Zari
ohodnotit

Appaloosa

Další název:
Šerifovo zúčtovanie (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
114 minut
„Dva najatí lovci hlav musí udělat ve městě pořádek.“

Komentáře k filmu Appaloosa

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Velmi dobrý a napínavý   western v režii hlavního   představitele Eda Harrise.   Udržel mě v napětí až do   konce, a to se nedá o všech   westernech z poslední doby,   říci. Bezvadné obsazení   hlavních i vedlejších rolí   (T.Spall, J.Gammon,   L.Henriksen, R.Linn atd ).
cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Veľmi zaujímavé westernové   obsadenie.Ed Harris tentokrát   na strane zákona a Jeremy   Irons ako zloduch.Ešte som   ich v takej kombinácii nikdy   nevidel.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Jako milovnice všeho   koňského jsem k obrazovce   usedala víc než natěšeně,   leč dostalo se mi pouze   nadprůměrně upovídaného   westernu, na kterém mi v 1.   řadě vadilo to, že v   městečku Appaloosa snad ani   žádná appaloosa k vidění   nebyla... Nebo že bych se   snad přehlédla???
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2014
No upřímně docela   nuda,málo přestřelek,málo   akce i napětí a celkově to   mělo takovou zvláštní   náladu.50% dávám i díky   hercům,znovu film,ale vidět   nemusím...
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2013
No, tak podle hereckého   obsazení jsem čekal western,   na který jen tak   nezapomenu.To se sice asi   stane, ale né tak jak jsem si   představoval.Pro mě to bylo   spíše zklamáním a   zařadím tento western pouze   mezi průměrné.
A   myslím si, že kdyby tady   nehrálo tolik mých   oblíbených herců, tak   nedám ani těch 5 bodů.
Sorry, ale toto je můj   názor.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Průměrný komorní western s   nijak zvlášť zajímavým a   vlekoucím se   příběhem.Docela příjemné   herecké obsazení, E.Harris v   roli nemilosrdného a drsného   šerifa,V.Mortensen jako   zástupce,J.Irons a   L.Henriksen jako padouchové a   R.Zellweger jako spestření.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2014
I v současnosti lze natočit   western, který není jen   střílením a na který se   dá podívat i vícekrát než   jednou. Existují herci,   kteří pro tyto role jsou   jako dělaní. V.Mortensen,   J.Irons, R.Zeltweg - to jsou   herci, do kterých by to nikdo   neřekl, ale mile mne   překvapili a ukázali, že   vznik westernů nemusí   začínat na 1960 a   příjmení hlavních rolí   začínat na Wayne nebo Cooper   nebo jinak.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Nenadchne ani nepřekvapí
Tento western byl dobře   natočený, dialogy byly   taktéž velmi dobře   napsané, Ed Harris a Viggo   Mortensen si viditelně sedli   jako parťáci, ale něco tomu   pořád bohužel scházelo.   Dějová linka mě nijak   nepřekvapila, vlastně jsem   konec děje předvídala   dávno dopředu. Film   rozhodně podruhé už vidět   za každou cenu nemusím, i   když se mu vyhýbat také   nebudu, když ho náhodou   některá z tv stanic bude   opakovat a nebude jinde   zajímavější program.   Hercům role sedli, ale co se   proboha dělo s Renée   Zellwegerovou, že jí to tam   tak strašně neslušelo?   Připadala mi celkově   nějaká jakoby v obličeji   alkoholicky odulá a   přepadlá.. Jinak Eda Harrise   chválím hlavně za to, že   vsadil na starou dobrou gardu   výborných osvědčených   herců a těm rádoby novým   mladým hereckým   "talentům" se   zdaleka vyhnul. Hlavně za   tento jeho krok hodnotím film   7/10.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Na western trochu nuda. Ed   Harris je u mě takřka TOP   herec, ale tady to nějak   nezvládal. Akce nikde, drama   nikde, přestřelky   nikde...děj se táhnul jak   hodně dlouhá nudle. Takže   nic moc. Spíš nic, než moc.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Viac takychto westernov
Vzhladom k akutnemu nedostatku   kvalitnych westernov na trhu   je tento film skoro   zazrakom.Vynikajuce herecke   obsadenie,miestami komorny dej   pomerne realne vystihuje   dobu.Sice sa nejedna o   bezhlavu strielacku,ale to je   plusom.Cely film je   sprevadzany prijemnou   hudbou.Jednoznacne   doporucujem.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2017
Tenhle western je bez velkých   stříleček a spíš   vypráví o přátelství,   lásce a boji za spravedlnost.   Kvalitní herecké obsazení   Ed Harris, Viggo Mortensen,   Jeremy Irons a Renée   Zellweger dokáží i bez   velkých akčních scén   předvést divákům   zajímavý příběh, kde se   šerif a jeho kamarád   postaví proti gangu   místního šerifa. To vše   komplikuje Renée Zellweger,   která přijede do města,   očaruje šerifa, ale   neoplývá příliš velkou   věrností.
Cash89
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Kdepak, westernům už dávno   odzvonilo, nemyslím si ale   že jejich čas pominul   úplně a že nejsou moderní,   jen je lidé už neumí   natáčet jako před 40   lety...Všechno co má mít   správný film o kovbojích je   dech-beroucí atmosféra, a tu   v dnešní době žádný   western nemůže   nabídnout...V takových   filmech chybí drsňácké   řeči a dlouhé záběry   kamer na drsné muže s   revolvérem v ruce...Zde to   všechno chybí, tohle není   wester tohle je obyčejný   film o kovbojích kde je   chabý a dost nudný   příběh...Tuto filmovou   pohromu nedokázali zachránit   ani zvučná jména jako je   Jeremy Irons, Renée   Zellweger, Viggo Mortensen a   Ed Harris který se i ujmul   režie...Irons potřebuje pro   svoje role vynikající   scénář jinak jeho   vynikající filmový um vejde   vniveč, úplně přesně jako   tady...Mortensen scénář   nepotřebuje, ale naopak   potřebuje role kde se může   chovat jako tajemný hrdina,   se smyslem pro spravedlnost,   zde to jakž takž zvládá   ale do role s mušketýrským   knírem se mi vůbec   nehodil...Zellweger je pro mě   vynikající herečka ale   absolutně nesympatický   člověk, v každé její   filmové roli se jí snažím   překousnout ale mám z ní   husí kůži a žaludek   vzhůru nohama...Jako herečka   dokáže zahrát opravdu vše,   od dramat jako je Těžká   váha, až po nejapné komedie   typu Deník Brigit...No a   náš Ed Harris je asi   fanoušek westernů ale tímto   dílem spíše ukázal svojí   režijní nevyzrálost, Ede   vrať se radši k herecké   profesi protože s tím   režijním počinem to   nevyšlo!!!Ze všech těch   westernů jsem namlsaný   "westernovou" hudbou   a ne, romantickým a hloupým   brnkáním na piáno...Jak   jsem řekl, pro mě jeden z   nejhorších filmů o   kovbojích, ani kdybych teď   nebyl ovlivněn Tenkrát na   Západě a Hodný, zlý a   ošklivý bych nedokázal dát   lepší známku než 40%,   opravdu zd chybí vše co   dělá z westernu western!!!
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Dle mého názoru velmi dobrý   western, jehož kvalita   spočívá ani ne tak v akci   ale ve velmi kvalitních   dialozích, kterými jsem se   výborně bavil. Film   natočený klasickou metodou a   bez zbytečně krvavých scén   mne velice potěšil.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Ne každý western se musí   líbit a ne v každém   westernu se musí prolít   belíky krve aby se o něm   dalo říci, že za něco   stál.
Tenhle film nám   nenabídne nic víc, než   poklidný příběh s   jednoduchou zápletkou a   jednou ženou ve středu   hlavního dění. Harris coby   nabouchaný a koktavý šerif   Virgil a jeho jakoby nohsled,   ale věrný přítel a   zástupce Hitch (Viggo),   který si z Vigrila   nepřestane utahovat, ač   nemusí vůbec mluvit.
A pak je tu Allie (Reneé)   - co o ní říct, pěkná   potvora!!! - a Bragg (Irons)   coby podvodník a svůdce.

Za zmínku stojí   výborné dialogy mezi   sarkastickým Virgilem a   Hitchem - na práci očí si   dal Mortensen opravdu   záležet, příšerná   vizáž Reneé, krásná,   melodická hudba co se vleče   celým příběhem v   poklidném duchu a výborná   kamera s koukavými pohledy   zespodu
ValaMalDoran
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Po dlouhé době jsem koukala   na western, protože v tom   hráje můj oblíbený herec   Vigo. Čekala jsem honičky na   koních, střílečky atd. a   ono se tam víc mluví.   Příběh, který se motá   okolo vraždy a následného   vyšetřování. Ono vlastně   je to vyšetřený hned, ale   věueň uteče a pak ho   osvobodí sám pan prezident.   Ale myslím, že pro ty,   kteří mají rádi westerny,   je to film vhodný.
Kachy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Kvalitních westernů je jako   šafránu. Škoda že tento k   nim nepatří. Řemeslně byl   natočen skvěle, herecké   obsazení taky bez chybičky,   ale celkově to byla docela   nuda.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
musí říct, že mě nikdy   westerny nebavily, ale tenhle   je dokonalej :D hlavně   některý vtipný scénky   (viz. Mortensen zašívá a   Harris mu k tomu vykláda o   ženě kterou miluje =   zellweger) :D
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Je to netradiční western   muži zákona snažící se   vyčistit město od Radallna   Bragga, který zastřelí   přítele Virgila Cola.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
O jménu Vigo Mortensen, jsem   poprvé slyšel ve spojitosti   z trilogií mou   nejoblíbenější a to je   LotR.
Pokud jde o   westerny, tak většinu všech   co jsem kdy shlédl, jsem   viděl před nějakými 12   lety jako malý kluk s mým   dědou.
Proto jsem snad   trochu neobjektivní .. ale   tenhle film se mi líbil   velmi. Hercům role krásně   sedly, ani chvíli jsem se   nenudil neb pokud nebyla   nějaká akce šrotovaly mi   mozkové závity stovky a   stovky alternativ jak by se   mohl odvíjet příběh. A   tohle ve mě dokáže probudit   jen velmi málo filmů.
Myslím, že tomu   nechybělo nic co má   správný western mít. Od tun   prachu, přez kovboje,   indiány, ženy, saloony a   zkorumpované měšťáky až   po přestřelky.
Hudba   nenarušovala děj ale na   druhou starnu ani nijak   nezaujala. Ode mě je to   taková horší 8 :-)
instructor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2011
páčil sa mi...
Mne sa tento western páčil.   To, že tam nebolo veľa   strieľačiek, vôbec   neznižuje jeho hodnotu. Tá   je v atmosfére, a tá tam   bola. Nudný dej? Nemyslím,   čo ak to takto bolo naozaj a   film sa chcel priblížiť   skutočnosti. Neboli tam ani   extra grázli, ani extra   hrdinovia. Proste, western tak   akurát.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23581minih23581Zamilovat se (1984) 
Falling In Love n
minih70661minih70661Znamení koně (2011) [TV seriál] 
Znamení koně n
minih10605minih10605Koupím matku. Zn.:"Za babku" (1994) 
Trading Mom n
minih42979minih42979Časy se mění (2004) 
Les Temps qui changent n
minih153397minih153397Akordy na kordy (2017) 
Band Aid n
minih158787minih158787SuperFly (2018) 
SuperFly n
minih46815minih46815Dva a půl chlapa (2003) [TV seriál] 
Two and a Half Men n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n
minih40260minih40260Hlas smrti (2005) 
White Noise n
minih69016minih69016Malý Zizou (2008) 
Little Zizou n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - 13. komnata (2006) [TV cyklus]

21:10 - 21:40

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Česku (2021) [TV...

21:00 - 21:25

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

50 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití 2

20:15 - 21:40

55 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Megan Ward

Ward Megan

Naposled navštívené:
Megan Ward

Ward Megan