Jeden svět

Komentáře uživatele řepešínský

řepešínský

řepešínský zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 536
10 způsobů lásky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2009
film 1o způsobů lásky jako   mozaikovitě vystavěný   snímek byl velkou   příležitostí pro všechny   zúčastněné herecké   představitele, aby na   minimální ploše dokázali   co v nich je. doslova koncert   předvádí miluše   šplechtová - hrušínská v   obou svých povídkách a   jasně dokazuje, že je z   celkového obsazení jasně   nejlepší, z dalších rolí   se skvěle předvedla andrea   černá s jasnou stylizací   šedé domácí puťky v   sexuchtivou dračici a to   stejné se dá napsat o   výkonu terezy kostkové,   která svoje těhotenství v   úloze umí zužitkovat   taktéž na 1oo%. oč lepší   jsou v inscenaci 1o způsobů   lásky ženské   představitelky, o to jsou   horší jejich herecké   protějšky. pánové zde   skutečně ustupují do   pozadí a nebýt špatně   nastudové úvodní povídky s   bezduchými dialogy, po níž   se film těžko rozjíždí,   mohlo být 1o způsobů lásky   v celkovém hodnocení   lepší. svižné tempo a   rytmus jsou ale doménou v   povídkách již zmíněné   trojice hereček a po jejich   výkonech snímek zase   sklouzává k unylosti. i tak   ale můžeme v klidu říci,   že televizní adaptace   původního divadelního textu   z pera jeleny mašínové a   pavla kohouta patří právě   díky scénáři k nejlepším   dílům střední třídy   světové kinematografie.
2012: Poslední proroctví (2012: The Final Prophecy)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2012
zajímavý výsledek se povedl   autorskému tvůrčímu týmu   v případě snímku 2o12:   poslední proroctví. v 2o12:   posledním proroctví logicky   do sebe zapadají všechny   použité filmařské metody,   za zmínku jistě stojí i   počítačové simulace kolem   posunu pólů, díky kterým   je pro diváka tato   záležitost lépe   pochopitelná. auru   přitažlivosti, velmi   důležitou pro dokumentární   film, má i adam maloof,   hlavní hrdina příběhu   2o12: poslední proroctví,   který se obyvatelům   zeměkoule snaží poodkrýt   dávná poselství mayů. k   dalším kladům filmu 2o12:   poslední proroctví jistě   patří i dynamika, s níž je   vyprávěn, stejně tak jak   vnitřní rytmus skládající   z mozaiky záběrů v reálu a   vědeckých závěrů určitá   poselství, která ale k   velké škodě, nejsou   dotáhlá do finále; možná   i díky tomu, že ani sami   autoři netuší, jak to ve   skutečnosti 21. prosince r.   2o12 se světem a civilizací   dopadne. pro zbytečně   otevřený konec i pro   nedovysvětlení konkrétních   tezí se film 2o12: poslední   proroctví dostal v konečném   hodnocení jen mezi nejlepší   díla střední třídy dějin   světové kinematografie a zda   se nakonec posune výš,   čemuž já osobně už moc   nevěřím, ukáže vlastně   jen čas, respektive ono   inkriminované samotné   magické datum: 21. 12. 2o12.
2012: Soudný den (2012 Doomsday)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.6.2009
hodně slabé je dílko 2o12:   soudný den, které má   evokovat dávné mayské   proroctví. titul s názvem   2o12: soudný den daleko více   evokuje filmařskou plitkost   dialogů s klišovitostí   žánru, čímž jednoduše   dokazuje, že napsat za   oceánem dobrý scénář   dokáže jen málokdo. 2o12:   soudný den je z celkového   hlediska filmová věc, jež   pro svou totální   nedotaženost a přímou   odhadnutelnost zůstává jen   lepším dílkem v   nejnižších příčkách   světové kinematografie.   natočit film s třemi   vzájemně propletenými   dějovými liniemi, které se   v soudný den protnou,   obohacený o odchody   blízkých v každé   osobnostní lince   ústředních hrdinů s   poselstvím šlo zpracovat   určitě o mnoho lépe.
2Bobule
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2011
i přes zbytečné efekty a   tím pádem poněkud plošší   začátek se v následujícím   toku děje filmu 2bobule   naštěstí vrací rytmus,   lehkost, komično i herecké   výkony plně odpovídající   kladeným požadavkům. v   hodnocení s   předcházejícím filmem se   ale tentokrát autorům 2   bobulí již nepodařilo   vtěstnat do nadprůměrného   výkonu i onu lehkost,   atmosféru a poselství,   jimiž jednička oplývala. v   konečném součtu se tak dá   o snímku 2bobule psát i   mluvit jako o dílku, které   nakonec skončí jen mezi   nejlepšími díly střední   třídy žebříčku   světových   kinematografických dějin.
5 pekelných mužů (5 per l'inferno)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2009
z italských válečných   archivů byla vyjmuta   příhoda, kdy se pětice   vojáků snaží dostat k   ceným informacím z plánu   "k", jenž jsou   uloženy v sejfu nacistické   vily Verde; stručný nástin   děje, na jehož základě   vzniknul koncem 6o. let film 5   pekelných mužů. Prostinký,   ale skutečný námět z   historie filmaři však na   filmovém pásu zcela   promrhali. určitě zajímavý   příběh ale autoři   převedli v nezáživné   snímání pětice vojáků   tak, že diváka zaujmou snad   pouze scény s použitím   minitrampoliny. Protože   hudebním motivem   zmiňovaného vojenského   kvinteta je jakási variace na   cirkusovou znělku, je   výsledný efekt v   konkrétních scénách zcela   opačný. Film 5 pekelných   mužů, postrádá pekelný   spád a pokus o záchranu   činí posledních zhruba 3o   minut, kdy kinski coby hlavní   fašoun nechá popravit ženu   s níž strávil celou noc,   protože mu asi dojde, že je   špionka, i když to si musí   divák domyslet sám; a kdy   většina hlavních hrdinů za   svůj úkol zaplatí životem.
A děla pořád duní (...E i cannoni tuonano ancora)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.4.2009
okolnosti, které se   skutečně udály mohou být   natočeny i přijatelnější   formou než je tento film.   kostrbatě vystavěný   příběh měl možná v   historii svůj reálný   podklad, ale nakolik se od   něj tvůrci filmu odklonili,   nechme válečným   historikům. z filmařského   hlediska dílo ztrácí svůj   vnitřní rytmus, působí   nudně a přitom příběh o   skupině vojáků zasypaných   ve skále nabízí tolik   možností jak lépe vystavět   charaktery jednotlivých   postav. Nevěřím, že osoby   a obsazení jsou reálná.   Navíc skrytý podtext s   travesti je zde tak chatrný,   že působí hodně směšně.   film proto lze nabídnout   pouze těm fandům, kteří   mapují veškeré válečné   historické události, aby je   pak srovnávaly s tím, jak o   nich referují filmoví   tvůrci.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2009
nadžánrový film adéla   ještě nevečeřela, který   patří do zlaté studnice   děl domácí kinematografie   si od doby svého vzniku až   po současnost udržel svůj   parodizující švih, s nímž   koncem 7o. let minulého   století vzniknul. velkou   měrou se na něm podíleli   všichni tvůrci od autorů   námětu a scénáře přes   režii, herecké výkony po   výtvarnou stránkou díla.   nestárnoucí adéla má i na   prahu třetího tisíciletí   stále co říci a to, že si   dokáže k sobě připoutat i   nové mladé nastupující   generace diváků, kteří   jsou rozmazlení americkými   dokonalými filmy, je jenom   potvrzením jejích   uměleckých kvalit.
Admiral Nachimov
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2010
sovětský historický   dobrodružně životopisný   snímek admirál nachimov   diváka jistě překvapí na   tehdejší dobu vzniku   nevšedním způsobem vedení   kamery i velkolepostí   bojových a válečných   scén. nebýt toporných   hereckých výkonů a   několika filmových chyb mohl   admirál nachimov v celkovém   hodnocení stanout v té   lepší polovině světových   kinematografických dějin,   ale takto zůstal jen dílem z   dobrého zlatého středu. za   zmínku jistě stojí i   nutnost srovnání   skutečných historických   faktů a reálných dějin s   autorskou filmařskou fikcí,   ale to je spíše téma k   diskuzi s historiky,   odborníky na válečné   dějiny ruského námořnictva   a potažmo i na všechny, co   se zabývají životním i   pracovním osudem osobnosti   admirála nachimova.
Advokátka Věra
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2010
české filmové komedii   advokátka věra chybí   rytmus, který by dal dílu   větší spád, díky čemuž   je snímek jen slepencem sice   někdy skvěle vypointovaných   scén, ale v jiných se   opírajících o až příliš   přízemní fórky. Zatímco   pištěk je v roli otce   donáta advokátky věry   naprosto vynikající,   nepostrádající patřičný   nadhled a lehce uvěřitelný   ironický odstup balancující   na hraně komiky s parodií,   šlemrová si v postavě matky   donátové drží jen   šaržovitou linii svých   podobných rolí   předcházejících. frič s   advokátkou věrou vsadil na   tehdy oblíbenou komickou   povídku, což se mu ve   výsledku sice víceméně   povedlo, ale v konečném   hodnocení neudržel gradaci   dějového vývoje, takže se   se svým dílem dostal jen   mezi nejlepší snímky   střední třídy   kinematografických dějin.
Aenigma
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.4.2009
mysteriozní horor z fulciho   dílny je pouhým pokusem o   natočení dobrého hororu.   příběh zneužité a   ponížené studentky by si   zasloužil daleko více. Pro   horor bych ve scéně   znásilnění viděl daleko   větší bizarnosti, než nám   fulci nabízí, ale jak vidno   režisérovi stačí, když se   dívky obnažují, shazují se   jedna před druhou a on pak   může pracovat na formě   jakéhosi uměle vystvaěného   příběhu, kterému však   nedává žádný reálný   podklad. škoda, mohlo to být   lepší, už proto, že je   třeba také vzít v potaz,   že v době vzniku filmu ve 2.   pol. 8o. let fungovaly jejé   tvůrčí metody pro   natáčení hororu.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2009
když nemají filmaři kam   sáhnout, výlet do historie   se hodí. vždyť minulost je   plná různých, pro film   dosud neobjevených námětů,   ale pozor, ne vždy se dávný   příběh povede převést do   současnosti. se zfilmovanou   dějinnou událostí aféry s   náhrdelníkem, která   odstartovala francouzskou   revoluci je to stejně tak.   inu dobrý dramaturg je čím   dál více k nezaplacení.   americko-česko-francouzskou   koprodukci tak zachraňuje   klasický filmový rámec   historicko-romantického   příběhu s kriminální   zápletkou. nádherné   kostýmy s nominací na oscara   ve svém oboru, nádherné   exteriéry i interiéry   zámeckých areálů včetně   těch našich, nádherné   obrázky ze spolupráce   kameramana s architektem a k   tomu všemu ještě zvukové   pasáže z prověřených   kusů vážné hudby pro   lepší dokreslení doby,   stručný výčet toho, co   aféru s náhrdelníkem drží   v kolonce lepšího průměru.   film totiž postrádá rytmus,   líně se vleče a místo   atmosféry francouzského   dvora servíruje jen   exclusivně zabalenou nudu a   nezáživnost, v níž se   divák neznalý francouzské   historie poměrně lehce   ztratí. filmová adaptace   historického námětu s   názvem Aféra s   náhrdelníkem by si určitě   zasloužila víc, než   skončit jen jako pomůcka   pedagogům v hodinách   dějepisu nebo i ostatním, co   zajímá minulost   francouzského dvora.
Afgánský zlom (Afganskij izlom)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.4.2009
zbytečně dlouhé, více než   dvě hodiny neforemné drama z   války v afghánistánu je   sice prodáváno jako   veledílo díky mega hvězdě   placidovi, ale celkové   vyznění trpí velmi špatnou   dramaturgií a   nevyvážeností. kdyby   autoři snímek sestříhali   do únosnější míry a   zbytečně se neztráceli v   hraných dokumentárních   scénách ze života a   soužití vojska s domorodci,   které by se hodily více do   jiného trypu filmů, mohl   být afgánský zlom o moc   zajímavější. díky tomu   všemu se tak   nejpůsobivějšími záběry   stávají scény, kdy domy   místních obyvatel létají   do vzduchu, všemožně hoří   a skoro celá vesnice pak   prochází kompletní   destrukcí. tyto sekvence jsou   nejenom skvělě natočeny a   sestříhány, až se divák   zabývá otázkou, zda je to   skutečnost nebo kašírované   kulisy. Za předpokladu, že   to všechno je reál, pak by   jistě vyvstala otázka kolik   dědin a objektů muselo   kvůli tomuto filmu být   zničeno a zda se vynaložené   úsilí potom setkalo s   patřičným efektem.
Afghanistán (Afghan Knights)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.2.2010
nesmyslné, těžko   pochopitelné a navíc i zcela   hloupé je americko -   kanadské filmové drama   afghánistán. film   afghánistán je mimo jiných   výtek i zářným důkazem   faktu, že napsat   inteligentní a věcné   dialogy jsou pro autory v   amerických studiích výkonem   více méně nadlidským a   tam, kde kvalitní scénář   citelně pokulhává musí   vše vynahradit speciální   efekty nabité akčními   scénami. taky jen díky   posledně jmenovaným   složkám se film afgánistán   dokázal odlepit ode dne   kinematografických dějin a   dostat se alespoň mezi   nejslabší díla střední   filmařské třídy. na víc   by afghánistánu v celkovém   hodnocení už stejně s   největší pravděpodobností   ani nezbyl dech.
Agentura Puzzle
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2010
neotřelý a rozhodně   zajímavý námět v   případě díla agentura   puzzle zbytečně sráží   níž dějová   překombinovanost   jednotlivých os a bočních   linek, až se v nich ztrácí   jak divák, tak místy i   tvůrčí štáb, což je   velká škoda. agentuře   puzzle totiž jinak rozhodně   nechybí v určitých   sekvencích napětí, švih,   rytmus i spád; má též   notnou dávku uvěřitelné   mystery s tajemstvím včetně   poselství, čímž tým   vedený režisérem pokorným   dokázal v tomto případě   vytvořit jedno z nejlepších   děl světové střední   kinematografické třídy a to   na druhou stranu není k   zahození. každému, kdo má   rád prvky duchařiny v   hraných snímcích lze   agenturu puzzle jen vřele   doporučit.
Akční komando (Strategic Command)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.4.2009
ačkoliv je tento film   klasickým béčkovým titulem   s předem lehce odhadnutým   dějem a jednou megastar, zde   s m. dudikoffem, patří   snímek určitě k tomu   lepšímu, co se v tomto typu   filmových děl dá natočit;   už proto, že je to dílo, na   které se dá dívat, které   má spád a u kterého se   divák pokochá výkony i   dalších tehdy ještě   neznámými hvězdami.
Akumulátor 1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Žánrově těžko   definovatelná filmová   komedie Akumulátor 1 je i   těžko definovatelným   snímkem pro všeobecné   hodnocení. Snaha autorů   učinit z Akumulátoru 1   filmové komediální fantasy   dílo o energii, o jejím   nabývání i ztrácení se   však poněkud rozvezla.   Kromě této linie o energii   se od začátku velmi rychle   začne rozvíjet i, pro   pochopení příběhu hodně   důležitá, druhá linie   děje a sice o televizním   světě, který energii z   lidí umí jen vysávat. Dvě   koexistující linky na sebe v   dalším toku, nabalují   motivy z obyčejného života   hlavního hrdiny Oldy (P.   Forman), kterého našli zcela   vyčerpaného a bez vlastní   energie. Zatímco v   některých místech se děj,   jak získat ztracenou energii   zpět, příjemně a   netradičně rozvíjí;   další slibná témata,   hlavně ta o televizním   světě, se rozpadnou jakoby v   prach. V první ose se   autorskému týmu povedlo   divákovi ukázat, že lidé   mohou energii získat mimo   jiné i vnímáním vysoce   kvalitní vážné hudby (sbor   Židů z Nabucca); a ještě o   něco výš se musí z   Akumulátoru 1 vyzdvihnout pro   světovou kinematografii zcela   unikátní přestřelka s   ovladači. V té ose druhé a   v osách postraních už tolik   slibných momentů nenajdete,   snad jen obrazově otáčivé   české titulky u americky   mluvících indiánů (Kodym a   Koller).
Co se   scénáře týče, oplývá   množstvím velmi vtipných a   vypointovaných dialogů, ale   ne každý se povedlo s   gradací zpracovat. Primář a   vrchní sestra z oddělení   jednotky intenzivní péče   (Ševčík a Kantorková) s   jejich: „lidi, kam vy na ty   nemoci chodíte“ nebo Oldův   výstup se zvědavou paní   (Synková) patří jistě k   tomu lepšímu; na rozdíl od   postesku: „já přírodní   léčitel a nemůžu do   přírody“ (Svěrák Z.),   které převedením na pás   působí jako nevěrohodné   klišé. Hlášky v   Akumulátoru 1 skutečně jsou   a není jich málo, ale co   už, stalo se.
K tomu,   že ve výsledném efektu se   může Akumulátor 1   přiřadit k filmům lepšího   průměru přispělo i   konečné rozuzlení. Oldu   při četbě pohádky svým   nejbližším (Brychtová a   Frösslová) napadne, jak má   svou složitou situaci s   energií vyřešit, což je   motiv, který sice známe z   mnoha jiných filmů, ale   způsob čtení pohádky na   základě pohybového   leporela, zas tolik známý   není. Jistě obrazově dobrý   nápad je i následné   prolnutí z četby   skládaného leporela do   dalšího obrazu, kdy má   divák dojem, že se   otáčením stránek ve   skládané papírové pohádce   pokračuje dál než se nový   záběr do celku poskládá   úplně stejně.
Akumulátor 1 se v roce   svého uvedení stal   nejdražším filmem v   dějinách domácí   kinematografie, obdržel   Českého lva pro divácky   nejúspěšnější film roku,   ale také vyvolal rozporuplné   reakce, což jej de facto   zařadilo mezi kultovní   filmy. Do této kategorie   Akumulátor 1 díky své   řemeslně dobře zvládnuté   práci, ale s filmařsky   slohově těžko uchopitelným   výsledkem, také právem   patří.
Alena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2010
zcela nadčasová, k tomu   veselá, hravá a především   skvěle napsaná i odehraná   je česká filmová komedie   alena, jejíž kvality více   než po půl století od   samotného vzniku prověřuje   čas a neutuchající zájem   nových a nových generací   diváků. rytmus v aleně   místy možná trochu kolísá   a k některým fórům byly   dějové linky vystavěny   poněkud kostrbatě, přesto   vedení kamery a celkové   pojetí nevynechávající   přesah s poselstvím, filmu   zajistily trvalé místo v té   nejvyšší kinematografické   třídě. Ač se Alena, ani   přes svou mazanost, mezi   zlaté filmové skvosty   světových dějin nakonec   nedostala a zůstala v dolní   polovině inkriminovaného   pole, k samotného vrcholu   daleko nikdy neměla, nemá a   jak se zdá ani nikdy mít   nebude.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2009
méně je někdy více, to je   motto, kterého se měl o.   stone při výrobě   koprodukčního velkofilmu   alexander veliký držet.   natočil sice výpravný   historický epos, který měl   možná ambice stanout mezi   nejlepšími díly světové   kinematografie, ale svou   bezmála tříhodinovou   délkou plnou nudy a patosu   jej odsoudil do nižších   příček. k celkovému   lepšímu výsledku alexandera   velikého nepomohlo ani   hvězdné obsazení   ústředních rolí,   nádherné kostýmy, okázalá   výprava natož podmanivá   kamera, protože filmu chybí   to nejpodstatnější: rytmus   a spád. místy zbytečně   upovídaný snímek alexander   veliký proto zůstává v   průměrných příčkách   filmového průmyslu a díky   svému jinak profesionálně   zvládnutému řemeslu bude   jistě v této třídě   patřit k tomu nejlepšímu,   co v dějinách vzniklo.
Alma
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2011
ve finále se tvůrcům filmu   alma podařilo dostat až do   té nejvyšší třídy dějin   světové kinematografie, což   možná sami při realizaci   ani nepředpokládali.   nezdolnou měrou k celkovému   výkonu filmu alma pomáhají   vynikající herecké výkony   v čele s t. nvotovou včetně   psích hrdinů, skvělé   režijní vedení, respektive   konečná koncepce, správně   načasovaná dynamika   dějových linek a od   prvopočátku nadějný   námět scénáristicky   citlivě podtrhnutý. škoda   ve snímku alma jen místy   kolísavého rytmu či náhlé   naprosto nevysvětlující   smrti starého nečase. i tak   ale před nadějnou   režisérkou dabrowskou   klobouk dolů, neboť svým   snímkem alma se začíná   víc a víc profilovat mezi   psychologické filmové   tvůrce a na tomto poli   získává taktéž   silnější půdu pod nohama,   za což se jí sluší   pogratulovat.
Alpha Dog
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.3.2012
zajímavý námět ze   skutečné historie tvůrci   filmu alpha dog převést na   plátno trestuhodně   nezvládli. ve snímku alpha   dog tak triumfuje skoro   dvouhodinová nuda, nuda a   zase jen nuda, bez špetky   rytmu, napětí, dynamiky; o   pevném režijním vedení,   poselství či práci s   kamerou se vůbec nedá   mluvit, což je taktéž   velká škoda. chybí   sociologické sondy do života   zúčastněných, jimiž by se   alpha dog zpřehlednil, o   vykreslení psychologických   motivů představitelů na   základě dramatických   okolností nemluvě, načež   je potřena i hudební hlavní   linka alespoň hlavního   hrdiny, která by se po jeho   smrti vracela jako memento do   životů přeživších. chyb   je skutečně daleko víc,   takže alpha dog je tak jen   velmi slabým dílkem,   kterému pomohla odlepit se ze   samotného dna dějin   světové kinematografie snad   jen snaha autorů, obstojné   herecké výkony a samotná   smrt mladého upřímného   zacka, jemuž je snímek   věnován. pro velké   zklamání se tak film alpha   dog dostal jen mezi nejlepší   díla z těch nejslabších,   které se kdy podařilo   natočit.
Anděl na horách
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2010
spíše než vynikajícím   filmem je komedie anděl na   horách výtečným hereckým   koncertem j. marvana v   titulní roli. film anděl na   horách v sobě dokázal   spojit nejenom patřičné   scény typické pro charakter   zimních rekreací s   dokumentárními záběry na   tatry nevyjímaje nebo   požadovanou dobovou agitku,   ale na tehdejší poměry i   nezvyklou kritiku   zneužívání pravomocí   kolem rozdělování poukazů   na zimní dovolenou. to vše   zajistilo i více než půl   století od vzniku komedii   anděl na horách stálou   oblibu u diváků stejně jako   neměnné místo v nejvyšší   třídě světové   kinematografie. škoda jen   vypadávajícího rytmu ve   vývoji děje filmu a   nedotaženého napětí,   které by v celkovém   hodnocení anděla na horách   vyneslo až ke hvězdným   výšinám. i tak je ale   pozice anděla na horách v   dolní polovině nejlepšího   pole dějin filmu jasným   důkazem kvalitně odvedené   práce.
Anděl Páně
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Vánoční filmová pohádka   Anděl Páně je   přinejmenším velmi slušně   scénáristicky napsanou a   neméně slušně herecky   odvedenou prací v čele s   tvůrčím štábem. Nápad   volně parafrázovat námi   tolik známé a možná i   zprofanované lidové   pranostiky i s božskými   příměry a použít je do   filmu, vypadal na první   pohled možná naprosto   skvěle, ale místy režijně   špatně odvedené dialogy v   papundeklo-polystyrenových   dekoracích nebe, prvotní   ideu zcela rozvezly.   Zajímavě napsaný scénář   s mnoha podtexty v několika   hluchých místech pak   vyznívá zcela naprázdno a   více než k smíchu působí   spíš směšně. V   konkrétních situacích k   tomu velkou měrou přispívá   až příliš herecko-civilně   pojatá titulní role   nastudovaná I. Trojanem.   Dobrý záměr zpracovat   část z období adventního   času do filmové podoby   korespondující a v   náznacích vysvětlující   jednotlivé svaté je umocněn   zasazením do pohádkového   rámce námětů Boženy   Němcové. Možná právě   proto a možná i se spojením   opravdových a neošizených   kostýmů v reálném   prostředí hradů, v nichž   se odvíjí pozemská část   filmu, si Anděl Páně   zaslouží zařadit se mezi   filmy z lepší poloviny   středního průměru.
Anděl s ďáblem v těle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
nesmrtelná a dnes již   legendární filmová   muzikálová komedie z   prostředí nevěstince a dob   přelomu 2o. a 3o. let   minulého století anděl s   ďáblem v těle dodnes   oplývá horou komediálně   vypointovaných scén, jimž   kraluje postava bulise v   nastudování k. heřmánka;   správnou atmosférou doby i   nespočtem vynikajících   tanečních a pěveckých   čísel, což dílo v   konečném součtu vynáší   až do nejvyšších příček   světové kinematografie.   andělu s ďáblem v těle   nechybí napětí, rytmus,   spád a švih a proto zcela   právem patří do zlaté   studnice filmové tvorby a   jeho návštěvu lze vřele   doporučit.
Anička s lískovými oříšky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.5.2010
celovečerní filmová   stopáž je dílku anička s   lískovými oříšky více na   škodu, než k užitku,   protože jinak zajímavý   snímek se tak stává   rozkolísaným a zbytečně   rozvleklým. anička s   lískovými oříšky z   hereckého hlediska jinak ale   potvrdila kvality j.   brejchové v roli macechy   čarodějnice, zatímco na   mužské představitele zbylo   jen deklamování s patosem.   režisér horal v případě   filmu anička s lískovými   oříšky tak se svým týmem   podal v celkovém součtu jen   slabě nadprůměrný výkon a   uhnízdil se ve středních   polohách zlatého středu   dějin světové   kinematografie.
Anton Špelec, ostrostřelec
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2010
česká filmová komedie Anton   Špelec, ostrostřelec   značně těží z úspěšné   divadelní situační komedie   A. E. Longena Už mě vezou,   kterou se režisér M. Frič   pokusil adaptovat pro   stříbrné plátno a v tomto   faktu jasně ční největší   kámen úrazu. film Anton   Špelec, ostrostřelec zcela   postrádá rytmus i spád a   místo dynamiky je spíše jen   neforemným sledem volně za   sebou jdoucích jevištních   scén opírajících se o   přízemní, jednoduše   přihlouplé až vyčpělé   fórky interpretované v.   burianem. pravdou může být,   že za bezmála osm desítek   let od vzniku tohoto snímku   se kinematografie rasantně   změnila a nejdůležitější   je fakt stálé oblíbenosti   tohoto dílka u diváků,   proto lze film Anton Špelec,   ostrostřelec především   díky zajímavé a nadčasové   předloze i pro pěvecký   výkon V. Buriana, zařadit   mezi filmy ve zlaté střední   cestě světových dějin.
Aplaus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2009
televizní program aplaus!   měl hodně silnou a kladnou   stránku v tom, že dal   celorepublikově prostor   vybraným oblastním hercům   nebo regionálním   moderátorům z různých   rádií nebo kabelových   televizí, aby ukázali co v   nich dřímá. vítěz celého   klání měl poté získat   smlouvu na moderování   vlastního televizního   programu. výborný a na svou   dobu hodně nezvyklý nápad,   ale skončil v balastu   neprůhlednosti a neojektivity   a svou prvotní důvěru u   televizního diváka díky   tomu také ztratil. aplaus!   pro dějiny domácí   televizní tvorby ale přinesl   nový prvek a i když byla   úroveň jeho jednotlivých   dílů velmi kolísavá; od   skutečně do posledních   chvil hodně napínavých po   neskutečně nudné, jako   celek jej lze zařadit do   televizní zlaté střední   cesty.
Aplaus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2012
škoda, že jen někde v   půlce cesty zůstal brabcův   aplaus. I přes netradiční   námět či nezvykle pojaté   finále měl aplaus možnost   stát se jistě velmi   zajímavou psycholgickou   sondou do života mladého a   nadějného páru, do rozpadu   jejich vztahu i zkoušky   charakterů, o což se   ostatně všichni   zúčastnění snažili, ale   nic světoborného z nich, až   na pěvecké party, bohužel,   nevypadlo. aplaus se tak   zřejmě stane jen dalším z   řady zástupců středu ve   střední třídě dějin   světové kinematografie,   zvlášť když j. brabec   psychologicko laděné snímky   umí na výbornou, ale v tomto   případě to pro něj a ruku   na srdce i pro d. švehlíka   byla jen zbytečně   promarněnou příležitostí.
Arabela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Arabela, dnes již kultovní   televizní seriál, který se   stal i jedním z našich   nejlépe prodávaných a v   dějinách kinematografie snad   nejprodávanějším   televizním seriálem do   celého světa je přímo   učebnicovou ukázkou skvěle   odvedné práce celého   tvůrčího štábu od autorů   námětu a scénáře přes   herecké výkony a hudbu po   režijní vedení. v.   vorlíček v arabele dokázal,   že mu není cizí spojování   reálného světa říše   lidí se světem říše   pohádek a že lze mezi oběma   nesourodými planetami   cestovat logicky, pohodlně a   bez problémů. arabela ani po   třech desítkách let od   vzniku neztratila nic na svém   původním kouzlu ani   pohádkové poetice. arabela   má jako celek spád, nechybí   jí správný rytmus, má   notnou dávku humoru i   napětí a diváka dokáže   vtáhnout do děje, což se   jen tak ledajakému jinému   obdobnému dílku nepovede.   pro to vše i pro vynikající   herecké výkony, kdy i ty   nejmenší čurdy skvěle a s   grácií odehrály velké   umělecké osobnosti, lze   arabelu zcela právem posadit   mezi díla na samém vrcholu   světové kinematografické   tvorby v dějinách.
Arianin souboj (Ariana's Quest)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2009
česko - kanadský   koprodukční arianin souboj   lze klasifikovat jako   historický film s mírným   erotickým nádechem, s   jednoduchým příběhem,   snadno odhadnutelným dějem a   velmi špatně napsanými   dialogy, kde se po většinu   času bojuje s mečem i jinak.   divák proto možná bude   očekávat klasickou dobře   načasovanou filmovou akční   podívanou, v níž se moc   nemluví, protože se bojuje,   ale z arianina souboje bude   zklamán. akční bojové   scény, stejně jako celý   film, nemají spád, chybí   jim rytmus a jsou již od   pohledu zcela uměle   vystavěny. Možná proto ani   nikoho nepřekvapí, že i   konec arianina souboje se   drží osvědčeného, dnes   již zprofanovaného   schématu, v němž pravda a   láska vítězí nad lží a   nenávistí. K filmu tak lze   pozvat hlavně amatérské i   profesionální šermíře,   kteří se vyžívají v   bojových scénách nebo ty,   kteří rádi koukají na   známé domácí tváře v   zahraničních koprodukcích.
Artuš, Merlin a Prchlíci
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2009
příjmená a milá česká   rodinná komedie artuš,   merlin a prchlíci naráží   na možnosti svého žánru,   ale i přes poněkud   jednodušší námětovou   oblast, z důvodu pochopení i   u těch nejmenších dětí,   je nutné napst, že se   režijnímu ženskému tandemu   plívová - králová   podařilo natočit svižnou   komedii s mnoha komediálními   prvky. dospělí herci možná   nemají co hrát, ale s   drobným úkolem se dokázali   vypořádat se ctí; dětští   představitelé si své   problémy a strasti před   kamerou užívají a to   stejné je nutné sdělit i u   psích představitelů   titulních rolích. artuš,   merlin a prchlíci jsou ve   finále určitě lepším   standardem filmového   průmyslu a nebýt několika   zbytečných zasněných   dalmatinních scén s malými   štěňátky, které mají   zřejmě evokovat ono ve filmu   několikráte sdělené   poselství o králi a 12   rytířích kulatého stolu,   což nejmenší diváci   určitě nepochopí; mohl film   ve výsledném efektu stát   ještě o něco výš.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

33 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

63 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10