALINU.
Cesta krokodýlů (Ragin Cajun Redneck Gators)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2018
Krokodlaci
Vlkodlak jako krokodýl? Za   ten nápad hvězda navrch.
Hodnotím velmi vysoce,   protože jsem se s dětmi už   dlouho tak nenasmál. Film je   odpad, ale odpad tak   obrovský, že Vás to začne   rozesmávat. na mobilu byste   dnes natočili s partou   kamarádů v hospodě asi   stokrát kvalitnější   film.
nicméně   doporučuji shlédnout všem,   abyste si uměli představit   co je špatný film, než tak   odhodnotíte film jiný.
Coco
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Vzpomínku mám. A opravdu   úžasnou. Za mne film   určitě doporučuji. A mažu   vystavit fotky na oltář hned   vedle kytary.
Černý korzár (Il corsaro nero)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2016
Kabir Bedi a jeho sandokanově   uhrančivé oči. Angelisova   hudba - perfektní. Pro mě   rozhodně film mého mládí.   Zasloužil by si desítku a   možná mu ji časem dám. A   scéna, kdy na Tortuze   propustí svoji zajatkyni a   ona odchází v klobouku od   domku, náhle zastaví a s   prudkou otočkou se mu   rozeběhne do náručí, tak   to je ta pravá romantika. A   co se týká pirátství, tak   z něj by si měl vzít Jack   Sparrow příklad. Za mě   doporučuji, ale je to hodně   o vzpomínkách.
Číslo 5 žije (Short Circuit)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2016
Johnny Pětník!
Za mě   paráda. Určitě doporučím.   A to jeho obočí za to jedna   hvězda navíc. Spousta   hlášek. Určitá podobnost s   robotem Walli, který však   nemluvil a tak nemohl   vyjádřit emoce tak dobře   jako mluvící Johnny   Pětník.
Číslo 5 žije II (Short Circuit 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2016
Číslopětžijedvě - když   jsem slyšel tento fonetický   název filmu, vůbec jsem   netušil o co jde :o) Pak jsem   zjistil že je to dvojka od   jedničky a za mě je to   stejně dobré. Kdyby to v   televizi dávali hned po sobě   bral bych to klidně jako   jeden dlouhý film. Není tam   nic míň nic víc. Klasika.
Deadpool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2016
Nejsem fanouškem   super-hrdinských filmů.   Nějak mě to neoslovuje, ale   tohle mě fakt mile   překvapilo, Možná proto,   že sám Deadpool několikrát   trefně poznamená:   Superhrdina? "Super"   možná, "hrdina"   rozhodně ne! Hlášky   neokoukané a je jich opravdu   požehnaně. Love story   zbytečně natahované, ale   kdysi ve Vráně nám to taky   nevadilo, alespoň se máme   čas nadechnout na další   příval hlášek a je jich   tam opravdu požehnaně a jsou   vesměs originální. Kdyby   jsem kteroukoliv z nich   citoval, byl by to Spoiler a   proto doporučím, ale   neprozradím. Ona je stejně   valná většina těch   hlášek nepřenosných.
Dívka na koštěti
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2017
Rousek, Bujnoch, Adámek   ......nezapomenutelná trojice   drzých   adolescentů........neuvěřit   elné, že jedním z nich je   Jan Kraus známý ze   současných Show Jana Krauze   a druhým z nich, že je   Vlastimil Zavřel současný   dabér Homera Simpsona. Film   je precizní, včetně   dotažených absurdních   scén, jak jsme od Václava   Vorlíčka zvyklí. Škoda jen   , že se toto téma   nepodařilo více prosadit ve   světě. Schéma školy čar a   kouzel, adolescentních   žáků kouzelníků a   čarodějek, učitelů   trpaslíků,lítání na   koštěti jsme tu zjevně   měli již v roce 1971. Kam se   na nás hrabeš opisující   Harry Pottere.
Django
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Parádní western. Parádní   role Franka Nera.
Hvězda navrch za scénu v   níž se ukáže kdo že je to   Django.
Do hloubky webu (Deep Web)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Silk Road
Velmi kontroverzní   snímek.
Nejprve budete   Ulbrichta odsuzovat jako   sprostého prodejce drog, aby   Vás vzápětí autor snímku   začal strhávat na stranu   libertariánského osvícence,   který chtěl méně mrtvých   a méně násilí v ulicích a   svobodný svět bez Velkého   Bratra. Kde je pravda se asi   nikdy nedozvíme, ale   závěrečný dodatek, kdy se   dozvíme, že dva z   vyšetřujících policistů   si převedli několik milionů   ze zabavených Bitcoinů na   svoje soukromá konta,   vypovídá lecos o způsobu   vyšetřování. Byla by   zajímavá anketa na téma   Ross Ulbricht a jeho vina či   nevina.
Dobrodružství Ali-Baby a 40 loupežníků (Priključenija Ali-Baby i soroka razbojnikov)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2017
Ali + 40
Nejlepší Alibaba a 40   loupěžníků. Pokud uvede   některá z televizí rád si   znovu připomenu. Kdo tenkrát   tušil co je to SEZAM ?
Dobrodružství rostlin (L'Aventure des plantes l;  L'Aventure des plantes ll)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2017
Ćeská stopa
Nadčasový snímek s   vynikající hudbou Jöela   Fajermana.
Jako   kameraman (rostlin), v tomto   projektu působil náš   významný biolog Jan   Calábek, který v projektu   působil i jako odborný   poradce. kdykoliv lze celý   seriál vidět znovu.   Skutečně brilantní věc.   Díky.
Dokonalý polibek (The Perfect Kiss)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Perfect Kiss vs The Perfect Kiss
Zadal jsem do vyhledávání   "Perfect Kiss" a   našlo mi to porno film z roku   2004. Škoda, že jsem si   nepustil ten. Má lepší   reference. Martina Adamcová   ví, proč se schovala za   pseudonym Tina Adams. Mrknu na   ten druhý snímek shodného   jména, třeba v tom taky   hraje, třeba zase jako   četařka Babinčáková, nebo   jako Ája Machová z   Playgirls, nebo jako Zrzka z   Nahoty na prodej. Ševče drž   se svéhobkopyta.
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2016
Na rozdíl od Jaro Slávika   mám rád kouzelníky. Vlna   kouzelnických filmů:   Iluzionisty natáčeného na   Konopišti, animovaného   Chometova Iluzionisty,   Dokonalého triku,   Podfukářů je zjevně   odrazem poptávky. Lidi   chtějí kouzelníky, chtějí   tajemno a chtějí se u filmu   nejen bavit, ale i   přemýšlet, odhalovat, být   překvapováni. Dokonalý trik   splnil moje očekávání. A   jednu hvězdu navíc za Davida   Bowieho jako Nikolu Teslu.   Doporučuji přečíst si   Teslův životopis,   pochopíte, že ve filmu   ukázané vynálezy nejsou až   takovou fikcí za jakou je po   shlédnutí filmu budete   považovat.
Doktor Strange (Doctor Strange)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2016
Pod vlivem právě   shlédnutého filmu ve 3D na   velkém plátně v českém   dabingu. Od začátku do konce   jsem se bavil.
Nová   dimenze "Sherlocka   Holmese", trochu   šmrncnutá doktorem Housem.   Až půjdete z kina budete   všichni otáčet rukama v   kruhu před tělem - vsaďte   se. Každopádně děj   odpovídající Marvelu,   animace perfektní, ve 3D to   hraničilo mnohdy až se   závratí. Dobře vyvážený   humor i akce, Komu se ve filmu   Počátek líbilo ohýbání   města, tak bude nadmíru   spokojen. První polovička   filmu je decentní, ve druhé   se to rapidně rozjede. Já   jsem odcházel z kina spokojen   a moje děti též.
Doteky osudu (Touch)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2016
Lidi, lidi prosím Vás.   Vždyť je to paráda.   Konečně seriál, který   alespoň trochu nabízí se u   každého dílu zamyslet,   pátrat, prostě zapojit   inteligenci. Já jsem   strašně moc pro. Vždycky se   najde důvod ke kritice, ale   kdyby bylo takových seriálů   deset. Bral bych je všechny.   V porovnání s dalšími   seriály je tohle   inteligentní, promyšlené a   jestli Vám vadí, že každý   další díl je podle   stejného schématu, tak   který seriál není? Za mě   doporučuji. A za Jakea jednu   hvězdu navíc, protože ten   autismus mu v tom fakt   věřím. A hvězda navrch za   Trojanův dabing Keifera.
Dr. House (House M.D.)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Hulvát na jedničku
Doktor House?
Cynický,   necitelný, neotřelý a   hulvátský jak je popsán v   obsahu tohoto filmu ?   Jistě!
Arogantní   namyšlené doktorské prase a   hovado v jednom, jak uvádí   ve svém komentáři níže   M.A.G.? Jistě!
A   doplnil bych ještě   ješitný, náladový, ale   hlavně neuvěřitelně   inteligentní! A to všechno   zabaleno do seriálu, který   je stejně inteligentní, kde   z pohledu laika všechny   diagnosy do sebe zapadají.   nemusím seriály z   nemocničního prostředí,   svědí mě z nich celé   tělo, ale jsem rád, že se   tato větev filmu vyvinula   tímto inteligentním směrem,   kdy můžeme přemýšlet   společně s filmem a nechat   se překvapovat rozuzleními v   každém díle.
H.   Laurie je v této roli   nepřekonatelný a člověk ho   musí buď milovat, nebo   přetáhnout jeho holí, a   nebo obojí.
Elysium
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2016
Kdo viděl Distrikt9, a líbil   se mu, tak bude spokojen i s   tímto snímkem. Oddechová   scifi-pohodička.
A pro   všechny rýpali. Elysium, se   otáčí, tím vytváří   odstředivou sílu, která zde   funguje jako umělá   gravitace. Tato gravitace tedy   drží i vlastní atmosféru   Elysia. Elysium, tak   skutečně může být   otevřené a přesto zde   atmosféra drží, podobně   jako v centrifuze.
Evoluce (Evolution)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2016
Takže ve zkratce:
Product placement tak drze   vnucený: mínus 2 hvězdy
Digitální efekty   (monster): plus 2 hvězdy
Rádoby   "vtipný" guvernér:   mínus 1 hvězda
Podvazky Julianne   Moore-ové: plus 1 hvězda
Scéna s dopadem   meteoritu: plus 1 hvězda
Scéna s obřím   konečníkem: mánus 1   hvězda
Sečteno   podrženo: pouhý průměr
Fantastická zvířata a kde je najít (Fantastic Beasts and Where to Find Them)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2016
Já nevím co si s tím filmem   počít. Trikově perfektní,   opravdu požehnaná porce   triků, ale na druhou stranu,   mi přišlo, že těch triků   bylo až příliš. Hlavní   hrdina hodně zakřiknutý,   ale vnímám ho jako zástupce   čarodějnických Greenpeace,   který má rád všechny   živé tvory a jeho charakter   je tak odrazem jeho citů ke   zvířatům. Pokud bude film   dále rozvíjen na trilogii   nebo jinou mnohalogii, pak se   charakter Mloka jistě vyvine   (vzpomeňme na zakřiknutého   prvňáčka Harryho Pottera,   taky nám z něj vyrostl   mág). Dějově mi přijde   paní Rowlingová, tak nějak   vytěžená, nic ve filmu mě   nepřekvapilo, všechno bylo   dopředu čitelné. Písmeno   "G" v příjmení   bylo až naivní, předchozí   Harry Potterové byly, tak   nějak lepší detektivky. A   co mě nejvíce vadilo, bylo   naťukávání propojení   tohoto filmu s řadou Harry   Potterů, ale přitom k   faktickému propojení   nedošlo. Slyšeli jsme   příjmení Lestrangeová,   slyšeli jsme příjmení   Brumbál, slyšeli jsme větu   o Bradavicích, slyšeli jsem   stále známou hudbu, ale   pokud někdo stejně jako já   nečetl Lexikon o záhadných   tvorech, pak nemám vůbec   žádnou vazbu na filmy H.P..   Jakoby tomuto filmu scházelo   to rozhodnutí, zda to bude ve   stejném světě, nebo v   nějakém paralelním. Tak   snad se dočkáme pořádného   rozlousknutí a budeme doufat,   že to nebude nějaký   paralelní vesmír jako třeba   v nových Krotitelích duchů.   Nicméně film byl hezký a   filmaři odvedl vynikající   práci. A moje hodnocení   rozhodně není negativní   kritikou. Co bychom více   před vánocemi chtěli?
Faunovo velmi pozdní odpoledne
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2016
Koukám na komentáře a zcela   přesně to odpovídá   realitě. Tenhle film buď   zatratíte nebo vynesete ke   hvězdám.
Suchařípa   excelentní, Chytilová   excelentní. Neberu nikomu   jeho negativní názor, na   tenhle film prostě musíte   mít IQ.
Tenhle film   má KOULE.
Fešák Hubert
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2017
fešák Fešák
Heřmánek v inteligentní   roli chytrého   podvodníčka.
Krásné   záběry na starou   žižkovskou Prahu, tak jak by   mohla vypadat za první   republiky. Továrníci,   bordýlky, ale i periferie,   tramvaje, omšelé domy, ale i   krásná první auta, došky a   cirkus jak jinak než se   Srstkou zápasníkem. Krásná   chytlavá hudba, poetická až   melancholická nálada. A   hlavně spokojenost a dobrá   nálada po shlédnutí   filmu.
Jak dlouho   ještě budou v Praze takové   exteriéry, aby se daly   natočit podobné záběry v   reálných exteriérech?
Galimatyáš (Mic Macs à Tire-Larigot)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2016
Jean-Pierre Jeunet
Galimatyáš není Amélie.   Jean-Pierre Jeunet se sice   drží poetického odstínu   svých filmů, ale tento film   na mě nezapůsobil ani jako   Amélie, ani jako Delikatesy.   Tím však netvrdím, že   není originální. Sídlo   bezdomovců v haldě šrotu   plné vynálezů bylo   vynikající (Haňťa by   záviděl). Charaktery   zahrané s grácií. Jednu   hvězdu navíc dávám za   "prvotní otázky",   které se Bazilovi vybavují v   krizových momentech. Film   neurazí,drží se nastavené   linie Jeunotovi filmové   řady, ale čekal bych od   Jean-Pierre Jeuneta ještě   něco o kousek lepšího.   Rozhodně však doporučím.
Gioconda je smutná (La Gioconda está triste)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Gioconda - Mona Líza
Katastrofický španělský   film z roku 1975 je postaven   na ikonickém obraze Giocondy   (Mony Lízy), která jako   indikátor radosti detekuje   stav společnosti, stav   světa. Stejně jako   společnost i obraz ztrácí   radost, zobrazený na obraze   stále se měnícím a   vytrácejícím se úsměvem   Mony Lízy. Stejně jako   umírá úsměv Mony Lízy,   umírá i radost ve   společnosti. Film byl uveden   v České televizi pod názvem   Úsměv Mony Lízy cca v roce   1977 a v té době i přes   jeho malou stopáž na mě   velmi zapůsobil. Doporučuji   i když netuším jak moc   vyčpěl v závislosti na   čase.
Gravitace (Gravity)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Gravitace
Souhlasím s kritickými   komentáři, co se týkají   děje.
Ale za naprosto   unikátní záběry,   unikátní triky, při   kterých jsem měl pocit   nulové gravitace, pocity   naprosté nicotnosti v   ohromném prostoru, to je to   co je za deset hvězdiček i   kdyby to byl jinak dějově   naprostý blábol. Ale on i   ten děj nebyl úplná   pitomina a jestli chcete   Američanům odebírat   hvězdičky za happyendy, tak   nemusíte americké filmy   hodnotit vůbec :o) Já jsem   se bavil a kino a 3D v tomto   případě naprostou   podmínkou.
Gulliverovy cesty (Gulliver's Travels)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2015
Jedna hvězdička mínus za   (spoiler) pomočení zámku a   pana krále. Nu holt americký   humor je americký humor.   Osobně jsem to nedával, ale   prckové se sprosťárnám a   nechuťárnám vždycky   smějí a mělo to u nich   kýžený efekt. Díky tomu   jsem z filmu rozpolcen   aohodnotil jsem tak jak jsem   ohodnotil a vůbec netuším   zda jej jiným rodičům   doporučit.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10