Zari
ohodnotit

Poseidon

Rok:
2006
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
13.7.2006
„Každý okamžik, každá šance a každý nádech mohou být jejich posledním...“

Komentáře k filmu Poseidon

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2009
stylové, akční a místy se   správným rytmem i napětím   se jeví katastrofické   americké drama poseidon.   počítačové triky,   animační speciální efekty   i herecké výkony patří   jistě také k tomu, co zvedá   poseidona k hvězdným   filmařským výšinám.   nebýt až moc rozvleklého   začátku a zbytečné   klišovitosti v něketrých   sekvencích, jež působí   jako úlitba danému žánru,   mohl poseidon stanout na   samém kinematografickém   nebi. i tak ale lze   návštěvu snímku poseidon   doporučit jak všem   fanouškům katastrofických   děl, tak těm, co se   specializují na remake   starších filmů.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Hodně dobrý remake, daleko lepší....
...než nepovedená rádoby   dvojka původního   Dobrodružství Poseidonu. V   současnosti se odehrává   remake tohoto kultovního   katastrofického filmu.   Přistupovala jsem k jeho   sledování s rezervou, přece   jen si myslím, že původní   Poseidon s Hackamanem asi   nebude překonán. A je to   pravda - nebude, to je   skutečná legenda, ale...až   jsem byla překvapena, jak   dobrým remakem,   nepostrádajícím napětí,   psychologicky vypjaté   momenty, strach o osud   hlavních hrdinů, zoufalství   nad ztrátou blízkých...,   tento film je. Nedosahuje sice   úrovně původního filmu,   ale považuji ho za hodně   slušné filmové dílo,   které rozhodně není pro   milovníky filmů s   katastrofickou tématikou   žádným zklamáním. Děj je   samozřejmě hodně podobný   původnímu příběhu,   postavy nicméně mají jiná   zaměstnání, pocházejí z   jiných kruhů, i tak nechybí   hrdina v podání Kurta   Russella, který obětuje   svůj život za záchranu   druhých...Oceňuji zvláště   kladně, že ani trikové   efekty nepůsobí uměle a   počítačově, což je pro   film velkým přínosem.
Lasy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2007
Původní verze je dle mého   názoru nesrovnatelně   lepší. Pro tuto verzi je   velké plus dobré animační   schopnosti
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
film je dobře technicky   propracovaným příběhem   lodi,trerá cestuje   oceánem,aby na ní   pasažéři oslavili konec   roku jinou zajímavou   formou,místo radostiplné   osvaly totiž přichází   obrovská vlna,která loď   převrací dnem vzhůru a   nastává příběh   srovnatelný s příběhem   titaniku,má to však jeden   rozdíl,namísto zamčených   mříží jim v úniku brání   dno lodi,mezi pasažéry se   zformuje skupinka lidí   kteří nechtějí nechat   svojí záchranu v rukou   osudu,jak je jim to   instruováno kapitánem lodi
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2020
Náhodou, na remake to vůbec   není špatný film. Origoš   je samozřejmě origoš, ale i   tahle, víceméně béčková,   podívaná je místy docela   napínavá a technicky i   herecky přinejmenším   solidně zvládnutá. Já s   tímhe filmem vážnější   problémy nikdy neměla a   nemám.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Kdyby se nejednalo o remake   byla by to rozhodně větší   bomba Petersen měl pěkný   balík peněz asi 160mil $ ,   které vložil do potopení   Poseidonu a také v tržbách   pěkně plaval , ale je to   napínavý příběh s   zajímavými hlavními hrdiny.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2013
O novoroční noci převrátí   zaoceánskou loď Poseidon   obrovská vlna. Několik   cestujících se vydává na   nejistou a nebezpečnou cestu   za záchranou k povrchu moře.   Ne všichni cestu přežijí,   ale mají alespoň šanci na   záchranu. Jeden z lepších   remaků, ale přesto si   myslím, že Dobrodružství   Poseidonu s G.Hackmanem je o   něco lepší.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Prijemna letni zalezitost, u   ktere se nemusi premyslet.   Nejlepsi z celeho filmu ale   byl uvodni oblet kamery kolem   lodi.
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2010
Také modernejšie remake   katastrofického filmu   "Dobrodružstvo   Poseidonu", z roku 1972.   Všetko sa tu opakuje do   najmenších detailov, len   výber hercov je tu iný.   Však čo iné by sme aj   chceli.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Původní film Poseidon jsem   neviděla a proto nemohu   srovnávat. Na jednu stranu to   je asi dobré, protože prý   je klasika stokrát lepší,   takže kdybych to viděla, tak   by moje hodnocení u tohohle   snímku z 2006 bylo asi o dost   horší.
Milovala jsem   zpěvačku Fergie a na film   jsem se koukala hlavně kvůli   ní. Škoda jen, že tam   nebyla dýl. Když už píšu   o Fergie, tak chválím její   písničku Bailamos, která   patří do soundtracku tohoto   snímku. Tahle písnička se   mi opravdu líbí a jednu dobu   jsem jí docela často   poslouchala. Jinak celý   soundtrack poměrně stojí za   to.
Ani nemohu říct,   jestli mám ráda   katastrofické filmy.   Většinou je nesleduji.   Titanic mám třeba moc ráda,   ale ostatní filmy stejného   žánru moc nemusím.
Tento snímek jsem   párkrát viděla a asi mi to   stačí. Na poprvé se mi to   líbilo opravdu hodně. Na   další zhlédnutí už to   nebylo tak napínavé,   protože jsem věděla konec.   Musím ale říct, že jsem se   nenudila asi ani jednou.
Navíc mě opravdu   potěšilo herecké obsazení!   Samozřejmě Kurt Russell a   spol.. A také Emmy   Rossum,kterou znám díky   snímku Fantom Opery. Skvělá   herečka!
Když to   shrnu, tak bych řekla, že   herecké výkony byli opravdu   dobré, stejně tak efekty..   Někdy ale poměrně   zdlouhavé scény. Asi to   mohlo být lepší, ale na   druhou stranu to stačilo.
sluníčko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2006
Poseidon
No nebylo to špatné , ale   dost mi to připomínalo film   TITANIC, aspoň v úvodu   filmu. Jinak se mi to docela   líbilo hlavně efekty.
sluníčko1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Poseidon
Pěkný film dobré herecké   obsazení Ale orginál z roku   1972 je prostě orginál.Kdysi   to byla pecka a ještě   pořád je to hodně dobrý   film.Stará klasika je holt   klasika.
JohnCoffey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Wolfgang Petersen, o něco   menší megaloman než je   Emmerich, nám předvádí   slavnou námořní příhodu v   novém hávu, tentokrát s   několika málo slavnými   jmény na menu potenciálních   obětí. A že je z čeho   vybírat - správný chlap,   jeho dcera, hysterická   mamina, zvídavý synek,   dědula se sebevražednými   sklony, libový frajer...   Protože je loď vzhůru   nohama, plná ohně i vody   naráz, mění se v bludiště   smrtících pastí a je   jasné, že to nepřežije   každý. Také je jasné, kdo   to bude (hlavní,   charakterní, či   sympatický), takže s mladým   číšníkem nebo slizským   kovbojem nepočítejte.   Vrcholem všeho je, když voda   spláchne všechny kromě   jich. Ale pokud si odmyslíte,   že to je remake, klišé a   postavy jsou poměrně   ploché, budete se bavit.
tomdoyle
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Dá se na to koukat, ale se   starší verzí, s názvem   Dobrodružství Poseidonu z   roku 1972 s Gene Hackmanem v   hlavní roli se to rozhodně   nedá srovnat. Zdá se mi jako   by většinou všechny nově   natočené verze starých   trháků, nějak postrádali,   to původní kouzlo a hloubku,   kterou měl jejich   předchůdce.
lukanek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Tato onovená verze tohoto   filmu je celkem   zajímavá.Líbí se mi   trikové zpracování.Film mě   zaujal protože jsem fanda   tohoto žánru.
71radim
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
jo jo neni to ponorka
po klidné plavbě přichází   hon za časem, s překrásné   lodě se stane ponorka.O   pěkné, kaskadérské kousky   taky není nouze.Mám rád   filmy typu "tragedie s   happy endem".Táta miluje   svoji dceru tak, že je   schopen kvůli ni a její   budoucnosti obětovat i život   a to moc happy nebylo, ale i   tak jsem si film musel pustit   několikrát.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Docela dobrý remake staré   klasiky, s typicky americkým   koncem. Do zhlédnutí filmu   jsem nevěděl, že Fergie je   taky herečka; zemřela moc   brzo, mohla ještě chvíli   pobýt...
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2006
znovu to již vidět   nepotřebuji, ale na poprvé   poměrně dobrý zážitek, i   když nic extra. žádná   objevná zápletka,   podivuhodné výkony...vcelku   průměr.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2017
Remake klasického   katastrofického filmu, který   je tak díky mladší době   vzniku efektnější,   výbušnější, svižnější   a to je tak všechno. Kdo zná   původní klasiku, ví jak   všechno dopadne a není   vlastně pořádně o čem   psát.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Poseidon
Nemůžu říct, že bych z   tohohle filmu byla nějak   unešená, původního   Poseidona jsem neviděla. Plus   tohohle filmu je především   herecké obsazení. Báječný   Kurt Russell, Richard Dreyfuss   nebo Joshua Lucas. Film,   který nemusím vidět zas tak   často, ale jednou za čas   neuškodí. Celkem příjemné   pokoukání, i přes tu   tragédii na plátně.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Nic naplat, Wolfgang Petersen   se po svých velkolepých   snímcích jako jsou   předchozí ´Troja´ či   ´Dokonalá bouře´ opět   snažil natočit super biják,   ale jak vidíme, někde to   nějak setsakramentsky   zaskřípalo. Výprava je sice   na ryze popkornovou zábavu   skvostná a CGI efekty a   animace již dokonalé, ale   scenáristicky je děj tak   zjednodušený, že v   podstatě není o co stát.   Těžko také říci, jak moc   do finálního střihu kecalo   studio, neboť ze zkušeností   už víme, že v takovém   případě se ze snímku   stává ohromný průser. A   tento remake průser byl.   Během úvodu se nestačíme   ani pořádně rozkoukat a už   se žene obrovská vlna,   která loď následně   převrátí. Hrůza, panika,   děs. A už tu máme skupinku   rozhodnutou dostat se za   každou cenu ven. A jak už to   bývá, bylo za pět minut   dvanáct, neboť když se jim   ven skutečně dostat   podařilo, loď okamžitě...   Zkrátka, děj je velmi   zkratkovitý a místy   předvídatelný. Nepomohly   tomu ani ony CGI efekty, ani   svižné akční tempo. Pro   Wolfganga Petersena to   bohužel znamenalo na dlouhá   léta konec v Hollywoodu.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Táto novšia verzia filmu z   roku 2006 sa ani z ďaleka   nedá porovnať zo staršou   verziou filmu z roku 1972   Dobrodružstvá Poseidonu, kde   hral Gene Hackman. Táto   verzia z roku 2006 by dosť   pripomína film Denné svetlo.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Pokud přistoupíte na to, že   je to jen triková akční   podívaná, která ničím   nepřekvapí budete se možná   i dobře bavit.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Je sice pravda, že po   scénáristické stránce se   tenhle film příliš   nevyvedl, ale jako   katastrofický dílo s   řádnou dávkou akce docela   ušel. Technické triky byli   taky na slušné úrovni, jen   místy bylo poznat trochu   víc, než by se slušelo, že   jsou především digitální,   počítačově upravené. Ale   i tak, o ztrátu času při   jeho sledování se určitě   nejedná.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2020
Remake úžasného filmu   Dobrodružství Poseidonu. Na   originál to samozřejmě   nedosáhlo. I když po   vizuální a technické   stránce to bylo výborné,   chyběla tomu ta šťáva co   udělala z původního filmu   legendu.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Technicky brilantně   natočená hovadina. Každá   druhá postava je superman, je   to tak neskutečně rychlé,   že to trumfuje kdejakou   videohru a logika je něco, co   se tvůrcům totálně nehodí   do krámu. Jako katastrofický   film neskutečně tupé a   téměř nepoužitelné, jako   oddechovka na léto do kina,   kdy chce člověk utéct   parnu, dokonalé... btw, to   fakt musí v každém svém   filmu Jimmy Bennett prolézat   nějakou šachtu? Už   začínám mít podezření,   že si ho tvůrci vybírají   čistě proto, že se ostatní   mrňata Hollywoodu malých   prostor bojí...
Otek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Docela dobrý film. Remake   staršího Dobrodružství   Poseidonu. Pochopitelně jinak   vyprávěný. Ale nemohu se   zbavit pocitu, že tomu filmu   něco chybělo. Nějak to   nemělo tu správnou šťávu.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Kombinace umění ve   zvláštních efektech spolu s   bídou a nedostatkem nápadů   pro natáčení nových filmů   vede k tvorbě takovýchto   remakeů. Okoření se to   klišé rozhovory a máte   snímek v podobě tohoto   Poseidonu.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2009
No nová verze klasického   díla mně moc nepotěšila   ale jde to klasika je klasika   tak po herezké stránce to   jde scenář ujde herci jsou   dobří
Krupe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Tak si pokaždé říkám, že   u těchto filmů nebudu   přemýšlet, ale ono to   nejde. Ono totiž takové   vyšroubování čtyřech   šroubů na mříži   vzduchotechniky či co to bylo   křížkem na přívěšku (   předpokládám, že byl   alespoň stříbrný ) během   asi jedné minuty 10-ti letým   klukem je prostě na mne moc.   A podobných originalit je tam   samozřejmě více. Kurt už   hraje opravdu v každé   blbosti. Je to hóóódně   nepovedený remake, ani ty   zmíněné triky jsem nějak   nepostřehl. Nuda.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2009
film byl napínavý,ale je   lepší stará klasika tohohle   filmu,jinak dobré podívání   u kterého se nudit nebudete
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Čert to vem nové   efekty.Příběh hodně   .....
Herecké výkony   nic moc.A komplet se mi to   líbylo tak z půlky.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Tak rekl bych,ze pokus o   uspesne remake jednoho dost   znameho filmu tady proste   nevysel.
Je to sice   napraskane docela znamymi   herci,ale celkovy vysledek moc   nepresvedcil.
Aspon me   teda ne.A davam 4 jen kvuli   tem hercum.
Jiftach
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Hodně jsem se na tento remake   těšil a byl jsem popravdě   honě zklamaný. Triky ušly,   ale některé věci mě   opravdu zvedaly ze židle.   Prvoplánové herecké   obsazení, hudební   hvězda..... mě to naopak   přišlo, jako přehlídka   vyčichlých hereckých hvězd   80. let. Kurtova hláška:   " Nebojte, jsem bývalý   hasič, dostanu ho dolu"   mě doslova vyděsila. Tak to   bych chtěl tedy ve   skutečnosti vidět :D Opravdu   mě tato snaha urazila. Ze   skvělého původního filmu   nezůstalo vůbec nic. Jen   pachuť komerčního bludu s   bývalými hvězdami, s   Fergie, která na mě   působila spíše jako reklama   na nepovedené plastické   operace.
troufalka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Nové zpracování starého   příběhu. Původní film   Dobrodružství Poseidonu se   mi líbil víc, nový film ho   nepřekonal.
Faye
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Pokud si chcete mermomocí   zaplavat, zašplhat, zaskákat   apod. v bludišti lodi jménem   Poseidon, která má spoustu   slepých uliček. Tak   doporučuji nalodění na tu z   roku 1972 „Dobrodružství   Poseidonu“. Já jsem sice (s   vypětím všech sil)   přežila i tuhle katastrofu,   ale bylo to fakt o fous :- (.
xmatasek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Na filmu se mi asi nejvíc   zamlouvala délka. Vůbec se   nestačíte seznámit s   postavama a už je loď na   lopatkách. Vytvoří se   vícečlenná skupinka lidí,   kde každou nervy drásající   "napínavou" scénu   někdo odpadne. Řeknu vám,   zlatej Útok z hlubin. Za   dokonalý počáteční   záběr dávám 30%.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.6.2018
Původní verze byla na   tehdejší dobu trhák a   udělat remake jen kvůli   tomu, aby byl kapitán   černoch...to je zbytečnost.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44178minih44178Příhody dráčka Soptíka (1975) [TV seriál] 
Draghetto Grisù n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih7056minih7056Dva lidi v ZOO (1989) 
Dva lidi v ZOO n
minih34096minih34096Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl n
minih18312minih18312Řidičák (1988) 
License to Drive n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n
minih48309minih48309Yes Man (2008) 
Yes Man n
minih47889minih47889Frankensteinova dcera (1958) 
Frankenstein's Daughter n
minih42015minih42015Plechová kavalerie (1979) [TV minisérie] 
Plechová kavalerie n
minih16681minih16681Postřižiny (1980) 
Postřižiny n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dobrodružství Poseidonu (2005) [TV film]

 Dobrodružství Poseidonu (2005) [TV film]
Dobrodružství Poseidonu n
The Poseidon Adventure
Žánr: dobrodružný / akční / drama / thriller / katastrofický
Země: Spojené státy americké
Režie: John Putch

(jiná verze filmu)

Dobrodružství Poseidonu (1972)

 Dobrodružství Poseidonu (1972)
Dobrodružství Poseidonu n
The Poseidon Adventure
Žánr: drama / akční / katastrofický
Země: Spojené státy americké
Režie: Ronald Neame

(remake)

TV Program

ČT1 - Maigret a přístav v mlze (1996...

23:35 - 01:05

79 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Equalizer (2014) [2k digital]

22:40 - 01:15

134 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kirk Francis

Francis Kirk

Naposled navštívené:
Kirk Francis

Francis Kirk