Duben
ohodnotit

Gangster Squad - Lovci mafie

Gangster Squad

Další název:
Lovci Gangstrov (SK) / Lovci mafie
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2013
„Beze jména. Bez identity. Bez lítosti.“

Komentáře k filmu Gangster Squad - Lovci mafie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2016
Přijde mi, že už jsem   všechno někde viděla... ale   kupodivu mi to až tak   nevadilo. Herci jsou   výborní, drží se svých   charakterů a všechno to   klape. Mohli bychom příct,   že je všechno tak trošku   klišoidní, předvídatelné,   ale nakonec to vlastně vůbec   nevadí.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Gangster Squad
Hodně dobrá akční   gangsterka situovaná do   Ameriky 50. let, do L.A.Dobře   obsazené - Josh Brolin   (správnej tvrďák) Sean Penn   (správnej parchant) Ryan   Gosling, Nick Nolte, Robert   Patrick a další, slušná   AKCE i když chvílemi trošku   přepálená. Zkrátka   povedený film, kterej   odsejpá, nenudí a dobře se   na něj dívá!
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2024
PROCESOR!
Filmů o mafiánech je   spousta, tady tento snímek   mapuje lovce mafiánů. Že to   budou policisté, kteří se   musí pohybovat za hranou   zákona, aby jejich snažení   mělo výsledný tah je   zřejmé. Za mě to byl   poctivý akční nářez.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Mám rád snímky, ve kterých   se skupinka naštvaných   správňáků postaví   systému, o kterém si   ostatní myslí, že s ním   nelze nic dělat. Takovým   snímkům jsem ochoten   odpustit i nějaký ten podraz   na logiku a užívám si je.   Lovci mafie jsou zkrátka   týmem skutečných   sympaťáků, rozkošně   vzteklý mafián rozhodně je   soupeřem na úrovni, ale já   bych vyzvedl zejména ženské   role - Grace má zkrátka   všechno, za co by chlap měl   umět bojovat a dokonalost   chápavé paní O'Maraové je   naprosto neskutečná. Obvykle   mne čas strávený s mafiány   moc nebaví, ale tady se jim   nakopávají zadnice a to mě   baví.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Není to ráj, je to Město andělů!!
Film je okrajově podobný   NEUPLATNÝM s   Costnerem,Connerym a DeNirem v   hlavních rolích, ale   nečekejte klasickou   gangsterku ve stylu Kmotra,   nabo Goodfellas. Čekejte   spíš akční nářez ve   stylu Postradatelných nebo   hry Mafia. Sean Penn jako   hlavní záporák- mafián, mi   přišel místy spíše   parodující De Nira v rolích   jeho mafiánských bossů i se   tak tvářil.. Chce to vypnout   mozek a užít si akční   snímek. Akční fanoušky   film určitě pobaví.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2016
Pár statočných v Los Angeles
Sean Peen sa mi celkom   pozdával, tie jeho výrazy   hovorili za všetko.   Všetkému ale kraľoval Ryan   Gosling, excelentný výkon.   Naopak, Josh Brolin bola   katastrofa. Tie jeho   motivačné hlášky by   nezapôsobili ani na človeka   pred skokom zo šiesteho   poschodia, jeho výrazy   taktiež hovorili za všetko.   Bola by to dobrá gangsterka,   keby hlavne celým stredom   filmu sa netiahlo mnoho   neuveriteľných momentov.   Problém bol, že O´Mara sa   do všetkého vrhal bezhlavo a   vždy im to náhodne   vychádzalo. Jednoducho   neuveriteľná skutočnosť,   že podľa skutočnosti.   Všade nechávali plno svedkov   a v reále by sa neutajili a   keď áno, tak by ich zabil   O´Mara jeho nezmyselnými   akciami bez rozumu, aspoň že   mu to Wooters vytýkal. Záver   síce taktiež ťažko   uveriteľný, ale bola to   aspoň silno akčná lomenica
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Výborně herecky obsazeno a   podle toho vypadá i   film.Skvělá akční   gangsterka,nezkorumpovaní   policajti vs.mafie která chce   ovládnout L.A..Akční scéna   na konci je výtečná ale i   celý film má svižné tempo   bez nudných scén.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2013
Skvělé herecké obsazení,   akční scény a triky.   Nechápu zde narážky na   Seana Penna, podle mě svou   roli zahrál skvěle a ikdyž   je malé postavy, jeho výkon   se mi velice líbil. Ostatní,   jako Josh Brolin, Ryan   Gossling, Robert Patrick,   krásná Emma Stone a další   byli taktéž skvělý.   Nicméně stereotyp se tu   nezapře. Už od první   akční scény jsem si   říkal, že film možná   nebude tolik dobrý, protože   se bude jednat zase o stejný   typ, kterých bylo natočeno   spousty. Snímek je podobný   Veřejným nepřátelům, ale   ti byli reálnější.
V úvodních titulcích se   píše, že je film podle   zkutečnosti. No, nevím,   nějaké scény mi tam   přišli přehnané, jako   třeba akční scéna na   konci, kde mi to silně   připomínalo duel Vitto   Scalleta VS Carlo Falcone ze   hry Mafie II. Ale při   promítání jsem se bavil.   Sympatičtí herci, dobrý   režisér a akce, kromě té   poslední. Film mi přišel k   chuti.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.3.2013
Až příliš jednoduchá hra   na zločince a policajty s   oldschoolovými ambicemi,   včetně provařených   dialogů, které však znějí   poplatně a dutě a z herců,   jakoby nikdo nebyl dost   dobrý, ze Seana Penna nešel   ten správný strach, tím   pádem nevyvolával   patřičnou odezvu těch, co   se měli bát, Nick Nolte   napomáhal respektu   nepřirozeným   chra(o)ptěním, Gosling   neuvolněný až toporný, a   to i v pozici bossova soka v   lásce s Emmou Stone, jejímž   jediným výraznějším   projevem bylo vytřeštění   očí při tanečku a   postarší pistolník s   mladým Mexikánem jako by   vypadli ze "Sedmi   statečných", ovšem   bitvu o třešničku na   gangsterském dortu vyhrává   Josh Brolin, který mně   nepřipomínal nikoho   menšího, než pana   Bartáčka ze "Zítra to   roztočíme,   drahoušku!". Dobový   look nestál za řeč, hudba   mě tahala za uši, honičky   působily zmateně,   přestřelky nepřehledně a v   některých fázích až   úsměvně a je mi celkem   jedno, jestli záměrem byl   odkaz či pocta, na schodech   hotelu Plazza jsem čekala už   jen Franka Drebina nebo aspoň   namíchnuté pošťáky.   Takže, komentářem jsem si   ulehčila hodnocení, které   za těchto okolností nemůže   překročit 40% ...
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2015
„Gangster Squad“ je skvělou oddechovkou
Přestože je plný klišé a   pod rouškou „skutečného   příběhu“ si na noir   gangsterku víc hraje, než   jí ve skutečnosti je, na   takové filmy se zkrátka   vždy dobře dívá. Konec   filmu pohladí po duši a jeho   průběh, díky hereckému   umění všech protagonistů a   především démonického   Seana Penna, který hraje   mafiánského bosse, jako by   se jím narodil, rozhodně   neurazí.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2013
Poctivá palba.
Byly v tom i chvíle, kdy jsem   se tetelil blahem - podobně   jako kdysi v Cotton Clubu,   při tom památném čísle   harlemských negrů   stepujících do rytmu   štěkotu samopalů. A   solidně zpracované byly i   scény z běžného   „pracovního dne“ mafiána   Cohena, byť jsem si v nich   spíš užíval ty vedlejší   postavy, než Seana Penna.

Z filmu Gangster   Sqaud by šlo sestříhat snad   tucet dobrých trailerů, ve   kterých by ani jedna scéna   nebyla použitá dvakrát.   Jenže celý film pohromadě   už nějak neměl ty grády,   jaké jsem očekával. A   obávám se, že za pár let   po tomhle snímku už ani pes   neštěkne. Natož samopal.   Navíc ta závěrečná   řežba, pojatá v duchu   nějaké obyčejné   počítačové střílečky,   hmm...

A ze   Seana Peana šel v traileru   docela strach, ale ve filmu   už to nějak nebylo ono. (Na   rozdíl třeba od Mafiánů,   kde mě Joe Pesci   přesvědčil, že je schopnej   - jen tak, z plezíru -   zavraždit klidně i někoho,   koho nemá napsaného ve   scénáři :-).
Shrnuto: je to prostě   poctivé řemeslo, které   nezklamalo, ale ani neoslnilo.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Gangsterka jak má být .   Spousta střílení ,   zloduchů , podplacených   politiků a policistů ale   hlavně pár těch pro které   je zákon vše .
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2013
Lovci gangstrov - Gangster Squad (2013)
tak toto mi sadlo presne do   rany, vaše velebnosti.   oldschoolovo poňatá   gangsterka v popkornovom   kabáte dnešnej doby. kto   čaká nových de palmovych   nepodplatiteľných, ten sa   sklame, kto chce len trocha   modernej zábavy v starom   kabáte, ten si užije. Film   trpí všetkými neduhmi   klasického blockbusteru -   jednoduchý priamočiary   scenár, plejáda super hercov   sa promenáduje po plátne a   rozsýpa tupé a prefláknuté   hlášky, litre krvy   dokresľujú efektné   kamerové filtre a to všetko   podmazáva zašlá hudba doby.   ALE čert to ber. na výsledok   sa krásne pozerá, film nemá   hluché miesta, hercom to ide,   hlášky fungujú, akcia   nekončí a hlavne - konečne   sa na plátne mydlia starí   testosterónom navalení   elegáni s thompsonmi a nie   CGI roboty s lasermi. takto si   predstavujem modernú   gangsterku pre bežného   spotrebiteľa. áno,   inteligenti zaplačú, ale oni   majú svoje vysoko   "umelecké"   filmy.

+   permanentná akcia
+   emma stone je sladučká ako   cukríček
+ prekvapivo   dobre použité spomaľovačky   a kamerové filtre. v tomto   filme mi vôbec nevadili
+ hudba
+/- málo   napätia (na jednej strane je   to fajn, akcia beží, na   strane druhej, cnie sa mi za   starými gangsterkami)
+/- slabo vykreslené   charaktery (zas ako predtým,   na jednej strane dobré pre   akciu, na druhej strane to   uberá filmu na váhe)
+/- kolísavá atmosféera   (ako pri predošlých +/-)
- nevyužitý potenciál   skvelých hercov (najmä penn   ako záporák je na   zaplakanie)
- asi   najväčšie mínus, pre   ktoré mám chuť zraziť   aspoň 2*. scenáristické   diery! nebudem spoilerovať,   ale pár scén naviac a film   by mal omnoho hutnejšiu   atmosféru a neubralo by mu to   na akčnosti.

výsledný efekt? ak   nebudete mať vysoké   očakávania a cchete sa   pobaviť, do toho. ak chcete   slušnú a kvalitnú   gangsterku zo starej školy,   obzrite sa inde.
TradeCZ
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.5.2014
Gangsterka, kde už bych   raději fandil   "gangsterům" než   praktikám policistů, kteří   za prodej konopí a jiných   drog zabíjejí stovky   kumpánů včetně barmanů a   jiných jednoho mafiána,   místo toho aby tedy raději   zabili přímo jeho...
brizaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2013
Nebýt Penna,dal bych o   hvězdu víc.Bohužel.Ač mám   Seana poměrně v oblibě,tady   mu to fakt nesedo a nevěřil   jsem mu ani ň. Snaha   vytvořit mix Brandova   Corleona, De Nirova Caponeho a   Pacinova Montany vyšla   naprosto vniveč a výsledkem   byl pouze legrační   skřítek. Škoda. Jinak film   jako takový nepřináší nic   extra. Jak bylo zmíněno,   Neúplatní jsou tam cítit   záměrem, plus já bych   ještě přidal inspiraci v   L.A. Confidental,pokud jde o   atmosféru,ale je to fajn   obsazené, kvalitně   natočené a celkově se na to   dívá příjemně.Kdo má   rád gangsterky,neměl by   vynechat.Jen ten Penn,jen ten   Penn...
Kares86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Mafiánci
Tento snímek mě opravdu   oslnil. Občas trošičku   přehnané, ale madruhou   stranu se celý film něco   děje. Jeden z mála filmů ke   kterému se rád vrárím.
maxxmates
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Mne to naopak pripada jako   jasna kopie Neuplatnych.   Samozrejme nedosahuje kvalit   originalu, ale jako oddech na   dlouhy zimni vecer   dostacujici... Semtam i   vtipny. Rozhodne bych v tom   nehledal nejakou prehnane   hlubokou myslenku. Jedina   vytka: preklad v titulcich v   kine je nekdy az prilis volny.   Film by si zaslouzil   doslovnejsi!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih138707minih138707Miss Hanoi (2017) 
Miss Hanoi n
minih189652minih189652Ultimátum (2022) [TV seriál] 
Ultimátum n
minih66711minih66711Věc: Počátek (2011) 
The Thing n
minih183509minih183509Očista navždy (2021) 
The Forever Purge n
minih12415minih12415Mikrokosmos (1996) 
Microcosmos: Le peuple de l'herbe n
minih38424minih38424Resident Evil: Apokalypsa (2004) 
Resident Evil: Apocalypse n
minih115623minih115623Green Street 3- Rváči nikdy nezlomení (2013) 
Green Street 3: Never Back Down n
minih134282minih134282Bytost (2012) 
Entity n
minih184539minih184539Wrong Turn (2021) 
Wrong Turn n
minih69887minih69887Poupata (2011) 
Poupata n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

8 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

73 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

53 minut již uběhlo
142 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

58 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376625
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10