Duben
ohodnotit

Šestý smysl

The Sixth Sense

Další název:
Šiesty zmysel (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
27.1.2000
„Ne každý dar je požehnáním. Bruce Willis v šokujícím thrilleru.“

Komentáře k filmu Šestý smysl

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 72
Máša13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Film
jsem viděl před léty v   kině a totálně mě   dostal.Teď jsem si ho pustil   znova a myslel jsem si, že   už to nebude ono, když si   pamatuju hlavní pointu. No i   tak mě opět   dostal...Vynikající námět   a scénář, parádně   natočeno a luxusní výkony   obou hlavních mužských   postav. Dávám desítku, což   je u mě naprosto vyjímečné   hodnocení.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2020
Výkon malého Haleye   předčí i ostříleného   B.Willise.
Mrazivý   příběh pomalu odkrývá to   co nikdo nakonec nečekal .
Bohužel mám pocit že   tento film má cenu sledovat   jen poprvé pak to jaksi   ztrácí šestý smysl.
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Horror? To snad ne. Tak jo   začneme z lehká, protože   pak budu trochu kritizovat.   Příběh je docela zajímavý   stejně tak jako herecké   obsazení. Musím uznat, že   Bruce Willis a Osmet tu   podávají mimořádný   výkon. Co se týká   horrorovych prvků, tak bych   film spíš řadil jako   psychologický. Jasně jsou tu   kýčové prvky horroru,   které se snaží děj trochu   oživit, ale občas je to dost   okaté.

Ale   kupodivu to mi vadí ze všeho   nejmíň. Ono to v tomto   konceptu funguje. Co mi ale   vadí je zápletka a   rozuzlení. Nechci být moc   kritický, ale je to dost   předídatelné, pokud si tedy   všímáte detailů. A jsme   pak i u dalších věcí,   které vám to budou kazit,   pokud si alespoň trochu   všímáte. Nebudu dávat   spoilery, ale jsou tam jak   viditelné chyby, tak   nelogické.

No   ale teď k závěru a   hodnocení. Snímek mě   zaujal, a rozhodně stojí se   na něj podívat. Jestli se   jedná o horror? No to asi ne.   Horror bych řadil sérii AHS,   pokoj 1408, Pod povrchem, TO,   světlo ve tmě... Toto je   spíše psychologický   snímek, který vás zaujme   originalitu, i když trochu   předvídatelným vývojem.   Proto moc nechápu ta vysoká   hodnocení. Já dávám 7/10   což si myslím, že   odpovídá snímku.
p.a.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Ach jo.
Shyamalan zkrátka není můj   šálek kávy. Tím nechci   nijak snižovat kvality tohoto   filmu, ale nejvíc na mě   zapůsobil výkon Bruce   Willise. Proto zde dávám   šest hvězd. Vůbec u mě   stojí hodnocení   Shyamalanových filmů na   hercích v hlavních rolích.   Filmům Šestý smysl,   Vyvolený a Znamení jsem   schopen dát vyšší   hodnocení jen kvůli   výkonům Bruce Willise resp.   Mela Gibsona. U ostatních   jeho filmů se dostanu   maximálně na čtyři   hvězdy.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2017
Duchové stokrát jinak
Shyamalanův snímek je trochu   netradičně pojatá   duchařina a pro příznivce   tohoto žánru zřejmě i   velice kvalitní. Zápletka   či chcete-li závěrečné   rozuzlení je však zjevné   už od čtvrtiny filmu a pak   jen čekáte jak vám to   vlastně režisér vyloží.   Některé věci do tohoto   konceptu zapadají lépe ,   jiné méně.Určitě se   nejedná o dechberoucí   thriller s mrazením v zádech   i když pára od úst je tam   občas vidět.Na jedno   shlédnutí se to určitě dá   zkousnout i pro toho kdo   zrovna nemusí vrzání   dveří v různých laciných   hororech.Tohle je spíše   postavené v psychologické   rovině.Budiž tři hvězdy.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2017
Smysl
Já ty Šalamalajnolovy filmy,   přiznám se, moc nemusím.
Tříhodinová temná   atmosféra a na konci   řeknete, "jo   aha".
víckrát   už to nebudete chtít vidět,   protože bez toho   "joaha" ten film už   nemá vůbec žádný   smysl.
Ani   šestý...
Nicméně   Šestý smysl je ze všech   filmů Inda specializovaného   na tajemno asi nejlepší.   Poté šla křivka jeho   snímků strmě dolů, čehož   si všimli i producenti a tak   toho ten chlapec v poslední   době moc nenakameroval. I   průměrný počtář si   totiž vypočítá, že je   lepší točit filmy, které   diváci budou chtít vidět   znovu a znovu, než ten,   který stačí vidět jednou a   dost.
Nebo vůbec...
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
Nejlepší Shyamalanův film,   který se však dá vidět   jenom jednou. Úsporný   Brusík, výborný Haley,   minimalistické, postavené na   jednoduchém nápadu, který   prostě vyšel.
GeeZeR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2017
Na minimalistické ploše z   vás dostanou mnohé. To není   o strašidýlkách. Všechno   má svůj smysl, nic mi   nepřišlo, že by bylo navíc   a nebo čnělo. Kromě   hereckých výkonů. Uvěřil   jsem. A o to jde. Nezůstal   jsem za oknem a nezadýchával   jsem si ho strachem, nebo   empatií. Byl jsem v 3D. O   mnoho věcí jsem se mimoděk   otřel, jinde poněkud   ušpinil a někde nárazy   pěkně bolely. Willise a   Collette (tuhle o trošku   víc) miluji nejen pro tento   film. Malej byl taky   výbornej. Tenhle film se dá   vidět několikrát, i když   už víte, že... Pokaždé si   tam přijdete na něco, co   nebude nuda a posune vás   ještě dál do pece, kde si   vás od začátku pěkně   dělají s kůrčičkou. Tohle   jsou dobře investovaný   prachy. Z obou stran.
GeorgeB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2016
Osmentova páteřní role.   Maskérská práce   vynikající, zápletka   zajímavá a šokující.   Pěkně napsané dialogy.
Tam, kde by se děj mohl   zaseknout, scénáristé   přeskočili děj, takže na   nás divácích nechali   domyslet si to   nejsložitější.   Každopádně jsem se bavil a   překvapilo mne, že film   nevyčpěl ani po letech.   Vynikající neakční   Willis.
P.S. Okamžitě   jsem doma schoval SAVO dozadu   do skříně.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2016
První shlédnutí bylo fakt   šokující a tak mě   vyděsil, že jsem se chvíli   bál zavřít oči, aby se   neobjevil nějaký nezvaný   host. Zápletka i výkon Bruce   Willise...10/10, jak jinak. Je   docela zábavné číst   recenze od lidí, kteří se   nedokážou v tomhle filmu   bát a závěr pochopí až na   třetí shlédnutí. Těm   jedině doporučit nějaký   béčkový "lekací"   horror u kterého zpravidla   usnu :-)
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2015
Tady je deset hvězd   málo...
Pokud   nepočítám Harryho Pottera,   tak je tento film mým filmem   číslo 1.
Nezapomenutelný,   mrazivý, brilantní,   bezchybný...
Všechno,   každá scéna a věta,   nezadržitelně směřuje k   úchvatnému a nečekanému   konci, který divákovi   vyrazí dech.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Velmi zajímavý snímek s   mystickým nádechem a opravdu   překvapivým závěrem. Je   jen málo snímků co by   dokázaly svou atmosférou a   příběhem vyvolat u mě   skoro až mrazení v zádech.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Velmi zajímavý snímek,   plný mystiky a strachua   občasného mrazení v čele s   Brucem Willisem. Velmi   zajímavý děj a především   závěr!
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Keď sa film blížil ku   svojmu koncu, pocity boli   rozhodne nadpriemerné a   hovoril som si, že ide o   vynikajúci atmosferický   thriller s radou horrorových   scén, z ktorých ma slušne   mrazilo. Atmosféra sa dala   počas celej stopáže   krájať, herecký výkon   Haley Joela Osmenta bol   neskutočne presný a   presvedčivý a Bruce Willis v   roli odborného detského   psychológa mňa osobne   neuveriteľne príjemne   prekvapil. Film sa blížil ku   koncu a ja som bol potešený   z rozhodne nadpriemerného   snímku, ktorý ma dokázal v   niektorých scénach vydesiť   a v iných, veľmi komorných   rozhovoroch medzi postavami,   emočne zasiahnuť. ALE nebyť   absolútne nečakaného a   brilantného záveru, ktorý   film stavia do úplne iného,   ešte lepšie pohľadu, boli   by to iba silné 4*. Práve   ten ZÁVER s nečakanou a   vynikajúco spracovanou   pointou vyniesol tento snímok   do vyššieho levelu. Pozeral   som na koncu s otvorenou pusou   dokorán. Niečo také som ani   v najmenšom prípade   neočakával. 5* (90%)
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2014
No, vzhledem k tomu, jaké   jsou na film psané chvály,   tak jsem se na film těšil.   Vzhledem k tomu, že jsem dal   pohucýh 6/10 musím říct,   že mě film zklamal. Žánr   thriller mi zde rozhodně   nesedí, spíše drama by se   hodilo líp.
Každopádně jsem čekal,   že film bude strašidelný,   že se divák bude lekat,   když v záběru na hlavního   hrdinu vybafne duch.   Strašidelný to ale vůbec   není, což naprosto nesplnilo   má očekávání.
Celkově mi zde vadila ta   nepovedená atmosféra. Do   malého klučiny jsem se díky   tomu vůbec nevžil, stejně   tak do Willise. Konec jsem   pochopil až když jsem si to   po shlédnutí filmu promítal   v hlavě, takže ten mě   překvapil, ale celkově je   film špatně natočený se   slabou režií.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2014
„Vídám mrtvé lidi.“   Zdánlivě nevinná slova   nepřináší devítiletému   Coleovi nic dobrého. Spíš   ho řadí do role věčného   outsidera a vyděděnce. Děti   dokážou být tak kruté;   jenže před nimi se dá   utéct, před samotou   obklopenou temnými přízraky   nikoli. To uznávaný dětský   psycholog Malcolm Crowe má   jiný problém… snaží se   získat zpět ztracenou   sebedůvěru. Je to náhoda,   či snad osud, že se ti dva   setkají. Ale jedno je   jisté… potřebují se víc,   než si kdy mysleli. The Sixth   Sense navozuje neuvěřitelně   mrazivou atmosféru. A já už   vím, že dnes v noci nebudu   klidně spát;) zahlédla jsem   totiž v přítmí pokoje   jakýsi nejasný stín… a v   hlavě mi začínají   rezonovat neodbytná slova…   vídám mrtvé lidi.
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Nejlepší drama co jsem kdy viděla
Parádní film. Parádní   drama. Mladý chlapeček Cole   je psychicky nemocen. Tento   chlapec předvedl skvělý   herecký výkon. Film má   zajímavý děj a dobré   herce. Třešnička na dortu   je Bruce Willis. U konci jsem   byla úplně zmatená a   zaskočená, že právě   doktor Malcolm je mrtvý. U   konci jsem už nemohla udržet   slzy v oku.
-   Paráádní film :-)
Oakenshield
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Pokud bych měl vybrat film   který na mě měl největší   efekt, dám Šestému smyslu   rozhodně číslo jedna,   protože díky super konci   jsem zavíral film   třesoucími se rukami a   hlavou jak po pěti kilech   LSD. Samozřejmě Bruce Willis   zahrál super, stejně jako   malý H. J. Osment. Pokud   chcete zírat s otevřenou   pusou, jen do toho! :-) 100%
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Dokonalost sama. Bruce Willis   ve filmu, v kterém exceloval   a nechal nás všechny mlčky   přihlížet. Ještě do teď   jsem se filmu nenabažil.   Haley Joel Osment je herec, v   kterém můžeme vidět   budoucnost, ale i nemusíme.   Teď záleží na tom jak moc   bude chtít být úspěšný.   Good Luck.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
moc dobrý psychologický   thriller , místy až   strašidelný , s   překvapivým koncem kdy.....   no nebudu prozrazovat   zbytečně
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.6.2012
O nepríjemných víziach
No jo no. Upozorňujem, že   možno prezradím, čo by som   nemal. Veľmi vysoké   hodnotenie, ale mne príde ten   film akýsi preceňovaný.   Vôbec sa mi nepáčil, ale   čo čakať od filmového   analfabeta ako som ja. Čo   už. V podstate som očakával   niečo ako psychologickú hru,   alebo mrazivú drámu a hľa,   ducharský horor. Veľká   nuda. Ten chlapec bol strašne   nesympatický. V podstate film   sa zakladá na pointe, ktorú   sa dozviete na konci, možno   vás prekvapí, ale od   začiatku to bolo fakt do   očí bijúce, i keď sa   priznám, ani ja som na to   neprišiel, ale fakt stačí   byť troška všímavý.   Celkom dobrá pointa, ale zasa   až taká prekvapujúca, ako   ju niektorí hodnotia (top 5 a   podobne) mi zas nepríde. Suma   sumárum. Otravný,   nesympatický chlapec, ako   vlastne všetky postavy (až   na tú hlavnú, ale k tomu sa   ešte dostanem), plno   nelogických chýb, neustále   som nechápal, ale ok je to   ducharina, nuda, chvíľami   stiesňujúci pocit z filmu.   Ale aby som len nekritizoval   fakt skvelý Bruce Willis, ten   sa mi páčil, zaujímavá   pointa, no a slušne ponurá   atmosféra. Ale inak mi tieto   filmy nič nehovoria. Jo a   fakt som sa párkrát zľakol.   Tiež by ma zaujímalo, či   duchovia môžu prehrávať   magnetofón
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Tento film působí   strašidelně, protože je v   něm spousta obrazů,co děj   podporují. Všechny ty   rozhovory jsou tak   sugestivní, že člověk má   strach. Co se děje v lidské   mysli, tedy mysli malého   chlapce. A celé to vyznívá,   že Bruce Willis mluví sám   se sebou.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Šestý smysl
Hodně kvalitní thriller,   který svou přesvědčivě   tajmenou atmoférou dokáže   vyděsit daleko více než   kdejaký novodobý horor. Hned   na začátku najdeme dost   působivou scénu   odehrávající se u Malcolma   doma. Dále musím taky   pochválit za perfektní   hororové scény v druhé   půlce filmu. No a strhující   konec, jenž nabídne hned   několik zásadních odhalení   mě naprosto dostal.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Drsňák Bruce v roli   psychoterapeuta? Pro mě snad   jediný rušivý element.   Tempo filmu roste a tak jak to   má být- kulminuje v   twistovém závěru.
Pokud se chcete trochu   bát, je právě šestý smysl   vhodným kandidátem.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Skvěle natočený   mysteriózní thriller s duchy   a plno děsivých momentů   plus ještě do toho skvělý   výkon Bruse Willise v hlavní   roli. Dokonalá kombinace
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2011
Shyamalanův průlomový   snímek určitě vysoko   převyšuje většinu těch   následujících. I on je ale   postavený především na   šokující pointě, která je   tedy opravdu povedená, ale   zároveň předurčuje každé   další shlédnutí k poněkud   uvadajícímu zážitku. I se   znalostí rozuzlení se ale   dá ocenit uměřenost v   patosu, která pozdějším   režisérovým filmům chybí,   atmosféra, detaily a Bruce   Willis, který dostal po   Dvanácti opicích zase velkou   hereckou příležitost a   plně jí využil. Šestý   smysl je výborný   mainstreamový snímek. Ani on   mě ale nepřiměl abych se   stal Shyamalanovým   obdivovatelem, byť třeba jen   pro tenhle jeden, lehce   přeceňovaný film.
flawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2011
Šestý smysl - drobné mezery   ve scénáři, sem tam   nejisté herectví Bruce   Willise ve finále přebyje   naprosto fenomenální   závěrečná pointa!! Konec   Šestého smysl je pro mě   nejpřekvapivějším a   nejlepším závěrečným   rozuzlením....A pro ty,   kteří film ještě neviděli   - pokud vám bude někdo   chtít říct, jak film   dopadne - honem si zacpěte   uši a dotyčnému dejte   facku, protože by vás tím   připravil o to nejlepší, co   může Šestý smysl   nabídnout....
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Jeden z filmů, které nemají   chybu. Burce ukázal, že umí   hrát i obutý, oblečený a   krví neskropený. A skvěle!   Kromě toho bezchybný   scénář a bezvadná režie.   Konec byl překvapivý a   netušený. Výborný film.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2011
thriler, v jehož závěru mi   naskočila po celém těle   nejhustší husí kůže,   jakou jsem kdy pocítil.   Samozřejmě při opakovaném   shlédnutí již není efekt   tak silný, ale na první   šok, který ve mě   záverečné rozuzlení   vyvolalo nikdy nezapomenu.   Mrazivé.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Dětský psycholog Malcolm   Crowe chce prostřednictvím   pomoci malému Colovi odčinit   svou deset let starou chybu.   Malý Cole totiž trpí   hroznými představami – je   přesvědčen, že vidí   mrtvé lidi…
Tenhle   patřičně mrazivý zážitek   jsem si opět vychutnal po   téměř deseti letech.   Tenkrát samozřejmě nejvíce   zapůsobila ona skvělá   pointa, kdy si s námi celý   čas režisér pouze   pohrával, aby nás najednou   dostal geniálním konečným   zvratem. Tahle pointa je   jedním z nejpůsobivějších   konců jaké jsem měl tu   čest shlédnout. A není to   zdaleka jediná silná   stránka snímku – celý   příběh plyne v nečekaně   pomalém tempu, ale mrazivá   atmosféra díky skvělé   kameře, výborné hudbě,   velmi promyšleným dialogům   a celkové výstavbě   jednotlivých scén dělá ze   sledování tohoto skvostu   výborný zážitek. Navíc   když se v jedné z hlavních   rolí objevuje můj oblíbenec   Bruce Willis…Ve velmi   netypické roli, nutno   podotknout…I přes moje   sympatie k němu, ale nemůžu   pominout skutečnost, že   malý klučina Haley Joel   Osment ho hravě strčí do   kapsy…Lekacích scén tu je   minimum, v momentu jejich   výskytu na mě působily   patřičně děsivým dojmem,   ale z globálního hlediska je   ta pravá hrůza nejlépe   čitelná při pohledu na   vystrašeného hošíka, jenž   se bojí jít i na   záchod…Mrzí mě, že   Osmentova filmografie se za   těch deset let příliš   nerozrostla, tenhle kluk má   talent…I po druhém   shlédnutí musím   konstatovat, že tenhle   snímek zůstává společně   s dvojicí Kruhů v mé Top 3   mezi horory.A zřejmě i   nějaké Top 10 nejlepších   point ve společnosti   takových skvostů, jako je   Klub rváčů nebo Obvyklí   podezřelí.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Jedná se o velmi silný a   inteligentní film, který   svoji chytrou stavbou udrží   diváky v napětí až do   konečného rozuzlení   překvapivé zápletky.   Tvůrci si s jednotlivými   drobnými indiciemi skutečně   pohráli tak, aby nebylo nic   na první pohled zřejmé.   Navíc podepřeno výbornými   hereckými výkony všech   hlavních protagonistů. Bruce   Willis, zde v ne příliš   obvyklé roli, je jako často   vynikající.
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Šestý smysl
Smutný příběh chlapce   ,který vidí duše   zemřelých a děje které se   událi.
Malcolm Crowe   (Bruce Wilis) se,jako   psycholog snaží najít cestu   k chlapci jménem Cole Sear   ,aby mu pomohl zbavit se   strachu a vidin které mu   ztěžují život.
Výborný film ,co   neztrácí kouzlo ani při   opakovaném zhlédnutí.
Nejlepší scéna je asi   ve škole s koktavým Stenlym   .
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Film, který nepředvídáte
..tak bych nazval 6 smysl.   Mnohé filmy máte dopředu   přečtené, ale zde ne...   Skvělý herecký výkon Bruce   Willise, ale neméně dobře   doplněný fantastickým   hereckým podáním mladého   Joel Osmenta, který nám   ještě ukáže, co to je být   hercem od mládí...
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Někteří film označují za   geniální. Také jsem   slyšel, že se dá vidět   vícekrát. Podle mne není   nijak výjimečný a hlavně   je dost nudný. A nezachrání   to ani výborní herci. Konec   je možná zajímavý, ovšem   není to zase takový zázrak.   Pokoušel jsem se podívat   podruhé, ale po 20 minutách   jsem to vzdal. Už nikdy   více!!!
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2010
U sledování mě hodně   trvalo,než jsem příběh   pochopil,a i tak, takový druh   filmů mě nic neříkají a   nemám o ně zájem.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Tenhle film si bezpochyby   zaslouží 10 hvězd, jak za   příběh, tak herecké   obsazení tak i za režii.   Film u kterého vám běhá   mráz po zádech, kteří   není předvídatelný. Je to   film plný překvapení a to   nemluvím o konci. Haley Joel   Osment dokázal, že není jen   další mladá hvězdička,   ale svým výkonem se dostal   na jinou úroveň o které se   některým hercům ani nezdá.
aribary
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Na televizní obrazovce   běžely závěrečné titulky   a naše čtyřčlenná rodina   ještě asi pět mminut po   konci filmu nevěřícně   zírala na obrazovku.Ani jeden   z nás se to posvátné ticho   neodvážil přerušit.Až   potom z mladšího syna (18   let) vypadla věta,která   tenhle film vystihla s   přesností veterána   filmových kritiků,,Tak todle   byla ta nejhustější   husťárna,jakou jsem kdy   viděl!!"
Měl   pravdu,protože jen si na ten   film vzpomenu,běhá mi opět   mráz po zádech.Bez   vřískotu,bez proudů   krve,bez motorových pil a   úchylných sadistických   maniaků Vás tenhle film   popadne za duši a zmáčkne   .A vy se budete bát,ale jinak   než doposud,vyděsí Vás,ale   jinak než doposud,zmrazí   Vás,ale jinak než doposud a   donutí Vás přemýšlet ale   jinak než doposud.Psát něco   o uzemňujícím
konci   je nošení dříví do lesa   ale stejně si neodpustím   zmínku o tom,že byl   nečekaný,dech beroucí a   mrazivý.
  Herecké výkony obou   hlavních představitelů   jednoznačně fantastické.Ten   film je prostě skvost,který   kritika nedocenila. Musím   přiznat že se alespoň u mne   dostal hodně vysoko mezi top   10 filmů mého života
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Velice uznavam M.Night   Shyamalana,ktery umi nejen   natocit film,ale dokonce si k   nemu sam napsat scenar.
Coz dokazuje take tento   velice zdarily mysteriozni   snimek o chlapci,ktery,aniz by   to chtel,komunikuje z   duchy.
Na pomoc mu   prichazi jeden znamy   psycholog.
Konec je   dost prekvapivy,hlavne pro   toho,kdo to vidi poprve.
Herecke obsazeni dobre a   B.Willis v jedne ze svych   vybornych roli.
Doporucuju vsem.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Když jsem byl   menší,vždycky jsem se   hrozně bál se na tohle   podívat..Teď už jsem z toho   všeho vyrostl a s radostí   jsem si to po tak dlouhém   čekání pustil..Musím   říct,že jsem 2 hodiny (Nebo   jak dlouho to trvalo) seděl s   otevřenou pusou a při větě   pronesené tím   chlapcem:"Tak zítra   nashledanou", jsem pustil   slzu,což se mě běžně   nestává..Dost mě překvapil   konec..Výbornej film,který   po jeho shlédnutí nedostane   nikdy z hlavy..
Zdenny
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Zdálo se mi že tento film   není z těch co by jsem až   tak prožíval.Je   dobrý,koukatelný,ale ne   více než za 8
Panzerfaust
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Nebavilo ma to. Bol som   trpezlivý dopozerať do až   do konca, ale ľutujem to.   Čas som mohol byužiť aj   lepšie
Dawid199
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Perfektní film! Místy jsem   se popravdě i trochu bál. Ta   duchařská atmosféra byla   opravdu perfektní, stejně   jako ten konec.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Bruce Willis v tomto filme   nesklamal a vytiahol ho z   priemeru. Dej je tu   dramatický a napínavý, až   miestami človeku prebieha   mráz po chrbte pri sledovaní   tohto trilleru.
nikyvan89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Šestý smysl je jeden s mých   oblíbených hororů.
Prostě užasnej příběh   a hlavně ten konce nemá   chybu.
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Perfektní duchařina s hutnou   atmosférou, skvělým   Willisem i Osmentem a   parádní závěrečnou   pointou...
DoubecekJan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Opět skvělý film se   skvělým Brucem Willisem.Ale   nejen s nim.Výkon mladého   Osmenta se vyrovná i   Willisovy.Doporučuji   shlédnout.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Ale jo:-) Film, na který se   koukat dá....i když....ale   né, zdržím se jakýchkoli   negativních výlevů. Ve   srovnání se svými   žánrovými bratříčky si   stojí poměrně   vysoko....nepřijde mi ale,   bohužel, že by nějak   výrazně umělecky   vybočoval-jak zde bylo   psáno. Nevím....
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Povinně bych tento film   ordinoval těm, jež si   myslí, že je Willis jen   tupou akční gorilou. Umí   hrát a hlavně jej to baví.   Chlapec sice umí v prvé   řadě melancholicky koukat,   ale o tom tenhle film právě   je. Že by horor, to snad ani   ne, jo, občas se bát možná   budete, ale poselství a   vyznění je o něčem jiném.   No, a možnost dívat se na   film podruhé jako na úplně   jiný díky výtečné pointě   to vše jen posouvá ještě   dál...
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Tak na tento snímek nelze   zapomenout! Ikdyž M. Night   Shyamalan tvrdí,že natočil   i lepší film než je šestý   smysl,já tvrdím opak. Po   jeho propadáku jako je Žena   ve vodě,nebo nudné Vesnici   jsem si myslela,že se   vytáhne a místo toho   přišlo plané Stalo se.   Takže Šestý smysl považuju   za nejlepší   psycho-triller,který je   opravdu strhující,místy   mrazivý a dechberoucí.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Nejlepší film
Šestý smysl je nejlepším   filmem, jaký jsem kdy viděl   a pochybuji, že se na něj v   nejbližší době nějaký   dotáhne.
Setkal jsem   se s ignorantskými   tvrzeními, že se jedná o   horor, ale ten, kdo to tvrdí   může koukat na cokoliv a   nejspíš se nad tím nikdy   nezamyslí...
Shyamalana si, narozdíl   od R. Rodrigueze, nevážím   pro drobné narážky,   jelikož většinou žádné   nedělá - jeho filmy bývají   celkově vážné, ale přesto   úžasné; nejvíc ho mám v   oblibě pro to, jak   zpracovává konflikt   přesvědčených pozitivistů   - tedy lidí s nejsilnější   vírou vůbec - s realitou   odlišnou od jejich způsobu   myšlení. Tak je tomu i v   Šestém smyslu, který bych   dokonce označil za vzorovou   ukázku toho, co jsem   popsal.
Malcolm je   špičkový psycholog a také   silný vědcista; jednoho dne   jej však navštíví pacient,   kterého nedokázal vyléčit   a než proti sobě otočí   střelnou zbraň, vystřelí   nejprve po Malcolmovi.   Později se Malcolm setkává   s podobně ,,nemocným"   chlapcem - Colem - a chce   tentokrát uspět.   Samozřejmě, že jde na věc   nejprve v duchu   pozitivistického myšlení,   ale... Neuspěje. Aby mohl   být příběh dokončen dle   Shyamalanova stylu, musí   Malcolm uprostřed filmu   pochopit a přistoupit k   problému jinak. Nový   přístup je účinnější, a   tak se nám ve druhé části   filmu otevírají nové   subpříběhy vysvětlující   hlavně to, proč duchové k   médiu přicházejí, proč mu   předtím ubližovali a   podobně; také je stále   výraznější, že Cole je   lepší psycholog, než celý   Malcolm a kdyby se jeho   schopnost neprojevila   předčasně, jistě by neměl   problém se s ní vypořádat   tak, jak od něj síly   (můžeme tomu říkat   samozřejmě i jinak)   čekaly.
V závěru   filmu se nám odkrývá   nečekaná skutečnost;   chtělo by se říci   nepozorným divákem   nečekaná, ale to není tak   docela pravda - byť jsem v   celém filmu, ani když jsem   jej viděl po druhé, nenašel   jedinou logickou chybu, naopak   se mi pár věcí ještě   vyjasnilo, na zmíněnou   skutečnost upozorňuje   spousta indicií a věděl   jsem, že mě něco takového   čeká, nenapadlo mě co,   avšak vy můžete být   pozornější diváci a   rychleji si dát vše   dohromady.
Ve filmu   Šestý smysl se samozřejmě   projevuje Shyamalanova   přípustkovost (na její   absenci u pozitivistů také   naráží) - například si   určitě nemyslí, že   duchové se objevují právě   takovým způsobem a   projevují zrovna tak, jak to   vidíme v Šestém smyslu;   byť by to třeba považoval   za nejpravděpodobnější.
Dojem z celého filmu pak   umocňuje snad na pátou   dokonalé zpracování a   herecké obsazení. Tím   myslím samozřejmě zejména   Bruce Willise a Haleyho Joela   Osmenta, ale také jejich   dabéry Alexeje Pyška a Jana   Škvora, kteří k nim   dokonale pasovali a zejména   kvůli úžasnému Škvorovu   výkonu si myslím, že   jakýmkoliv jiným dabingem by   Šestý smysl o mnoho   přišel.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Velmi dobrý film,skvěle   natočený.Působivá,tajemná   atmosféra vás doslova   pohltí,takže se nebudete   moci odpoutat od   obrazovky.Závěr filmu je   překvapivý,nečekaný a   vždycky mě znovu   dostane.Film,který určitě   stojí za vidění a to i   vícekrát.
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2008
O tom, že je film   vynikající a velmi   působivý svědčí i fakt,   že ti, co ho už viděli,   vám neprozradí pointu.   Myslela jsem, že podruhé mě   už nebude bavit, ale to byl   omyl. Vždycky musím vidět   alespoň začátek a konec.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Právě film Šestý smysl   odstartoval,dle mého   názoru,vlnu filmů   např.Oko,Nenávist apod...s   podobným námětem a to   "nechtěnou schopnost   vidět mrtvé   lidi".Šestý smysl se   povedl určitě   nejlépe,jakožto bývá u   filmů,které startují s   origináním příběhem a   ostatní filmy se většinou   jen "vezou" na tom   samém nápadu.
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Trochu mě mrzí, že jsem   Šestý smysl viděl až teď,   protože jsem přišel o ten   určitě skvělý prožitek z   finální pointy, o které už   jsem delší dobu věděl. Na   druhou stranu jsem si užíval   geniální propracovanosti,   jež nám M. Night Shyamalan   servíroval po celou dobu   filmu. Šestý smysl je   vynikající snímek.   Rozhodně stojí za to ho   vidět (a nejen jednou)...
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Opravdu velmi podařený   psycho thriller s výborným   Brucem Willisem a Osmentem,   mrtvoly jsou provedeny opravdu   mistrovsky a spolehlivě   dokážou vyděsit. Konec ten   mě opravdu dostal, skvělý   film.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Shyamalan se předvedl jako   velice dobrý režisér, jenž   si umí vybrat námět i herce   a smíchat všechny   ingredience do působivého   celku. Revoluční film,   skvělé herecké výkony   (především Osment a   samozřejmě Bruce Willis),   přesně padnoucí hudba od J.   N. Howarda. Po dlouhé době   jsem si pustil tenhle film   znovu. Musím říct, že se   mi líbil snad ještě víc,   než poprvé! Fakticky   špičkový duchařský film s   třešinkou na konci!
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Zajímavé, napínavé,   slušné. Nemůžu si však   pomoct, ale na stylu M. Night   Shyamalana mi něco   nesedí.
Vždycky   dokáže navodit správnou,   mrazivou a tajemnou   atmosféru, ale pak to   vždycky v jistém momentě   jaksi zkazí a výborný   zážitek je pryč. Stejně   tomu bylo u Znamení, stejně   u Vesnice a stejně je tomu i   u Šestého smyslu. Znamení   mě přestalo bavit, když se   nám do určité doby tajemné   postavy náhle zobrazily. U   Vesnice ti strašáci a zde ti   duchové.
Ze začátku,   jak se malému Coleovi   zobrazovali zavraždění   lidé, to mrazivé a děsivé   bylo, ale pak už jakoby   režie nevěděla, co s tím a   veškerou mrazivost i   tajemnost to náhle ztratilo.   Závěr mi potom přišel už   lehce zmatený.
Rozhodně ne špatný   film, ale rozhodně ne taková   kultovní záležitost, za   jakou se Šestý smysl   všeobecné považuje.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Film, který mě změnil.   Šestý smysl mě pohltil svou   mystickou atmosférou   (zajímavé že Shymalan   dokázal potom natočit   ještě lepší,   zajímavější a více   atmosférické snímky).   Poprvé v životě jsem měl   pocit, že existuje něco   víc, než jsou akční filmy.   Že existuje film, který je   skvěle vyprávěným   dramatem, který je naplněn   perfektními hororovými   scénami a který vás   strhává každou minutu a v   posledních minutách vám   vyrazí dech, zmrazí vám   záda (i zbytek celého   vašeho těla), otevře vám   ústa na několik minut a   nenechá vás spát několik   hodin.
131313
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Opravdu skvělý film o malém   chlapci, který trpí vidinami   a pomáhá mu je překonat   psychiatr, který je podle   nečekaného závěru filmu   jen dalším přeludem. Stojí   za to tento film vidět.   Fascinující je opravdu   závěr filmu, kvůli kterému   jsem to chtěla vidět ještě   jednou.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Jeden z nejlepsich thrilleru   vubec - clovek jen kouka a   kouka a nam ani cas myslet na   neco jineho. Skvela prace s   barvami (kdyz ted nekde vidim   cervenou, mam husi kuzi) a   umereny Bruce Willis. A taky   uzasny Osment.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Mám tenhle film opravdu   ráda. A nejvíc mě dostal   naprosto nečekaný závěr.   Naskočila mi husí kůže a   po několik chvil jsem se   nezmohla na slovo. Navíc mi   tenhle film (teda spíš   závěr tohohle filmu) vehnal   slzy do očí. Ani nevím   proč.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Pokud máte rádi   mysteriózní horory, toto je   duchařinka pro Vás. Malý   chlapec, který vidí duchy,   těch kteří neví, že jsou   mrtví a jeho ten pohled na   jejich zubožená těla   děsí. Zajímavá pointa,   že? Ale konec, to je teprve   něco. Rozuzlení které byste   asi nečekali. (Je to jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů, proto vřele   doporučuji.)
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Šestý smysl je ve své   podstatě hrubě nedoceněný.   Ano, diváci si ho váží a   dávají mu vysoké známky,   cení si atmosféry, herců,   ale pamatují si především   pointu. Tak trochu neprávem v   jejím stínu se zapomíná na   fakt, jak moc dobře   prezentuje Shyamalan ve svém   filmu šikanu dětských let   (a strach pramenící z ní),   že film je o hledání   vlastní identity (ani jedna z   postav neví, co si počít se   životem), o tom, jaké je to   být outsiderem a o   předsudcích. Ano, 6 smysl JE   geniální film. Ale nejenom   pro úchvatnou pointu, která   mně osobně vzala slova na   několik hodin, ale pro vše,   co jsem jmenoval....
Karabekian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Zrodila se dětská hvězda -   H. J. Osment. Už ve spoustě   filmů mě tenhle sympatický   malý klučina přesvědčil o   svém nesporném talentu.   Šestý smysl je jedním z   těch nezapomenutlných   duchařinek.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Pro mě jeden z nejlepších   filmů, jaké jsem kdy viděl   - nejen v tomto žánru. A   třešničkou na dortě byl   neskutečný výkon Osmenta.   Kupodivu mě snímek stějně   bavil i při druhém   shlédnutí; když už   člověk ví, lépe si   vychutná detaily.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2006
Mimoriadny film s vynikajucim   napadom,pri ktorom cloveku   behaju po chrbte zimomriavky a   zaver je doslova   sokujuci.Dobry herecky vykon   mladeho herca a netradicna   uloha akcneho hrdinu Bruca   Willisa ako doktora,ktory sa   musi vyrovnat so svojou   minulostou a poslenou   zachranou je pomoc malemu   chlapcovi.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2005
Jak sem se na to poprvé   dívala,takmi opravdu   vstávaly vlasy hrůzou na   hlavě.Opravdu moc sem se   bála.Když se na tenhle film   díváte večer,v pokoji,kde   ste sami a všude je ticho a   tma,tak opravdu nepůjdete   sami ani na záchod.Budete   nít zkrátka strach,že   uvidíte duchy.Tak se určitě   někdy večer podívejte.Ale   raději ne sami
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Když jsem to viděl poprvý,   skoro jsem nemoh popadnout   dech. Nechtěl sem věřit,   že by něco tak mrazivýho   mohl natočit někdo jiný   než Hitchcock. M.Night   Shyamalan je jeho nástupcem.   Do hlavních rolí obsadil   Bruce Willise a dětskou   hvězdu Haleyho Joela Osmenta,   jehož výkon je   fascinující. Hraje chlapce,   který má zvláštní   schopnost vidět mrtvé lidi.   Willis je dětský psychiatr,   který se chlapci snaží   pomoct. Na konci nás čeká   šokující rozuzlení, což   je typický znak pro zatím   všechny Shyamalanovi filmy.
Shadow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Je to příjemný horor. Plný   počet bodů mu dát nemohu,   protože mu k dokonalosti   přece jen něco chybí. Ale   jinak všechny, co se na   tomhle filmu podíleli, musím   pochválit. Mám pocit, že   tvůrci mohli pozvednout   hororové části s duchy nad   psychologickou stránku, ale   to asi záleží na vkusu.   Když jsem film viděla v   kině, po skončení jsem se   těšila, až ho budou dávat   v televizi.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Absolutně vyjímečná   filmová delikatesa, kterou se   zatajením dech sledujete od   začátku až do konce. Konec   je absolutně vyjímečný a   dává smysl předešlému   ději.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2004
Šestý smysl je beze sporu   velice významný Shyamalanův   kousek. Herecky tam vynikl i   mladý Osment. Celkový dojem   proto vynikající. Tomuhle   filmu se nedá skoro nic   vytknout, snad jen to, že   některé pasáže jsou doost   drsné... =)
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Neklidná mysl
Film, v němž hvězda   akčních filmů Bruce Willis   v roli dětského psychologa   Dr. Malcolma Crowa dokazuje,   že není jen bezduchým   svalovcem, který okolo sebe   trousí ironické poznámky,   ale hercem, který nejméně o   třídu předčí své kolegy   Stallona či Swarzeneggera. V   napínavém thrilleru M.N.   Shyamalana však hlavně   zazáří jedenáctiletý   Haley Joel Osment (Forrest   Gump, Přelud) v roli Cola   Seara pronásledovaného   představami mrtvých. Pokud   film vydíte poprvé, je pro   vás závěrečná pointa   šokem. Při druhém   podívání již máte   možnost sledovat děj   naprosto jinýma očima a   obdivovat mistrovství obou   hlavních představitelů a   zejména režiséra   Shyamalana, který v náběhu   na finální vyvrcholení   neučinil téměř žádnou   chybu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58605minih58605Šestnáctiletá matka (2005) [TV film] 
Mom at Sixteen n
minih66116minih66116Okresní přebor (2010) [TV seriál] 
Okresní přebor n
minih185697minih185697Hádkovi (2022) 
Hádkovi n
minih132057minih132057X-Men: Apokalypsa (2016) 
X-Men: Apocalypse n
minih142458minih142458Obr Dobr (2016) 
The BFG n
minih28250minih28250Želary (2003) 
n
minih26496minih26496Legionář (1998) 
Legionnaire n
minih100050minih100050Transformers: Zánik (2014) [2k digital] 
Transformers: Age of Extinction n
minih42940minih42940Štěstí na dosah (2006) 
The Pursuit of Happyness n
minih45546minih45546Bláznovo zlato (2008) 
Fool's Gold n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:20 - 05:40

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

63 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10