Zari
ohodnotit

Bez dechu

Abduction

Další název:
Únos (SK); Atemlos - Gefährliche Wahrheit
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
29.9.2011
„Boj za pravdu je jeho boj o život.“

Komentáře k filmu Bez dechu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Na začátku filmu to   vypadalo, že se to bude   podobat těm klukovským   hovadinkám, ale chlapec v 18.   letech vyšplouchne CIA i   zákeřného agenta Kozlowa.   Chvílemi nuda, v některých   scénách dost   akční,herecké výkony nic   moc. Asi nejlépe zahraná   role, je adoptivního otce.   Dívčí hezoun,Lautner Taylor   se na roli moc nehodil...
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2012
Je samozřejmě jasné, že je   třeba využít všech   možností jak vydělat   penízky a tak producenti   využili i potenciálního   úspěchu filmu s Lautnerem ze   Stmívání. Film je   akčnější než cokoli ze   Stmívání, Lautnerovi se u   potenciální samičky neplete   žádný konkurent, Lily   "Popelka" Collins je   dost hezká a překvapilo mě,   kolik hvězd je v druhém   plánu (Molina, Isaacs,   Weaver, Nyquist...). To, že   mi osud hlavního hrdiny byl   tak nějak jedno a příběh   je mixem všeho, co už jsme   někde viděli není ani vinou   Lautnera, který byl   naštěstí ve filmu oblečen   a nesnažil se moc hrát, ani   druhoplánových herců, ani   ničeho jiného, ale tak mi to   fakt bylo jedno. Jo, kdyby   došlo k ozvláštnění   příběhu třeba, že by   hledaný otec byl Pattinson a   do telefonu v konečné   scéně by prohlásil:   "Já jsem tvůj   otec!", to by bylo   vzrůšo:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2013
Teenagerovský akční   snímek, který se nějak   nepovedl. Akční scény jsou   sice adrenalinové, ale tak   příšerně děravý   scénář to pranic   nezachrání. Ono vlastně co   se týče děje, tak není o   co stát. Celý film se tu   pořád někdo honí, pere,   střílí a proč vlastně je   skoro záhadou. Jo, tajný   seznam, který všichni   chtějí. A má ho puberťák   a tak je pro všechny   nepřítel. Jenže ten má   schopnosti jako zkušený   agent a tak to s ním nikdo   nemá jednoduché. Jen jedno   je krapet složité. Komu má   věřit a komu ne. Nic   originálního, nic   překvapivého. Obyčejná   pop-kornová zábava do řady   mezi ostatní.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2012
BEZ DECHU

Akční thriller, velmi   rozporuplný. Je to film   vyloženě pro mladé   publikum, které zřejmě bez   výhrad přijme mladičkého   hrdinu, aby se mohl stát tím   správným idolem dnešních   dní. Stačí jenom chtít a   vpodstatě můžete všechno,   co jen si usmyslíte. Taková   je dnešní doba, takové   vzory jsou předkládány   dnešním mladým lidem. Tím   se v nich vytváří a   posiluje nezdravé   sebevědomí, které je jen   utvrzuje v tom, že pro ně   není nic nemožné. Jako v   tomto filmu. Mladičký kluk,   který sice doma s tátou   boxuje, ano, někdy možná i   dost tvrdě, určitě má   základy sebeobrany, v   pořádku. Ale rozhodně nemá   výcvik tajného agenta.   Mladíček se poté dostane do   potíží, ani neví proč,   jen pochopí, že musí   utíkat a musí se skrývat.   Po cestě se ještě stará a   chrání svou dívku, která   se k tomu náhodou   přichomýtne. Tak má chudák   plné ruce práce, ale on   dokáže hladce a lehce   zlikvidovat několik agentů,   kteří nutně musejí mít   špičkový výcvik a léta   praxe. Dokáže se před   cvičeným komandem zabijáků   i před agenty CIA úspěšně   ukrývat dlouhou dobu. No,   vždyť říkám, stačí jen   chtít a všechno jde, když   se chce. A svět vám leží u   nohou a zírá s otevřenou   pusou na to, jak jste dobří!  

Už ten   samotný námět filmu je   velmi podivný. Scénář   působí místy taky hodně   rozpačitým dojmem. Film   zachraňují známé tváře   A.Moliny a S.Weaver. Herecké   výkony obou mladých nejsou   nijak světoborné, ale k té   roli svým způsobem patří i   ta neohrabanost a bezradnost.   To by mi zase tolik nevadilo.   Celkový dojem je ale dost   nevyrovnaný. Mělo to akci,   mělo to napětí, když   pominu ten za vlasy   přitažený námět, tak to   nebylo zase tak špatné,   jenom já už jsem na to asi   příliš stará. Věřím,   že mladým se to bude líbit   víc.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2013
Novodobější akční snímek   s dnes populárním Lautnerem   ( hlavně u puberťaček )   zajímavý námět, některé   dobré bitky, ale většinou   tragické herecké výkony,   nejhorší byl ten jejich   černej kamarád, s jedním   tupým výrazem vydržel   všechny scény ve filmu. Jako   jednohubka obstojné, ale   nijak mě to neuchvátilo.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Popkorn?
Neuveriteľne, nemysliteľne a   neskutočne nesympatický   hlavný hrdina, okolo ktorého   sa začne točiť celý svet,   vybabre so CIA i ruskými   tajnými agentmi. Načo roky   tvrdého výcviku, roky   skúseností, plno tajných   akcií, keď vás nakoniec   nakope školák a ešte   vyhodí z vlaku. Ku konci to   malo aj troška spád, ale   bolo to v podstate o ničom.   Bod pridávam za ruského   záporáka, ktorý bol   neuveriteľne charizmatický a   dokonca dva body pridávam za   Karen, na ktorú sa až moc   dobre dívalo
Karius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Jejda jejda...USA, USA,   USA...země nepřeberných   možností a taky nepřeberné   množství filmových   výblitků...kdykoliv něco   podobnýho vidim, tak si   vzpomenu na roční   přestávku NHL. Jakou to má   souvislost? Tehdá si řekli,   že někteří hráči   vydělávají víc, jak   američtí státníci a   začali se dohadovat o   platebních stropech a já si   vždycky v těchto případech   říkam, že by neuškodili i   stropy produkující takové   televizní zvratky. Ročně   jich tato země vypustí do   světa desítky a co je   nejvíc k pláči, že nás   naše komerční televize   těmito úlety pořád krmí.   V hlavni roli jižanskej   cigoš, kterej před rolí   pumpoval bicáky a jehož   celofilmovej tupej výraz s   rádoby uhrančivým pohledem,   ze kterýho se třináctkám   klepou nohy, byl první   prů*er. Opravdu herec   každým coulem. Poté   připočtem tragickej   scénář, dějovou stránku,   stupidní dialogy a zbytek   kvalitních herců. Je mi   líto Jasona Isaacse,   Ripleyový a taky doktora   Octopuse, tohle si   nezasloužili. Děkujme bohu,   že nám tvůrci dopřáli   aspoň jednu pohlednou   slečnu, která sice měla   obočí jak Brežněv, ale jí   to aspoň slušelo----> 10%
RM
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Mno, mám z toho trochu   rozporuplný pocity. Spád to   nemá špatný, ale co se   týče hlavního hrdiny, ten   si mě nezískal, ba co víc,   byl mi vyloženě   nesympatickej. No, a občas ty   dialogy byly příšerný. No,   a logika šla taky občas do   háje - takže za 5*.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.8.2018
║Rozpočet   $35miliónov║Tržby USA   $28,087,155║Tržby   Celosvetovo $90,500,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $1,652,606 //počet predaných   kusov 82,672║ Tržby za   predaj DVD v USA $7,413,449   //počet predaných kusov   479,607║   Herecky(zapadnutých hviezd)   vykalkulovaná céčková   suchopárnosť, ktorá   prekonáva akúkoľvek   podobnú žánrovú vec.   Taylor Lautner z jeho   úšklebkom je to najhoršie   čo mohol casting obsadiť,   fakt neviem kto, čo, na tomto   zjave videl. Dejovo absurdita,   ktoré vo svojej blbosti nie   je ani zábavná, absurdita   ktorá chcela ísť v   šlapajách Jasona Bourna,   fakt sila, mnohonásobne   horšie než som čakal. /0%/
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Jeho láska měla proklatě zarostlé obočí- vlčice?:)
Ani mi nevadí, že mi tento   film unikl mezi prsty, je mi   víc než jasné, že zdejší   "vysoké" hodnocení   posbíral jen díky fanynkám   "Twillight", ale   jsem ráda, že jsem mohla   "toho psa" vidět i   v jiném žánru. Mrzelo mne,   že Maria Bello měla tak   malou roli - snímky s ní   jsou většinou zárukou   kvality, tohle ale byla   "akční nuda". Ani   nevím, jak to shrnout -   táhlo se to, ale to, co bylo   klíčové, bylo mnou zaspáno   v té natažené nudné nudli.   Tak mi unikla pointa   přiřazování fotek ke   slavným jménům - zvlášť   když Taylor není ani trochu   podobný Mattu Damonovi nebo   vůbec - co to měli za úkol,   že se dopracovali až k   pohřešovaným dětem. Pak   jsem měla bordel v   přiřazení osob ke jménům   co zde byla vyřčena a jakou   měly tyto postavy vůbec roli   v životě   "Taylora", resp.   který barbar je barbar,   který ne a který je ten   větší barbar. Sigourney se   taky moc neukázala. To jsou   přesně ty herecké   štěky, které dokáží   nalákat diváka do kina   kvůli 5 minutové roli   "Ripleyové". 5   bodů za krásný dům, který   lehl popelem a za vlakovou   líbačku se slovy   "rovnátka, tehda jsem to   neuměl, teď už jo, je to   skvělý..."
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Abduction
Nudný akcák a slabí   príbeh. Ku koncu vsak   napätie stúpa a jedna ci dve   prestrelky sa nájdu. Ale aj   tak to nevytrhne roztahanú   nudu.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Únos
Nemám moc rád akční filmy,   ale tenhle na mě zapůsobil   vcelku dobře. Jenom jsem   čekal v pointě trošku   větší senzaci, než   (prozrazení děje) jenom   nějakej seznam kluků   ušatých a kulivá tomu   neustálý zdrhání před   hodnýma fašounama a zlýma   fašounama. Nenudil jsem se,   ani jsem nebyl nijak zvlášť   ohromenej.. Z Lautnera roste   novej Schwarzenegger :D
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2013
Jaký název - takový film ..   a to doslova .. Celé tohle   potulné dobrodružství   frajera z Twilightu na mě   působilo příliš   odlěhčeně a nalajnovaně.   Každá scéna mi připadla   přehnaně jednotvárná,   žádný výrazný 'boom' ani   kulervoucí akce. Jako hlavní   zápor, který kazí podobné   typy filmů, mi jednoznačně   přišla přehnaná pohádka,   která jakoby popisovala   nasraného kluka měnícího   se na nezastavitelného agenta   007 ... Naprosto mimo hranice   reálnosti .. Na obranu ale   musím napsat, že zas tak   zlé to nebylo, jako   béčkový film celkem   ucházející, jen musí   člověk vypnout mozek.
Roux
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.12.2011
No... přemýšlím jak to   napsat trošku slušně, ale   nic jiného než, že film je   naprostá katastrofa mě   nenapadá. Lautner neumí   absolutně vůbec hrát a jeho   xichtíku z ohrnutým rtem,   kde mu vyčnívá pouze jeden   tesák mi leze už na nervy.   Řekla bych, že je to jediné   co umí. Collinsová je na tom   ještě hůř jak on. Lautner   předvádí alespoň něco   jako rádoby hraní. V jejím   případě se to tak nazvat   rozhodně nedá. Když pominu   herce a vezmu v úvahu děj,   tak i tady není téměř o   čem psát. Agenti umřou   během chvilky, ale   náctiletej Lautner tam   pobíhá a je děěěsně   chytrej, všechno mu vychází   na jedničku. Kdyby po něm   stříleli přesně mířenou   kulkou, tak ho netrefí... a   bohužel ani tou zbloudilou.   Člověku by to ušetřilo   nějakej ten čas.
Nymeria
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2011
tak...do pozície   neohrozeného, tvrdáckeho a   samozrejme nezraniteľného   hrdinu nám naservírujú v   tomto filme násť-ročného   hrdinu, ktorý si poradí   jednoducho s každým...tak   takto nie...ale akčné scény   boli fajn, a čo si budeme   klamať aj to vyšportované   telo bolo fajn, ako žena   nemusím stále pozerať na   ženské vo filme :) ale inak   nič, vôbec nič čo by   stálo za to, aby som si to   pozrela ešte raz alebo to   niekomu odporučila...
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Možná, že chtěl jen   režisér využít herce a   idola fanynek ze ságy   Stmívání Jacoba, dokud je   pořád ,,cool". Možná,   že jen kvůli tomu do kina   přišlo tolik puberťáků:-)   Jinak jsem mu jeho roli moc   neveřila. Spolu s Lily   Collins - úplná   katastrofa... Tak moc mě to   zklamalo...
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Zklamání. Asi jsem od toho   moc čekala. Čekala jsem   nějakou pořádnou, chytrou   zápletku, místo toho jsem   dostala jen přehlídku na 16   let (tolik bylo postavě,   kterou hrál) přemoudřelého   Taylota Lautnera(což ovšem v   přijatelné dávce taky není   špatné). Bohužel tady té   dávky bylo až přes   příliš :-)
xxlch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Z velkého těšení bylo   ještě větší   zklamání.Mám pocit že je   to tak trochu reklama   "proč nepoužívat   mobil" a že každý   mizera je z bývalého   SSSR.Ňák se to nepovvedlo   ani jako akčňák nebo krimi   a co jiného to má být,to mi   nešlo na pochopa.Určo jeden   z nejhorších filmíků   roku!Takže pouze za tři* a   to za herecké obsazení   J.Isaacse a S.Weaver.
Kristy15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Mě se tento film líbil :)   Pravda, je to taková klasika,   že všichni zemřou jediní   oni (nevytrénovaní a   nezkušení) přežijí, ale i   tak se mi to líbilo :)   Doporučuji, stojí to za to   :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75203minih75203Oblast 51 (2015) 
Area 51 n
minih24631minih24631Přijela k nám pouť (1973) 
n
minih47312minih47312Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Osudový zápas (1980) 
Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Smertelnaja schvatka n
minih8816minih8816Humoreska (1939) 
Humoreska n
minih178178minih178178Falcon a Winter Soldier (2021) [TV minisérie] 
The Falcon and the Winter Soldier n
minih15990minih15990Pobřeží pirátů (1960) 
I pirati della costa n
minih118241minih118241Zlato Apačů (1954) 
Garden of Evil n
minih18817minih18817Sibiriáda (1978) 
Sibiriada n
minih5090minih5090Cestující v dešti (1969) 
Le Passager de la pluie n
minih28861minih28861Pěst plná hněvu / Čínská spojka (1972) 
Jing wu men n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama