Zari
ohodnotit

Appaloosa

Další název:
Šerifovo zúčtovanie (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
114 minut
„Dva najatí lovci hlav musí udělat ve městě pořádek.“
Popis / Obsah / Info k filmu Appaloosa
V práci šerifa Virgila Colea a jeho zástupce Everetta Hitche platí jediné: střílet rychle, střílet přesně a okamžitě znovu nabíjet. Bez emocí, protože emoce mohou způsobit vaši smrt. Virgil a Everett se po dvanácti letech setkají v městečku Appaloosa, kde je Virgil šerifem. Everett začne pracovat jako jeho zástupce a znovu spojí své síly proti Randallovi Braggovi, který se svými muži terorizuje město a řídí ho podle svých pravidel. Později vstupuje na scénu Allison French, která přijede do Appaloosy s pouhým dolarem v kapse. Everett si ji všimne jako první a následuje ji do malé restaurace, kde snídá Virgil. Nejdříve ji Everett okouzlí tím, že se vydává za šerifa a po něm jí Virgil slíbí vystoupení v místním salonu a zároveň ubytování v hotelu zdarma. Jak nakonec dopadne boj s podlými bandity i soupeření o přízeň o krásné ženy?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Appaloosa
Děj filmu se odehrává v malém hornické městečku Appoloosa, které leží v teritoriu Nového Mexika. Na konci 19. století byl tento kraj stejně nehostinným a drsným místem pro život jako celý Divoký západ. Ve měste žije malá hornická komunita, ale jinak je ovládáno nemilosrdným rančerem Randallem Braggem (Jeremy Irons), který za pomoci své bandy námezdných divokých kovbojů udržuje ve městě pocit bezmoci a beznaděje. Do města přijíždí nový šerif Virgil Cole (Ed Harris) a jeho pomocník Everett Hitch (Viggo Mortensen), kteří jsou najati po bývalém šerifovi Barrovi, který nedávno zmizel i se svým pomocníkem. Zanedlouho se najde věrohodný svědek, který potvrdí že Barra zastřelil právě Randall Bragg na svém ranči, a co je nejdůležitější, je ochoten tuto skutečnost odsvědčit před soudem. Do Appoloosy přijíždí Allison Frenchová (Renée Zellwegerová), která se stane přítelkyní šerifa Cola. Rančer Bragg je zatčen šerifem a posléze odsouzen k smrti oběšením za vraždu obou zástupců zákona. Podaří se mu ale utéct za pomoci najatých profesionálních zabijáků a prodejné Allison. Po několika dalších zvratech, kdy je Bragg opět dopaden, a dostává milost od prezidenta Spojených států, se děj blíží k předpokládanému konci. Randalla Braga zastřelí v rovném souboji Everett Hitch.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Appaloosa
V práci šerifa Virgila Colea a jeho zástupce Everetta Hitche platí jediné: střílet rychle, střílet přesně a okamžitě znovu nabíjet. Bez emocí, protože emoce vás mohou zabít.
V Dějinách násilí byli protivníky. V drsném psychologickém westernu podle románu Roberta B. Parkera se Ed Harris (který také režíroval, produkoval a podílel se na scénáři) a Viggo Mortensen sešli jako přátelé a nájemní strážci pořádku Cole a Hitch. Renée Zellweger jako žena, která přijede do města jen s dolarem v kapse a podivuhodnou schopností přežít, dodá jejich snaze postavit před soud vraha Randalla Bragga (Jeremy Irons) to, co může zabíjet –city. V městečku Appaloosa poteče krev.
oficiální materiály distributora DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Appaloosa
1. října 2007 padla v Novém Mexiku první klapka a na jaře 2008 poslední klapka ukončila nazáčení dramatického westernu Appaloosa, v němž si vedle sebe zahráli Ed Harris, Viggo Mortensen a Renée Zellweger a Jeremy Irons. Padesátiletý režisér, producent a debutující scenárista Harris se postará o produkci a režii. Scénář napsal spolu s Robertem Knottem podle stejnojmenné novely Roberta B. Parkera z roku 2005. Harrisovým režisérským debutem bylo drama Pollock (2000), v které si i sám zahrál. Ed Harris bude v Appaloose hrát, co by Virgin Cole, jeho partnera Everetta Hitche bude hrát Viggo Mortensen. Viggo musel být po výkonu v Hidalgo jasná volba. V roli slečny Allie French se objeví Renée. Příběh sleduje Everetta a Virgila coby muže zákona najaté k vyčištění malého města Apaloosa, jejichž plány by měla zkomplikovat atraktivní vdova (Renée). Herci se mezi sebou velmi dobře znají z dřívější spolupráce a na scéně i v zákulisí to bylo znát. Ed sám si musel všimnout Viggovy nesmírné a neviditelné práce na filmech. Třeba ve společném projektu A History of Violence (Dějiny Násilí) lítal s papírkem ke změně na scénáři a pytlem kuriozit za režisérem Davidem Cronenbergem. Oba se na spolupráci velmi těšili a i užili. Jisté je, že Viggo pro kampaň filmu opět udělá maximum. Jak si Viggo užívá natáčení, tedy jak si vyplňuje volné chvíle, je vidět na obrázku, pokud ho tedy Ed nehoní a nenadává mu, ať mimo natáčení nepořádá závody na koni. O distribuci snímku Appaloosa se stará společnost New Line Cinema. Produkci a bezpečí, měl spolu s Harrisom a Knottem na starosti Michael London prostřednictvím své společnosti Groundswell Prods., která film také spolufinancuje.

Zajímavost:
Odvážlivý herec VIGGO MORTENSEN rozhněval režiséra Eda Harrise při natáčení nového filmu APPALOOSA.
Vyzval kaskadéra na nebezpečný duel v jízdě na koni.
Po bohatých zkušenostech z natáčení filmu Hidalgo, se Mortensen odvážil vyzvat kolegu k závodu v koňském sedle.
Ostatní členy štábu vybídli k sázce na vítěze. Sedlo dánského herce se během zápolení uvolnilo a on ve velké rychlosti spadl na zem. Byl nezraněn, ale Harris zuřil, že jeho hvězda riskovala své zdraví.

Ječel: "Co si do pr...e myslíš, že děláš?" píše National Enquirer.
Po zbytek natáčení bylo Mortensenovi zakázáno jezdit na koni mimo scénu.


Autor: Vig

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

17:35 - 18:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

109 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

49 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Raymond

Raymond David

Naposled navštívené:
David Raymond

Raymond David