Jeden svět
ohodnotit

Vyprávěj [TV seriál]

Rok:
2009
Délka:
53 minut, 115 dílů
Premiéra v ČR:
31.8.2009
„Původní seriál České televize o tom, že v každé době toužíme po štěstí.“

Obsah filmu Vyprávěj

 
Co se vám vybaví, když se řekne „šedesátá léta“? Sověti úspěšně vysílají člověka do vesmíru, na Západě probíhá Beatlemanie, přichází Srpen 68, v Československu ve volbách vyhrávají komunisté na 98,4%... Jak jste tuto dobu prožívali vy? Připadá vám to jako dávná minulost, nebo máte najednou docela živé vzpomínky? Druhá polovina 20. století v rodině Dvořákových. Retro seriál Vyprávěj je pohled do naší nedávné historie prostřednictvím osudů rodiny Dvořákových. Díky vzpomínkám vypravěče Honzy se před diváky odvíjí sága rodiny v průběhu roků, rozplétá se poutavá mozaika lidských osudů a vztahů tří generací. Právě od roku 1964 se začíná rozvíjet...
 
Související odkaz
 
Speciál: Vyprávěj

Seriál. Skutečný fenomén, kterému se zejména v naší zemi velmi daří. Ovšem – je to organismus citlivý, křehký. Pokud se nepovede, uvadá. A s ním i zájem... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 20.9.2023
Seriál
Nikdy jsem ho nesledoval,ale při přepínání   programů jsem vždycky viděl Veroniku   Freimanovou a Svatopluka Skopala kteří ve   výčtu herců chybí.
lazenska.veverka
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2021
Radim s Miladou snadno migrující přes hranici s   Rakouskem tam a zpět v době normalizace,Eva na   výletě ve Vídni,přesto,že jeden její   příbuzný v Rakousku žije,druhý se tam pokusil   emigrovat,je výsměchem těm,kteří železnou   oponu překonali i těm,kteří přitom zahynuli.
Homi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.7.2020
na seriály před rokem 89 se parta demokratů   kouká zpatra, ano takže major Zeman po 30   letech.... V recenzích se často uvádí, že   herci přehrávají. Tady přehrávají úplně   všichni, tedy první co staršího občana hned   zarazí jsou účesy oblečení nábytek...,   které mají neznalé diváky uvést do   prostředí normalizace (70-80 léta). Všichni   diváci můžou zkouknout desítky seriálu z té   doby a že by jste na tyhle... Vás ještě baví   dívat se na tuto povrchní propagandu   "demokracie". V každém tomto díle se   řeší banány, vložky,... Pokračování   příště..
lion71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2020
Tak tohle mohl klidně napsat i Dietl. Seriál   nenadchla ale ani neurazil, mělo to spád.   Herecké obsazení taky ok. o politice se nebudu   radši vyjadřovat. Hodnocení..lepší průměr.
ladislava.blazkova.7
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.6.2018
TAK velká šance
A politická objednávka ČT vše zhatila..prostě   za peníze daňových ,i levicových poplatníků,   se vymyvaji mozkovny naivní mládeži ,tak jak se   děje v každém systemu..
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Seriál odpovídá skutečnosti. Žil jsem v tzv.   reálném socialismu čtyřicet let a devadesát   procent situací jsem zažil osobně nebo ve svém   okolí. Samozřejmě, že v tak náročném   projektu se tvůrci nevyhnou nějakým chybám,   ale kritizovat uniformy zdravotních sestřiček   nebo vázičky a stolky z Ikey, když jde o   celkové vyznění seriálu, je primitivnost.   Celkově seriál věrně zobrazuje dobu: kdo   nepamatuje fronty téměř na všechno, na   detektivku A. Christie stát ve čtvrtek od pěti   od rána před Knihou, prázdné háky v   řeznictví, na Favorita jsem stál dva dny a dvě   noci před Mototechnou a to jen na pořadí (auto   za rok a půl), několik měsíců nebyl toaletní   papír, vložky, cukr, když se zavářelo, a   takových věcí denní spotřeby bylo více. Ale   určitá skupina lidí měla všechno. Bez   známostí a úplatků jste měli smůlu. Nějaké   nesrovnalosti v dialozích si já osobně   vysvětluji snahou udržet linii příběhu,   která je rozložena do velkého časového   období, a autorskou licencí.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.7.2017
Snažil jsem se na to koukat a vydržel pět   minut, nemá to koule a ty dialogy je hrůza. V   epizodě, kdy se synek rozhodne, povědět doma   otci, ať táhne z Rusama domů, herci strnulé   tváře, jde o všechno, ale jak je to podáno, ti   mladí herci, byli tehdá na houbách a ví   prdlajs, co se zde dělo...
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.6.2016
Další z řady seriálů České televize na   politickou objednávku ODS se silnou   antikomunistickou agitkou, mající své čestné   místo v DVD kolekci každého pravdoláskaře a   přemluvbáby. Seriál v podstatě vykresluje, jak   si za normalizace žila pražská, prozápadně   orientovaná buržoazie, ovšem s životem   obyčejných lidí (kterýchžto byla většina   obyvatel ČSSR) to má pramálo společného. Dle   zdejšího hodnocení a oblíbenosti u diváků   usuzuji, že českým manipulativním ovcím u   obrazovek zřejmě nevadí povinně platit   koncesionářské poplatky na lži a   překrucování faktu. Aby seriál obsahoval   alespoň náznaky reálií, museli by tvůrci od   5. řady, odehrávající se už po listopadu   1989, seriál příznačněji přejmenovat na   Vytuneluj.
stanley52
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2014
VYPRAVEJ
VELMI PEKNY FILM O UDALOSTECH V CECHACH JAK LIDE   ZILI VE STRACHU A HLAVNE MUSELI PREZIT .SKODA ZE   NEBYLI VSICHNI POTRESTANI KTERI MELI PRSTY V STB A   HLAVNE KOMUNISTI
teta.Essie
Hodnocení:
Přidáno: 19.3.2014
Pokus
Naprostá šablonkovitost byla jen první kapkou z   mého čela i navzdory naprosté   očekávanosti,která se vyskytuje v každé   scéně.Aniž bych viděl zbytek jediného   dílu,vždy mi bylo jasné jak to dopadne či co   bude následovat.Každičká věta je jen známkou   toho,že tohle buď psali lidé,kteří   potřebovali udělat napodobeninu americké   růžovoučké komedie,dojímajííc se nad   absolutními klišé scény,nebo někdo kdo   absolutněnemá ponětí co je to scénáristika   umělecké či jakékoliv vyšší hodnoty než   nahodilé a nesmysluplně naplněné i   zprostředkované.
Přínosem pro mne byly   maximálně ony dobové zprávy na začátku i na   konci.
Scénář je absolutně laický bez   jakékoliv hodnoty.Seriál o tom jak se všichni   máme rádi,jak všechno spolu zvládneme a i   když se na začátku na druhého naštveme do   krve,na konci vše končí úsmevem a pusinkou na   tvář,vždyť co jsme si to jsme   si.
NEREALNE!
NIKDY A NIKDO BY NEJEDNAL PODLE   TOHO JAK ZDE JEDNAJI POSTAVY!Pro Krista!Tohle je   pohádka o tom co vše umí předcházet   šťastnému dojáku.Vidět jen patos neb   trapnost,která má zahřát u   srdíčka,nepovažuji za plnohodnotnou práci na   úrovni České televize.
Nikdy jsem nepomýšlel   na defenestraci,ale dostat do vzdálenosti 10km   jediného ze scenaristů,nedejbože   dramaturga,rád bych své plány přehodnotil a   okamžitě bych jim ten scenar omlatil o   palici!
HRUZA DES PRISERNOST!
Je mi líto všech   herců,kteří svým talentem ukázali nám všem   jak jsou skvělí a nakonec je musela přemluvit   až peněženka,aby se dali na takovýto   paskvil.
Mě samotnému by se zvedal žaludek   pronésti jedinou větu.
Zvedá se mi žaludek   nad tímto seriálem,a ještě víc nad odvahou   jej pustit lidem!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45899minih45899Hafan hasičem (2007) 
Firehouse Dog n
minih133581minih133581Bandidos (1967) 
Bandidos n
minih39057minih39057Sedmnáct zastavení jara (1973) [TV seriál] 
Semnádcať mgnovenij vesny n
minih88613minih88613Dům dlouhých stínů (1983) 
House of the Long Shadows n
minih76732minih76732Antikrist (1974) 
L'anticristo n
minih14564minih14564Mikeš na pouti (1971) 
Mikeš na pouti n
minih16204minih16204Poklad na Stříbrném jezeře (1962) 
Der Schatz im Silbersee n
minih143121minih143121Zrádce mezi námi (2016) 
Our Kind of Traitor n
minih29891minih29891Spy Game (2001) 
Spy Game n
minih108194minih108194Vraždy v Lake City (2011) [TV film] 
Silent Witness n


Hodnocení:n12345678910
David ŠírAndrea Kerestešová Alžbeta StankováMarián Labuda Alžbeta StankováAndrea Kerestešová Roman Vojtek
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10