Duben
ohodnotit

Hooligans

Green Street Hooligans

Další název:
Green Street / Futbaloví chuligáni (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2006
„Proč?“

Komentáře k filmu Hooligans

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Skvělý film, který tak   trochu připomíná Kult   hákového kříže. Obávala   jsem se Elijaha, který se mi   jako herc moc nezamlouvá, ale   o to jsem byla příjemněji   překvapena. Příběh je   napínavý, strhující...a   Charlie Hunnham - oj, to je   kus - a navíc umí hrát.
Nejdůležitější na   tomto filmu je ale   znázornění - no, davového   šílenství, řekla bych. Tu   potřebu násilí, které   ještě umocňuje pospolitost   ve skupině...přeneseně ouhu   pro sebevyjádření, po   jasných hodnotách, po   nějaké modle. Hlavně je to   však nakonec příběh o   vztazích, lásce,   obětavosti, podlosti, zlobě,   pomstě... o životě.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2014
Hodnocení 10/10 nedávám jen   tak nějakým filmům, ale   dávám to filmům, kteří v   sobě mají to, co si myslím,   že by film měl obsahovat.
Hooligans má   propracovaný scénář,   skvělý výběr herců,   prostředí a perfektní   dějové zvraty. Chválím   filmový štáb za dobře   odvedenou práci u tohoto   snímku.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2010
Američan Matt Buckner je   lehce uťáplý mladík,   neprávem vyhozený z   Harvardu. Otec – novinář   se věčně poflakuje někde   po světě a tak se Matt   vydává do Londýna, kam se   provdala jeho sestra. Teprve   po třech letech se seznamuje   se svým švagrem Stevem ale   hlavně jeho mladším bratrem   Petem, jež vede „firmu“   GSE. Teprve tady pozná co je   to fandovství. GSE je totiž   tvrdé jádro fanoušků   místních West Ham United.   Ale patří vlastně tyhle   brutální pouliční bitky   mezi příznivci dvou týmů   vlastně ještě k fotbalu?
Tahle věc se zaměřuje   jak už název napovídá na   „fanoušky“ fotbalu. Film   se mi líbí. A to že moc.   Ovšem moc ho nechápu, nebo   ne ani tak ten film jako   spíše onu skutečnost, že   se tohle ve fotbalovym světě   opravdu děje. Je mi jasný   že většina fanoušků jsou   „průměrní“ lidé,   kteří se podívají na   zápas, zanadávají na   rozhodčího nebo protivníka   a nijak dál to nehrotí. Ale   tenhle extremismus je trochu   moc. Brutalitou se tady   příliš nešetří a občas   to opravdu není pěkný   pohled – vidět mladý kluky   jak se rvou se smrtelnym   nepřítelem, jenž fandí   někomu jinýmu. A když mezi   těmahle klukama vidim i   čtyřicátníky a vejš tak   si řikám že některý lidi   jsou s odpuštěnim hovada.   Možná to vypadá že se moc   nevyjadřuju k samotnýmu   snímku, ale to všechno tady   zmiňovaný tam je. A ještě   i ošklivější věci. Nemám   rád fotbal jako televizní   sport (příliš pomalý, bez   dynamiky) a tenhle film mě   jenom utvrzuje v mym názoru   na tenhle sport právě tím,   jak je uvěřitelnej. Při   sledování jsem si vzpomněl   na dva skvělé filmy – Kult   hákového kříže (s velkou   nadsázkou maličko podobný   téma a vlastně i průběh) a   Klub rváčů (ona potřeba   násilí, skutečnost že si   to zúčastnění doopravdy   užívají). Tenhle snímek za   nimi příliš nezaostává.
Jaaanika
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Skvělí film ú´žasný   životní styl. Skvělěj   vymyšlenej príběh i když   ke konci trochu smutný ale   štastný doporučuju věem!
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Hooligans
Film , který není jen o   rvačkách a problémech   fotbalových fanoušků, ale   který má děj ,který za   něco stojí. Charlie Hunnam   skvěle zahrál bosse party a   tím zvýšil kvalitu filmu.
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Těžko říct, do jaké míry   diváci Woodovi uvěří jeho   drsné výpady. Se svým   vzhledem roztomilého   plyšáčka (bohužel svou   škatulku rozkošného hobita   má jistou) zřejmě málokoho   přesvědčí.
Ale film   dobrý dávám známku number   10
kopac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Podle mě je tohleto naprosto   dokonalý film z hools   prostředí. Řekl bych že   postavu Elijaha Wooda by mohl   hrát někdo jiný, moc se mi   tam s jeho postavou nehodí,   ale zahrál to jedničku!   Scénář je napsaný vážně   dobře a herecké výkony   ostatních hercl jsou taky   docela v pořádku. Tento film   hodnotím za 10 i z důvodu   že jsem věrným fanouškem   kladivářů!
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
No tak tento film to je fakt   sila lepší som asi ani   nevidela. Síce sa my   nepáčilo ako to skončilo,   ale aj tak to bolo dobre. Ten   hlavný hrdina Pete nemal   zomrieť to bolo smutné.   Stojí za to si ho pozrieť.
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Celkem to šlo
Nic moc film ale zas tak   uplně špatnej nebyl docela   mě naštvalo že hl hrdinu   zabili ale jinak ok!! !!
sharp69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Vynikající film se   zápletkou i skvělými   bitkami.E.Wood předvedl   excelentní výkon a u mě   stoupl v ceně už to není   frodo pytlík.
Svudnik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Hej to styll film! nej bitky!   a fotbal! proste styll ten   konec je trochu na p**u ale   jinac je to mela!
RATM666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Výborný film z prostredia   anglických rowdies. Elijah   Wood tu potvrdil svoje   herecké kvality. Celý film   veľmi reálne zobrazil, ako   to vyzerá medzi futbalovými   fanúšikmi na Ostrovoch.
vincek007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
dobrý film
tento film sem zháněl   dlouho. těď když sem ho   konečně sehnal a shlédl,   musím říct že jde o   opravdu povedený film v tomto   stylu. překvapil mě i Elijah   Wood, o kterém sem si myslel   že se do takového filmu   hodit nebude, ale opak byl   pravdou. závěrem řečeno:   je to film na který se   určitě de dívat víckrát   než jednou....
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Vau docela zajimave zfilmovani   o chovani anglickych   fotbalovych fanouscich.Byl   jsem velmi mile prekvapen.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Povedení film tvrdé   zákoutí fotbalu je zde   předvedeno na
velkou jedničku.Parádní   obsazení z Elijah Wood vyšlo   .
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Ačkoliv většina chválí   Elijaha Wooda, tak podle mě   je on jediným hercem, který   kazí výsledek filmu.   Všechno ostatní je velice   nadprůměrné, téměř až   překvapující. Nicméně tu   zůstává jedna věc a to je   ten, že je všechno až moc   hezky naaranžové pro   líbivost obecenstva.   Skuteční hooligans kolikrát   nemají ani celé uši,   všechny zuby a hlavu mají   samou jizvu. Opravdovému   hooliganovi se pouze   vzdáleně podobala postava   Tommyho Hatchera.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Není to o nic horší, než   adorovaný Kult hákového   kříže, tedy ne dokonalé,   ale rozhodně povedené.   Syroví jsou Hooligans tak   akorát a ten žďabec   sentimentu v závěru je taky   dávkovaný výborně. Život   gangů je podaný bez   falešného moralizování a   jednostranných odsudků,   dokonce se v něm hledají i   kladné stránky. Je to holt   něco jiného, když má autor   s tématem osobní zkušenost.   Herce se taky sluší   pochválit včetně Wooda,   jehož aura hollywoodské star   z něj nakonec udělala toho   pravého Amíka mezi   typickými Angličany.   Britskost snímku je vůbec   hodně (a sympaticky) patrná,   třeba už jenom v tom, že   tady se hulí prakticky   všude, i v nemocnici.
Cardigan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Na tenhle film jsem se sla   podívat puvodne jen proto, ze   tam hraje Marc Warren, ale   nakonec me to celkem vcuclo do   deje a musím se priznat, ze   jsem nakonec litovala, ze jsem   kolem toho v pujcovne tak   dlouho chodila a nepujcila si   to drív.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2007
Dokáže zaujmout
Pohled mezi anglické   fotbalové   fanoušky-hooligans, lépe   řečeno rváče, které   zastaví až samotná smrt a k   tomu příběh mladíka,   kterého neprávem vyhodili z   Harvardu. Matt(Elijah Wood   )prožívá nové životní   zkušenosti, které jsou   občas velice bolestivé, ale   tento styl života se mu   začne líbit. Celý film na   mě působil velice reálně,   místy byl sice přitažený   za vlasy, ovšem nemění to   nic na to, že je tento   snímek neobyčejný, dokáže   zaujmout a především je   zajímavý. Bitky jsou   znázorněny přesvědčivě,   herecké obsazení dobré(i   když tvář malého hobita   jako nelítostného   bitkaře-ale jo,E. Wood   zahrál dobře), negativem je   příběh, který místy   pokulhává a samotný konec,   který se příliš nepovedl.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Film nejen pro fanousky   fotbalu, na tenhle film sem   kouknul jen ze zvedavosti jak   se bude malej Hobitek rvat a   jakyho zahraje drsnaaka,musim   rict ze mu to celkem i slo.   Jinak celkem razny tempo,   ktery neupada po celou dobu   filmu,solidni herecke vykony,   neustale poulicni rvacky   atd...
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Celkově velmi dobré drama z   fotbalového prostředí , ale   s postupem času se už o   fotbal ovšem nejedná vůbec   a je to trošku škoda. Ono   těm "fanouškům" o   fotbal taky absolutně nejde ,   ale vše se točí kolem   jejich takzvané firmy.   Nelíbilo se mi jak vyznělo   veškeré chování   "hooligans" a to že   byli prakticky za hrdiny ,   ikdyž jsou to jsou lidi ,   kteří by potřebovali teplou   , studenou a do klece! A   ještě záporná připomínka   k úmrtí jednoho z hlavních   chuligánů na závěr ,   které z něj udělalo   mučedníka. Ono vůbec ta   scéna se závěrečnou bitkou   a nesmyslným příjezdem   Claire Forlani i se svým   dítětem celý film trochu   kazí. ;-) 75%
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Elijah Wood se do této role   moc nehodí, ikdyž záhral to   skvěle. Trochu mi vadí, že   film je málo drsný. Když   už hooligans, tak něco   pořádného...
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2008
film pro všechny fanoušky   fotbalu a hlavně anglické   premiere ligue aneb jaký jsou   Ultras.A pak aby obyčejný   fanoušek raději zůstal doma   :-)) Eliah Wood v tomto filmu   zrovna nezazářil.Radši at   se vrátí k Roli Froda   Pytlíka.ta mu byla ušitá na   míru
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Sqelý drsný film z   prostřědí Anglie a   zákulisí fotbalových   fanoušků,ikdyž fotbalu   nefandím film se mi moc   líbíl ať už díky   drsným bitkám,silném   příběhu nebo neobyčejného   výkonu Elijaha Wooda.
Stilicho
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Podle mne jeden z nejlepších   filmů Elijaha Wooda. Ten jako   bývalý student, který byl   vyhozen z koleje, odchází   řešit svůj život do   Londýna, zde bydlí jeho   sestra. Bydlí u ní i její   manžel, s kterým se dostane   do rozporu. Ten má bratra.   Který ho zavede do místního   fotbalového fanklubu týmu   West Ham Londýn. Tím pro   něj začíná nový život.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
"Frodo pytlík" jako   bitkař v Anglii, ale jo. Sice   jsem porád měl na paměti   jeho herectví v Pánu   Prstenů, nevím proč:-) ale   zvládnul to. Bitky jsou   natočeny drsně a věrohodně   o to víc to působí, že   natočila žena. Jsou tam   nepřesnosti a chybičky, ale   odpusťme je.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2009
To najhorsie nakoniec
Velmi zaujimavy film s   kvalitnymi hereckymi   vykonmi,,dobrym   strihom,atmosferou,napadom.Nao   pak scenar pokrivkava.Nerealny   vyvoj hlavneho hrdinu,ktory sa   za par tyzdnov zmeni na   ostrielaneho chuligana je   kravina.Dalej akasi   romantizacia zivota chuliganov   a ich delenie na dobrych a   zlych-dalsia blbost.Ale   najvacsim sklamanim bol pre   mna zaver filmu.Reziser   nepochopil,ze drama moze byt   kvalitna aj bez smrti jedneho   z hrdinov a zakomponovanie   matky s dietatom do   zaverecneho stretu je asi   jedna z najvacsich stupidit v   historii filmu.Film   doporucujem,ale ten koniec   berte s rezervou.
Nannar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Nečekal jsem že Frodo   Pytlík Elijah Wood dokáže   zahrát takovou roli. Film ma   dobrý příběh a tragický   konec, určitě pro mě velké   překvapení.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Elijah Wood zahrál výborně,   možná právě protože se do   role rváče typově nehodí.   Charlie Hunnam byl taky hustej   a typuju že tímhle filmem se   prosadí.Opravdu působivý a   zábavný film.Ovšem   hooligans, zejména ti   angličtí, nejsou zrovna tím   pravým ořechovým a po mnoho   let jsou problémem všech   fotbalových států a také   se neustále těší zájmu   novinářů a filmařů.
maxsteel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Green Street Elite,ukazuje   temné zákoutí anglického   fotbalu.V roli Matta exceluje   Elijah Wood ve své nejlepší   roli.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2015
Ide vlastne o výsledok?
Údajne Geroge Best raz   spomínal niečo v tomto   zmysle - povedal som Gazzovi,   že jeho IQ je menšie, ako   číslo čo nosí na drese a   on na to, čo je to IQ? Ono by   ma zauímalo, ktorý   konkurenčný klub zaplatil za   natočenie tohto filmu,   keďže z toho určite West   Ham radosť mať nebude. Som   myslel, že už v Anglicku po   pár fanúšikovskych excesoch   už je to prísnejšie na   poteranie podobných   individuí. Fakt nechápem   ísť namiesto spočnutia cez   víkend sa mlátiť za nejakú   imaginárnu značku a ešte mi   to robí radosť, inu hodnoty   sú rôzne. Začiatok je   zväčša nuda a klasické   klišé o chuligánoch, až   druhá polovica a nejakí tí   kostlivci v skrini, keď to   nabehne, začne to mať   zaujímavý dramatický spád.   Úplny koniec (SPOILER,   myslím ten v Amerike) je   trocha od veci, ale budiž.   Film sa celkom dal, ale   myslím, že realita o   futbalových raubíroch bude o   čosi ešte drsnejšia
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Kdo viděl football factory,   tak už tohle vidět nemusí,   je to totiž úplně to   stejný, dobře vyobrazené   rvačky ale pořád jenom   rvačky a příběh je pouze v   pozadí, já vím o tom tehle   životní styl je, ale mě se   na to dvě hodiny dívat   nebavilo. Rádoby dojemný   konec mě příliš nedostal,   protože bylo jasný že   někdo musí dopadnou   špatně, jak jinak může   příběh o hooligans asi tak   končit.
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2007
Tenhle film mě rozhodně   nijak nenadchnul, možná je   to i tím, že ani fotbal mi   nic neříká a pro tenhle   druh fandovství (popijeme,   pobijeme, rozbijeme, klidně i   zabijeme a ještě si u toho,   jako jeden muž, pěkně   zahulákáme) taky nemám asi   to správné pochopení.
afer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Řešme jenom film
Nechci v tomto komentáři   řešit hooligans jako   takové. Je to daleko   složitější otázka než   jak je ve filmu podaná( v   podstatě ten film není o   hooligens), ale spíš bych   řešil děj filmu jako díla.   Pokud chtěl tvůrce ukázat   jak je nebezpečné hrát si   na hrdinu a dospělého hned   po tom co jsem opustil svěd   zametených chodníčků. Pak   se mu to skvěle povedlo.   Vrátil bych se na začátek   filmu kde hlavní hrdina,   říká ta doba mi dala víc   než kde jaká škola. S   tímto je nutné jen a jen   souhlasit a myslím si že by   se měl každý divák ptát   zda cena která byla v této   škole života placena nebyla   až moc vysoká. Konec se mi   zdál z prvu kýčovitý,   však až déle mi došlo, že   právě tak nejlépe vyzněla   celá marnost této školi   života jednoho američana.   Pro dobrou zábavu mohu   doporučit, ale pozor tohle   není o hooligens.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih125952minih125952Rezistence (2015) 
Insurgent n
minih42381minih42381Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan n
minih41388minih41388Zlatovláska (1973) [TV inscenace] 
Zlatovláska n
minih8502minih8502Horečka sobotní noci (1977) 
Saturday Night Fever n
minih42350minih42350Vy nám taky, šéfe! (2008) 
Vy nám taky, šéfe! n
minih54617minih54617Ctihodný občan (2009) 
Law Abiding Citizen n
minih50049minih50049Twilight sága: Zatmění (2010) 
The Twilight Saga: Eclipse n
minih20277minih20277Špinavá dohoda (1986) 
Raw Deal n
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n
minih51012minih51012Král šamanů (2003) [TV seriál] 
Shaman King n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení (2013)

 Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení (2013)
Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení n
Green Street 3: Never Back Down
Žánr: akční / drama
Země: Velká Británie
Režie: James Nunn

(pokračování)

Rváči (2009) [Video]

 Rváči (2009) [Video]
Rváči n
Green Street Hooligans 2
Žánr: krimi / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Jesse V. Johnson

(pokračování)

Hooligans (2005)

 Hooligans (2005)
Hooligans n
Green Street Hooligans
Žánr: krimi / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Lexi Alexander

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

03:45 - 04:30

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Lidové nástroje národů světa

03:45 - 04:10

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

02:10 - 03:55

101 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Londýnský gangster (2010)

02:50 - 05:00

61 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764592
Plakátů: 377035
Obsahů a biografií: 178417

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala