Zari
ohodnotit

Green Lantern

The Green Lantern

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2011
„Ať září slunce. Ať vládne noc.“
Popis / Obsah / Info k filmu Green Lantern
Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. Rozhodne se vrátit na Zemi?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Green Lantern
Vesmír jako takový je obrovskou záhadou, avšak po staletí tu existuje malá ale velmi mocná síla. Říkají si sbor Green Lantern a jsou to ochránci míru a spravedlnosti. Všichni válečníci jsou vázáni bratrskou přísahou kvůli udržení pořádku mezi galaxiemi, každý z nich nosí prsten, ze kterého čerpá svou super sílu. Když se však objeví nepřítel jménem Parallax s hrozbou, že zničí všechnu rovnováhu Vesmíru, leží osud a zkáza Země v rukou úplně nového člena, prvního lidského člena, který kdy byl mezi členy Green Lantern : Hala Jordana. Hal je talentovaný ale nafoukaný zkušební pilot ale má v sobě něco, co sbor očividně po celou dobu potřeboval : lidskost. To přinutí Green Lantern mít úctu k síle, která poprvé není spojena s prstenem, který dává super sílu. S pomocí kopilotky a dětské lásky Carol Ferris, může Hal rychle zvládnout svou novou moc a najít odvahu překonat strach a dokázat tak, že není pouze klíč k poražení Parallaxe. Stane se největším Green Lantern všech dob ..


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Green Lantern
V rozlehlém a stejně tak záhadném vesmíru existuje již dlouhá staletí malá, ovšem velmi mocná skupina. Tito ochránci míru a spravedlnosti si říkají Sbor Zelené lucerny. Bratrstvo bojovníků složilo přísahu, že se postará o zachování intergalaktického pořádku. Pomáhají jim v tom speciální prsteny, které jim propůjčují nadpřirozené schopnosti. Jenže když ohrozí rovnováhu sil ve vesmíru nový nepřítel Parallax, osud bratrstva i planety Země leží v rukou nejnovějšího člena společenství a historicky prvního pozemšťana ve Sboru: Hala Jordana. Hal je nadaný, ovšem značně domýšlivý, zkušební pilot, jenže vesmírní bojovníci nemají žádný respekt k pozemšťanům, kteří nikdy neokusili nekonečnou moc prstenu. Na druhou stranu je Cal jednoznačně tím, co jim chybělo. Vedle jeho odhodlání a vůle má navíc něco, co žádný člen společenství nikdy neměl – lidskost. Pokud Hal dokáže dostatečně rychle zvládnout své nové superschopnosti a najde odvahu překonat svůj strach, podaří se mu s podporou kamarádky Carol Ferris porazit Parallaxe a stát se nejmocnějším členem Sboru!

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Green Lantern
Green Lantern bol netočený podľa rovnomenného sci-fi komiksu. Každý z jednotky Green Lantern vlastní mocný prsteň, túto skupinu tvoria obyvatelia rôznych planét. Harold Jordan so svojím pomocníkom Guyom Gardenerom obdržali prstene, aby chránili Zem. Jordan pustil Zelený lampáš po zničení centrály na planéte Oa, pri ktorom zomreli takmer všetci Strážcovia. Posledný Strážca ešte raz ponúkol prsteň Gardnerovi, ktorý však odmietol. Za ďalšieho z členov Green Lantern vybral Kyla Raynera.


Autor: Lienocka22

Popis / Obsah / Info k filmu Green Lantern
Souběžně s Kapitánem Amerikou (Captain America: První Avenger – FP 9/2011) se objevuje další komiksový hrdina ze čtyřicátých let Green Lantern (čili Zelená Lucerna). Jestliže však srdnatý vlastenec, vylepšený sérem, umocňujícím lidské schopnosti, a opatřený válečným štítem, bojoval jen proti nacistům (a jejich šéfzloduchovi), zkušební pilot Hal Jordan musí zachránit celý vesmír. Stane se totiž jako první člověk členem Sboru Green Lanternů, vesmírných ochránců míru. Proto působí nejen na Zemi, nýbrž i v kosmu a dost se přitom nalétá... – Snímek zkušeného tvůrce blockbusterů Martina Campbella s názvem Green Lantern přidává k tradiční „poetice“ komiksových titulů se superhrdinou zmíněný vesmírný rozměr, čerpající vizuálně z neméně tradičních fantasy snímků. Filmaři stvořili planetu Oa, na níž je sídlo Strážců (Citadela) a shromaždiště Green Lanternů (Velká hala) i nekonečný vesmírný prostor. – Lehkomyslný letec Hal v zeleném kostýmu a škrabošce, vybavený prstenem a zelenou lucernou, s jejichž pomocí dovede stvořit vše, co si sám dokáže představit, má proti sobě mocného protivníka Parallaxe, ztělesněné Zlo, živící se strachem (Green Lanternové naopak čerpají energii z vůle). Děsivé monstrum si najde na Zemi pomocníka, slabošského vědce Hectora Hammonda, žárlícího na Hala kvůli pohledné pilotce Carol Ferrisové, která se stane ředitelkou rodinné letecké firmy. Finální střet nepřátel začne pochopitelně na Zemi, pak se však přesune do vesmíru a skončí u Slunce. – Tvůrci se nesnaží inovovat klišé, jen je naplňují novými akcemi či vizuálními a pyrotechnickými efekty (trikaři se vyřádili zejména na „zvířecích“ podobách monstrózních Green Lanternů a na efektním Parallaxovi). Samozřejmě se netají patřičně zdůrazněným poselstvím o tom, že naše civilizace je jen součástí mnohem většího komplexu a že člověk sice může mít strach, ale zároveň musí mít vůli ho překonat; pak opravdu dokáže všechno. A samozřejmě si nechávají otevřená vrátka k případným dalším dílům.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama