Jeden svět

Komentáře uživatele aurora45

aurora45

aurora45 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 121
10 způsobů lásky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2011
Zklamání. Obratný   vypravěč Pavel Kohout se   sice zase zabýval   "lepší"   společností a byl vybrán   jeho dvorní - jinak   vynikající režisér -   Viktor Polesný, ale celkové   vyznění je více než   rozpačité. Většina   mladých herců podle mne   neuchopila svoji   příležitost...
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2011
co dodat,
prostě v dobách totalitních   se točila i vynikající   dílka a Adéla je toho   dokladem, scénář, režie,   herecké výkony ultras.   Viděla jsem několikrát a   vždy si na tomto výborném   bijáčku zgustnu.
Aksál
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Není to špatný biják.   Vadí mi ale trochu   kohoutovská (občasná)   tendence umisťovat hlavní   hrdiny do prostředí,   blížícího se dřívější   společenské maloměstské   honoraci. Ale jo, zvlášt   když vezmeme v úvahu, že se   příběh točil v době, kdy   autor byl ještě   prominentním komunistou.
Anglické jahody
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Jako pamětník i přímý   účastník dne, který nás   ovlivnil více, než jsme   tehdy myslili, hodnotím   takto: nedotažen silný   námět. I když - s odstupem   doby - asi to tak skutečně   bylo a my jsme tehdy   podléhali silným emocím a   byli jsme ovlivněni tím   komunistickým pokusem a   fandili mu a nakonec si   rozbili ... ústa a ideje.   Film tedy 50%.
Báječný svět shopaholiků (Confessions of a Shopaholic)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.6.2011
Jak zde již někdo napsal,   totální sračka s   podbízivým   "dozadkukopoucím"   "humorem". Něco   jakoby ze Sexu ve městě,   něco jakoby z Prady, něco   (hodně) z Bridget Jonesové.   A jmenované filmy, ač k nim   mám výhrady, jsou proti   Shopaholikům vysoce   klasickými díly. Špatnej   biják.
Bathory
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Vysoce subjektivní názor
na film, který nejsem schopna   sledovat v kuse a tím je   řečeno vše. Doporučení:   prodat produkci do Emériky, k   jejich velkovýrobě   pseudohistorických slátanin   s důrazem na kostýmové   davové scény atd. se hodí.   Jen se divím, Jakubisko,   takovej režisér a takovej   nevalnej biják....
Botostroj
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.2.2011
Tak to je teda hustý. V   Levných knihách jsem si   nadšeně za celých 19 Kč(!)   zakoupila elegantní DVD a po   několika dnech si je   prohlédla. Neznám   literární předlohu, ale   pokusím se ji sehnat a   přečíst a porovnat, zda je   tak poplatně hrůzná jako   film. Obávám se, že ano -   autor je stalinským   literátem; btw, i mnoho   herců je ověnčeno   stalinskými vavříny. A   kromě těch známých zde   účinkuje spousta takových,   o kterých posléze asi ani   vidu ani slechu. A ta délka   filmu! Prostě tlačítko   maximálního zrychlení na   ovladači bylo v   permanenci:-). Špatnej   biják, škoda času.
Callasová a Onassis (Callas e Onassis)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Vkusně zpracovaný příběh   jedné z velkých lásek   minulého století. Viděla   jsem Quinna jako Onassise v   Řeckém magnátu, ale Gérard   Darmon je zde skoro   uvěřitelnější. Výborná   Luisa Ranieri v titulní roli,   o špičkové pěvkyni   Annalise Raspagliosi nemluvě.   Kdo má rád romantiku a   životopisné filmy, tady má   velmi dobré spojení.
Carmen Jones
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Miluji Carmen. A tento biják   mě téměř bezezbytku   uspokojil - Bizetova hudba   prostě podmaňuje,   nadčasový příběh je   přenesen do současnosti a   to, co by se zdálo nezvyklé   - obsazení černými herci -   okamžitě ustupuje a já   všemu věřím a jsem   okouzlena. Mimochodem, není   většina vynikajících   zpěváků a pěvců taky   barevná?
Cena za něžnost (Terms of Endearment)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Proč Oskara? Zejména pro   vynikající charakterní   Shirley MacLaine! Ostatní   herci jsou opravdoví a Jack   Nicholson dokazuje své   umění a hlavně charisma i v   trochu odsunuté roli. A   samotný gradující   příběh? Kdo nezažil,   nepochopí.... Smutnej, dobrej   biják.
Císařův pekař a pekařův císař
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Právě jsem s chutí shlédla   již po x-té tento již   kultovní film a vrtá mi v   hlavě, jak by to vyznělo,   kdyby film dotočil režisér   Krejčík, který jej   natáčet začal. Co vy na to?
Coco Chanel & Igor Stravinsky
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.7.2013
Ach,
okomentovat to, co pro mne   bylo velkým zklamáním, je   těžké. Ze životopisných   filmů o fenoménu Chanel je   tento jasně nejslabší a   nezachraňuje jej ani   Stravinského hudba (i když   ji taky moc nemusím). Místo   vcítění se do složitých   uměleckých duší je toto   dílko většinou   naturalistickým popisem   sexuálního aktu a tvrdého   byznysu a to mi nestačí!   Slabý scénář, průměrné   herecké výkony, slabá   režie. Pro mne špatnej   biják a dvě hvězdy pouze za   Stravinského hudbu.
Corpus Delicti
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Film s nezaměnitelným   rukopisem režisérky   Pavláskové, i když kvalit   jejího (dosud) životního   filmu Čas sluhů nedosahuje.   Scénář jakoby vzhledem k   zalidněnosti postavami trochu   tápe, ale podstatou je velmi,   velmi pravdivý. A herci a   neherci? Všechny ostatní o   několik tříd převyšuje   velmi uvěřitelný Karel   Roden v roli frustrovaného   slabocha a Jiřina Bohdalová,   která zde nadmíru dokazuje,   že skutečně UMÍ hrát!   Slušnej biják.
Čas pracuje pro vraha
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Tendenční slabá literární   předloha, ale s naprosto   profesionálním filmovým   zpracováním. Herecké   obsazení vynikající,   příběh vychází jako   klasická detektivka.
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Ďábelská Meryl Streep,   vynikající Anne i Emily,   dobrý a ne plytký biják,   hodně nad současnou   americkou kvalitou.
Dědictví aneb Kurva se neříká (Dědictví aneb Kurvaseneříká)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2015
Dědictví...
černéhho humoru Chytilové a   Polívky z původního díla   se nekonalo. Kupodivu, dobrý   režisér a dobrý autor   tentokrát spáchali filmový   zločin. Špatnej biják.
Díky za každé nové ráno
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Vůbec ne můj šálek čaje,   ale konečně jsem pochopila   Pawlowskou. Pieczka nemohu   hodnotit, podal výkon nad   10*!
Dobří holubi se vracejí
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Mistr režie, mistři   herectví s dominujícími   Hrušínským a Kňažkem,   silný působivý scénář.   Až k nevíře je, že film   vznikal v r. 1987 -   společenská kritika je zde   podávána až   nadperestrojkově. Jen mi   vrtá hlavou, proč se o filmu   mluví jako o komedii(!?).   Vynikající biják.
Dokonalý svět
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2010
ad M. King
Já se jen divím, že tedy   koukáš na vše, "abys   mohl napsat hodnocení resp.   komentář". To tedy je   skoro na prášky, ne? A že   se odvrátila i choť - není   v tom náhodou nový seriál   na Primě? Ten jsem dosud   neviděla, nemohu posoudit. A   s výrazivem pro diváky,   kteří zrovna nemají stejný   vkus s tebou (slepice), bych   byla opatrnější. Vzhledem k   tvému vkusu (z profilu na   fdb) bych taky asi tě nějak   pejorativně mohla nazvat, ale   proč? Máš na to - řečeno   s Churchillem - právo a já   nemám právo ti tvůj vkus   brát!
Dolarová manželství (What a Way To Go!)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Tak ze začátku - aniž jsem   si něco o filmu přečetla a   nalákala jsem se jen na   Shirley a mužské hvězdy -   jsem měla chuť od toho   odejít. Naštěstí jsem to   neudělala a postupně, jak   film gradoval - jsem se bavila   a bavila... Trošičku mi tam   zaznělo něco jako   spřízněnost s Pytlákovou   schovankou (asi ta   muzikálová část). Dobrej   starej biják, eméričani si   taky uměli dělat srandičky   ze svého "amerického   snu", teď už halt jedou   jen bojová umění a   béčkové davovky.
Ententýky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Komediální seriál?
Tak zatím po prvním dílu to   vypadá na další sh-t ČT:-(   A srovnávat to se Sexem ve   městě nebo se Zoufalkami je   drzost. Scénář vypadá na   diarrheu, herecké výkony   tomu odpovídají. A hlavní   roli má nejdřevěnější   jednovýrazová herečka v   Česku...
Evita Perónová (Evita Peron)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Evita a Evita
Všichni snad známe   muzikálovou verzi příběhu   Evity Perón s překrásnou   hudbou a výkony. Tento film   je jiný. Drsný. Z legendy o   v podstatě nezištné a   obětující se ženě   sloupává právě tu jí   samou a médii účelně   vybudovanou image a ukazuje EP   jako ženu bezskrupulózně   bažící nejen po moci, ale i   po hmotných požitcích,   která bez výčitek svědomí   si přivlastňuje hodnoty ze   sbírek atd. atd. A je tu   otázka: neovlivňuje dosud   nepoznaná letální nemoc   jednání člověka?   Možná... a Evita zemřela   tak mladá. Film též drsně   ukazuje Juana Peróna jako   člověka, který je ovládán   ctižádostivou ženou a dav   ulice ho poslouchá a taky   zbožňuje. Btw, jen tak   náznakem je zmíněna jeho   neovladatelná záliba ve   velmi mladinkých dívkách   (před několika lety myslím   v Reflexu byla podána jeho   Causa), prakticky dětech.   Nicméně soudím, že tento   film je prostě super biják a   Faye Dunaway podala   vynikající výkon!
Expozitura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2011
Musím konstatovat, že ze   začátku jsem se těžce   prokousávala dějem   zalidněným mnoha postavami,   ale to se již změnilo a já   smutně zírám na tvrdou   realitu bezpráví. Biják je   velmi dobře zpracovaný,   netrpělivě očekávám   další díly, ale!   rozbíjení děje 5 reklamami   je hafo! Ubírá to na   dramatičnosti i případné   sledovanosti, Novo!
Frida
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Frida
Mimořádně dobrý   životopisný film, navíc se   sondou do duše Bohem   mimořádně talentem   obdařené bytosti, která na   druhé straně je celý život   postihována osobními   neštěstími. SH super, Oskar   právem.
Funny Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Vynikající biják a to   nejenom pro fandy Barbry   Streisand. I když tato   hvězda mého srdce hraje,   zpívá, tančí a uchvacuje   snad ještě víc než jindy.   Prostě - emérický hoši ve   zlatých šedesátých taky   uměli....
Funny Lady
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Po superbijáku Funny girl   znatelný posun dolů. Až na   Barbru - její pěvecké   výkony jsou prostě super a   (nejenom tento) film   zachraňují. Vcelku, velmi   slušnej biják.
Grandhotel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Dost s****a, nesrozumitelné,   natočeno jako film pro film,   jen ten Ještěd je famózní.   Nekupujte si to, neměňte.
Griffin a Phoenixová (Griffin and Phoenix: A Love Story)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2011
Pro mne vynikající film,   který jsem viděla již v 80.   letech, naštěstí již s   vynikajícím českým   dabingem. A to tenkrát jsem   ještě neměla zkušenost s   tou zhoubnou nemocí - a   přesto mě dílo oslovilo.   Výborný scénář, citlivá   a nenásilná režie, výkony   protagonistů 10*+.
Když vyšel remake, dala   jsem za něj nehorázné   peníze a prožila trpké   zklamání, je to prostě kus   lahodící hlavně současné   emérice, působí ploše.
A pořád čekám, zda   nějaká z TV původní TV   film opět uvede - získala   jsem totiž kopii na DVD,   která není příliš   kvalitní - ale za to může   Nova svým často   odfláknutým zvukem:-(.
Havel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2021
Příšerné...
Ztráta mého času při   sledování. Pohádka o   statečném rytíři, který   místo bílého koně má   černý mercedes a aby nebyl   tak dokonalý, tak se mu   přidá esence milenek v   jedné a stálá láska k   manželce. Pavlu Kohoutovi to   scénárista natřel - nevím   proč - a jediný, kdo mě   zaujal svým výkonem, byl   Martin Hofman. Never more....
Hello, Dolly!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2010
Hello, Dolly! Vítám tě zase   mezi námi, abys nám dala to,   co supermuzikál má mít.   Skvělé herecké, taneční i   pěvecké výkony a vůbec mi   nevadí, že pan Matthau   neumí až tak moc zpívat a   paní Streisand až tak moc   tančit - to v míře   vrchovaté obstará skvělé   "křoví". Dolly,   viděla jsem tě již   několikrát a zase se na tebe   znovu těším!
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10