Zari
ohodnotit

Green Lantern

The Green Lantern

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2011
„Ať září slunce. Ať vládne noc.“

Komentáře k filmu Green Lantern

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Konkurenční DC má také   své hrdiny se zajímavým   příběhem, vesmírný svět   velmi nápaditý, hlavní   hrdina pohledný, akorát   nechápu, proč musí mít   každý superhrdina nějaké   rodinné trauma. Méně akce,   více dialogů, technicky   zdařilé, jenom trochu   nemastné a zcela bez vtipu,   což je škoda, protože   potenciál rozhodně byl - viz   kontrast Hal a zelení   kolegové.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Green Lantern
Green Lantern jsem neznala   nebo alespon jeho komixovou   předlohu, nicméně je to   komix, takže jsem ho musela   vidět navíc jako bonus v   něm hraje můj Ryan Reynolds   a Blake Lively. A teď k   filmu, nemám ráda tenhle   druh filmů nejsem moc na   StarTrek ani na jiné podobné   filmy, ale musím říct, že   GL mě mile překvapil,   neměla jsem šanci se nudit   ač jsem to ani nečekala.   Musím říct, že Blake znám   jako blondýnku, ale ty tmavé   vlasy no páni to je kočka a   s Reynoldsem byli celkem   příjemný pár na který se   hezky kouká. Jinak jsem byla   poměrně zklamaná, že jsem   právě Blake neviděla v   přiléhavém zeleném   oblečku, ale co se dá   dělat, to je ta neznalost GL   :D JinAk pro mě jako pro   laika příjemné pokoukání,   i když nemůžu tvrdit, že   se k filmu bude někdy zase   vracet. Jsou lepší   komixáci, ale za shlédnutí   to rozhodně stojí.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Další fantasy, dobrodružná   pohádka podle komiksu.   Natočeno je to hezky, dobrá   hudba,efekty, střih a tak,   ale obsahově mě film moc   nebavil, jedno shlédnutí   stačilo a je fajn, že to zas   dobře dopadlo:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2021
Green Lantern Corps.   Mezigalaktická policejní   síla s nadpozemskými   schopnostmi, které   získávají pomocí prstenu.   A jedním takovým členem se   stane pozemšťan. Komiks ze   stáje DC je cílený spíše   pro děti a stejně tak je i   pojatý celovečerní film,   který ve víru   nejrůznějších komiksových   snímků pro starší bohužel   neměl šanci uspět. Green   Lantern je oproti jiným   superhrdinům skutečně   hodně dětinský, hlavně co   se týče jednoduchosti a   fantazie. Ne, snímek jako   takový není natočený nijak   špatně. Naopak. Při   porovnání je ve všem pojat   jako leckterý animovaný   film. Jenomže právě v tom   je ten problém. Komiksoví   fanoušci jsou již   konkurenčním Marvelem   vychovaní do daleko tvrdší   akce, který tady prostě   není. Snímek je první, tedy   zákonitě pojednává o   původu superhrdiny, takže   stejně jako u ostatních se   plně představuje hlavní   protagonista, jak se ke všemu   dostal, tím nový svět a   spousta vedlejších postav.   Takže se dozvíme jakými   schopnostmi všichni v Green   Lantern Corps oplývají, což   hodně vyvolá vzpomínku na   snímek ´Maska´ (1994).   Stačí porovnat schopnosti v   získávání   nejrůznějších věcí.   Příběh o udržování míru   a spravedlnosti pro   zachování mezigalaktického   pořádku je tedy pro starší   diváky značně nevýrazný,   zato pro děti by nemusel být   zase až tak špatný.   Napětí je slabé, drastické   či brutální scény nejsou   vůbec, sem tam nějaká   roztomilá postavička a   legrácky známé už z   animovaných grotesek. CGI   efekty a animace úchvatná a   přesně podle komiksové   předlohy. Snímek je prostě   skvělý, jen se stal   dospělými diváky   nepochopený.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Když už na tomto sci - fi   filmu nenajdu nic   pozitivního, tak dvě věci   to budou určitě, za první   vizuální efekty a pak i   pointa filmu - líbili se mi   ti strážci vesmíru z   různých světů.
Pokud se tu budem bavit o   lásce hlavního hrdiny ke   své přítelkyni, tak mi   připoměl srovnání se   Spidermanem, Batmanem a   vlastně i se Supermanem -   proč vždycky tito komixový   hrdinové mají takové   podobné problémy?
Divné, že?
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2016
Zrovna tenhle film mi jako   komiksovka připadá docela   dobrý. Nenudil jsem se,   obrazová část měla   nenásilně vtipný nadhled a   myšlenkový základ   vycházející z   Schopenhauerovy filosofie   může inspirovat k hlubším   úvahám, než jen o obvyklém   boji dobra se zlem.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
GREEN LANTERN

Komiksový příběh. Já   nevím, sci-fi mám ráda, ale   tyto příběhy, kde jsou   lidé obdařování   nadpřirozenou silou a   nadpřirozenými schopnostmi   mi prostě nějak nesedí.   Síla kouzelného prstenu a   kouzelné lampy – to snad   bylo v Arabele a Aladinovi,   ne? Po různých Supermanech,   Spidermanech a Fantastické   čtyřce mi to příjde čím   dál tím víc stejné. Tak se   na tyto filmy dívám se svým   teenager – synem a spíš   sleduju co on na to. Beru tyto   příběhy jako pohádky pro   starší děti. A jemu se to   líbilo, tak je to asi vcelku   dobrý film. Jen já jsem už   na něj nejspíš stará.   Aspoň, že to má stále ty   výchovné konce – prostě   pohádka s vcelku povedenými   triky. Ušlo to.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2011
DC Comics udělalo   přešlap.Ale já jsem jeden z   nich, kterému se tento titul   líbil.Ryana Reynoldse jako   herce mám rád, ikdyž zde   působí občas dojmem   vystrašeného štěněte.Bylo   mi od počátku jasné, že   Martin Cambell se s comicsovou   adaptací moc nevyrovná   (přece umí žánrově jiné   snímky skvěle   pojmout).Nicméně vytvořil   povedený snímek, který   nemá šanci moc nudit.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Přeci jenom ten stereotyp z   komiksů mi zabraňuje tomu   dát plný počet hvězd.   Snímek Green Lantern je   geniálně trikově   propracovaný a herecky   obsazený. Sympaťák   Raynolds, starý dobrý   Robbins, krásná Livelyová,   odporný Sarsgaard a   překvapivě kladný Strong.   Příběh bych bral, je   pěkný, ale zase způsob, jak   se hrdina ke svým schopnostem   dostane jsem už někde   viděl, třeba ve   Spider-manovi. Finální boj   se záporným bosem se mi   zdál urychlený a to byla   škoda, mohla z toho vyjít   ještě větší   podívaná.
Jinak je   film perfektní, hrozně mě   bavil a filmaře zde velice   chválým za dobře odvedenou   práci.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Tak tenhle film mě letos   překvapil asi úplně   nejvíc. Čekal jsem od něj   dost málo a to i díky   všudemožným recenzím.   Nejlepší na filmu jsou   dechberoucí triky, hlavně ty   vesmírné. Lepší jsem   viděl jen v Avatarovi.   Originální je pro mě i   příběh, jelikož neznám   komiksovou předlohu. I herci   jsou celkem v pohodě,   nejlepší je Blake Lively.   podle mě si film zaslouží   lepší hodnocení.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Přestože komixové filmy mě   docela baví, tak tentokrát   jsem příliš ohromen nebyl.   Efekty, grafika i hudba na   výbornou, hlášky taky fajn,   ale celkový příběh mě   nijak zvlášť nezaujal. A   ani Ryan mi do hlavní role   nesedl.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $116,601,172║Tržby   Celosvetovo $233,300,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $25,969,837 //počet   predaných kusov 1,051,870║   Tržby za predaj DVD v USA   $22,342,478 //počet   predaných kusov 1,423,029║   V prvom rade dosť zamrazuje   ten veľký rozpočet, na to   že tam nehrajú žiadne   veľké hviezdy, nepríde ani   triková stránka že by bola   až tak prelomová za tie   peniaze hlavne v porovnaní s   rovnakým rozpočtom aký mali   Transformers 3, ktorý by v   danom pomere potom museli   stáť 3x viac, príbehovo   klasicky otrepaná šablónka,   ktorá ničím neprekvapí,   jediná výhoda je že dej   nejak nenudí a nemá tam až   tak oklieštené scénky čo   by podrážali dej. čístý   priemer bez ambícii, škoda   /50%/
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2015
Tenhle film mě v kinech   minul. Našel jsem se jej až   sám po několikáté   narážce Sheldona Coopera v   Teorii velkého třesku.   Potřeboval jsem prostě   vědět o čem ten komix a   postava je :-). Od tohohle   filmu jsem tedy nic moc   nečekal. Po trikové   stránce je super. Po stránce   děje taky jakž takž dobrý.   Ale po stránce akce trochu   slabota. Po pár minutách   jsem si myslel, že bude   přece jen více akční a   napínavější. Souboj s   hlavním padouchem byl též   dost... no jak to říci ...   jednoduchý. Čekal jsem   větší epickou bitvu.   Hlavní postava byla celkem   vtipná, bláznivá i akční,   ale místy až přehnaně. A   někteří ufoni vypadali až   moc lidsky, i když chápu,   že se museli držet   komiksové předlohy, kterou   já neznám.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2021
Posol svetlej komiksovej budúcnosti...
Jeden z pionierov zlatej éry   komiksových adaptácií   naštartoval boom, ktorý sa   ešte nezastavil a milovníci   žánru sú momentálne v   siedmom nebi.Myslím si, že   táto téma je ťažké sústo   pre každého režiséra.Tú   abstrakciu všeschopností   Green Lanterns nedokáže   popísať žiadny príbeh a   efekty na to tiež   nestačia.Snaha sa však   cení.Hlavným plusom je   výkon sympaťáka Reynoldsa,   ktorý sa nakoniec našiel v   Deadpoolovi.Mimozemsky krásna   Lively je ozdobou každého   snímku.Čo sa týka hrania,   je to slabšie, ale za ten   hrejivý pocit v trenkách to   stojí...
Film ako   veľký komiks fan   doporučujem.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2020
Topka to určitě není -   story je trochu plošší a   občas zavání laciností,   ale akce, mimozemšťané,   moudré a trochu klišoidní   poselství, občas trochu   lehkosti, to vše Green   Lantern nabízí. Takže ani   propadák. :)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.11.2016
Murf...no to je bejkovina!   Nedivím se, že se to   Sheldonovi zdálo jako   mizerný film. On to totiž je   mizerný film.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2012
green lantern
tento film sa mvelmi pacil   spravne nabity akcny trochu   toho scifi.na to ze tam hral   ale ryan reynolds tak to bola   bomba doporucujem
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Scifi, komiks, fantasy, moje   oblíbený žánry, moc jsem   tomu nevěřil, a musím   říct že se na to dívat   dá, trochu mi to připomnělo   star wars, dvě strany síly   vesmíru, ta dobrá a ta   špatná, to je jediný   přirovnání, jinak jde   úplně o něco jiného
Nymeria
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.11.2011
ach jaj...čo len   napísať...podľa mňa je to   dosť nuda, otrasný scenár,   nezaujímavý príbeh, akcia   skoro žiadna, proste nič   moc...Blake Lively príšerná   herečka a jej postava snáď   ešte horšia...a Ryan   Reynolds tiež   nezahviezdil...takže   NEXT...:)
xxlch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Mám pocit,že se s filmíky   pro náctileté roztrhl   pomyslný pytel.Todle je   další v řadě ,spolu s   Captain America: První   Avenger,Transformers   3,Kovbojové a vetřelci a jim   podobné,které v poslední   době běží v kinech a   které jsou né moc   cool.Jediné co tady   zaujme,jsou solidní efekty   ,ale to je tak vše.Jedno   skouknutí bohatě postačí.
wolvie95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Martina Campbella si spájam v   mysli s tým, že mi   naservíroval absolútne   bravúrnu bondovku Casino   Royale. A preto som mal   vyššie očakávania aj   napriek faktu, že hodnotenia   verejnosti nie sú príliš   priazdnivé. Ale výsledkom je   celkom zabudnuteľný a   priemerný komiksový snímok.   Najväčším problémom by   nebol ani tak Ryan Reynolds,   ako viacerí poukazujú, on sa   ukazuje ako vcelku   prijateľná voľba do hlavnej   role, i keď nijako neohuruje.   Nepoznám komiksovú predlohu,   nečítam vôbec komiksy, ale   filmy spracované podľa   komiksových predlôh mávam   väčšinou veľmi rád. Asi   je to dané samotným   komiksom, ale mňa celé to   bratstvo Green Lanternov,   rovnováha vesmíru a ďalšie   veci nezaujímali. K tomu nič   moc záporák, akcia nie je   tiež nejaká výnimočná, aj   keď neurazí. Samotná   výprava a triky sa podarili,   tieto zložky z filmu sú asi   to najlepšie, avšak ten   celkový dojem je slabý   priemer.
alberteinstein
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Niektoré filmové prerábky   komiksov sa dajú pozerať, aj   keď nie som fanúšik, ale   Zelená lampa je taká   nemasná-neslaná blbosť až   hrôza. Samé počítačové   kreácie a navyše Blake L. je   tam so zafarbenými vlasmi   náramne podobná Agáte H.   Ufff
Lionhearth
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2011
...
Pro komiksový snímky mam   slabost a tendle se mi líbyl,   taková ta klasická akční   slaďárna s dobrym koncem,   vkusnou zápletkou a   bombovejma efektama. Sice už   sem viděl i lepší filmy o   komiksech, ale tendle patří   k těm lepším,, určitě   výde líp než třeba ve   stejnou dobu uváděnej   Capitán America od Marvelu
Worech
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2012
Nie..
Zbytečné. Viděno jen z   povinnosti vůči komixu.   Chvílemi vtipné, mírně   akční, ale žádná pecka.   Ztráta času...
SimcaTerka9315
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.11.2016
viděla sem jen kousek
viděla sem jen kousek a   přijde mi to jako pěkná   blbost. mutanti nebo co to je   no děs. jako ten hlavní   hrdina je hezký ale to je asi   tak vsechno
879katy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Efekty byly úžasné...   Lepší jsem viděla jen v   avatarovi..Mile mě potěšila   Blake Lively...Tento film   doporučuji :)
Heger_Vladimir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Odporucam pozriet. Tento film   sa oplaty pozriet, ma dobre   obsadenie a este lepsie   filmove efekty. Uz len cakat   na dalsie pokracovanie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58184minih58184Horší než smrt (2010) 
Death at a Funeral n
minih105035minih105035Nevyřízený účet (2013) 
Homefront n
minih28417minih28417Já, mé druhé já a Irena (2000) 
Me, Myself and Irene n
minih42763minih42763Domácí víno (1963) [TV inscenace] 
Domácí víno n
minih27633minih27633Rabín, kněz a krásná blondýnka (2000) 
Keeping the Faith n
minih33753minih33753Labyrint (1986) 
Labyrinth n
minih74282minih74282Total Recall (2012) 
Total Recall n
minih14377minih14377Noc oživlých mrtvol (1968) 
Night Of The Living Dead n
minih46963minih46963One Tree Hill (2003) [TV seriál] 
One Tree Hill n
minih50877minih50877Bernard a Doris (2007) 
Bernard and Doris n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

09:05 - 09:45

3 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

08:45 - 09:15

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Hříchy pro diváky detektivek (...

09:00 - 10:15

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Autosalon.tv

08:55 - 10:10

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dalila Di Lazzaro

Di Lazzaro Dalila

Steve C. Aaron

Aaron Steve C.

Blade Runner

Blade Runner
Blade Runner

Naposled navštívené:
Dalila Di Lazzaro

Di Lazzaro Dalila

Steve C. Aaron

Aaron Steve C.

Blade Runner

Blade Runner
Blade Runner