Duben
ohodnotit

Hooligans

Green Street Hooligans

Další název:
Green Street / Futbaloví chuligáni (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2006
„Proč?“

Obsah filmu Hooligans

 
Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně...

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Hooligans

Temný svět drsných fotbalových fanoušků s „Frodem” Elijahem Woodem. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.greenstreethooliga...
 
 
Distributor v ČR:
SPI
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hooligans >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2015
Ide vlastne o výsledok?
Údajne Geroge Best raz spomínal niečo v tomto   zmysle - povedal som Gazzovi, že jeho IQ je   menšie, ako číslo čo nosí na drese a on na   to, čo je to IQ? Ono by ma zauímalo, ktorý   konkurenčný klub zaplatil za natočenie tohto   filmu, keďže z toho určite West Ham radosť   mať nebude. Som myslel, že už v Anglicku po   pár fanúšikovskych excesoch už je to   prísnejšie na poteranie podobných individuí.   Fakt nechápem ísť namiesto spočnutia cez   víkend sa mlátiť za nejakú imaginárnu značku   a ešte mi to robí radosť, inu hodnoty sú   rôzne. Začiatok je zväčša nuda a klasické   klišé o chuligánoch, až druhá polovica a   nejakí tí kostlivci v skrini, keď to nabehne,   začne to mať zaujímavý dramatický spád.   Úplny koniec (SPOILER, myslím ten v Amerike) je   trocha od veci, ale budiž. Film sa celkom dal,   ale myslím, že realita o futbalových raubíroch   bude o čosi ešte drsnejšia
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2014
Hodnocení 10/10 nedávám jen tak nějakým   filmům, ale dávám to filmům, kteří v sobě   mají to, co si myslím, že by film měl   obsahovat.
Hooligans má propracovaný scénář,   skvělý výběr herců, prostředí a perfektní   dějové zvraty. Chválím filmový štáb za   dobře odvedenou práci u tohoto snímku.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
"Frodo pytlík" jako bitkař v Anglii,   ale jo. Sice jsem porád měl na paměti jeho   herectví v Pánu Prstenů, nevím proč:-) ale   zvládnul to. Bitky jsou natočeny drsně a   věrohodně o to víc to působí, že natočila   žena. Jsou tam nepřesnosti a chybičky, ale   odpusťme je.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Ačkoliv většina chválí Elijaha Wooda, tak   podle mě je on jediným hercem, který kazí   výsledek filmu. Všechno ostatní je velice   nadprůměrné, téměř až překvapující.   Nicméně tu zůstává jedna věc a to je ten,   že je všechno až moc hezky naaranžové pro   líbivost obecenstva. Skuteční hooligans   kolikrát nemají ani celé uši, všechny zuby a   hlavu mají samou jizvu. Opravdovému hooliganovi   se pouze vzdáleně podobala postava Tommyho   Hatchera.
afer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Řešme jenom film
Nechci v tomto komentáři řešit hooligans jako   takové. Je to daleko složitější otázka než   jak je ve filmu podaná( v podstatě ten film   není o hooligens), ale spíš bych řešil děj   filmu jako díla. Pokud chtěl tvůrce ukázat jak   je nebezpečné hrát si na hrdinu a dospělého   hned po tom co jsem opustil svěd zametených   chodníčků. Pak se mu to skvěle povedlo.   Vrátil bych se na začátek filmu kde hlavní   hrdina, říká ta doba mi dala víc než kde   jaká škola. S tímto je nutné jen a jen   souhlasit a myslím si že by se měl každý   divák ptát zda cena která byla v této škole   života placena nebyla až moc vysoká. Konec se   mi zdál z prvu kýčovitý, však až déle mi   došlo, že právě tak nejlépe vyzněla celá   marnost této školi života jednoho američana.   Pro dobrou zábavu mohu doporučit, ale pozor   tohle není o hooligens.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2010
Američan Matt Buckner je lehce uťáplý mladík,   neprávem vyhozený z Harvardu. Otec – novinář   se věčně poflakuje někde po světě a tak se   Matt vydává do Londýna, kam se provdala jeho   sestra. Teprve po třech letech se seznamuje se   svým švagrem Stevem ale hlavně jeho mladším   bratrem Petem, jež vede „firmu“ GSE. Teprve   tady pozná co je to fandovství. GSE je totiž   tvrdé jádro fanoušků místních West Ham   United. Ale patří vlastně tyhle brutální   pouliční bitky mezi příznivci dvou týmů   vlastně ještě k fotbalu?
Tahle věc se   zaměřuje jak už název napovídá na   „fanoušky“ fotbalu. Film se mi líbí. A to   že moc. Ovšem moc ho nechápu, nebo ne ani tak   ten film jako spíše onu skutečnost, že se   tohle ve fotbalovym světě opravdu děje. Je mi   jasný že většina fanoušků jsou   „průměrní“ lidé, kteří se podívají na   zápas, zanadávají na rozhodčího nebo   protivníka a nijak dál to nehrotí. Ale tenhle   extremismus je trochu moc. Brutalitou se tady   příliš nešetří a občas to opravdu není   pěkný pohled – vidět mladý kluky jak se rvou   se smrtelnym nepřítelem, jenž fandí někomu   jinýmu. A když mezi těmahle klukama vidim i   čtyřicátníky a vejš tak si řikám že   některý lidi jsou s odpuštěnim hovada. Možná   to vypadá že se moc nevyjadřuju k samotnýmu   snímku, ale to všechno tady zmiňovaný tam je.   A ještě i ošklivější věci. Nemám rád   fotbal jako televizní sport (příliš pomalý,   bez dynamiky) a tenhle film mě jenom utvrzuje v   mym názoru na tenhle sport právě tím, jak je   uvěřitelnej. Při sledování jsem si vzpomněl   na dva skvělé filmy – Kult hákového kříže   (s velkou nadsázkou maličko podobný téma a   vlastně i průběh) a Klub rváčů (ona potřeba   násilí, skutečnost že si to zúčastnění   doopravdy užívají). Tenhle snímek za nimi   příliš nezaostává.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Není to o nic horší, než adorovaný Kult   hákového kříže, tedy ne dokonalé, ale   rozhodně povedené. Syroví jsou Hooligans tak   akorát a ten žďabec sentimentu v závěru je   taky dávkovaný výborně. Život gangů je   podaný bez falešného moralizování a   jednostranných odsudků, dokonce se v něm   hledají i kladné stránky. Je to holt něco   jiného, když má autor s tématem osobní   zkušenost. Herce se taky sluší pochválit   včetně Wooda, jehož aura hollywoodské star z   něj nakonec udělala toho pravého Amíka mezi   typickými Angličany. Britskost snímku je vůbec   hodně (a sympaticky) patrná, třeba už jenom v   tom, že tady se hulí prakticky všude, i v   nemocnici.
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Hooligans
Film , který není jen o rvačkách a problémech   fotbalových fanoušků, ale který má děj   ,který za něco stojí. Charlie Hunnam skvěle   zahrál bosse party a tím zvýšil kvalitu filmu.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Povedení film tvrdé zákoutí fotbalu je zde   předvedeno na
velkou jedničku.Parádní   obsazení z Elijah Wood vyšlo .
RATM666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Výborný film z prostredia anglických rowdies.   Elijah Wood tu potvrdil svoje herecké kvality.   Celý film veľmi reálne zobrazil, ako to vyzerá   medzi futbalovými fanúšikmi na Ostrovoch.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50653minih50653Třetí hlídka (1999) [TV seriál] 
Third Watch n
minih27946minih27946Očistec (1999) 
Purgatory n
minih33970minih33970Děti planety Duna (2002) [TV minisérie] 
The Children of Dune n
minih48116minih48116Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) [2k digital] 
Sin City: A Dame to Kill For n
minih81654minih81654Láska je láska (2012) 
Láska je láska n
minih45232minih45232Velmi křehké vztahy (2007) [TV seriál] 
Velmi křehké vztahy n
minih45726minih45726Darjeeling s ručením omezeným (2007) 
The Darjeeling Limited n
minih24879minih24879Lovec hlav (1976) 
L´alpagueur n
minih24637minih24637Psohlavci (1955) 
Psohlavci n
minih29628minih29628Dracula (1931) 
Dracula n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení (2013)

 Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení (2013)
Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení n
Green Street 3: Never Back Down
Žánr: akční / drama
Země: Velká Británie
Režie: James Nunn

(pokračování)

Rváči (2009) [Video]

 Rváči (2009) [Video]
Rváči n
Green Street Hooligans 2
Žánr: krimi / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Jesse V. Johnson

(pokračování)

Hooligans (2005)

 Hooligans (2005)
Hooligans n
Green Street Hooligans
Žánr: krimi / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Lexi Alexander

(pokračování)

Hooligans (2005)Hooligans (2005)Hooligans (2005)Hooligans (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10