Zari
ohodnotit

Dvanáct měsíčků [TV film]

Další název:
O dvanástich mesiačikoch (SK)
Rok:
2012
Délka:
90 minut
„Tři nesplnitelné úkoly pro všechny dívky, které se chtějí vdávat. Ale jen jedna bude ta pravá. Klasická pohádka v novém provedení.“

Komentáře k filmu Dvanáct měsíčků

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Obydlí dvanácti měsíčků   trošku jakoby vypadlo z   Tolkiena s úsměvnou variací   na Stonehenge, měsíčci sami   jsou spíš parodií na řád   kapucínů. Svými   sympatickými hláškami ale   zachraňují celý dojem   ("A co kdybysme z   Marušky udělali třináctej   měsíc?"). Maruška se   mi nelíbila a Roman Vojtek   mě bavil naposledy na svém   absolventském koncertu, což   máme nějakejch šestnáct   let. A i když jsem sám   starej kanálník, nemyslím   si, že do pohádek patří   výkřiky typu "nežer   to!" nebo "di se   vycpat!". Ale jako celek   to až takovej průser není.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Ač všude příběh   připomínal Mrazíka, nebo   Tři oříšky pro Popelku   což uznává 95 zubařů ze   100, jde o vykrádání obsahu   z jiných příběhů,   celkově poprvé jsem to   ocenil slovem slátanina na X,   ale když film člověk vidí   po 6 letech, změní názor. A   i když skoro každý oceňuje   herecký výkon V. Žilkové   za slabé, já si ale myslím,   že slabší příběh   Žilková i Květulilinka   udržela nad vodou. Výkon   Marušky i ženicha je slaný   nemastný, vždyť je obecně   známo, že záporné role se   hrají dobře. Jsem nadmíru   spokojen...
Erkul
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2012
dopl-dryáčnicky pojatá   figura macechy, rádoby   vtipné výroky měsíčků   umístěné do jakési české   horsko keltské krajiny,   včetně stonehenge, to je   opravdu křeč. Bylo toho   víc, co narušilo pokojný   průběh štědrého večera.   Jaké asi granty dostal tenhle   film? Trapné je, že drtivá   většina pohádkových filmů   se v součsnosti natáčí v   zasněžené krajině a   vesnici Valašského skanzenu.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Vloni mi   "Měsíčkové"   utekli a protože jsem na ně   slyšela poměrně   rozporuplné názory, letos   jsem si už ujít nenechala.   Po shlédnutí se tedy spíše   přikláním k těm, kterým   se pohádka líbila (byť ne   na 100%), nežli k jejím   odpůrcům. Osobně bych   ubrala ječivých decibelů,   ale jinak vážnějších   připomínek nemám.   Očividná podoba s Mrazíkem   mi nijak nevadila a ono   Stonehege nad Bečvou mě   vyloženě pobavilo - alespoň   už si mohou záhadologové   jednu položku odškrtnout   jako vysvětlenou. Žádná   pravěká observatoř či   kultovní obětiště -   Měsíčkovský domeček to   je!
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2014
pro dvanáct měsíčků by se   pár výhrad jistě našlo   (viz stonehange jako obydlí   pro titulní hrdiny a   obsazení ústředních   rolí), ale v celku je snímek   skutečným filmem v reálném   prostředí bez   kašírovaných kulis s   nádhernými obrázky, zimní   atmosférou, poselstvím,   dynamičností, romantickou   hudbou podpořenou úžasnou   písničkou v podání o.   rumla, která má velkou   šanci stát se hitem a to   vše ještě korunuje jako   třešnička na dortu   excelentní herecký výkon   dvojice žilková - korolová   v postavách macechy a   květuše. Režiséru Karlu   Janákovi se podařil   husarský kousek a i když se   mnou asi všichni souhlasit   nebudou, je dobře, že se   jeho filmová adaptace   oblíbené pohádky 12   měsíčků může zařadit   mezi ty nejlepší díla v   dějinách světové   kinematografie, i když   zůstane něco málo pod   samotným vrcholem. Přes to   má těchto nových dvanáct   měsíčků velkou   příležitost stát se   trvalkou zlatého fondu   domácí tvorby.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Klasická pohádka, více   výpravná, zimní - že by   sázka na to, že když to   vyšlo v Popelce, může to   pomoci i tady? Dost velký   věkový rozdíl mezi   hlavními postavami, Maruška   hezká holka, podobnou paruku   Vojtkovi příště nedávat,   "valašská"   Stonehenge mi nevadila,   celkově měsíčkové   vtipní, vizuální efekty s   měnícím se počasím   pěkné, Ivanu Korolovou   vidím ráda, ale tady to   trochu přetáhla, nevím,   jestli na přání režiséra,   ale její role byla uřvaná   až moc. Celkově odbočka   Karla Janáka, do této   pohádky, katastrofálně   nedopadla.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2013
Tato hodně známá pohádka   skutečně v české novodobé   filmografii chyběla a Karel   Janák udělal velice dobře,   že ji zfilmoval. A že to   udělal s citem, s láskou k   pohádkám a ohromnou   zodpovědností k dětem, je   znát každou vteřinou.   Výprava a kulisy jsou na   vysoké úrovni, hudba trefně   podkresluje veškeré dění a   scénář je napsán bez   sebemenších chybiček.   Atmosféra je taková, jaká   tu u pohádek dlouho nebyla.   Dramatičnost nedopustí   odvrátit oči, což se   nestává u pohádek s   poslední doby tak často. No,   skoro vůbec. Janákovi se   zkrátka podařilo nemožné.   Tato kouzelná pohádka má   ohromnou šanci stát se   vyhledávanou klasikou, která   nikdy nebude chybět na   televizních obrazovkách   během vánočních svátků.   Jednu vítku bych ale přeci   jen měl. Nevím jestli to byl   záměr, nebo to jen   nečekaně tak vyznělo, ale   macecha s Květou mi silně   připomínala macechu s   Marfušou. Už jenom to   Květovo volání:   "Máámóóó !"   zní přesně jako od   Marfuši. Mimochodem, nic   proti Veronice Žilkové, ale   role zlé macechy ji opravdu   nesedla. Ale její snažení   se musí ocenit. To zase ano.   A ještě něco. Na konci v   titulkách je uvedeno: Se   vzpomínkou na Radoslava   Brzobohatého. Zaslouženě.
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Celkový dojem z pohádky mám   celkem dobrý. Postava   Marušky je velmi sympatická,   silná a úplně normální   holka s dobrým srdcem.   Měsíčci mě bavili a   Stonehange po valašsku mi   přišlo jako fajn nápad. S   postavou macechy si   V.Žilková poradila   excelentně na rozdíl od   I.Korolové, která to silně   přehnala.
Panoptikum   místních vdavekchtivých   krásek zajímavě   charakterizovaly bizardní   paruky. Je to pohádka   netradičně pojatá a místy   se vleče. Námět se dal   zpracovat zajímavěji.   Režisér a scénárista Karel   Janák nepatří k perlám   české kinematografie, ale   tato pohádka mohla dopadnout   lépe. Nicméně mě   neuráží.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Solidně udělaná pohádka,   jedna z těch lepších   současných, až na občasné   trdlikování a   nepřesvědčivé scény se   samotnými měsíčky.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2015
Docela pěkná pohádka,ve   vesnici se předhánějí kdo   uloví místního boháče v   podání R.Vojtka který zadá   svým uchazečkám tři   úkoly,hlavní uchazečkou o   boháče je Květa se svou   macechou v podání   V.Žilkové která se své   role zhostila skvěle.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Do Mrazíka to má opravdu   daleko. Opět jednou to vidět   můžu a plně souhlasím s   tím, kdo napsal, kolik   milionů to Českou televizí   stálo. Děj vystačí tak na   dvacet minut, ale trvá skoro   hodinu a půl. Opakovaná   pohádka, která se klasice   rovnat nemůže.
Matematicka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Ve stejné době jsem se   podívala na stejnojmennou   pohádku o dvacet let   starší, zkusím tedy   srovnat. Prací s klasickou   předlohou i scénářem a   používaným jazykem jasně   vede ta starší (a o   poznání kratší). V tomto   novějším zpracování je   lepší výprava, triky   (rozkvétání květů v zimě   je ve starší verzi spíše   úsměvné) a představitelka   hlavní role - Marušky. Toť   asi tak vše. Ano, v předloze   Boženy Němcové sedí   každý z měsíčků na   kameni (či kamenu či   kameně), nic se ale už   nepíše o těch obrovských   kamenných blocích za ním...   působí to v naší krajině   jako pěst na oko, stejně   jako "jazyk všedního   dne" v pohádce (výrazy   typu "vohoz" a   "trubka"). Je tu až   moc kouzel, takže   "hrdinové" už se   nemusí tolik snažit, mají   více času procházet se či   projíždět se zasněženou   krajinou, kterou si tak   můžeme lépe vychutnat   stejně jako valašský   skanzen. Pohádka výrazně   neurazila, ale také   nepotěšila.
Zajímavé komentáře:   argenson, beneva, jarda53.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Pěkná, milá, jednoduchá   pohádka s klasických   aranžmá dobra bojujícího   se zlem a vyléčení z   pýchy. Nic víc, ale ani   méně.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Klasická česká pohádka v   modernějším hávu. Pobavila   celou rodinu.
Řekl bych   že byla i slušně obsazená.
sarhod79
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2012
zajímavé
občas mi připadalo, že se   dívám na Mrazíka v českém   podání. Sem tam se pohádka   vlekla. Ale mělo to hlavu i   patu, trocha kouzla tam byla,   12 měsíčků bylo   úžasných
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2022
Překrásná pohádka.   Mrazíka, jak tady někdo   píše, mi to připomnělo jen   jedinou věcí. Když Karel a   Maruška přijíždějí na   konci filmu krásně   oblečení a v krásných   saních. Jinak to je   nesrovnatelné. Obě pohádky   jsou krásné, ale každá   jinak. A je tady nádherná   hudba, písničku   "Hádej" jsem dlouho   nemohla dostat z hlavy. Tohle   se podařilo!
Bape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2013
Dětem se líbí
Pohádky jsou určeny dětem a   těm se pohádka líbila.   Popelka to sice není, ani   Mrazík, ale je to podařená   pohádka. Mrazík je v   podstatě odpad, jen díky   skvělému dabingu ho máme   rádi. Dvanáct měsíčků   nezklamala a bavila. Lepší   než sadistický Sám doma   apod.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Mrazík nebo Tele Tele?
Jestli bude Janákova   sestupná tendence kvality   jeho filmů stále   pokračovat, tak jeho další   film již bude u mě v   záporném hodnocení mínus 5   hvězdiček. Mimo hlavní role   Nastěnky a dvanácti druidů   ze Stonehenge, byli všechny   postavy snad z voskového   můzea Madame Tussaud. Postava   Marfuši byla rovnou z   Bohnické léčebny pro   choromyslné. Na tuto pohádku   se budu příště z donucení   koukat jen s pistolí u hlavy.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2015
prekvapivo pekne spracovanie   tejto rozpravky, ale cesi maju   na toto talent, skvela   pesnicka Ondrej Ruml- Hadej...
ricky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Od skromného televizního   projektu víc nečekám.   Příjemní herci, hudba,   scénář, prostory i   kostýmy. Nehraje si to na   nic, jednoduchý známý   příběh s kratší   stopáží. Na vánoční   svátky ideální film do   pohody. 60%
petr-bures
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2015
Vynikající pohádka plná   vtipu. Skvěle obsazená a   hlavně úžasná je dvojice   Květulilinka a její matka,   ty jsou nezapomenutelné.
Trochu mě zklamaly triky,   na ty už v rozpočtu asi moc   nezbylo. A hudba taky nic moc.   JInak vysoký nadprůměr!
spanish_inqusition
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2017
Proboha.... To vypadalo kjako   špatný remake Mrazíka.   Česká pohádka v prostředí   ruské vesnice... I ty   kostýmy byly takové   ruské...
Puhdys
Hodnocení:
Přidáno: 22.12.2015
Hrůza.To je snad nejhorší   co pan Janák   natočil.Žilková se snažila   dost špatně kopírovat   macechu z Mrazíka a   představitelka Květy   Marfušu.
JonnaDU87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2020

Srovnávat dvanáct   měsíčků s Mrazíkem? Jak   to hoho napadlo? Jako   srovnávat safír a mastek.
Tuhle pohádku si každý   rok kolem Vánoc ráda   pustím. Jedna z mých   nejoblíbenějších.   Klasická pohádka natočená   bez toho, aby měl člověk   chuť se oběsit, je v   poslední době zázrak.   Předloha úplně dodržená   není, byl př
closeidán hon na   ženicha, ale upřímně?   Působí to líp, než v   originále, kdy macecha   posílá nevlastní dceru do   lesa prostě proto, že se jí   chce a jiný důvod to   nemá.
Postavy jsou   sympatické, Květuli máte   chuť jednu vlepit už po   deseti minutách, krásné   prostředí i kostýmy.   Samozřejmě, dokonalé to   není, kdo ví, proč na   Sněžku postavili zrovna   Stonehange, ale budiž, bývá   daleko hůř.
Jen   škoda, že se měsíčci víc   nedrželi hesla: rok musí   mít svůj řád. :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12954minih12954Mravnost nade vše (1937) 
Mravnost nade vše n
minih48719minih48719Konec velké epochy (1965) [TV inscenace] 
Konec velké epochy n
minih45183minih45183Yamato - Loď smrti (2005) 
Otoko-tachi no Yamato n
minih9299minih9299Jak svět přichází o básníky (1982) 
Jak svět přichází o básníky n
minih42359minih42359Shortbus (2006) 
Shortbus n
minih9921minih9921Kantor Ideál (1932) 
Kantor Ideál n
minih19868minih19868Sudá a lichá (1978) 
Pari e dispari n
minih7705minih7705Pro naše hochy (1991) 
For the Boys n
minih26433minih26433Kozie mlieko (1950) 
Kozie mlieko n
minih25465minih25465Big Lebowski (1998) 
The Big Lebowski n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dvanáct měsíčků (1992) [TV inscenace]

 Dvanáct měsíčků (1992) [TV inscenace]
Dvanáct měsíčků n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Libuše Koutná

(remake)

Reklama