Duben
ohodnotit

Červený drak

Red Dragon

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
31.10.2002
„Návrat ke kořenům zla. První a nejděsivější kapitola trilogie o Hannibalu Lecterovi“

Komentáře k filmu Červený drak

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Teď na to koukám v televizi   a snad i fandím tomu   Dolahyrtymu v podání Ralpha   Fiennese. Když přivede Emily   Watsonovou k tygrovi pod   narkózou a ona si ho   osahává, myslím tygra,   jedna z nejpůsobivějších   scén filmu.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Úžasně obsazený thriler   podle neméně skvělé knihy.   Velmi kvalitní předloha   zaručila, že herci měli co   hrát - nemuseli moc mluvit,   ale Hrát. A to umí jak   Edward Norton tak i Ralph   Fiennes, kteří výrazem   obličeje řeknou více, než   5minutovým monologem. Anthony   Hopkinse snad není nutno ani   zmiňovat.
Hlavní   devízou filmu je však   příběh, budované napětí   a uvěřitelnost - možnost,   že toto se může stát, z   toho mrazí...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2005
Chybou, především   amerických, tvůrců bývá,   že se mermomocí k   veleúspěšným filmům   snaží natočit další a   další pokračování. Vím,   že jde o pěníze, komerci a   zisk. Často je to na škodu   dílům samotným. Snímek   Červený drak dějově   předchází filmu Mlčení   jehňátek. V popisku se   psalo, že se jedná o   nejděsivější z celé   trilogie. Mně se to tak   nezdálo. Atmosféra filmu   Mlčení jehňátek zdaleka   nebyla překročena. Film   Červený drak je přesto   zajímavým a napínavým   filmem.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Red Dragon
Opět další film ze soudku   Bretta Ratnera, který patří   k mým oblíbený.   Pokračování filmu, kde se   opět setkáváme s Hannibalem   Lecterem v podání Anthony   Hopkinse. Víte co hraje   tomuhle skvělému thrilleru   do karet, na to je jednoduchá   odpověď, je to vražedná   trojce - Hopkins, Fiennes,   Norton.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Jsou zde hodně vysoká   hodnocení,no přátelé já   tento názor   nesdílím.Mlčení žádná   pokrač.mýt neměla a tohle   už vůbec ne.Je to slabý   odvar výborné krimi!
pataamat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Filmové pokračovanie   Mlčania jahniatok je vlastne   čo sa týka kníh prvá o   Hanibalovy-bez Hopkinsa a   Fiennesa by asi za moc   nestál.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
V tomto kousku ze série o   známém doktoru Hannibalovi   zazářil hlavně Ralph   Fiennes, to byla prostě   paráda.Hodně jsem tu   obdivoval taky Emily Watson,   jak skvěle ztvárnila tu   slepou.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Už třetí díl v pořadí o   Hannibalovi je opět výborný   thriller.Nechybí spousta   hereckých es a nových   obětí šílence který   vraždí místo zatčeného   Hannibala a říka si   Červený Drak kterého ma   vytetovaného na zádech.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Velmi slušné pokračování   úspěšného filmu Mlčení   jehnátek
povedlo   seto a nezklame obsazení je   na dobré úrovni.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Je to tipická kriminálka s   dlohavým dějem a   nenapínavostí. Samozřejmě,   že ta se ve filmu vyskytuje,   ale hodně málo. Myslel jsem,   že to bude bomba, když tam   hraje Hopkins, ale snímek je   podle mě nevyvedený.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2013
Bohužel i tuto ságu zasáhla   nutnost šokových scén a   hudby v naprosto normálních   situacích. Scénář potichý   a pak Vám smyčcový kvartet   div neurve uši při pohledu   na rozbité zrcadlo. To co   jsem obdivoval na filmech s   Hanibalem bylo napětí a   strach vytvořen z děje a   charizmatu postav - ten se zde   objevoval spíše výjimečně   a dokázal ho vytvořit pouze   neuvěřitelný Anthony. Byť   Norton jako hlavní postava   byl vynikající tak celkově   mě snímek spíše zklamal.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Červený drak
Thriller má jakousi záhadnou   atmosféru, při které až   mrazí. Film drží celou dobu   napětí, kdy nevíte, co se   může stát. Sice nepřinesl   nějaký výrazný zvrat v   ději a vraha jsme měli   možnost vidět už v půlce   filmu, ale zato dal vyniknout   jednotlivým psychologiím   postav. Ralph Fiennes se role   sadisticky zvrhlého šílence   ujal skvěle. V jeho podání   mi Francis Dolarhyde připadá   jako muž dvou tváří, a to   jako hrozný sadista a na   druhou stranu jako oběť   výchovy své matky. Will   Graham se snaží jeho   chování pochopit a přijít   na to, co ho k vraždám vede.   Anthony Hopkins ve filmu   nehraje až tak velkou roli.   Film neobsahuje ani tolik   akčních scén, jde spíš o   vyšetřování a o tu   psychologii. Vše vrcholí s   koncem, kdy se střetávají   tváři v tvář Dolarhyde a   Graham. V tu chvíli se mi   líbí, jak Grahama napadne   použít slova z Dolarhydova   deníku, která mu   připomínají jeho děsivé   dětství, a tím ho zničí.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Setkání s Hannibalem je   vždy napínavé. Anthony   Hopkins je skvělý   představitel toho   inteligentního a noblesního   netvora, který svou hru se   smrtí hraje znamenitě.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2010
I v Červeném drakovi najdeme   typický hollywoodský patos -   policista, jeho odchod ze   služby, návrat do služby,   strach o rodinu. Klasika. Jen   s tím by ale film tohoto   ražení velký zázrak   neudělal. A tak nastupuje   výborný (a namakaný) Ralph   Fiennes s Emily Watson,   kteří zápletku vynesou až   k nebesům. Stejně tak   herecké výkony všech   zúčastněných jsou na   výši. Co mi ale radost kazí   je postava Dr. Hannibala, z   níž se stala kázající   ovce.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Tenhle film me privedl k   malovani. A vubec zajimani se   o umeni. William Blake, ktery   skutecne nakreslil Cerveneho   Draka musel byt proklety   clovek. A o tom je cely tento   film. Ralph Finnes coby   psychopaticky schizofrenni   vrah exxceluje. Sekunduji mu   stejne dobri Anthony Hopkins,   Edward Norton i Harvey Keitel.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2012
/spoiler/
Tak neviem v   podstate to vyzera akoby   niekto natocil triler a kvoli   lepsim ziskom tam prilepil par   scen s Hannibalom akoze je to   prequel [aj ked je to vlastne   remake]

/27.5.12/ cz dabing [1.   dvd dabing Bonton Home   Entertainment 2002]
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Červený drak dojíždí   především na tom, že   Ratnerova režie je, co se   atmosféry týče, totálně   prázdná (kdyby uprostřed   filmu najednou vskočil do   obrazu Jackie Chan, vůbec by   to nenarušilo atmosféru).   Vynikající herci se navíc   utápí ve slabě   načrtnutých postavách, ve   kterých ani nemají co   předvést (tohle je snad   jediný film, kde je Norton   nevýrazný). Ralph Fiennes je   ovšem vynikající a vůbec   celá ta linie, sledující   jeho "vztah" se   slepou je zajímavá. Prostě   čistý televizní thriller   "jednou a dost",   který má tu smůlu, že má   ambiciózní předlohu,   výrazné obsazení a dva   silné předchůdce...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2016
Bez Nortona by to byl   nejspíš podprůměrný film.   S ním se na to koukat dá.   Jen už mě ti šílení,   hromadní a úchylní vrazi   docela nudí.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Výborně provedený film.   Ralph Fiennes podal skvělý   výkon. Jeho podání   masového vraha je na   jedničku.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Pokus o vytvoření dalšího   bizarního vraždícího   úchyláka jako v Mlčení   jehňátek má vážné   trhliny. Jedna jeho část je   půjčená z Hitchcockova   Psycha, druhá je nájemný   zabiják řízený doktorem   Lecterem spíš, než   psychopat. Zrcátka v očích   obětí byla trochu nesmyslem,   když teda rozbíjel zrcadla,   aby se radši neviděl.   Vraždění domácích   mazíčků postrádalo   souvislost. Proč by to   dělal? A vzkazy přes   noviny???? Také škoda, že   se už nikdy nedozvíme, koho   to vlastně pan Dy zastřelil   ve vlastním domě. Inu,   pozvat ke spolupráci   nějakého psychiatra by   nebylo úplně od věci.   Těžko říct, zda se v tom   topil scénárista, nebo to   zmontoval režisér, ale i   přesto je to dobře   natočený a napínavý film,   i když Anthony Hopkins si   svou roli již evidentně   tolik neužívá.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Výborná knižní předloha,
jejíž filmové zpracování   jí vůbec nezastínilo.   Slepá dívka zazářila ve   "vlnách", opět   jsem ji moc ráda viděla   hrát. Tím, že jsem z knihy   věděla, jak to dopadne jsem   se ještě více zaměřila na   herce. Perfektní film, s   Mlčením jehňátek, dle   mého názoru, zcela   srovnatelný.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2004
Hannibal na hrad? :-)
Určitě nejslabší ze série   filmů s Hannibalem Lecterem,   přesto bych k němu kritický   nebyl. Nepostrádá tu hezkou   atmosféru předchozích   snímků a Hopkins s Nortonem   dokáží opět nadchnout. Jen   to snad působí jako takové   ždímání námětu,   přestože Hannibala   zbožňuji :-)
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Film není špatný,podle mě   ho drží nad vodou herecké   obsazení a to zejména   Anthony Hopkins,Edvard   Norton,Ralp Fienes.Pro mě je   ale stejně nej Hannibal...
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2005
se mi to libilo vic nez   hannibal
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Ralph Fiennes je opravdu   kvalitní herec a moc si ho   vážím, plus Hopkins a   Edward Norton, jednoduše   výborné obsazení nemělo to   chybu, film musíte shlednout   celý aby jste pochopil o co   GO. Jednu chybu bych jen   přece vytknul a to   kameramana, zabil bych ho,   zaběry kdy obličej je přes   celou obrazovku nebo kdy je   uplně na straně a vedle toho   prázno se mi dvakrát   nelíbilo. Dávám 85% = to je   ještě 10*
red_dragonfly
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Kdo viděl Mlčení jehňátek   a je nadšen, ať prosím,   neočekává úplně stejně   skvělý zážitek od   Červeného draka, jinak bude   mírně zklamán.. Já si ale   i přesto řadím tento film   mezi oblíbené, hlavně díky   vynikajícím hereckým   výkonům představitelů   hlavnich postav a skvělému   námětu z Blakeova obrazu..   Jen ta režie to asi trochu   zaspala..
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2010
Byl to první díl ságy,   který jsem viděla. Čekala   jsem, že se budu bát a   splnilo se to. Celý film jsem   byla jako na jehlách a byla   jsem filmem naprosto   unešená. Fiennes byl   superděsivý, Watson byla   skvělá a o Nortnovi ani   nemluvím. Byl tip top.   Samosřejmě hvězdou tu byl   opět Hopkins, který   nezklamal. Když jsem pak   viděla mlčení jehňátek,   přišlo mi slabé a   nezáživné. Asi jsem   vyjímka co potvrzuje   pravidlo.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Dle mého názoru se jedná   opět o mistrovské dílo.   Viděl jsem do roku 2002   všechny tři volně   navazující díly a jsem si   jist, že každé další   "pokračování" by   bylo pro mě zárukou   kvalitní podívané, na   kterou bych se moc těšil.   Hlavní ústřední postava   Anthonyho Hopkinse zůstává   nezměna, příležitost   zablýsknout se, dostávají i   další mladší herci, v   tomto případě Edward Norton   atd. Jak jsem tedy již   předeslal na počátku mého   komentáře, jedná se o   /nebál bych se to opakovat/   mistrovské ( komerčně   myšleno )dílo v daném   žánru.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2005
Ať si každý říká co   chce,Červený drak se mi   líbil ze všech dílů   nejvíc.:)
fifoml
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Do tretice se to uz nepovedlo.   Jednicka a dvojka byli mnohem   mnohem lepsi ale kdyz chcete   vsechno uzavrit skouknete si   to.
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Naprosto skvělý film, který   se může směle srovnávat se   svou knižní předlohou.   Navíc opět brilantní výkon   Anthonyho Hopkinse a skvělý   Ralph Fiennes v titulní roli   zaručují vynikající   filmový zážitek.
Nannar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Mám rád filmy, kde se   objeví Hannibal   Lecter(zvlášť když se   jedná o Anthonyho Hopkinse).   Hannibal zde sice hraje   vedlejší,ale určitě   důležitou roli. Edward   Norton coby agent FBI hraje   sympaticky. V roli červeného   draka se objevil Ralph   Fiennes. Ale Červený drak   nedosahuje kvalit Mlčení   jehnátek(tyto dva filmy lze   srovnávat) a určitě za ním   pokulháva.
asxasx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Kvalitní, ale je to hlavně   lepší než první film.   Hopkins tu sice moc neni, ale   tu první a poslední scénu   si mohli odpustit, protože v   knížce nebyla........
sussy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2005
Anthony Hopkins nikde nezklame   a ani tady tomu samozřejmě   není jinak, nicméně pokud   budete film srovnávat s   Mlčením jehňátek, tak   budete nejspíš mírně   zklamáni.
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Připravte se na   hrůzostrašné okamžiky,jak   agent FBI Will Graham stojí   tváří v tvář zlovolnému   Lecterovi v tomto thrileru.Je   povolán z předčasného   důchodu a je mu svěřen   úkol chytit masového vraha   známého jako ZUBATEC
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2017
Tento film je naprosto   špičkový thriller, jen o   málo zaostává za Mlčením   jehňátek. Četl jsem také   knihu a rovněž   doporučuji.
Film je   skvělý a logický, ale   musíte se dívat pozorně a   neztratit pozornost, jako   třeba uživatel Kockak1,   který se např. ptá, koho to   pan Dy zastřelil ve vlastním   domě. Toto bylo ve filmu   jednoznačně řečeno.
cesta64
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Trilogie
Poslední z filmů o zrůdném   doktoru Lecterovi. Nedávám   jednotlivé díly do   srovnání,každý jednotlivě   je vynikající a trilogie   jako celek taky snese vysoká   hodnocení. Dabing jako vždy   skvělý, zvlášť   excelentní je ten   Švehlíkův, který   tradičně dabuje Hopkinse.
jirina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Na to že je to třetí   pokračování, tak se jim   celkem povedlo, nejvíc to   zachraňuje herecký talent   Anthonyho Hopkinse, který je   v této Hannibalovské sérii   úplně úžasný. A kdo   viděl už předchozí dva   díly si tento určitě   nenechá ujít.
djkoma
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2004
Nejslabší avšak ne   tragický film s Hanibalem,   kterého je bohužel málo a   jeho nástupce je nenalezen.
Kate.Hopkins
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2005
K Mlčení si to ani   nepřičichne a špatně   provedeným scénářem se to   blíží k nepovedenému   scénáři Hannibala.   Režisér byl neuvěřitelně   špatne vybraný.
poměrně vysoké   hodnocení ode mě dostal   pouze kvůli úctě k Thomasu   Harrisovi, dr. Hannibalu   Lecterovi a siru Anthony   Hopkinsovi.
Kdo četl   knihy ví o čem mluvím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5679minih5679Čokoládoví čmuchalové (1986) 
Die Schokoladenschnüffler n
minih19971minih19971Svatý rok (1976) 
L'année sainte n
minih110344minih110344Král Lear (1987) 
King Lear n
minih135467minih135467Spící agent (2015) 
American Ultra n
minih7231minih7231Ecce homo Homolka (1969) 
Ecce homo Homolka n
minih143022minih143022Elvis & Nixon (2016) 
Elvis & Nixon n
minih16829minih16829Požáry a spáleniště (1980) 
Požáry a spáleniště n
minih149107minih149107Mládí v Oregonu (2016) 
Youth in Oregon n
minih120600minih120600Exterminátor (2013) [TV film] 
Invasion Roswell n
minih73535minih73535Chaos (2005/1) 
Chaos n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hannibal (2001)

 Hannibal (2001)
Hannibal n
 
Žánr: thriller / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

3 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

68 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

48 minut již uběhlo
147 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

53 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376624
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10