Duben
ohodnotit

Hostitel [2k digital]

The Host

Další název:
Hostiteľ (SK)
Rok:
2013
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2013
„Věřit. Bojovat. Milovat. Je to na tobě.“

Komentáře k filmu Hostitel

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.9.2015
Ten film mi byl protivný od   prvního okamžiku. Nejprve   vypravěč vykecá oč jde, co   se stalo a pak formou   retrospektiv příběh dívky   prchající před zlem. Nechci   počítat nesmysly, těmi se   to jen hemží. Nej nesmysl je   asi ten, kdy obklíčí   hledači auto ze všech stran,   ale tu zásadní cestu, totiž   tu dopředu nechají volnou.   To jsem skučel smíchy. Proč   Melanie hned nesdělila   Jaredovi věci ze   soukromí???? Tak snadno ho   mohla přesvědčit, ale to by   asi nebyla taková sranda. No,   nic, nad tímto filmem se asi   přemýšlet nesmí. Nebo mi   něco uniklo, protože takovou   nudu jsem už dlouho nezažil.   Takže jsem po hodině filmu   občas popojel větší   rychlostí. Naštěstí jsem   měl pár lidi na chatu, tak   jsem tu blbinu dokoukal   jedním okem a myslím, že   jsem o nic nepřišel.   Ukecaný a nudný snímek   skoro o   ničem.2015092011524/12538
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2013
Chvílemi jsem přemýšlela   na co koukám, připomínalo   mi to seriál Helena a její   chlapci (vtip:-)). Ale vyznat   se v tom, který chlap (kluk)   ke komu patří, mi chvílemi   dělalo problémy.
Jako   sci-fi je Hostitel zajímavá   myšlenka, obsazení bez   nutnosti zničit půlku   zeměkoule mi vzdáleně   asociovalo seriál V –   Vítězství (myslím ten   původní seriál).
Saoirse zajímavá,   přerod Hledačky v Lacey   slušný, jenom nevím, jak   bych reagovala, kdyby se mi   snažila jít nejdřív po   krku a pak bych s ní měla   „kamarádit“.
Jinak   z Hvězdné vyškrábnuto kde   co, Tok'rové evidentně   Stephanii Meyer zaujali.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2018
Neviditelný mimozemský   nepřítel ohrožuje lidstvo   tím, že převezme tělo a   vymaže vzpomínky. Melanie   riskuje všechno aby   ochránila zbytek lidstva a   dokazuje, že pouze láska   dokáže vše dobít v novém   nebezpečném světě.   Zpracovaný námět bohužel   nejlépe vynikne v literární   podobě, neboť velice   honosně pracuje s   představivostí čtenáře.   Ve filmu veškerou   představivost a tím i   vizualitu všeho dění   vytváří filmoví tvůrci a   tak divákům vlastně   vnucují představivost svou,   což sráží fantazii   každého jednotlivce na   kolena. Sci-fi snímek má co   do činění s romancí a tak   je určen především pro   mladé diváky převážně   ženského pohlaví. A není   divu. Autorka literární   předlohy má na svědomí   třeba známý ´Twilight´, v   Česku známé jako   ´Stmívání´.  Snímek   ´Hostitel´ je bez akce,   napětí a hlášek. Velice   pomalé tempo vyprávění   spíše unavuje a použitý   soundtrack tomu také zrovna   nepřidá. Ani použitá   dějová šablona není   žádnou novinkou pod sluncem.   Snímků o ovládnutí   tělesné schránky člověka   nějakým mimozemským čímsi   tu již bylo nesčetněkrát.   Pravda, byly zcela prosty   jakékoliv romance. Příběh   je o přežití, vytrvalosti,   identitě, lásce a lidském   duchu. Ano, v rámci sci-fi   žánru vcelku brilantní a v   jisté oblasti zásadové, ale   jak je psáno výše, vynikne   spíše v literární podobě   než v tom filmovém.   Režisér Andrew Niccol se o   to pokusil. Napsal si   scénář, natočil to a   dopadlo to jak dopadlo.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Překvapení ...
... a to trojího druhu.První   byl ten nápad s těma dušema   - přinejmenším zajímavý,   každopádně dobře   zfilmovaný.
Druhé -   Saoise Ronan, v životě jsem   tu holku nikde neviděl hrát,   ovšem tady potěšila.
Třetí - Diane Kruger -   zahrát takou   "mrchu" - hm,   pěkná prácička.
A   kdyby tam nebylo tolik   romantiky, tak hodnotím   ještě více.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2013
HOSTITEL

Naše   planeta, naše obyvatelstvo   všech kontinentů bylo   asimilováno vetřelci z   vesmíru. Všechno je ale v   naprostém pořádku. Na   první pohled se vůbec nic   nezměnilo. Všichni jsou   hodní, neubližují si,   všichni mají všechno co   potřebují, no úplně jako   za komunismu. Jediné, co   lidé nemají, nemají už   své myšlenky, své pocity,   nic. Jejich těla už patří   vetřelcům, kteří svá   nová těla umějí   zázračně vyléčit a   uchránit je před nemocemi.   Jenže vetřelci ovládají   jenom ta těla, ale i mysl   hostitelů. Ale každý z   lidí se tak lehce nevzdává.   Jedinci s velmi silnou vůlí   bojují proti ovládnutí své   mysli a někdy se jim to i   daří...

Zdá   se, že toto téma je v   žánru sci-fi nové, ale kdo   sledoval seriál Hvězdná   brána ví, že Go´aldi sice   vypadali poněkud více   „hadovitě“, ale měli   stejné léčitelské   schopnosti i touhu udržet se   „ve svém novém těle“   stůj co stůj. A nebyli   všichni tak špatní.   Oddělila se od nich skupina   dobrosrdečných   mimozemšťanů, která naopak   byla ochotna léčit bolavá   těla a svého hostitele ani   tolik neutlačovala ... a   žili spolu bok po boku ve   vzájemné symbióze....takže   s tím tématem a jeho   originalitou to není tak   žhavé. A kopírovat se prý   nemá...

Film   Hostitel ale přesto patří   ke světlým výjimkám v   žánru sci-fi a to z toho   důvodu, že tu nejde ani tak   o tu samotnou invazi, o   nekonečné bitvy a   střílečky všemi možnými   i nemožnými zbraněmi. Tady   jde spíš o psychologickou   rovinu. O to, jak dokázat,   že všichni vetřelci nejsou   špatní, a že vše je jen   otázka důvěry a komunikace.   A že ta spolupráce a   symbióza je v principu   možná. Já jsem rozhodně   příběhem zklamaná nebyla.   Jako odpůrce násilí a   dobyvatelských válek jsem   přivítala tento námět jako   rozšíření možností a   pohledů na žánr sci-fi.   Byla to velmi příjemná   alternativa ke klasickým   invazním filmům. U mně   vládne spokojenost.
RM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Tak jsem se na to byl mrknout   v kině - a byl jsem trochu   napnutý, jaké to bude -   poněvač kniha mě naprosto   dostala, a vím, jak to někdy   dopadne, když se to zfilmuje   - viděl jsem trailer a ten   mě spíš zaskočil (ať   nikdo nečeká akční scifi -   není a nemá! to být   akční)
Musím   říci, že mě film velmi   potěšil. Až na pár   vyjímek se knihy drží a to   je moc dobře (to tvrdím i   přesto, že upírskou ságu   neznám a nemusím).
Z   mladých herců jsem měl   trošku vítr, protože v   knize jsem si je představoval   trochu starší, ale zahrály   dobře. Saoirse Ronan   výborně ztvárnila Melanii /   Poutnici / Wandu a také Jeb   mi seděl. Diane Kruger v   záporné roli mi přišla   trochu zvláštní, ale   nakonec, proč ne.
K   hudbě asi nic dodávat   nemusím, již byla chválena   a jen na závěr podotknu, že   titulky mi nevadily, dokonce   bych řekl, že filmu titulky   a velké plátno sluší.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Poutnice a já.....
Teda já jsem zklamanej, tak   dlouho jsem se na Hostitele   těšil a ani náhodou   nesplnil mé očekávání.   Knihu jsem nečetl, pač   Meyerka není zrovna autorka   kterou bych musel, ale filmy   podle jejich knih mě celkem   bavily. Taky jsem si myslel   že Andrew Niccol umí   natočit kvalitní sci-fi   říznuté romantikou, ale   tohle se mu aspoň dle mě moc   nepovedlo. Skoro celý film   jsem se nudil, a s napětím   očekával co bude,a ono   nebylo nic. A ani konec   nesplnil nic v co jsem doufal.   Průměrný film, slabé   herecké výkony, nudný   příběh. Jediné co se mi   líbilo byla hudba od Antonia   Pinta, hlavně ty smyčcové   partie byly dokonalé. Za mě   slabých 60%,škoda potenciál   to určitě mělo. Za 2 dny si   na Hostitele ani   nevzpomenu!:-(
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2016
Zkusila jsem nejprve   knihu...pak jsem si pustila   film ve snaze pochopit kudy se   ubírá fantazie autorky.   Přiznávám, že jsem ten   pravý zážitek měla až po   druhém opakování, ale potom   stál zato. Chtělo to jenom   se lépe soustředit a   nenechat si uniknout   souvislosti, takže jsem si   nakonec oblíbila dvojí   osobnost hlavní postavy,   kterou skvěle ztvárnila   Saoirse Ronan. Objevila jsem,   že Hostitel je víc, než   obyčejná fantasty. Je to   dobrý příběh a je to můj   názor, bez ohledu na   kritické hlasy filmových   odborníků v komentářích.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Neskutečný odpad,   neskutečná hovadina, která   nestojí ani za 500 MB místa   na mém externím disku   filmů.
MildaX
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.11.2015
Bohužel je to prostě   ptákovina, která by možná   mohla být dobrým pilotem k   dlouhému seriálu pro dět a   mladistvé, ale jinak je to   dost slátanina. Režisérská   i scénáristická bezradnost   je patrná po pár minutách a   rozpočet filmu nutil tvůrce   do dlouhého vysvětlování v   dialozích, protože na   natočení nejsou peníze.   Výkon herců odpovídá celé   produkci. Ztráta času.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Nepovedlo se
Myšlenka filmu je docela   zajímavá, ale zpracování   naprosto katastrofální.   Zkazilo se všechno co se   zkazit dalo. Hudba jak z filmu   pro pamětníky, dialogy jak z   kostela, herci hrajou jak   živý mrtvoly, sci-fi je to   jenom proto, že tam mají   stříbrný auta a oči. A   proč proboha vyspělí   mimozemšťani co obsazujou   cizí planety používají   současnou pozemskou techniku?   Jen tak aby byli styloví?   Mělo to potenciál, ale   vznikla z toho nudná   venezuelská telenovela s pár   béčkovými náznaky sci-fi.   Oproti tomuhle bylo   Stmívání milník   kinematografie.
Lusa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2014
Stmívání jsme se velkým   obloukem vyhnula, ale Hostitel   mi podle traileru připadal   docela zajímavý, tak jsem si   říkala, že bych to mohla   zkusit. No to se mi zase něco   povedlo, myšlenka je dobrá,   ale děj je nudný a vleče   se. A opět tu máme drama,   dva kluci a "jedna"   holka. Pro fanouška   Stmívání skvělé, pro mě   hrozné a nudné.
chipushit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2014
film či kniha
Kniha byla nádherná! Četla   jsem ji až do rána. Na film   jsem se proto moc těšila. K   vánocům jsem ho dostala na   DVD. Neměla jsem se těšit.   Pochopitelně se celá kniha   nedá zfilmovat - musel by to   být seriál. Pokud toto   pominu, film byl hezký,   dobře zpracovaný.
uodevr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Oh. My. God. Kde Twilight   drží nad vodou skutečnost,   že je až úsměvně špatný   a tím pádem stále svým   způsobem zábavný,The Host   je prostě a jednoduše   neskutečná nuda. Přitom v   téměř všech ostatních   směrech je to od třpytivých   upírků značný skok   kupředu. Konceptuálně to   není vůbec urážlivé,   Saoirse vůbec není špatná   hérečka a co jsem tak   slyšel, i ta knížka je   daleko zvládnutější   literární dílo. Jenže   bohužel, je to opět film   postavený na kreténské,   nepřesvědčivě romantice,   opět s postavami, které   divákovi nejsou pořádně   ani představeny, a opět je   základní kámen pro tuto   romanťiku absurdně debilní   (několik staletí stará   mimozemšťanka, která   procestovala nejrůznější   exotické kouty galaxie a   vystřídala opravdu hodně   tělesných schránek, se   hluboce zamiluje do mučivě   nezajímavýho lidskýho   floutka, a to během zhruba   dvou společných scén a to   prosím NATOLIK, že   společně s dalšími   kreténskými malichernostmi v   něm najde něco, zač stojí   položit život... tak jo).   Mučivě nezajímavé je tu   všechno, od naprosto každé   postavy, přes naprosto   každý kámen v jeskyňce,   která vypadá neskutečně   lacině a odehrává se v ní   dobrých 80% filmu, až po   futuristický svět, ze   kterého vidíme pouze jednu   vybledlou poušť, po níž se   prohání nudné sci-fi káry.   A proč sakra ti   mimozemšťani vypadají jako   nadměrně vyvinuté   radioaktivní sperma,   přičemž jejich letouny   vypadají jako erotické   hračky nadměrných   rozměrů? A PROČ, SAKRA,   když už Štefanie měla pro   změnu dobrý nápad (ten   koncept je fakt fajn), tak to   opět celé obešla a vyblila   další tupou romantiku?! Ani   to Radioactive na konci to moc   nezachraňuje, páč tak   amatérsky nepovedený střih   jsem snad nikdy neslyšel.
WESLEYová
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Nádhera ale knížka o mnohem lepší :DD
hostitel patří mezi mé   nejoblíbenější filmy.
Když si ale přečtete   knihu (doporučuju o mnohem   lepší) tak nevíte jestli to   vůbec k tomu filmu jde. V   knize má hledačka černé   vlasy a ve filmu blonďaté,   nosí jiné věci atd...
Prostě filmu můžu dát   63% a knize plných 100%
Ale nemůžu říct že je   to trapný film to ne :DD   když píšu že je mezi   nejoblíbenějšími.
Obsazení toho filmu se mi   moc líbí hlavně Melanie   (Saoirse Ronan) která se do   toho moc dobře hodí.
Jestli chcete doubrou radu   tak si nekupujte CD česky ale   anglicky s titulky protože   já tu chybu udělala. Řeknu   vám že ty hlasy k hercům   jsou no "odporné"   nehodí se k nim D:
Kupte si anglické s   titulky a uslyšíte aspoň   jejich hlasy.
Ale jinak   super film a hlavně se mi   líbil herec Max Irons (Jared)   kterého jsem předtím nikdy   neviděla, také se mi líbil   když král v Červené   Karkulce s hlavní hrdinkou   Amanda Seifried (Valerie)
Takže nádhera a to jsem   se na to vůbec nechtěla   dívat :DD
Randel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2014
Randel
Moc se mi líbil tenhle film   těším se na další   pokračování filmu hostitel   moje nejoblíbenější   herečka Sairose ronan
aholub
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2022
Hostitel je jeden z mých   nejoblíbenějších sci-fi   filmů. Obsahuje trochu   napětí a relativně málo   násilí, ale hlavně obsahuje   lidskost, dobro, lásku a   naději. Možná je to trochu   pohádka, ale poselství dobra   je pro mne u filmů   nejdůležitější. Nechte   tento film na sebe zapůsobit,   ponořte se do děje, sledujte   v něm všechny souvislosti a   užijte si ho. Pro mne byl   film zajímavý a příjemný.   Líbil se mi také český   dabing hlavní hrdinky v   podání Ivany Korolové.
JaneTrought
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Na ten to film jsem se dlouho   těšila. Ale bohužel mě   zklamal.. Melanii jsem si   představovala jako drsnou   holku, která se ničeho   nebojí a jde si za svým..   Saoirse Ronan mi taková   nepřipadala... Smíš se mi   zdála jako malé vyplašené   ptáčátko. Vůbec se do   filmu nehodila. Teda podle   mého nározu. A další   připomínka.. Ve filmu není   žádná akce. Abych to   shrnula tak dávám 50% podle   mě nic moc..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49892minih49892Rudý písek (2008) 
Red Sands n
minih19526minih19526Springfieldka (1952) 
Springfield Rifle n
minih55097minih55097Zakázaný člověk (2009) [TV film] 
Zakázaný člověk n
minih86801minih86801Red 2 (2013) 
Red 2 n
minih26867minih26867Podezření (1970) [TV film] 
Podezření n
minih14966minih14966Ona, jedině ona (1996) 
She's the One n
minih46345minih46345Rubikova kostka (1984) [TV inscenace] 
Rubikova kostka n
minih28927minih28927Příšerná chvíle (1927) 
The Cat and the Canary n
minih48654minih48654Visitor Q (2001) 
Bijitâ Q n
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

109 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:25 - 16:20

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

24 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10