Jeden svět
ohodnotit

Hostitel [2k digital]

The Host

Další název:
Hostiteľ (SK)
Rok:
2013
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2013
„Věřit. Bojovat. Milovat. Je to na tobě.“

Obsah filmu Hostitel




 
Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek…

Zdroj: JOJ

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
Recenze: Hostitel

Sci-fi podle knihy Stephenie Meyerové, autorky Twilight ságy. číst dál

 
 
RECENZE: Upíři, nebo ufonky? Hostitel našel lepší hrdinku než Stmívání

Připomíná hru Najdi na zdánlivě stejných obrázcích pět rozdílů. V čem se liší Hostitel natočený podle předlohy Stephenie Meyerové od její série Stmívání, která se i ve filmové podobě stala hitem? číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Andrew NiccolAndrew Niccol  
hraje:
Saoirse RonanSaoirse Ronan.....Melanie Stryderová /Poutnice/Wanda [18]   
Jake AbelJake Abel.....Ian O'Shea [25]   
Max IronsMax Irons.....Jared Howe [27]   
Chandler CanterburyChandler Canterbury.....Jamie Stryder [14]   
Diane KrugerDiane Kruger.....Hledačka/Lacey [36]   
William HurtWilliam Hurt.....Jeb Stryder [62]   
Boyd HolbrookBoyd Holbrook.....Kyle O'Shea [31]   
Lee HardeeLee Hardee.....Aaron   
Mustafa HarrisMustafa Harris.....Brandt   
Scott LawrenceScott Lawrence.....doktor [49]   
Shawn Carter PetersonShawn Carter Peterson.....Wes   
Stephen RiderStephen Rider.....Hledač [34]   
Jaylen MooreJaylen Moore.....Hledač   
Stephen ConroyStephen Conroy.....Hledač   
Marcus Lyle BrownMarcus Lyle Brown.....léčitel Fords [42]   
Raeden GreerRaeden Greer.....Lily [24]   
scénář:
Andrew NiccolAndrew Niccol  
námět:
Stephenie MeyerStephenie Meyer.....román (2008) [39]   
hudba:
Antonio PintoAntonio Pinto  
kamera:
Roberto SchaeferRoberto Schaefer  
střih:
Thomas J. NordbergThomas J. Nordberg  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hostitel >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

aholub
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2022
Hostitel je jeden z mých nejoblíbenějších   sci-fi filmů. Obsahuje trochu napětí a   relativně málo násilí, ale hlavně obsahuje   lidskost, dobro, lásku a naději. Možná je to   trochu pohádka, ale poselství dobra je pro mne u   filmů nejdůležitější. Nechte tento film na   sebe zapůsobit, ponořte se do děje, sledujte v   něm všechny souvislosti a užijte si ho. Pro mne   byl film zajímavý a příjemný. Líbil se mi   také český dabing hlavní hrdinky v podání   Ivany Korolové.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2018
Neviditelný mimozemský nepřítel ohrožuje   lidstvo tím, že převezme tělo a vymaže   vzpomínky. Melanie riskuje všechno aby   ochránila zbytek lidstva a dokazuje, že pouze   láska dokáže vše dobít v novém nebezpečném   světě. Zpracovaný námět bohužel nejlépe   vynikne v literární podobě, neboť velice   honosně pracuje s představivostí čtenáře. Ve   filmu veškerou představivost a tím i vizualitu   všeho dění vytváří filmoví tvůrci a tak   divákům vlastně vnucují představivost svou,   což sráží fantazii každého jednotlivce na   kolena. Sci-fi snímek má co do činění s   romancí a tak je určen především pro mladé   diváky převážně ženského pohlaví. A není   divu. Autorka literární předlohy má na   svědomí třeba známý ´Twilight´, v Česku   známé jako ´Stmívání´.  Snímek   ´Hostitel´ je bez akce, napětí a hlášek.   Velice pomalé tempo vyprávění spíše unavuje   a použitý soundtrack tomu také zrovna   nepřidá. Ani použitá dějová šablona není   žádnou novinkou pod sluncem. Snímků o   ovládnutí tělesné schránky člověka   nějakým mimozemským čímsi tu již bylo   nesčetněkrát. Pravda, byly zcela prosty   jakékoliv romance. Příběh je o přežití,   vytrvalosti, identitě, lásce a lidském duchu.   Ano, v rámci sci-fi žánru vcelku brilantní a v   jisté oblasti zásadové, ale jak je psáno   výše, vynikne spíše v literární podobě než   v tom filmovém. Režisér Andrew Niccol se o to   pokusil. Napsal si scénář, natočil to a   dopadlo to jak dopadlo.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2016
Zkusila jsem nejprve knihu...pak jsem si pustila   film ve snaze pochopit kudy se ubírá fantazie   autorky. Přiznávám, že jsem ten pravý   zážitek měla až po druhém opakování, ale   potom stál zato. Chtělo to jenom se lépe   soustředit a nenechat si uniknout souvislosti,   takže jsem si nakonec oblíbila dvojí osobnost   hlavní postavy, kterou skvěle ztvárnila Saoirse   Ronan. Objevila jsem, že Hostitel je víc, než   obyčejná fantasty. Je to dobrý příběh a je   to můj názor, bez ohledu na kritické hlasy   filmových odborníků v komentářích.
MildaX
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.11.2015
Bohužel je to prostě ptákovina, která by   možná mohla být dobrým pilotem k dlouhému   seriálu pro dět a mladistvé, ale jinak je to   dost slátanina. Režisérská i scénáristická   bezradnost je patrná po pár minutách a   rozpočet filmu nutil tvůrce do dlouhého   vysvětlování v dialozích, protože na   natočení nejsou peníze. Výkon herců   odpovídá celé produkci. Ztráta času.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Neskutečný odpad, neskutečná hovadina, která   nestojí ani za 500 MB místa na mém externím   disku filmů.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.9.2015
Ten film mi byl protivný od prvního okamžiku.   Nejprve vypravěč vykecá oč jde, co se stalo a   pak formou retrospektiv příběh dívky   prchající před zlem. Nechci počítat nesmysly,   těmi se to jen hemží. Nej nesmysl je asi ten,   kdy obklíčí hledači auto ze všech stran, ale   tu zásadní cestu, totiž tu dopředu nechají   volnou. To jsem skučel smíchy. Proč Melanie   hned nesdělila Jaredovi věci ze soukromí????   Tak snadno ho mohla přesvědčit, ale to by asi   nebyla taková sranda. No, nic, nad tímto filmem   se asi přemýšlet nesmí. Nebo mi něco uniklo,   protože takovou nudu jsem už dlouho nezažil.   Takže jsem po hodině filmu občas popojel   větší rychlostí. Naštěstí jsem měl pár   lidi na chatu, tak jsem tu blbinu dokoukal jedním   okem a myslím, že jsem o nic nepřišel.   Ukecaný a nudný snímek skoro o   ničem.2015092011524/12538
Randel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2014
Randel
Moc se mi líbil tenhle film těším se na   další pokračování filmu hostitel moje   nejoblíbenější herečka Sairose ronan
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Nepovedlo se
Myšlenka filmu je docela zajímavá, ale   zpracování naprosto katastrofální. Zkazilo se   všechno co se zkazit dalo. Hudba jak z filmu pro   pamětníky, dialogy jak z kostela, herci hrajou   jak živý mrtvoly, sci-fi je to jenom proto, že   tam mají stříbrný auta a oči. A proč proboha   vyspělí mimozemšťani co obsazujou cizí   planety používají současnou pozemskou   techniku? Jen tak aby byli styloví? Mělo to   potenciál, ale vznikla z toho nudná venezuelská   telenovela s pár béčkovými náznaky sci-fi.   Oproti tomuhle bylo Stmívání milník   kinematografie.
Lusa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2014
Stmívání jsme se velkým obloukem vyhnula, ale   Hostitel mi podle traileru připadal docela   zajímavý, tak jsem si říkala, že bych to   mohla zkusit. No to se mi zase něco povedlo,   myšlenka je dobrá, ale děj je nudný a vleče   se. A opět tu máme drama, dva kluci a   "jedna" holka. Pro fanouška Stmívání   skvělé, pro mě hrozné a nudné.
uodevr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Oh. My. God. Kde Twilight drží nad vodou   skutečnost, že je až úsměvně špatný a tím   pádem stále svým způsobem zábavný,The Host   je prostě a jednoduše neskutečná nuda. Přitom   v téměř všech ostatních směrech je to od   třpytivých upírků značný skok kupředu.   Konceptuálně to není vůbec urážlivé,   Saoirse vůbec není špatná hérečka a co jsem   tak slyšel, i ta knížka je daleko   zvládnutější literární dílo. Jenže   bohužel, je to opět film postavený na   kreténské, nepřesvědčivě romantice, opět s   postavami, které divákovi nejsou pořádně ani   představeny, a opět je základní kámen pro   tuto romanťiku absurdně debilní (několik   staletí stará mimozemšťanka, která   procestovala nejrůznější exotické kouty   galaxie a vystřídala opravdu hodně tělesných   schránek, se hluboce zamiluje do mučivě   nezajímavýho lidskýho floutka, a to během   zhruba dvou společných scén a to prosím   NATOLIK, že společně s dalšími kreténskými   malichernostmi v něm najde něco, zač stojí   položit život... tak jo). Mučivě nezajímavé   je tu všechno, od naprosto každé postavy, přes   naprosto každý kámen v jeskyňce, která   vypadá neskutečně lacině a odehrává se v ní   dobrých 80% filmu, až po futuristický svět, ze   kterého vidíme pouze jednu vybledlou poušť, po   níž se prohání nudné sci-fi káry. A proč   sakra ti mimozemšťani vypadají jako nadměrně   vyvinuté radioaktivní sperma, přičemž jejich   letouny vypadají jako erotické hračky   nadměrných rozměrů? A PROČ, SAKRA, když už   Štefanie měla pro změnu dobrý nápad (ten   koncept je fakt fajn), tak to opět celé obešla   a vyblila další tupou romantiku?! Ani to   Radioactive na konci to moc nezachraňuje, páč   tak amatérsky nepovedený střih jsem snad nikdy   neslyšel.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20966minih20966Osvícení (1980) 
The Shining n
minih163185minih163185Romulus a Remus: První král (2019) 
Il primo re n
minih31013minih31013Alice, sladká Alice (1976) [TV film] 
Communion n
minih10830minih10830Krotitelé duchů (1984) 
Ghostbusters n
minih43069minih43069Prázdniny pana Beana (2007) 
Mr. Bean's Holiday n
minih140386minih140386Alarm (2009) 
Alarm n
minih13476minih13476Nahota na prodej (1993) 
n
minih52440minih52440Občanská policie (1976) 
Vigilante Force n
minih7437minih7437Evita (1996) 
Evita n
minih28923minih28923Kabinet voskových figur (1924) 
Das Wachsfigurenkabinett n


Hodnocení:n12345678910
Hostitel (2013) [2k digital]Hostitel (2013) [2k digital]Hostitel (2013) [2k digital]Hostitel (2013) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10