Duben
ohodnotit

Román pro muže

Další název:
Román pre mužov / Novel for Men
Rok:
2010
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
23.9.2010
„Odjíždějí na tradiční výlet do hor, který díky náhodě neskončí vraždou...“

Komentáře k filmu Román pro muže

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Super
Román pro muže se mi velmi   líbil......Mira Donutil a   jeho ftípky-no klasika.Vanda   Hybnerová mi na tuto roli   sedla asi nejlépe z celé   její filmografie..nemohu si   pomoci ale tohle ji proste   sedne.Velmi dobré   zpracování.....legrace jsem   si užil spoustu a celkově   jsem byl velmi spokojen.
Výhrady mám pouze   dvě.

1)Kdyby   na některé scény zasáhl   lehce více střihač tak by   se vůbec nic nestalo.
2)Rovněž kdyby tam bylo   malinko více ozvučenosti   scén tak by se taky nikdo   neurazil.

Jinak   u mě za plný počet tento   film.Moc se mi to líbilo a   klidně bych to shlédl....a   ne jednou.Kvalitou se to   rozhodně nedá srovnávat s   Románem pro   ženy(fuj!).Román pro muže   je jednoznačně lepší.
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2011
kmotr
dobrý pro nás starnoucí   muže bomba ale ja bych ji   pře smrtí určitě přejel a   co vy šmejdi ten to pořídil   co
kablovka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2019
Pan Donutil   exceloval,perfektni   film,spousta humoru a hlasek   ze zivota muzu se na to divat   dokola ...Film mne hodne   pobavil
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2011
Román pro muže měl svá   silná, ale i slabá místa.   Abych nenatírala - podle   mého názoru se na něj dalo   koukat... Donutil zahrál toho   svého bezohledného a   bezkrupulozního   bráchu-hajzla tak dobře,ale   zároveň odpudivě, že se   nedivím, že mnozí píšou,   že se jim v té roli   nelíbil. Fakt je ten,že   napodruhé bych se na film asi   nepodívala...
akina1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Film je zdařilým uvedením   knihy na filmové plátno.   Snad nejvíc mě potěšil   výkon Mirolava Vladyky,   který dokonale zahrál Bruna.   Celý film jsem měla pocit,   že přesně takto jsem si to   představovala při četbě   stejnojmenného románu.
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Vidím dosť kritických   názorov na tento film. Áno,   nebol určite špička, ale na   mňa pôsobil ako pohodový   oddychový film. V súčasnej   dobe jeden z lepších   českých filmov. Myslím si,   že Miroslav Donutil zahral   svoju rolu výborne, aj keď   sa mi v takej úlohe až tak   nepáčil ako inokedy. Veľmi   milo ma prekvapila Tatiana   Pauhofová, horšie to už   bolo s Miroslavom Vladykom,   ktorý bol až prehnane   pasívny a taktiež ani Vanda   Hybnerová nebola príliš   výrazná.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Napoprvé mi tenhle film nic   moc neřekl, ale včera jsem   se mu dostala "pod   kůži" a užívala si   každou repliku, každý   záběr. Zaujaly mě dobře   obsazené party všech tří   sourozenců - a především   neskutečně arogantní a   panovačný M. Donutil mě   donutil zvednout hodnocení o   2 hvězdy.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2013
České filmy tohoto mi   naprosto vyhovují. Donutil tu   předvedl perfektní roli jak   je jeho zvykem a celkový děj   i scénář na solidní   úrovni. Rád se podívám   někdy znovu.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2024
Solidní nahořklá filmová   komedie. Bestsellery Michala   Viewegha mě sice nikdy nijak   zvlášť nebraly, ale tohle   je dobré herecky a to   především v podání Filipa   Čapky a Jana Budaře ve   vedlejších rolích. Není to   sice žádný filmový skvost,   ale určitě příjemný   odpočinkový kousek, který   se dá vidět klidně i   opakovaně.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2019
Miroslava Donutila jsem jako   herce nikdy moc neuznávala,   ale je mu třeba přiznat ke   cti,že v Románu zahrál   nechutného manipulanta velmi   dobře. Vždycky když už   jsem čekala alespoň   jiskřičku ohleduplnosti k   ostatním, tak řekl nebo   udělal něco, čím mě svoji   postavu ještě víc   znechutil. Herci ale vždycky   tvrděj, že pacholek se hraje   daleko líp. Celé je to o   vztazích, manipulaci, jeden   prvoplánovej outsider,   alespoň sestra měla trochu   rozumu a lidskosti. Nakonec   ten namachrovanej měl taky   svoje bebíčka. Zajímavá   sonda do vztahů, ale že bych   se nějak zvlášť pobavila,   to ne. Zůstal ve mě po   zhlédnutí spíš smutek.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2016
Průměrná hořká komedie.   Nijak zvlášť významná.   Film o vztahu mezi sourozenci,   kteří již v teenagerovském   věku přišli o rodiče. S   retro je skok do současnosti.   Dva bratři a sestra se   vydají na společnou pánskou   jízdu (i se sestrou) do   Vysokých Tater a tam si   snaží užít. A pak jeden z   nich umře.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Jakési "volné"   pokračování Románu pro   ženy (2005) Podobnost se   nabízí a v lesčems je dost   patrná. Ale předchozí   snímek mě bavil více a   viděl jsem jej vícekrát.   Má prostě větší tah na   bránu a lepší vtipy. Jinak   zde také dobří herci a pár   dobrých momentů:-)
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Snímek mapuje úplně   normální věc. A to, že   peníze a moc kazí charakter   je normální. Pan Donutil   zahrál státního zástupce   velmi dobře a i s ostatními   hereckými výkony jsem byl   celkem spokojen. To jakým   směrem se ubírá naše   společnost se mnohým   nelíbí, ale za to film   rozhodně nemůže.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Průměrná komedie s docela   dobrými hláškami   M.Donutila.M.Donutil v roli   poslance který pozve své   sourozence na dovolenou do   luxusního hotelu v Tatrách   kde se odehrají   neočekávané události.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Tři nesourodí sourozenci -   papaláš Cyril, těžce   nemocný Bruno a televizní   redaktorka Aneta zažívají   společnou, možná poslední   dovolenou v luxusním   (tatranském) hotelu. Asi byl   nejlepší M.Donutil, jemuž   jde hlavně o peníze,   ostatní herci jeho úrovně   nedosáhli. Na rozdíl od   jiných Vieweghových románů   mne tenhle nezaujal. Třeba   Román pro ženy byl lepší.   Donutilovy hlášky jsou   vylepšením dost   průměrného filmu.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Román pro muže
Slušná česká komedie, ve   které jinak průměrný a   všední děj tu a tam   zpestří ostřejší hláška   vynikajícího Miroslava   Donutila, či nějaká   úsvěmná scénka. Rozhodně   se filmu nedá upřít snaha   zaujmout, nicméně na můj   vkus byl celkově film docela   fádní.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2015
V čem je to hořká komedie?   Že Bruno umírá? Smutné,   ale jinak to spíš   připomíná buranskou   komedii. Šíleně mi leze na   nervy panovačný Cyril, i   když chápu, má moc. Jinak   je to spíš nuda.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Čekal jsem katastrofu nebo   propadák prvního kalibru ..   ale náhodou, ono se to celkem   vydařilo. Sprosté jak   dlaždič a ulítlé jak   českej film :) Mám slabost   pro Mira Donutila, který   ztvárnil opravdu cool týpka   "na ranu" .. Z   erotiky to tam táhla Táňa a   že ji to seklo. 'Román pro   muže' není žádným   velkofilmem, ale bezpáteřní   podívanou, která umí v   řadě momentů pekně   rozesmát.
sakro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2011
ne moc povedený filmový přepis
Vím dobře, že scénář si   dělal sám Michal Viewegh. O   to méně to chápu. Co se   týká šetření při   natáčení, zavětřil jsem   už v okamžiku, kdy jsem se   dočetl, že proběhlo ve   Vysokých Tatrách. Jiný   důvod než šetření, při   převedení místa z   atraktivních italských   Dolomit na Slovensko, nemám.   Osobně mám Slovensko a   obzvlášť Tatry velmi rád,   ale při současné úrovni   tamních služeb si nedokážu   představit, že by si tam   pobyt vybral dobrovolně   někdo, jehož životním   krédem je, že se vždy   spokojí jen s tím   nejlepším. Musím uznat, že   Miroslav Donutil zahrál svou   roli skvostně, nic to však   nemění na situaci, že jeho   herecký styl, kdy se snaží   přehrát sám sebe, nemusím.   Postava to však byla   skvostná. S ostatními   (filmovými postavami) už to   však bylo horší.   Zakřiknutá a ušlápnutá   televizní reportérka mě moc   nepřesvědčuje, stejně tak   hystericky žárlivý a   bláznivý majitel nočního   klubu. No a být snad   špičkovým fotbalistou a   být tedy zařazen do stejné   IQ skupiny jako Šimi, pak   snad na autora podám trestní   oznámení pro urážku na   cti. Že si střihač upravuje   realitu, je ve filmu   samozřejmé. Ale to, co   udělal v Románu pro muže s   Tatrami, muselo každého   ctitele tohoto pohoří hodně   dezorientovat. Když to vše   shrnu, film mě vyloženě   nezklamal, ale ani nenadchl.   Přesto musím říci, že   jsem v něm našel pár   opravdu pěkných a   zajímavých scén. Knižní   předlohu však tentokrát   jednoznačně stavím o   třídu výš.
Rumenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Podle mě je občas třeba   oddechovky, která neurazí   ale nepotěší,   intelektuálně neobohatí, na   rozdíl od amerických   komedií není až tak   fekální a prvoplánová.   Myslím, že Román pro muže   tohle všechno čítankově   splňuje. Takže jak by řekla   Anička Dajdou: No a ploč ne!
sajnym
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Sprosté, drsné, vtipné,   pravdivé. Je to docela   solidní dramatická komedie,   ale Bařina nepřekonal výkon   podaný u filmu Bobule,   škoda.
CML
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Slušné
Slušné dílko které   neurazí, ale bohužel ani   nijak zvlášť nenadchlo.   Nejlépe na mě působila   dvojice vedlejších postav,   kde spolehlivému Janu   Budařovi skvěle sekunduje   Filip Čapka v roli až   příliš často   hlavičkujícího fotbalisty.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Docela jsem se do kina   těšil, ale byl jsem   zklamaný. Knihu jsem nečetl   a tak jsem byl odkázán na   ukázky a názory kolegyň v   práci. Připadá mi, že   M.Donutil hraje moc dobře,   ale pořád stejně.   Největším oživením byla   dvojka Budař a Čapka. Také   příjemná hudba Zdeňka   Vřešťála a skupiny   Neřež, jakož i nádherná   tatranská panoramata.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Další vieweghovština se   prodrala na plátna. A jako   vždycky přišla, trochu   pobavila a bez jakýchkoliv   stop nenávratně zmizela v   propadlišti filmu a divákovy   paměti. Tady si aspoň   tvůrci můžou gratulovat,   že nás neunudí a herce se   dá vydržet sledovat po celou   dobu stopáže.
aurora45
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Kdesi jsem tu psala, že   Vieweghovy knihy nemusím, ale   vždy mě potěší filmové   zpracování. No a v tomto   případě výjimka potvrzuje   pravidlo, biják mě   nepotěšil. Sólo pro   Miroslava Donutila, který si   tu užívá bezskrupulózního   "veřejného   činitele", malé sólo   pro výbornou bojovnici za   pravdu a přesto vždy   podléhající velkému   bráchovi Vandu Hybnerovou,   velké upozadění Miroslava   Vladyky a to je v případě   tohoto herce velká škoda.   Vcelku pro mne zklamání...
sarcofago
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.3.2011
k filmu...
Prošel jsem si stavající   komentáře abych se utvrdil o   tom proč se mi film nelíbil.   Mě právě naopak připadá,   že pan Vladyka a ostatní ten   film zachraňovali. Tím   myslím jeho uroveň. Tímto   se pan Donutil řadí do   omezeně tvůrčích rolí.   Já oceňuji jeho herecké   umění, ale tohle byla role   pana Vašuta...
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Podprůměrná   komedie.Podprůměrná   tím,že ve filmu není   obsaženo nic navíc nebo   jiného,kde bych toto neviděl   v jiných filmech.A jen   zfilmovat to,co běžně   vidím,slyším a čtu denně   je strašně málo,když   chybí filmařská   kreativita.Do měsíce si na   Román pro muže ani   nevzpomenu.Čtyři hvězdy   jsou prakticky za tahouna   filmu herce Donutila.
prediger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2010
U tohoto filmu se potvrzuje   pravidlo, dobrý tým zaručí   úspěch i té nejhorší   s…… Nebýt Donutila,   Vladyky, Budaře a ostatních,   tak by tento film divácky   musel propadnout. Poslední   Vieweghův film Případ   nevěrné Kláry byl   neskutečný propadák.   Tenkrát se to svedlo na   filmový štáb. Nyní se   karta obrátila, ale o   vlastním filmu mám   pochybnosti. Říkám si, zda   nejprodávanější český   autor není už za zenitem.
kanyak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.5.2013
co je toto za román pro   muže, to jsem tedy jako muž   moc nepochopil. Nebýt tady   vynikajícího hereckého   obsazení, samotný příběh   by nestál ani za ty 4   hvězdičky, co sem tomu dal.
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.1.2012
slabé, skutečně velmi   slabé je filmové provedení   románu pro muže, který se   dostal od samotného dna jen   díky samotné aktivtě   tvůrců, občasnými fórky a   zvládnutou kamerou. nic víc   od románu pro muže čekat   nelze. jednomu z nejslabších   nových snímků domácí   kinematografie chybí rytmus,   přesah i hudba, jakoby se   zdálo, že pevnější   režisérké otěže by se   románu pro muže jen hodily.   škoda je také to, že m.   donutil spíše hraje sebe   sama a ve výsledném efektu   je film jeho počinem.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Román pro muže
Když u nás ve škole   kolovala tato kniha s tím,   že je opravdu výborná,   Uvažoval jsem nad tím, že   bych si ji snad i přečetl.   Začal jsem se utvrzovat v   tomto přesvědčení více,   když se navíc ještě   objevila u nás doma.   Naštěstí jsem v té době   měl dost práce a nestihl   jsem přelouskat Vieweghovo   stránky. Naštěstí.
Protože poté co jsem   shlédl film (ano, očekával   jsem něco na podobný způsob   jako "Román pro   ženy", což považuji za   průměr), tak tedy nic moc.   Už příběh mi přišel tak   stupidní a hlavně o ničem.   Co se nám zde vlastně stalo?   Dalo by se to klidně shrnout   jednou větou. Navíc občas   přehrocené situace všechno   ještě o hodně víc   shazují, takže ve finále, o   nějakém příběhu ze   života si nechte jen   zdát.
Vladyku nevím   proč, ale prostě ho   nemusím. Donutil ten tedy   patří k mým oblíbencům,   zvláště po jednom   zážitku, kdy jsem s   kamarády hledal v Českém   Krumlově nějakou hospůdku k   odreagování se, no a v té   první, do které jsme   zapadli, seděl on, pěkně u   kafíčka, kouřil jednu   cigaretu za druhou, pořád se   smál...
goranchorvat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Nesourodý spletenec
Tak předně nejsem fanoušek   ani kritik českých   filmů.Román pro muže je   ovšem velká bída.Vieweghovi   adapatace mám celkem rád,   ale zpracování výše   jmenované je prostě   všelijaké jen né dobré.   Lehké vulgarity, kýčovité   vtípky v kombinaci s rádoby   tragickým nádechem, měli   zakrýt prázdnotu ve které   se všichni zúčastnění   ocitají. Donutil křečovitě   snad po x té opakuje svoje   varietní kreace, Vladyka   jediný schopný nedostane   prostor v podstatě k ničemu,   a dvojice Čapka-Budař   působí jak dva amatéři na   prvním hereckém castingu.   Poslepovaný děj z   nesourodých scén,   zachraňuje chvílemi jen   kamera a to zvláště když   zabírá nádherná panoramata   Vysokých Tater. Často jsem   se modlil aby u toho již   zůstalo, a nikdo se nevracel   k té slátaninové produkci.   35%
maska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.5.2014
skoda casu,
tak predvidatelny a hodne   slaby film jsem dlouho   nevidel. Jedine pozitivum byla   role Donutila, jinak je to   pekelna nuda
LucaCalone
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.3.2011
O čem, že to bylo?
Tak jak mám rád Miroslava   Donutila, tak přesně se mi   ten film nelíbil. Možná   jsem při jeho sledování   nedával pozor, ale to nebylo   kvůli tomu, že bych dělal   něco jiného, ale prostě mě   to nezaujalo. Třeba jsem   nepochopil skrytou pointu,   protože jinak nevím, čím   jiným omluvit tento hrůzný   počin. Vážím si pana   spisovatele, možná, že   kniha je o něčem jiném, ale   musím říct, že všechno   až na pana Donutila bylo   příšerné. Nedoporučuji,   ztráta času.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79881minih79881Železná lady (2011) 
The Iron Lady n
minih65619minih65619Brácha (2010) 
Hermano n
minih67472minih67472Sherlock (2010) [TV seriál] 
Sherlock n
minih163080minih163080Strážmistr Topinka (2019) [TV seriál] 
Strážmistr Topinka n
minih47300minih47300Mamma Mia! (2008) 
Mamma Mia! n
minih27653minih27653Maléry pana účetního 2 (1983) 
Fantozzi subisce ancora n
minih54420minih54420Vyprávěj (2009) [TV seriál] 
Vyprávěj n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - V kondici (2007) [TV pořad]

04:40 - 04:59

15 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Před půlnocí (2012) [TV pořad]

04:35 - 04:59

20 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

10 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:25 - 04:59

30 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697890
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10