Duben
ohodnotit

Ženy v běhu

Další název:
Ženy v behu
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2019
„Komedie o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti.“

Obsah filmu Ženy v běhu

 
Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit i jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít.

Dcery se ovšem do běhání neženou. Mají úplně jiné starosti.

Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých...
 
Související odkazy
 
Recenze: Ženy v běhu

Když takhle ženy běhají, je to vlastně docela fajn zábava ... číst dál

 
 
RECENZE: Nauč syna nasadit kondom. Neškodné Ženy v běhu se budou líbit

Byla jedna vdova, měla tři dcery a zhruba devadesát minut na to, aby je dostala takříkajíc pod čepec. To je zadání české romantické komedie Ženy v běhu, která vstupuje do kin. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin HorskýMartin Horský  
hraje:
Zlata AdamovskáZlata Adamovská.....Věra [60]   
Tereza KostkováTereza Kostková.....Marcela [43]   
Veronika Khek KubařováVeronika Khek Kubařová.....Bára [31]   
Jenovéfa BokováJenovéfa Boková.....Kačka [26]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Karel [56]   
Vladimír PolívkaVladimír Polívka.....Vojta [29]   
Martin HofmannMartin Hofmann.....Josef [41]   
Samuel GyertyákSamuel Gyertyák.....Kryštof [16]   
Antonín KracíkAntonín Kracík.....Kuba [11]   
Áron VetchýÁron Vetchý.....Péťa [7]   
Bolek PolívkaBolek Polívka.....Jindřich [69]   
Petr VondráčekPetr Vondráček.....Libor [43]   
David KrausDavid Kraus.....Jirka [39]   
Ondřej MalýOndřej Malý.....záchranář [53]   
Michaela SodomkováMichaela Sodomková.....Rozárka   
Valentýna BečkováValentýna Bečková  
scénář:
Martin HorskýMartin Horský  
kamera:
Jan DrnekJan Drnek  
střih:
Ondřej HokrOndřej Hokr  
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
5.1
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ženy v běhu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2021
Dějově značně jednoduchý, přesto však   příjemný a svižně ubíhající filmík o   kráse rodinné pospolitosti. Scény z domácnosti   Marcely a Karla nemají chybu a hezké záběry na   Prahu také. Prostě taková vtipná a pohodová   komedie s maximálně sympatickým obsazením.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2020
Od začátku až do konce je to jedno klišé za   druhým...třetím... čtvrtým...Scénárista   Martin Horský se zřejmě vydal z nápadů po   napsání Láska je láska, a teď už pořád jen   vyvařuje staré pytlíky čaje. Spojovacím   článkem je Ondřej Vetchý, který hraje v   každém ze čtyř jeho filmů.
Ženy v běhu   jsou esencí ženských naivních tužeb všech   generací. Vdát se za super chlapa, mít děti a   být šťastná. Kdo by nechtěl? Realita bývá   zhusta jiná, ale filmy tohoto typu pak jen   nase*ou. Plátno snese všechno. Asi tak.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2020
Tak při některých hovorech jsem se skutečně   bavil. Svěží komedie, která sleduje jen   jeden účel, a to pobavit diváka. U mne se jí   to podařilo na sto procent. Hlavně postava Karla   v podání pana Vetchého. Občas to má slabší   chvilky, takže plný počet nelze   udělit.  
  
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Takový to téma, že plníme přání zemřelýho   tatínka, už je dost zprofanovaný (Výlet,   Teorie tygra, Tátova volha). Ženy v běhu jsou   na mě až moc pozitivní energie v jednom filmu.
corea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.5.2020
Průměrně sledovatelná podprůměrně vtipná   komedie, kterou bych v lepším případě neměl   problém zařadit do lepší části hrozivé   pokontrarevoluční produkce. V zájmu objektivity   bych i vyzdvvihl slušné herecké podání,   které je dnes výjimkou. Starý neherec Polívka   se naštěstí jen mihne. Ale... Chvíli mi   trvalo pochopit, co mě na celém snímku podivně   ser- tedy irituje. Je to stejný problém, který   postihuje celou plejádu filmů za posledních   aspoň třicet let. Je určený výhradně pro   ženy, kterémužto publiku podkuřuje neotesanou   vlezdoanálností a vzbuzuje v něm pocit, že   vše co má kyj je neandrtálec, zato každá   nositelka kosočtverce je z toho titulu nebohá   ctnostná trpitelka. V reálném životě: výkal.   Máme tu pražského kavárnobohéma, co namísto   adekvátní podpory vztyčení pomníku Vlasovcům   podporuje jen vlastní vztyčení, a   nesnesitelného vetchého debila, co si umí   udělat retardovaná děcka, ale rodinu nikoliv.   Taky policistu, který má evidentně problém   vypátrat cokoliv, za co nedostane od některého   kmotra z ODS tučné nezdaněné prémie. No a   chybou mladého Polívky je, že má zájem o   flundru, která za byt a další prachy za   "práci" recepční je kdykoliv   připravena ojet šéfa. Vážně si myslíte ,   že genderové odlišnosti fungují takhle?
marca2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2020
Fajn oddychový film s dobrým námetom, obsadenie   hercov dobré. Mala som slabšie očakávania ale   pobavila som sa.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Je to sice trochu prostinké a na můj vkus   poněkud vykalkulované ale jinak to docela ujde   obzvlášť když si připomenu jaké další   "komedie" se u nás natočily za   poslední 2-3 roky. Obsazení je opravdu velmi   slušné jen paní Kostková mě opět   přesvědčila o svých hereckých   "kvalitách". Vedle Zlaty Adamovské   bohužel její křečovitá nepřesvědčivost   vyniká až příliš markantně. Jinak je takový   zdravý možná i o malinko lepší průměr co   určitě neurazí.
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2020
Dlouho jsem se odhodlával skouknout tento film.   Na jedné straně vah některé zdrcující   kritiky filmových znalců, na straně druhé   velmi příznivá odezva i návštěvnost ze   strany diváků. Tož jsem to nakonec dal. A   nelituji. Nečekal jsem žádné vrcholné   umění, jen zábavu jakési ne zcela   vyzpytatelné úrovně. Po zhlédnutí byl despekt   vystřídaný příjemným pocitem z dobře   udělané komedie ze současné doby. Co mne   bavilo úplně nejvíc, byly herecké výkony.   Hlavní postavy v podání Ondřeje Vetchého,   Veroniky Khek Kubařové, Martina Hofmanna, Zlaty   Adamovské, Terezy Kostkové, Jenovéfy Bokové,   Vladimíra Polívky byly podány úžasně,   uvěřitelně, skvěle. Děj nebyl nijak   spletitý, k rodinné komedii by se ani nic   zapeklitého nehodilo. Naopak - tíživé   vztahové problémy jednotlivých protagonistů   zde jsou podány srozumitelnou formou, občas   vyvolají dojetí a jindy uvolnění v podobě   odlehčujícího smíchu. Základní myšlenka   vcelku jednoduchá - Jindřich, hlava rodiny si   mezi mnohá stařecká přání zařadil i   přání uběhnout maraton. Než se tak stalo,   odevzdal svou duši věčnosti. Avšak jeho   manželka se rozhodla, že mu jeho poslední   přání splní - maraton uběhne s urnou v batohu   v podobě štafetového běhu se svými třemi   dcerami...
Abych nebyl nekritický - občas se   šlo opravdu přes hranu - kdy jsem si musel   říct "co je moc, to je moc". Na   režijní debut Martina Horského však skvělé,   těším se na další jeho filmový počin a   věřím, že díky takovým tvůrcům český   komediální žánr jen a jen poroste k   výšinám.
Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2020
Takový lepší průměr. Děj dosti   předvídatelný. Hlavní postavy jsou sympatické   a ten finální štafetový běh na konci jsem s   nimi s úsměvem prožívala. Nicméně asi jsem   měla příliš velké očekávání (co jsem   slyšela od přátel - jaká je to legrace a jak   se nasmáli), ale já jsem se zase tak extra   nezasmála. Ovšem na sobotní odpoledne/večer,   kdy chcete jen vypnout a na něco se koukat, je to   ideální.
Endre-silentname
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"Ženy v Běhu" ohodnotím ako veľmi   jednoduchý film s jednoduchým námetom,   zápletkou a veľkou dávkou klišé. V momente   ako sa nám niečo ponúkne, tak všetko skončí   presne tak ako si myslíte a to na prvý pokus.   Prvá možnosť je správna. Nemusíte ani   skúšať hádať ďalej. No musím povedať, že   film má srdce, celkom v pohode humor a pár   situácií ma skutočne pobavilo. Najlepším   elementom je tu pre mňa malá Rozárka. S ňou   som sa teda nenudil. Neviem či koniec chce   indikovať sequel, no necháme sa prekvapiť.   Koniec koncov, už vieme, že tu budeme mať   "Špindl 2" so skoro kompletne novým   obsadením. Takže možno sa budú tvorcovia   chcieť vrátiť aj k našim ženám. Ale myslím   si, že ak by to spravili, tak by z toho   nevyhodili naše pôvodné obsadenie. Dúfam. No   povedzme si o tom niečo viac. Príbeh je   jednoduchý, situácie sú známe a konflikty a   udalosti prvoplánové a klišé. Takže to musia   vytiahnuť postavy. Sú viac-menej tiež len   nástrojom filmu, no dokážu tomu dať potrebné   srdce a celkom schopný humor. Bežnému divákovi   to bude pohodlne stačiť, mne ako   náročnejšiemu divákovi to síce vyčarilo pár   úsmevov na tvári, no nebudem to hodnotiť ako   film roka. Ale napriek tomu mám pocit, že ide o   jeden z lepších filmov z našej československej   produkcie. Minimálne je to podľa mňa   pozerateľnejšie ako bolo napríklad "Cena   Za Štěstí". Takže ak máte radi   jednoduché české filmy, tak si to čeknite. Ak   čakáte niečo silnejšie a originálnejšie, tu   to nenájdete.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih18097minih18097Roztržitý (1970) 
Le Distrait n
minih154264minih154264Mrakodrap (2018) 
Skyscraper n
minih31905minih31905Topaz (1969) 
Topaz n
minih114497minih114497Běž, chlapče, běž (2013) [2k digital] 
Lauf, Junge, lauf n
minih98214minih98214Po zániku Země (2013) 
After Earth n
minih41131minih41131Pohádka z ostrova Man (2002) [TV inscenace] 
Pohádka z ostrova Man n
minih42441minih42441Životy těch druhých (2006) 
Das Leben der Anderen n
minih86108minih86108Machete zabíjí (2013) 
Machete Kills n
minih31808minih31808Údolí stínů (2002) 
We Were Soldiers n


Hodnocení:n12345678910
Ženy v běhu (2019)Ženy v běhu (2019)Ženy v běhu (2019)Ženy v běhu (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10