Zari
ohodnotit

Annabelle [2k digital]

Další název:
The Annabelle Story
Rok:
2014
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
9.10.2014
„Před V zajetí démonů byla Annabelle“

Komentáře k filmu Annabelle

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2016
Průměrný horor, který mě   překvapil, protože podle   zdejších respondentů jde o   brak, tak jsem byl připraven   na nejhorší. Zřejmě jsme   každý koukali na jiný film,   nebo šlo opět o rychloposuv   nebo vypínání po patnácti   minutách? Příběh jsem   sledoval po půlnoci a mohu   říct, že napětí mi   poskytl a nenudil jsem se.   Chce si to udělat náladu a   nepřistupovat k   neoblíbenému žánru   dopředu s averzí. No jo, ale   vlastně já to dělám taky,   když se jedná o různá   bojová umění, street dance,   nebo filmy o tom, jak chudá   dívka ještě k větší   bídě přišla.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Ti dva mi lezli na nervy hned   od počátku. Babici bych   nakopal někam, jeho taky. Už   na začátku jsem dle   vyprávění těch dvou sester   tušil, že to bude blbina. A   kupodivu – byla. Dva   hororové okamžiky ve skoro   sto minutách je kapánek   málo. Nedoporučuji. Je to   děsná nuda.201511259444/9848
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Nejsem žádný hororový   fajnšmekr, ale tyhle mam   rád. Myslím, že   načasování našeho   momentálního rozpoložení a   atmosféry je zcela   klíčové. Koukej na to s   kámoši odpo, "Ted to   stopni vole, jdu chcát, pokud   se strachy nepos..haha, "   A sledovat to na samotě v   prázdný chalupě, kde   všechno vrže.. je dost   rozdíl. Já to sledoval sice   doma, ale ve dvě ráno a dost   unavený a velmi rychle jsem   se probral. Spoiler! Když   šly pomalý záběry na   panenku, pořád jsem čekal,   kdy už konečně obživne...   Ve stresu se zdá chodba v   předsíni téměř   nekonečná..S! .Při   vykreslení dobový atmosféry   se mi líbilo, jak pro info,   hezky do knihovny. Žádný 2x   click a je to.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $6,5milióna║Tržby USA   $84,273,813║Tržby   Celosvetovo $256,873,813▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $3,928,355║ Tržby za predaj   DVD v USA $6,297,332║   klasický horror, podľa   zaužívanej schémy, taká   rutina ale má to aspoň ako   takú atmosféru, napätie,   pozerateľný priemer,   narozdiel od inej americkej   horrorovej produkcie   posledných rokov /60%/
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.6.2021
Horor?   Hahahahahahahahahahahahahahaha   !! Horor je vydržet tohle   sledovat a nerozbít přitom   vzteky obrazovku.
wena
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2015
No nevím vraždící panenka   tu už byla. Tato sice nejde   až tak po krvi ale své taky   svede .Všechny vysvobodí až   skok z okna. Pro mě   zklamání a ztráta času.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.10.2014
Není to vyloženě špatný   film jenže mě duchařské   horory celkově nebaví.   Nepochopil jsem tudíž proč   nešel film rovnou na DVD ale   producíruje se po kinech,   není to taková pecka jak by   se mohlo zdát. Za pozornost   stojí těch pár lekaček co   se tam najde, ikdyž je   většina z nich   předvídatelná a   nejstrašidelnější je pouze   panenka sama o sobě. Děj se   táhne jak nejdéle může a   konec mě vůbec nepřekvapil.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2014
zde je moje recenze :-) budu   ráda, když si ji přečtete   ;-)
http://www.liter.cz/recenz   e-kultura-795807-cist
dreamerCZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2019
Vůbec to nebylo špatný. Dal   bych sedm, ale vzhledem k   tomu, že v posledních letech   se nějak rozmohl nešvar, kdy   oficiální popis filmu od   distributora popisuje komplet   děj včetně toho jak to   dopadne, tak šestka stačí.
Steawi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2015
Zprvu jsem se shlédnutí   zdráhal, nakonec jsem ale   podlehl. Chybu jsem neudělal,   naopak jsem velmi rád, že   jsem tento kousek viděl.   Viděl jsem podobných hororů   hodně, tohle téma se mi   líbí a nijak mi nevadí.   Velký palec nahoru uděluji   Annabelle Wallis, jejíž   herecký výkon byl   strhující. Nebylo to klišé   typu nanynka se prochází po   bytě a ptá   se:"Haló,haló, je tady   někdo? Panebože, on tu   někdo je!" Když měla   Mia zahrát stach, tak ho   zahrála a já jsem jí to   věřil! Když pominu   příběh a zaměřím se   čistě na efekty, najdu zde   klasiku a něco navíc.   Samohrací gramofonová deska,   šicí stroj také šil sám,   pravděpobodně se nad tímhle   musejí zavřít obě oči.   Když se ale ovšem objevila   ta věc, chcete-li démon,   dole na schodech ve sklepě,   tak se ve mně něco hnulo   strachy a musel jsem chytit   opěradla u křesla. Tenhle   pocit mám rád! Rovněž   když počtvré výtah nevyjel   nahoru, cítil jsem, že bych   se asi mohl bát, kdybych v   této situaci byl já. Důvod   proč nedávám 10 bylo   dítě, děti se mi v hororech   příčí. Jinak ovšem   smekám a doporučuji.
POMOthy
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2018
Úsvit nového subžánru:   telenovelový horor. Bez   hlučných zvukových efektov   v kvalitnom kine, ktoré by   strašili aj pri sledovaní   Toma a Jerryho, by to bolo za   1*. Trestuhodne odfláknutý   scenár a na kino-release   nevídano neschopná réžia.   Priepastný rozdiel medzi   originálom a spin-offom.
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2015
Naprosto stupidní kravina.   Hrací skříňka, dětský   pláč, mrtvá buchta,   počmáraný zdi kněz a   blekmama, co ví víc...   Dohromady je to taková   stupidita, že to snad ani   není normální. Aspoň, že   v rámci genderové   vyváženosti, to zachrání   blekmama a dobrovolně to   ukončí. Díky a nikdy víc.
Venom_TomHardy
Hodnocení:
Přidáno: 29.12.2018
Annabelle by byl v této   podobě uznáníhodný počin   skupinky filmových   nadšenců-diletantů, kteří   se prostě rozhodli, že si   natočí takový malý   horůrek. Scénář by pak asi   za mnoho také nestál,   protože by se v něm jistě   objevovala spousta klišé   (lekačky) a pokud by mělo   jejich dílko hudbu, pak by s   největší pravděpodobností   také nebylo pro nikoho   obtížné odhadnout, kdy   vygraduje, a co se asi stane   potom. Musím napsat, že by   mě ohromně zajímalo, jak by   to bylo bývalo dopadlo, kdyby   Annabelle s tímto rozpočtem   necelých sedm milionů   dolarů natočil nějaký   věhlasný a zkušený   režisér. Kupříkladu   Alfonso Cuarón, M. Night   Shyamalan, David Fincher nebo   sám James Wan. Byl by to   potom úplně jiný film? To   se asi nedozvíme. Zato víme,   že už příští měsíc   bude mít premiéru projekt s   názvem Jessabelle, kde to   ovšem na zcela odlišnou   podívanou taky nevypadá.
Wiikii
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.9.2018
Tahle Annabelle byla špatná,   ale hlavně bylo špatné   natočit pokračování,   které ale bylo lepší než   tento první díl. .. Zpět k   filmu, když se zamyslíte nad   všemi "děsivými"   scénami a příběhem,   zjistíte, že panenka byla   "pokřtěna" krví   Annabelle vyznavačkou   satanismu, díky tomu se mohl   démon s rodinou Formových   přestěhovat do nového domu   a to je vše, po zbytek filmu   démon jede na vlastní pěst,   takže panenku vidíme v pár   přihlouplých záběrech a   nic víc. K tomu přidejte   strnulost kamery, hudbu co   neohromí, herci co hrají   jakoby jim byl dán malý plat   a příběh co vyprávý,   vyprávý, vyprávý a pár   lekaček aby se neřeklo nebo   neusnulo. .... HODNOCENÍ: 40%
ergotoxin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2015
Hororové zklamání 2014
Sledovat Annabelle je   skutečná hrůza, ne však   proto, že by film byl dobře   provedeným hororem (což byl   naopak případ   předcházejícího The   Conjuring) - naopak proto, že   se jedná o špatně   provedenou napodobeninu.   Příběh filmu nedává hlavu   ani patu, natož aby byl   strašidelný (zápletka se   satanisty může vyděsit snad   jen americké venkovany) a   postavy jsou tak špatně   napsané, že si smrt těch   nejotravnějších budete sami   přát (rádoby děsivý   závěr je tak pro diváka   spíše úlevou). Některé   lekačky jsou sice dobře   udělané a především   zvukový a hudební doprovod   je na úrovni, většina scén   má ale problém s gradací,   buď nevedou nikam (scéna s   výtahem), nebo jsou naopak ve   výsledku natolik přehnané,   že film ztrácí   realističnost.   Nejsmutnější ale je   tématický odklon od The   Conjuring - zatímco tam byla   panenka děsivou, neznámou   entitou ve stylu poltergeista,   v tomto filmu ztrácí svou   mystiku přílišnou   příběhovou expozicí a   zbytečně přidanými   lacinými démony a   přízraky.
JARUN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Dobry ducharsky horor.   Napinavy dej, byli nektere   pasaze kdy se clovek opravdu   lekl. Me hodnoceni 8 z deseti   moznych bodu.
mates05
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.10.2017
KDEPAK!
Jednoznačně   slabé,nesympatický herci,až   na tu panenku moc strachu to   nepobírá,v zajetí démonů   to nepřekoná.
Končí   to stejně blbě jak to   začíná.
Kares86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2014
pohoda
Nooo...první polovina filmu   nic moc, ale ta druhá za to   stála. Zajímavé   "lekavé" scény,   slušný i když trochu   čitelný děj, ale film   neurazí.
Asi jsem   trochu ovlivněn atmosférou   kina, ale určitě si tento   snímek časem pustím znovu.   Pro mě 6.5/10
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Solídny horor, kde tá   dynamika príbehu až príliš   pomaly sa dostane do   väčších rozmerov.   Sympatické herci ako aj ich   výkony. „Rutinná“ vec vo   svojom žánru, ale nie   podpriemerná. Osobné   hodnotenie: 72%
toros
Hodnocení:
Přidáno: 8.10.2014
anabell
Vyborny film doporucuji vsem   priznivcum tohoto zanru
.perfektni atmosfera   doplnena o vyborne zvukove   efekty..proste povedene a   vrele vsem doporucuji za mne   vyborne hodnoceni..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15557minih15557Pavlínka (1974) 
n
minih114671minih114671San Andreas (2015/1) 
San Andreas n
minih11984minih11984Manželé a milenci (1992) 
La villa del venerdi n
minih134710minih134710Zločin v Polné (2016) [TV minisérie] 
n
minih42144minih42144Pánská jízda (1983) [TV film] 
Pánská jízda n
minih149581minih149581Turbotarantule 2: Druhá láva (2016) [TV film] 
2 Lava 2 Lantula! n
minih82216minih82216Kapitán Trueno a Svatý Grál (2011) 
El Capitán Trueno y el Santo Grial n
minih55961minih55961Robin Hood (2010) 
Robin Hood n
minih13325minih13325Na konci světa (1975) 
Na konci světa n
minih61722minih61722Letní sny (2006) 
The Surfer King n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Sestra (2018)

 Sestra (2018)
Sestra n
The Nun
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Corin Hardy

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

V zajetí démonů 2 (2016)

 V zajetí démonů 2 (2016)
V zajetí démonů 2 n
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

V zajetí démonů (2013)

 V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů n
The Conjuring
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

151 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

155 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama