Duben
ohodnotit

Denní hlídka

Dněvnoj dozor

Další název:
Day Watch / Night Watch 2; Night Patrol 2/ Noční hlídka 2 / Denná hliadka (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
6.9.2007
„Noční hlídka odevzdala vládu...“

Komentáře k filmu Denní hlídka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Boj Dobra a Zla pokračuje.   Když jeden z řad Dobra   přestoupí na stranu Zla,   hrozí vychýlení křehké   rovnováhy. Hlavními   postavami jsou Anton   Goroděckij a Světlana   Nazarovová. Děj mi připadá   příliš složitý a   nepřehledný - určitě by   filmu slušelo zkrácení tak   o půl hodiny. Hodnotil bych   kladně triky - opravdu na   úrovni - nečekané na ruský   film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.10.2013
A příběh pokračuje a to s   daleko větším rozpočtem,   což je na snímku hodně   znát. Tvůrci se však z   minulých chyb nepoučili, a   jedou si po svém dál.   Efektnější scény jsou   dokonce snad ještě   zmatečnější než minule,   což je to nejhorší, co se   může u takového druhu   filmů stát. Střih je opět   absolutně nelogický, bez   rytmu, bez nápadu. Proč?.   Že by snaha se od Hollywoodu   nějak odlišit? Snímek je   tímto nepřehledný a   zmatečný. I tentokrát se   jedná o slabý průměr.   Bohužel.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Z jedničky jsem byl trochu   zmatený a moc mi pod fousy   nešla.Mám pocit, že toto   pokračování je trochu   lepší.Několik rolí se   přidalo, což bylo asi dobře   a děj byl   přehlednější.Ovšem ten   konec, ten mi zase   neseděl.Tak on si nic   nepomatoval ( Anton ) a ti   ostatní....
Jo a dost   se mi líbila role ( už i v   prvním filmu ) Zavulona,   kterého ztvárnil ( podle   mně velmi charismatický   herec, alespoň v tomto filmu   ) Viktor Veržbickij.
sajnym
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Noční hlídka byla   originál, kde se daly   odpustit malé chybičky, ale   pokračování těchto   nedostatků i v Denní   hlídce? Film byl na začátku   ještě víc zmatený než   první díl, navíc se tám na   muj vkus moc kecelo o ničem.   Ke konci už to trochu   ziskávalo nádech jedničky,   ale to je málo...   Pokračování je slabší   průměr což mě velice   zklamalo.
afer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2011
Co dodat
Ve skutečnosti konečné   vyvrcholení noční hlídky.   Kdo od těchto filmů čeká   dva naprosto samostatné děje   komunikující jen v   historickém sledu a přes   společné postavy, bude   předem sklamán. Celý   projekt je podle mého třeba   brát jako dvě části   jednoho příběhu. Ale   přiznejme si kdo si dnes   udělá čas aby shlédl celý   5 hodinový maraton v rychlém   sledu za sebou. Z tohoto   pohledu se trochu obávám   dotáčení šeré hlídky,   nedovedu si totiž představit   jak logicky navázat na   předchozí dva díly aby z   toho nevyšla je zcestná   holywoodská dotáčka.
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2010
Druhý díl trilogie mě   trochu zaskočil ve své   filmové podobě. Ona   výjimečná atmosféra,   která byla znatelná v   Noční hlídce se trochu   vytratila. Je škoda, že byla   zastíněna Hollywoodským   pojetím. Rovněž se mi   zdálo, že hudba byla do   některých scén zbytečně   vtěsnána. A chaos o kterém   tu spoustu lidí mluví, bych   přisuzoval zbytečně   častému střihu a neznalosti   knih. I když je pravda, že   film není zfilmován přesně   podle knižní předlohy. Což   je ale v tomhle případě   dobře. Bekmambetov si skvěle   pohrál s celým příběhem a   vnesl do něj svoje vlastní   nápady nebo různá   vylepšení. To se odrazilo   nejen v ději, ale i v   akčních scénách, které   originalitou opravdu   vynikají. Snad se brzy   dočkáme závěrečné Šeré   hlídky.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
[Pro Moskva 2006] „Světlí   a Temní se střetávají.“   Vizuálně i obsahově   propracovanější než   jednička. T. Bekmambetov v   zásadnější míře sází   na speciální efekty,   kterými se může směle   rovnat známějším   trhákům. I když v jistém   ohledu se poznenáhlu   začíná vytrácet ta   pověstná ruská   mysterioznost, kterou ale   zcela vynahrazují,   výrazovost postav a barvitost   dialogů ;) „Antone jsi   Světlý, ale pivo piješ   tmavé..“ [Od Plzeň 2010]
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Jestli jsem měl v prvním   filmu jakž takž přehled o   ději, byť to bylo místy   hodně složitý, tak tady je   to už naprostý chaos, do   kterýho než se člověk   dostane, tak je půlka filmu.   A že to při stopáži 140   minut zatraceně trvá, než   člověk získá aspoň   drobný přehled, o co by asi   tak zhruba mohlo jít. Ale   jinak efekty a myšlenka   super, to zpracování pro   klasickýho diváka ale nevim   nevim...
Chamurabis
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Snaha
Snaha zaujmout diváka je   evidentní. Kdo však hledá   logiku a novátorství bude   zklamán. Je zde evidentní   snaha nápodoby líbivého v   pojetí, které já jako   středoevropan nechápu. S   vodkou by mi to šlo lépe,   ale tu jsem neměl.
AineRevan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Super
Po několikerém shlédnutí   noční hlídky jsem měla   trošku obavy, že mě druhý   díl zklame. To se naštěstí   nestalo, neboť druhý díl   byl přinejmenším stejně   tak dobrý jako první. Děj   byl sice stále   složitější, ale to já   hodnotím kladně.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Perfektni triky, bohuzel   ponekud prekombinovany dej,   zahlceny mnozstvim postav s   ponekud nejasnymi motivy.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Myslel jsem si, že Noční   hlídka bude prostě jako   všechny první díly daleko   lepší, ale opak je pravdou.   Přinejmenším nastejno.   Vinikající počítačové   efekty.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Děsnej maglajz,než   pochopíte jedno,už se Vám   to motá jinde,kruci o čem to   vlastně bylo ?! Jednotlivé   scény a úseky filmu by se   daly rozdýchat,místy to byla   velmi dobrá i perfektní   podívaná,bezva   efekty,slušný zvuk (ikdyž   mi občas trhal uši ), herci   slušní ,ale   nevýrazní.Další mínus je   délka filmu.Být to tak o 20   min,kratší dal bych i více   bodů,ale poslední půl   hodinu jsem se začal pekelně   nudit a stále se mi kradla na   mysl otázka,když už to   konečně skončí.Dokoukal   jsem to jen ze zvědavosti co   z toho guláše vznikne a ono   nic,vůbec nic !!! Noční   hlídka se mi líbila mnohem   víc a to hlavně z důvodu   srozumitelnějšího děje -   denní hlídka dostala více   peněz,které vyzdvihly efekty   a smyslu plný scénář   ....,no tak ten se asi ztratil   a nikdo ho radši nehledal.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Mnohem lepší než   jednička!Sice je vtom díle   další zmatek, ale snímek   mne úplně přikoval do   křesla.Ještě lepší   efekty, více akce i trocha   humoru.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Tak tento film je pěkně   veliký chaos, děsný   příběh, herci taky   nepodávají nijak zvlášť   kvalitní herecký výkony.   Jediné co je na filmu   kvalitní jsou filmové triky.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Už to je sice lepší než   Noční hlídka ale i tak to   nějak není můj šálek   kávy. Přišlo mi to moc   složité a na můj vkus tam   bylo málo vysvětleno. Ale   narozdíl od Noční hlídky   jsou zde velmi zdařilé   akční sekvence, které se   mohou směle srovnávat s   americkou konkurencí.
julo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.9.2007
julo
konecne nieco ine ,inak   natocene , nie tak   megalomansky ako tie horrory   plne krvy.Zmena iba   prospeje.Nie je vsetko dobre   co ma znacku USA
tripx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.9.2007
kdo necetl knihu ktera je taky   dosti zmatena tak mu unikaji   podstatne malickosti .. na   kazdy pad schlednete oba filmy   po sobe jak nocni tak denni   hlidku a urcite neprohloupite.   Hlavne v tom nehledejte matrix   a miliony dolaru ...
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Největší matlanina, co jsem   letos viděl. Asi si budu   muset přečíst knihu, abych   zjistil, jestli je tak ujetá   jenom filmová adaptace...
korzybski
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2007
ruský kolo
Porovnávat Denní hlídku s   top hollywoodskými akčňáky   je porovnávat pražské kino   Světozor s multiplexem. Je to   špinavé, temné, zašlé,   rozvrzané, zahulené, bliká   to a potkáte tam celkem   divný týpky. Ale je to   mnohem víc v pohodě, proudí   v tom krev, bije v tom srdce,   probouzí to fantazii a   užijete si to stokrát líp.   A žádnej popcorn - až teda   na samotnej konec (když   točíte za hollywoodský   peníze, tomu se nevyhnete).   První film se zvukem, kdy mě   napadlo, jestli to kino spadne   a pohřbí nás v sutinách.   Grafika anglických titulků   je nářez sám o sobě. I   když se text podstatně a   skoro furt liší od toho, co   se říká na plátně.   Český jsou sice zřejmě   přesný, ale šly místy o   dvě tři repliky pozdě.   Občas divoký děj se   záměnami postav a většinou   tmavými scénami, s   úspornými ruskými dialogy,   které jsou vzdáleně   komentovány anglickými   titulky a třeba až v   následujícím záběru   překládány českými   titulky - to ve mně chvílemi   vzbuzovalo slušnou   schízu.
Rada: pokud   máte problém s orientací v   ději, berte anglický   titulky: opomíjejí detaily   (ale i vtipy - tuze vtipná je   ale jejich grafika), zato   všechno podrobně a jasně   vysvětlujou. Pokud si chcete   užít film tak, jak je,   věnujte se českým (nebo   teda nejlíp ruskýmu   originálu).
Le_Chuck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Som velice rád, že rusáci   konečne majú dosť peňazí   na to, aby mohli takto   "vizionársky" a bez   finančných limitov   adaptovať skvelé knižné   predlohy. Jackson čakal, aj   Bekmambetov čakal a jeho   audiovizuálne obžestvo ide   na vrub veľkým pozitívam   filmu. Dněvnoj dozor je   krásny príklad toho, že   megalománia (s tymto   označením mám trochu   problém, ale budiž) nemusí   byť automaticky na škodu   veci (Raimi, Singer, Jackson).   90%
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Druhý díl, který byl u mě   velmi netrpělivě očekáván   mě naprosto nezklamal! Opět   musím velice pochválit   ruského tvůrce, klobouk   dolů. Opět parádní triky,   skvělí herci, akce za akcí,   ale přesto jediná nevýhoda   dáli se tomu tak říkat je,   že jeden díl není nic bez   předchozího. Proto nelze   vidět pouze jeden.
Mgb
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Fakt nevím, jaké dát   hodnocení. Asi zvolím zlatou   střední cestu, protože tu   je mnoho věcí pro které   bych dal víc, ale zas mnoho   věcí, které mé hodnocení   srážejí. Ke kladům patří   rozhodně triky a všechny   akční scény. Jakmile   prostě začne hrát rychlá   hudba tak máte záruku, že   neodtrhnete oči! Ale co to   ostatní? To už bohužel   pokulhává. Při   "klidných"   scénách jsem měl někdy   pocit, že se zbytečně   vlečou a někdy mi přišly   vyloženě zmatené. Asi si   budu muset přečíst   knížky, abych tomu přišel   na kloub. Uvidíme, třeba to   dalším zhlédnutí se moje   hodnocení změní.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih52520minih52520Projekt Viper (2002) [TV film] 
Project Viper n
minih165503minih165503Piercing (2018) 
Piercing n
minih29724minih29724Svatby podle Mary (2001) 
The Wedding Planner n
minih47805minih47805Nikdo neměl diabetes (2001) [TV film] 
Nikdo neměl diabetes n
minih23245minih23245Wall Street (1987) 
Wall Street n
minih62493minih62493Mechanik zabiják (2011) 
The Mechanic n
minih8870minih8870Charley Varrick (1973) 
Charley Varrick n
minih46057minih46057Dračí války (2006) 
Di weo n
minih57317minih57317John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 
John Carter n
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

18 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

23 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10