Obsah filmu Ano, šéfe!
Quo vadis, česká gastronomie?
Televizní obrazovky opanovaly cooking show, které učí diváky zrychlit, zkultivovat a zpestřit si domácí vaření. Kam se ale posunula profesionální gastronomie? Většina lidí by se vsadila, že se veřejné stravování zlepšilo. I tak ale první michelinskou hvězdičku oslavili čeští gurmáni teprve v roce 2008. Dlouhé a nepřehledné jídelní lístky však nevypovídají nic o kvalitě jídla a čerstvosti surovin, standardní zeleninová obloha má často zachránit zmatek na talíři.
Hodně restaurací ani neví, jakou kuchyni vlastně vaří; snaha o větší pestrost nabízených jídel téměř vytlačila tradiční pokrmy. Přitom většina...
Quo vadis, česká gastronomie?
Televizní obrazovky opanovaly cooking show, které učí diváky zrychlit, zkultivovat a zpestřit si domácí vaření. Kam se ale posunula profesionální gastronomie? Většina lidí by se vsadila, že se veřejné stravování zlepšilo. I tak ale první michelinskou hvězdičku oslavili čeští gurmáni teprve v roce 2008. Dlouhé a nepřehledné jídelní lístky však nevypovídají nic o kvalitě jídla a čerstvosti surovin, standardní zeleninová obloha má často zachránit zmatek na talíři.
Hodně restaurací ani neví, jakou kuchyni vlastně vaří; snaha o větší pestrost nabízených jídel téměř vytlačila tradiční pokrmy. Přitom většina lidí, když vyjede za hranice, ráda okusí místní speciality – tento gastronomický zážitek k cestování patří. Někdy to vypadá, jako by z české kuchyně u nás zbyla jen svíčková, kachna, řízek a guláš. A to je škoda.
Že to jde, dokládá zvýšený zájem o kvalitní podniky, které už našly svoji tvář. Začíná to pořádkem v kuchyni a končí obsluhou. Ve hře jsou ale i ceny; kvalitní, čerstvé a bio suroviny nejsou za babku. Řada Čechů si stále ještě jistě řekne – vždyť je to jen jídlo. Jenže jídlo je palivo a také vrcholný požitek. Podle toho, co dodáváme našemu tělu, pracuje, a podle toho, jak a v jakém prostředí se stravujeme, vypadá i náš život. A to vůbec není málo…
Zcela nový pořad o české gastronomii si klade nemalé cíle. Chce pozvednout tento velmi riskantní obor, pomoci nevýdělečným nebo krachujícím podnikům a samozřejmě zaujmout a pobavit diváky. A o osobitý humor skutečně není nouze. Lidé před obrazovkou budou zvědaví, jak se s problémy profesionálů vypořádá skutečný mistr, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z Café Imperial.
V každém dílu přijde za Zdeňkem Pohlreichem majitel restaurace v nesnázích a požádá ho o pomoc. Šéfkuchař si vyslechne konkrétní podnikatelský záměr a pak musí na místě během týdne zjistit, kde je zakopaný pes. Proč podnik nevydělává, proč v něm hostům nechutná a proč se tam nevracejí? Zdeněk Pohlreich navrhne nové menu, v kuchyni, kde nikoho nešetří, udělá pořádek a naučí kuchaře a jeho pomocníky připravovat kvalitnější pokrmy. A to vše svým velmi osobitým způsobem.
Po měsíci se do restaurace vracíme – ale se skrytou kamerou a špehem, kterého majitel ani personál neznají. Tímto „špehem“ je například i Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu. Zdeněk Pohlreich pak na závěr rozhodne, jestli podniku udělí své doporučení. Toto doporučení pořadu Ano, šéfe! pak budete moci vídat v českých restauracích, které se tohoto zcela nového projektu zúčastnily.
Pořad je plný zajímavých rad pro diváky a vlastně pro všechny, kteří chodí jíst do hospod a restaurací. Je také plný emocí, protože kritika a nezbytné nepopulární změny v provozu problematického podniku se bez vzrušených reakcí, vyhrocených scén a ostrých slovních přestřelek neobejdou. Možná si hýčkáte sen o útulné hospůdce a před obrazovkou Televize Prima u zcela reálného pořadu Ano, šéfe! získáte cenné informace o tom, čeho se vyvarovat a na co si dát pozor. A v neposlední řadě se u něj i zasmějete. < Zobrazit méně
oficiální text distributora, zobrazit všechny obsahy (1)
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit
zde >>
Nejnovější komentáře k filmu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2018
hlášky
Tohle bylo Nový koření, když byl ještě Žižka svobodníkem, kamaráde.
No viděl jsem koně blít, stíhačku couvat, ale tohle ne.
No to vypadá, jak předkožka z velblouda.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Zdeněk je prostě Borec a je tam, kde je, protože tomu rozumí. A že to neříká spisovně, mě netrápí. Ono kolikrát to ani nejde....Díky jeho pořadu už se mnozí nebojí v restauraci oprávněně ozvat, když se jim něco nelíbí. A i z druhý strany pohled je zajímavý. Já vařit v hospodě sám, kde přijede třeba zájezd 30x lidí, tak asi uteču..Zdeňkův názor na věc je suverénní a správný. Někomu to možná nevyhovuje, v jeho podání. Restauraci dělá kvalitní jídlo a přiměřená cena, né sračičky okolo.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2016
Dva úhly pohledu
Jelikož pracuji v gastronomii celý život, dovolím si pořad soudit ze své perspektivy. Pan Pohlreich je jistě profesionál, který si umí poradit v každé situaci. Rady, které udílí instalatérům a zbohatlým automechanikům, kteří si, Bůh ví proč, otevřeli restaurace, jsou ovšem většinou fakta, která zná každý, kdo se v oboru vyučil a pracuje v něm, protože jej to prostě reálný provoz a praxe naučí stejně tak, jako pana Pohlreicha. Určitě těmi radami neobjevuje žádnou Ameriku. Navíc mi vadí, že je zcela odtržen od gastronomicko-ekonomické a stravovací reality běžných hostů tzv. "z lidu". Člověk, který je nucen obědvat v restauraci 20x v měsíci si prostě nemůže dovolit, dát pokaždé za obědové menu 200,- Kč, protože ukrojit si z běžného platu jen za obědy 4000,- měsíčně je prostě nereálné. A takovéto hosty musíme nakrmit my a je jich v této zemi většina. Proto pokaždé nemůžeme vařit z telecí kýty a čerstvých bylinek šéfe, ale někdy musíme hostům uvařit i z levných a bohužel ne tak prestižních surovin, víte?
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Televizní zábava je v dnešní době na poněkud horší úrovni...a za celý týden jsem se vždy těšil pouze na Uvolněte se, prosím...teď si k nim mohu přiřadit i Ano, šéfe! Tenhle pořad má opravdu spád a Zdeněk Polreich je mistr kuchař, podnikatel a bavič v jedné osobě. Absolutně doporučuji a Café Imperial a restaurace, která dostala placku s chutí navštívím! :)
Reklama
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Již dnes legendární TV pořad a stále to nejlepší od Zdeňka Pohlreicha, který spolu Ivanem Vodochodským vnesl svěží vzduch do pořadů o vaření a zároveň nám všem ukázal, že to jde i jinak, než tou naší tuctovou českou maloměšťácku restauraterskou kuchiní a ještě nás výborně pobavil. Opravdu jedinečný pořad, který by bez talentu a osobnosti Zdeňka Pohlreicha opravdu vzniknout nemohl.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Jeden z mála pořadů,který v televizi uznávám. Už dávno nejsem pravidelným divákem komerčních televizí,hlavně z důvodu neuvěřitelně stupidních pořadů pro maminky na mateřských dovolených,důchodce či lidi,kteří evidentně nemají nic lepšího na práci,ale tohle je prostě vyjímka! Pohlreichovo upřímnost,nestrannost a hlášky se mi prostě líbí a někdy je to fakt zábava--->čoveče,ty seš zarostlej,jak rezervní ježíš :-D
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Pohlreich mi lze na nervy,ale...
.. má pravdu v tom,že hospody, bary, restauranty otevírají diletanti, co nemají páru o vaření. Všichni se honí za hogofogo meníčkama, ale zapomínají na jednoduchost a hlavně kvalitu.Já si myslím,že kuchař by měl ochutnávat,zda je vše vyváženo a měl požadovat kvalitní suroviny. Vymlouvají se,že hledáme je levná jídla. Já myslím,že to tak není. Doma si můžu udělat svůj domácí utrejch, ale v restauraci chci něco,ne? Je to dobrý pořad!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Poslední řada je u konce a jak se zdá, tvůrci ji ukončili hned ve velkém stylu. Pan Pohlreich vyrazil do Ameriky, ale největší muka prožíval v Česku. Nevadí mi, že nadával a nekrotil se. Z vlastní zkušenosti vím, že mnoho kuchařů nejde pro ostré slovo daleko, když jsou pod tlakem, který je během výdejů jídel zcela běžný. Ženy holt stresové situace zvládají o něco lépe, ale zpět k "Ano, šéfe". Věřím, že za dobu své existence přispěl svým dílem k jistému zlepšení. A rozhodně patří mezi ty nejprospěšnější televizní pořady. Navíc pan Pohlreich gastronomii opravdu rozumí, jedná s lidmi na rovinu a je mistr svého řemesla, což se nedá říct o "kuchaři" Babicovi. Tenhle pořad mi bude chybět.
Reklama
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2011
Zdeněk Pohlreich je prostě frajer. Takový ten typ člověka, který je hodně při zemi i když má hodně peněz, snaží se pomoc, něco naučit a chová se jako váš sprostej kámoš. Jedna z mála show, který z český televize snesu. Navíc pořad je celkem užitečný jak pro restaurace, tak i budoucí zákazníky.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Ukázkovej seriál, kde vydíte jak ty český mozky myslej. Seriál vždy sleduju velice rád. (Jeden z míííích nejoblíbenějších.)
10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film