Duben
ohodnotit

Edith Piaf

La Môme

Další název:
The Passionate Life of Edith Piaf, La Vie en rose; Edith Piaf
Rok:
2007
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
14.6.2007
„Život Edith Piaf byl bojem o hudbu, přežití a lásku.“

Komentáře k filmu Edith Piaf

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.1.2022
Film má výborné hodnocení   a co se týká hereckých   výkonů, tak velmi dobré.   Ale celkově mě film zklamal.   Asi jsem od něho čekal   mnohem víc.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Kdo miluje Edith Piaf, neměl   by si tento snímek nechat   ujít. Má skvělé herecké   obsazení a hudba všechno   jenom dotváří k   dokonalosti. Možná je   samotné zpracování trochu   nepřehledné pro ty, kteří   nejsou s životem Edith až   tak seznámeni, ale pořád je   shlédnutí tohoto filmu   silný zážitek.
neriah
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2014
Krásný film,vynikajici   herecke vykony...Rozplakalo me   to.. je to pokratke době   film,ktery se mi vryje do   pameti akorát co mi na filmu   vadilo bylo to prolínani deje   občas sem se dost ztrácela   .. opracdu velkolepa podivana   :D :D vrele doporucuji
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Tento film má dva ohromné   klady - fenomenální melodie   Edith Piaf a vynikající   herecké kreace její filmové   představitelky, M. Cotillard,   nad jejíž Editou, zničenou   alkoholem a drogami se   divákům doslova svírá   srdce. Dějové   "přískoky" s   prolínáním děje a času mi   až tak nevadilo, protože   "Vrabčákův"   životopis znám skoro   nazpaměť, ale manžel,   který životopisnou knížku   její sestry nečetl, občas   trochu tápal. Přesto však   vydržel...a evidentně   nelitoval.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Moc moc dobrý film, Marion   Cotillard je prostě   vynikající, jakoby byla   Edith se vším všudy. Mně   šla husí kůže při   scénách, kdy Edith   blouznila pod vlivem   utišujících prášků. Ne,   nebyla silná, podléhala   svým snům a citům, neuměla   se bránit. A přesto byla a   zůstane jedinečnou,   takovou,jakou svět už nebude   mít!!!!
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Když jsem poprvé uslyšel o   Edith Piaf,tak jsem se vrhnul   na její životopis a   nestačil se divit!!Každej z   nás to má v životě   těžký,někdo míň,někdo   víc,ale tahle dáma,měla ten   život zatraceně   nelehkej!!Počínaje její   skoro smrtí již v útlém   věku,či slepotou,která   trvala několik let, až k   autonehodám,závislostí na   morphiu,smrtí její   největší lásky a konče   rakovinou :( Opravdu nebylo co   závidět a Olivier Dahan s   Marion Cotillard nám to   opravdu do detailu   přiblížili.Hodně emotivní   zážitek a já nemohu   jinak---->90%
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Vrabčák
Moc hezky natočený   životopisný film. Marion   Cotillard zde exceluje. Měl   jsem tu čest, se s ní setkat   osobně, byl jsem kompars při   natáčení v KV...
mischel251
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Predtým som o nej veľa   nevedela aj ked som si   čítala jej životopis, ale   tento film ozaj zobrazuje jej   ozaj ťažký život nie je   jej čo závidieť...čo s   toho, že bola aj slávna a   známa..ked nebola šťastná   celý život sa utápala v   alkohole a neskor bola aj   vážne chorá, v láske tak   isto nemala šťastie jediný   muž ktorého ozaj milovala sa   jej zabil pri leteckej   havárii zomrela pomerne v   mladom veku, ale napriek tomu   sa na nu nikdy nezabudne!!!
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Marion Cotillard a její   skvělí harecký výkon je   třešničkou na tragickém   osudu Edith Piaf.Jinak jak už   to bývá každá slavná   osobnost mívá pohnutý   život.U Edith to byli   zejména lahve s alkoholem a   jehli s morfiem.Její ohromná   silná vůle ale nedovolila ji   hned tak zlomit.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Jednoznačně jde o skvělý   film. Ačkoli jsem šansonový   analfabet a velký cynik,   nejde říct víc než bomba.   Skvělá pocta první dámě   šansonu. Je to jeden z mála   Oscarů, se kterým   souhlasím. Závěrečná   píseň spouští funkci   slzních kanálků.
2104
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Film o obrovském talentu   vykoupeném velkou bolestí. A   happy end se nekoná...   Excelentní herecký výkon   hl.postavy. Zpočátku mi   vadilo, že film není úplně   chronologický popis života   Edith Piaf, ale pak jsem   pochopila, že to je jedna z   věcí, která dává filmu   spád a zvláštní napětí.   Závidím všem, kdo si bez   problémů dokážou   přeložit texty šansonů. V   tom byl také jeden z   přínosů filmu. Šansony bez   textů jsou jen poloviční.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Edith Piaf jsem trávila   docela dlouho. Takový   obrovský mix emocí se hned   tak někde neuvidí. Marion je   naprosto excelentní   (především coby starší   Edith) a já coby naprostý   ignorant šansonu si spolu s   kvalitním filmovým   zážitkem také odnáším   porozumění, co na Edith Piaf   ostatní vidí a tak   obdivují. Ale štěk Vašuta   mě teda fakt dostal:)
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Naprosto oprávněný oscar za   výkon Marion Cotillard. A   při scéně kdy Edith poprve   uslyší píseň Non, je ne   regrette rien (Ničeho   nelituji) mi naskočila husí   kůže. Pro mne perfektní   pocta životu této   vynikající zpěvačky.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Kromě tohoto filmu si   dovolím doporučit také   divadelní hru Edith a Marlén   od Divadla pod   Palmovkou-zaručuji nejméně   tak silný zážitek,   především z pěveckých   čísel, jako v tomto   filmu.Velmi dobrý výkon M.   Cotillard(ové), drobné   roličky českých herců a   konec filmu způsobuje   mrazení na zádech.Jestli   někdo dokázal v životě   stokrát spadnout na dno a   stokrát vstát a jít dál,   tak to byla Edith Piaf.
mathew21530
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Excelentný film!!!
Excelentný a neuveriteľne   nádherný film o Edith Piaf.   Neviem to ani slovami   popísať. Snáď len:   Neľutujem tie dve hodiny   strávené pri tomto filme.   Bol to pre mňa najväčší   filmový zážitok v mojom   živote. Ešte teraz mám   zimomriavky. 100%
Iriska.c
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Nemám slov, ještě teď   skoro nedýchám, to byl   superexceletní výkon hlavní   představitelky, Marion   Cotillard byla až   neuvěřitelně   přesvědčivá !!! ...snad   nejhezčí životopisný film,   co jsem kdy viděla..
TradeCZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Povedené dílko
Povedené dílko pod vedením   evropského Foxu. O to víc   mě jeho kvalita těší,   když sem s v něm zahrál   komparzní roličku;-)
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Výborné herecké výkony,   Marion Cotillard je   exkluzivní, ve filmu se mihne   pár českých herců, jako   např. Vladimír Javorský   nebo Marek Vašut. Film   opravdu výbornej.
ICEMAN1979
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Salát
Podle mě salát na Ntou   větší blbost jsem už   dlouho neviděl pokud někdo   není fanatický fanoušek   vubec nedoporučuji.
Elle
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Knížku od Simone Berteaut   jsem četla, takže jsem byla   obeznámená s Edithiným   životem a věděla jsem, co   za drama mě čeká. Myslím   si, že se to dalo udělat   lépe, ale přesto dávám za   4, už jen za tu emocionální   sílu některých scén   (finále s "Non, je ne   regrette rien", malá   Edith zpívající na ulici   francouzskou hymnu, rozhovor s   novinářkou na pláži...)   Jako jiné tady mě nemile   překvapilo nechronologické   řazení, nenašla jsem pro to   žádné opodstatnění.   Konečná scéna s   "překvapením" o   malé Marcelle (a s   příšerným Vašutem) byla v   kontextu celého filmu   naprosto zbytečná.   Edithiným nesčetným   milencům a manželům nebyla   věnována skoro žádná   pozornost, naopak její   dětství bylo až neúměrně   natahované. Všechno toto   sráží film od dokonalého   zážitku. Ani Marion   Cotillard to na 5 nevytáhla -   ano, byla úžasná (chválím   maskéry), ale v některých   scénách jsem přece jenom   měla pocit, že přehrává.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Film s uzasnymi hereckymi   vykony, kamerou a hudbou   ponekud srazi chaos, ktery   vytvari rozhozena skokova   chronologie. Jinak dobry, ale   trochu zmatek.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Muziku Edith Piaf opravdu   nemusim stejně jako   biografické filmy o   těžkých životech slavných   osobností. Ani tento   nepřináší nějakou změnu   a tak sledujete vzestup a pád   (v tomto případě značně   depresivní vzestup i pád)   jedné z hudebních ikon. Jako   každý takový film i tady   vše stojí na výkonu hlavní   představitelky a naštěstí   zde Marion Cotillard   předvádí naprosto   strhující výkon. Pokud   maté rádi biografické   snímky a hudbu Edith Piaf tak   si klidně připočtěte 2 až   4 body připočtěte.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Pravidelně jako důchodkyně   navštěvuji v dopoledních   hodinách kino Ládví.   Většinou jsou sály   poloprázdné, někdy se až   divím, že hrají pro pár   lidí. Ale u tohoto filmu tomu   bylo naopak. Již v   předsálí se linula vůně   kávy. Tolik lidí jsem zde   nikdy v dopoledních hodinách   nezažila. Ani se mi nechtělo   věřit, že herečka s tak   krásnou tváří může   ztvárnit schátralou,   strhanou Edith. Začala jsem   plakat tak vpůli filmu a   pochopitelně již   nepřestala. Všichni ze   sálu, tedy převážně   babky, vycházely s opuchlýma   očima. Českého lva   představitelce moc přeji, i   když publicita filmu byla   hodně malá.
Véča
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Sous le ciel de Paris a était   née la chanteuse avec la plus   fascinant voix que j'ai   entendu. Bien qu'elle était   petite sa voix était   formidable. Le film d'Edith   est formidable comme son chant   et ses chansons. Son destin   est tres touchant en film   d'Olivier Dahan. Z tohoto   biografického díla o   největší šansoniérce   vůbec čiší emoce a   samotná láska k Edith a   jejím písním.   Útržkovitost a samotné   přeskakování mezi   časovými obdobími působí   trochu chaoticky,z filmu se   nedá doopravdy poznat jaká   Edith byla. Každý kdo četl   její životopis od Simone   Berteautové ho zajisté bude   srovnávat s tímto snímkem.   Jenže To není možné. Aby   mohl být Edithin život   popsán alespoň jako ve   zmíněné knize a divák   zpěvačku poznal, musel by   být film alespoň dvakrát   tak dlouhý, což by bylo zase   neúnosné, děj by se vlekl   až nesnesitelně pomalým   tempem, filmu by scházely   správné emoce,náboj. Tím   pádem by se takový počin   stal naprosto nestravitelným   pro obyčejné lidi. Samotné   přecházení z jedné doby do   druhé mě nevadilo,ač   někteří tvrdí,jak moc se v   ději nemohli orientovat, mě   samotnému přišlo o něco   méně zmatené než v jiných   filmech(viz třeba   Intolerance). Marion Cotillard   by zasloužila za svůj výkon   nejvyšší možné ocenění,   takovou podobu se zpěvačkou   jsem opravdu nečekal. V   jedné scéně byl ale docela   viditelný výškový rozdíl   mezi Edith a Marion, jenže   při sledování děje to   ničemu neškodilo. Role   Gerarda Depardieu mě, abych   řekl pravdu, trochu   rozesmála. Depardieu jako   papá Leplée, jež je   evidentně homosexuál, se   pranic nepodobá svým rolím   z dřívějška, kde   homosexuála nepřipomínal   ani trochu,natož svým   skutečným životem. K   českým hercům... Vladimír   Javorský se do své roličky   hodil,zapadl krásně mezi   ostatní. Což se nedá říct   o Marku Vašutovi s jeho   kamenným obličejem,přes   nějž je nasazený výraz   toho největšího drsňáka,v   emocionálně vypjatém   závěru mě opravdu dokonale   uzemnil,bohužel. Za   nejlepší scény bych   považoval scénu u Edith po   pádu letadla a úplný   závěr za zvuků písně   Non,je ne regrette rien... jak   sem si všiml okolí v   potemnělém sále ani jedno   oko nezůstalo suché.   Nejkrásnější na snímku   ale stejně jsou původní   nahrávky písní Edith Piaf   doprovázející celý děj.   Ještě teď když si vzpomenu   na některé písně, pomalu   mi vbíhají slzy do   očí,protože si je musím   vybavit se scénami z filmu.   Nevím,jaký film mě za   poslední dobu dokázal srazit   na kolena, mohu jen potvrdit,   že v takovéhle míře se to   jen tak žádnému dalšímu   nepovede. Vive la Môme!!!
K3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Přestože nejsem fandou   takového žánru tak mě film   fakt nadchnul a to hlavně   díky Marion Cotillard, která   vše podala velice   přesvěčivě. Ostatní herci   se za jejím výkonem trochu   ztrácí, takže je to takové   sólové vystoupení. A bylo   také zajimavé dovědět se   něco o zajímavém životě   zpěvačky jejíž písničky   jsou světově známé.   Uvítal bych také méně   skoků z jednoho období do   druhého.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
OSKAR
O tomhle filmu, ani o Edith   Piaf jsem dříve nic   nevěděla, ale musím říct,   že se mi film hned na   začátku dostal pod kůži. V   scéně kdy Pauline   Burlet(představitelka 10ti   leté Edith)poprvé   zazpívala,jsem byla   ohromená. A o to víc když   jsem později zjistila, že   onu písničku zpívala   přímo mladičká herečka.   Výkon Marion Cotillard v   hlavní roli byl naprosto   neuvěřitelný a doufám, že   bude nominovaná na oskara už   jenom za to jak   profesionálně chytala   playback.Kdejaká zpěvačka   by mohla závidět. Režisér   Olivier Dahan odvedl skvělou   prácia bravurně zvládl   zejména scénu,kdy se Edith   dozví onu tragickou   novinu.Skvělé je také   prolínání scén z dětství   a pozdější doby.Pochvalu   zaslouží také krásná   hudba a použití   originálních písní přímo   od Edith Piaf. Závěrem mohu   jen říct, že tento snímek   je klenot mezi současnými   filmy a určitě si Vás   získá stejně jako si   získal mě.
Wharan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Tento film me kutecne dojal.   Myslim, ze je jednim z   nejlepsich filmu, ktery jsem   tento rok videl. Vrele   doporucuji. Stoji za to ho   zhlednout opakovane. Rozhodne   to nejsou vyhozene penize za   kino. Zazitek intenzivni !!!
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
smutná královna
Marion Cotillard dokázala   nemožné a za to co   předvedla a jak dokázala   ztvárnit postavu Edith by   zasloužila Oskara.Nepamatuji   se,kdy sem viděl něco tak   pěkného a zároveň   smutného,tak neuvěřitelně   silný a dojemný film...
To vše však není   zásluhou filmařů,jelikož   krom Marion se ostatní moc   nepovedlo a za úspěch a   popularitu filmu může jen a   jen síla osobnosti Edith   Piaf,její poselství a   hlavně její zpěv,při   kterém se zdá,že hudební   nástroje jsou   zbytečné.Přesně tak,jak   píše kolega hvězdyn,je i   dle mého největší slabinou   skokový scénář,kdy jsem   chvílema nevěděl kde jsem a   proč tady a ne tam.Nevím   proč bylo třeba dělat z   příběhu mišmaš po vzoru   Kila Billa aj,jednoduchý   příběh by měl jistě   větší úspěch.Dále by   filmu více slušelo rozvést   období cca mezi 20-45 rokem   života,na úkor zdlouhavého   vyprávění příběhu   mladého vrabčáka.Suma   sumárum je to divný   životopis,který tomu kdo   věděl málo o životě Edit   moc nových informací   nepřinese a zůstane v něm   jen spousta otázek proč ...
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Silný životopis a dojemný   příběh šansoniérky Edith   Piaf jsem zhlédl jedním   dechem. Chválím autory za   nejednotnost dějové linkykdy   nám střihem ukazují   protiklady jejího dosti   tragického života. O Edith   Piaf jsem se začal zajímat   díky filmu Moje léto lásky   (kdo viděl jistě chápe   proč). Její záverečná   životní píseň a zároveň   tečka tohoto filmu byla   fantasticka a ní když   naběhly titulky jsem ještě   minutu seděl v křesla a   nemohl mluvit...
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2007
Edit Piaf, ikona   francouzského šansonu, malá   vizáží, ale velká duchem.   Zpěvačka, která se stala   vzorem pro mnoho   následovníků. Životopisný   film Edit Piaf nám   přibližuje životní osudy   této světové osobnosti.   Setkáváme se s jejím   častým utápěním se v   alkoholu, drogové závislosti   a nervovým výbuchům. Filmu   bych vytknul jednu věc, a to   neustále časové přeskoky   do různých období jejího   života. Děj začal na   přelomu padesátých a   šedesátých let, pak skok do   dětství (1918) návrat zpět   do roku 1955 následný odskok   do let šedesátých a zase   zpět do dětství a tak   pořád dokola. Někdy byl   problém se v ději   zorientovat.
santiago24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2007
Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl!!!
Viděl jsem film "Edith   Piaf / La Môme: La vie en   rose"
na   Febiofestu dd2007. Starší   verze filmů o E. Piaf jsem   bohužel neviděl, ale tato   nejnovější na mě silně   zapůsobila. Vynikající   výkon Marion Cotillard!   Určitě všem doporučuji!Po   dlouhé době je to film na   který půjdu minimálně   ještě jednou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n
minih61436minih61436Do morku kosti (2010) 
Winter’s Bone n
minih43405minih43405Černá kniha (2006) 
Zwartboek n
minih164569minih164569Poslední aristokratka (2019) 
Poslední aristokratka n
minih159034minih159034Dokonalý polibek (2018) 
The Perfect Kiss n
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih156242minih15624224 hodin života (2017) 
24 Hours to Live n
minih49003minih49003Hrozba v poušti (2008) 
The Objective n
minih34906minih34906Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 
Master and Commander: The Far Side of the World n
minih69231minih6923114 ostří (2010) 
Ťin i wej n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

166 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

15 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

10 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10