Duben
ohodnotit

Piráti na vlnách

Boat that Rocked

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
30.7.2009
„Vyplouváme. Vysíláme. A vy si trhněte!“

Komentáře k filmu Piráti na vlnách

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2010
milujme 60. léta
Skvělý, úžasný a ještě   o trošku lepší film, který   šíří naprostou pohodu. A   to nejen díky odvázané   hudbě podle mého gusta, ale   také díky skvěle vybraným   hercům - každý má něco do   sebe, většinu známe i od   někud jinud...ale hlavně,   všichni jsou zde jako   prototyp nějakého   týpka...
a ještě   navíc je film protkán   sérií vtípků, u kterých   jsem hýkala smíchy..
Pohoda je opravdu slovo,   které mě s tímto filmem   vytane na mysli jako   první....strašná pohoda,   která hladí, dělá dobře a   zlepšuje náladu...pro mě   komedie nejen roku, ale   několika let - dala bych 11*,   kdyby to nějak šlo
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Boat that Rocked
Pirátům jsem se vyhýbala a   vlastně ani nevím proč, a   po jeho zkouknutí jsem si   klepala na čelo, proč, že   jsem tenhle film už dávno   neviděla. Film má přes dvě   hodiny a musím říct, že   jsem tam snad nenašla ani   minuty, kdy bych se nudila.   Filmu vévodí nejen   originální příběh, ale   také vynikající ne spíše   geniální herecké obsazení   a ještě skvělá hudba.   Piráti na vlnách mají co   nabídnout a zklamaní z   tohohle filmu nebudete, v   posledních cca 14dnech jsem   měla možnost film vidět   dvakrát a stále se směji a   skvěle bavím a věřím, že   tak tomu bude i kdybych film   viděla 100x.
Skvěle   vykreslené charaktery, které   si musíte zamilovat a musím   říct, že všechny stejně,   každý dostal svůj vlastní   prostor, který plně využil.  
Já nemám filmu   vůbec co vytknout a tak se to   odrazí i na celkovém   hodnocení a samozřejmě   není potřeba zmiňovat, že   k filmu se vrátím a to s   velkou radostí.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Piráti na vlnách
Minulý rok byla top letní   komedií jasně Mamma mia!,   teď se o to snaží Piráti   na vlnách. A já věřím,   že se jim to povede, neboť   mají všechno, co se od   takových filmů čeká: plno   pohodové muziky, krásné   lidi (hlavně baby) a moře   zábavy. Navíc spousty   britských hvězd (například   můj oblíbenec z The IT   Crowd). Takže se nalaďme na   vlnu 60. let a pojďme si   poslechnout rock 'n' roll!!!
Mackaku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2021
Pohoda a nostalgie
Vzpomínka na dobu, kdy   rebelie měla na rozdíl od   dneška fazonu, a také   společenský prospěch. Doba   se měnila klepšímu, což se   o dnešní říci nedá.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2013
Srabe!
Nemám moc rád tyhle   rozjuchaný veselohry, ale   nemůžu prostě hodnotit   jinak. Coby účastník   Czechteku 2005 vím moc dobře   jaký to je, když se vás   politici snaží zlikvidovat   jenom proto, že nejste   stejní přizdisráči jako   oni a posloucháte hudbu   "co se nedá   poslouchat". BBC   vysílala rock´n´roll pouhé   dvě hodiny týdně.. Český   rozhlas pro jistotu nevysílá   progresivní hudbu skoro   vůbec. Ještě že máme to   internetový moře..
Johnny1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Nejlepší film letošního   roku.Famozní   scénář,skvělí   herci,fantastická   hudba.Skvěle jsem se   bavil.Bravo.
yuri.ov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2009
nejlepší film za poslední měsíce
tenhle film je absolutní   bomba! Je luxusně obsazený,   zazní skvělé písničky,   jestě luxusnější dialogy a   celé pojetí je tak britské,   až se mi chce vřískat   blahem! Jdu si to pustit   okamžitě znovu! rock'n'roll   baby!!! :-DDD
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2009
Naprosto famózní a   geniální Philip Seymour   Hoffman, následován spoustou   ostatních včetně party   "Ajťáků",   vytvořili hlavní či   vedlejší role v tomto   hudebně-komediálním story,   jaké nemá obdoby. V roce   1966 je z moře vysíláno   pirátské vysílání Radia   Rock, které vysíílá   "zakázanou hudbu".   Britské vládě se to   nelíbí ani za mák a proto   podniká kroky k zastavení   vysílání. Jednoduchý jak   facka, ale - jak už jsem   naznačil - naprosto   geniální film. A   především díky Hoffmanovi.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Piráti na vlnách
Perfektní komedie, která   nás zavádí do 60. let   minulého století, kdy tím   nejsledovanějším hudebním   žánrem byla ještě aspoň   pořádná muzika. Jasně,   radio Rock vysílá jednu   pecku za druhou! Oceńuju, že   film nabídne velké   množství srandovních   situací, povedených dialogů   a trefných hlášek. Dále se   mi líbil nezávislý život   hlavních hrdinů s trochou   rebelství a vášně. No a   emotivní závěr je výborně   propracovaný a vypointovaný.   Jen škoda těch utopených   desek.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Richard Curtis, je asi ten   nejvíc nadaný režisér co   Británie má…Bohužel bych   řekl že zastává názor,   „Čím méně tím   lépe“…Jeho Láska   nebeská patří stále mezi   nejoblíbenější ostrovní   podívanou…Nutno dodat že   Curtis se asi rád hecuje,   možná si řekl že úspěch   Lásky nebeský už mu leze   krkem a natočí podívanou   která bude stejně tak   dokonalá jako dílo   předešlé…Nevím jestli to   úspěch překonalo ale   určitě se mu vyrovnalo…Ve   filmu hraje absolutní   anglická nekomerční   špička, která je vtipná a   nemusí vůbec nic   dělat…Velmistr americké   herecké elity Philip Seymour   Hoffman v roli Vévody???Kdo   by to byl řekl že takhle   seriózní herec kývne na   podobnou roli…Ale jeho   hlášky, jsou tak suché jako   by je právě vyslovil Jiří   Šlitr, naoko nezábavné ale   uvnitř odzbrojující…Jsou   něco jako Králové ro(c)ku,   akorát s tím rozdílem, že   zdejší postavičky jsou   prokazatelně   uchopitelnější pro   diváka...Je super, když   sledujete dění mimo   loď…Lidé, kteří tančí   za zvuků Rock radia, brečí,   milují se, byli pro mě   mnohdy větším zážitkem,   než pohled na moderátory,   kteří jsou u vytržení,   když můžou pustit další   pecku…Navíc, na konci filmu   když jde loď ke dnu, je to   stejně deprimující jako   když se potápěl   Titanic…Nechtěl bych tento   film vidět v dabingu, ten   britský akcent je prostě   neodolatelný…Hudbu chválit   nebudu, je to   zbytečné…ROCK AND ROLL   ŽIJE!!!
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2015
Vždycky, když už se v té   záplavě nejrůznější   muziky, co poslouchám,   začínám tak nějak   ztrácet, a smysl toho všeho   se zamlžuje, je to přesně   tenhle druh filmu, co mě   dokáže nasadit zpátky na   správnou kolej a   připomenout, o čem to   vlastně celé je. Podobně na   mě funguje snímek Na pokraji   slávy, i když tam se najdou   i hořké tóny. Piráti na   vlnách jsou naproti tomu   čirá nostalgie, humor,   lehkost a nadsázka. V   žádném případě si   nekladou za cíl být   realističtí. Branaghův   upjatý vládní fašoun je   jasná a záměrná karikatura   a více či méně   idealizované jsou i všechny   ty rozkošné figurky na   palubě Radia Rock. A nesedí   to ani chronologicky: lecjaká   skladba, která ve filmu   zazní nebo je zmíněná, je   pozdějšího data, než se   děj odehrává. Ale to je   všechno, aspoň pro mě,   irelevantní. Ten film je   potřeba brát především   jako poctu těm pro   rock'n'roll požehnaným   časům a lidem, kteří mu   zasvětili život. Poctu   nesentimentální,   napěchovanou vypečenými   vtípky a příhodami (dlouho   jsem se u filmu tak často   nesmál nahlas). Tohle mě   fakt nakopává.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Nevím, jestli byl lepší   film, nebo muzika, ale celek   si zaslouží minimálně   9/10!
Po pár letech   jsem z kina zase jednou   odcházel s úsměvem na   tváři a pocitem, že jsem   dostal víc, než jsem   čekal...
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2010
skvělé!!
Vychutnala jsme si každou z   129 minut, vyjímečně i   titulky jsem zhltla   celé...Pro pamětníka   balzám na duši a po   neustále stejném utahaném   americkém humoru svěží   dílko..Bože, já nepoznala   Emmu Thompson, mou pblíbenou   herečku..jinak co postava, to   skvost..a když ve finale   zazněla písnička Cata   Stevensem moje oblíbená už   35 let, i na slzu došlo :o)   . K tomuhle filmu se rozhodně   budu často vracet..stejně   jako k lÁSCE NEBESKÉ
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Tenhle film o partičce   chlápků (a jedné lesbičce)   na jedné lodi má skvělou   atmosféru, díky níž   přehlédnete poněkud   pokulhávající scénář.   Curtis sází právě na   neopakovatelnou atmosféru   šedesátek, skvělé   písničky (přiznávám, že   už několik týdnů   poslouchám výhradně   písničky ze soundtracku - a   vždycky si vzpomenu na   konkrétní scénu z filmu.) a   také se spoléhá na   bezchybné herce. Zejména   tedy na Billy Nighye, který   si tak trochu zopakoval roli z   Lásky nebeské. Philip   Seymour Hoffman, jediný   Američan z představitelů   hlavních rolí jako The Count   nezklame a dokazuje, že   dokáže hravě zahrát   cokoli. Nick Frost jako Doctor   Dave je 'pořádný kus   chlapa' a i tak mu uvěříte   coby svůdníkovi a Rhys Ifans   si do své galerie ne úplně   normálních týpků   přidává DJ-skou hvězdu   Gavina.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Kdo má rád rock bude film   přímo milovat. Doporučuji   zhlédnout a zároveň sehnat   hudbu, která byla přímo   skvostná. Herecké obsazení   nemusí působit až tak na   první dojem sympatický, ale   když si vše spojíte s   hudbou tak vám vše najednou   do sebe zapadá a jste v   neskutečné pohodě.
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Neuvěřitelně milý a   sympatický film, který vás   potěší, zvedne náladu a   některé nadchne. Vtipné   postavy, propracované   charakteristiky postav, k tomu   výborná hudba. Nenudila jsem   se ani chvilku a rozhodně   film doporučuju.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Podařený film ze   zajímavého a filmově až ne   tolik tradičního a přesto   působivého prostředí.
Film má krásné   zpracování, velmi dobré   obsazení, a jak říkával   onen vousatý chlápek v   hospodě u divadla ... Jojo ..   pořád se něco děje.
Skvělou hudbu snad ani   netřeba zmiňovat, vzhledem k   rockovému rádiu kolem   kterého se celý film točí.  
Osobně nemůžu   najít žádný důvod pro to,   aby tento film nemohl dostat   deset z deseti .. nicméně ..   něco mi tam chybělo.   Nedokážu říct co, ale   možná že je až příliš   dobrý.
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Konečně někdo nakopal prd-l   stupidním, uprděným a   ukrkaným americkým   komediím.Že to budou zrovna   angláni,to bych tedy   nečekal.Nebudete sice řvát   smíchy,ale hlášky v tomhle   filmu a hlavně hudba Vás   dostanou.
matius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2010
The Boat That Rocked
Skvělý film o rock'n'rollu v   jeho nejlepších letech,   vynikajicí Bill Nighy a Rhys   Ifans, perfektní atmosféra.   Co taky jiného čekat od   režiséra Lásky nebeské?
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Vážně povedená komedie.   Jak mohla tak dlouho unikat   mojí pozornosti? Napraveno a   rozhodně nelituji. Výborná   kombinace humoru, hudby,   dobrého scénáře a super   hereckých výkonů.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Pro takovyhle veci mam   slabost. Takhle se to musi   delat. Kdyz vas vlada sere a   zakazuje vam vysilat radio z   pevniny, pujdete do   mezinarodnich vod, kde s tim   udelaji kulovy a vy muzete v   pohode vysilat a rikat si do   eteru, co chcete. Vynikaji   film.
hellercz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2009
I když moc tuhle dobu a   tenhle styl hudby nemusím,   tento film mě zaujal. Jen   mohl být o pár minut   kratší ... zbytečně   natažený.
Kralovna.Zbojniku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2010
O svobodě lidí, o rebelství   které není zločinem, o   snaze bojovat za ostatní za   kažkou cenu a do posledního   dechu. Děkuji Víc takových   filmů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Je rock mŕtvy?
Troška moc vysoko hodnotený,   ale hej, dá sa. Oddychovka,   komédia, kde sa zasmejete,   pobavíte a nič veľké ani   iné za tým nehľadajte.   Jednoducho mainstream diktuje   čo sa bude v rádiach v 60s   hrať a partia nadšencov   riadi vlastné rádio s big   beatovými hitmi na lodi v   mori. Celkom dobrý nápad.   Dosť hviezdna zostava. No a   ešte nedá mi, vtedy   diktovalo čo sa bude hrať   monopólne rádio, no odvtedy   sa toho moc teda nezmenilo,   dnes zasa diktuje komerčný   vkus, či to zarobí a hlavne   počúvanosť a obľúbenosť   u divákov, diktát reklamy
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Hudobna exkurzia do 60.tych rokov
Film natrieskany hereckymi   esami nesklamal,ale z danej   temy mohol vytazit omnoho   viac.Co sa tyka hudobnej   zlozky tej niet co vytknut.Ako   na tanieri tu mame obrovsky   prehlad skvelej hudby,na   ktorej fungovali nasi   rodicia,a ktora ma co dat aj   dnes.Herecke vykony vyborne-je   vidiet s akou obrovskou chutou   sa herci zhostili svojich roli   /hlavne R.Ifans bol   fantasticky/.Bohuzial scenar   je slaby a komedialna zlozka   mohla byt vyraznejsia.Skutocne   vtipnych scen bolo   minimum.Film doporucujem   predovsetkym kvoli perfektnej   hudbe.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Film pojednává o osudu   jedné pirátské rozhlasové   stanice, její posádky a tak   trochu o celkovém   společenském hnutí té   doby. Pirátské stanice byl   fenomén především 60tých   let, kdy rocková hudba, a pop   obecně, začaly hledat své   místo na slunci. Jednalo se o   přestavěné vysloužilé   lodě na rozhlasové stanice,   které byly zakotveny v   mezinárodních vodách   poblíž pobřeží Velké   Británie a Západní Evropy.   K tomu vedlo především   ignorování nových proudů v   hudbě ze strany oficiálních   autorit a jejich nástrojů   (BBC), a také ekonomické   zájmy – ignorování   vysílacích licencí,   neplacení autorských práv a   daní (inu piráti). Protože   se tyto stanice vymkly   kontrole, nepodléhaly   cenzuře, byly docela vlivné.   Velmi známými bylo např.   Radio Rinse, Radio Caroline   aj. Ke své existenci   samozřejmě tato radia   potřebovala provozní   kapitál, který pocházel   především z nezdaněných   reklam a sponzorských darů   „zlaté mládeže“,   stýkající se v řadě   proslulých londýnských   klubů (řada příslušníků   této vrstvy byla i   provozovateli těchto   stanic).
Ve filmu je   celkem dobře znázorněno   celkové uvolnění vztahů ve   společnosti (byť silně   zjednodušeně) a podmalované   skvělou muzikou. DJ-ové a   posádka jsou vykresleni   docela optimisticky a přes   občasné neshody jako   jednolitá parta. Film sice   existenci a provoz takových   stanic značně zjednodušuje   a idealizuje, ale protože si   evidentně nedělá čáku na   historicky věrný popis   událostí, lze mu ledacos   prominout a pobaví.
azenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Pěkný retro film se skvělou   hudbou, která nabízí   zajímavou ochutnávku ze 60.   let. Závěrečná scéna je   strhující a tak trochu   dojemná. Sice si z tohoto   filmu člověk neodnese moc   morálních ponaučení, ale   alespoň může nahlédnout do   podstaty hesla "Rock and   Roll!!!"
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2021
Moc rozjuchané a na konci   natahované jak dlouhá nudle.   Ale pobavení celkem dobré.   Kdo by to řek, že v 60.   letech vzniklo tolik   báječných písniček...?
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Richard Curtis, který se   proslavil výbornými   komediálními scénáři a   režijně se ukázal s   výbornou komedií   "Láska nebeská",   přináší příběh   odehrávající se v   muzikálních 60. letech.   Celý příběh zasadil na   loď, pirátsky vysílající   nonstop hudební pecky, které   uspokojovaly převážně   mladou část Anglie a dělaly   těžko konzervativním   rodičům a převážně   společnosti BBC. Curtis měl   k ruce opět výborné   herecké obsazení složené   převážně z britských   herců, kvalitní scénář a   výborný soundtrack. Bohužel   však i přes nesporné   kvality tohoto snímku nemohu   dát vyšší hodnocení z   důvodu velice pomalého tempa   a zbytečně přetážené   stopáže, která by se dala o   pěkných pár minut   prostříhat. Je zde pár   opravdu povedených scén a na   filmu je vidět, že se   všichni zúčastnění   neuvěřitelně bavili na mě   ale optimistická atmosféra   nedopadla a během sledování   jsem se jen párkrát mírně   pousmál. Je to škoda,   protože námět je vskutku   originální.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Mi tenhle slepenec více , či   méně povedených scének   příliš nesedl , ani mě moc   nepobavil a proto dávám jen   průměrné hodnocení. Po   "přitažlivé"   Lásce nebeské se podle mě   režiséru Curtisovi bohužel   nepodařilo navázat na její   úspěch , ikdyž dle   zdejšího vysokého   hodnocení se můj názor   trochu vymyká , protože   většina z vás byla   spokojena.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Hudebně reminiscenční   sentiment jako zakázka pro   osamělé domácí pijany, co   zrovna potřebují veselou   společnost pracovního   kolektivu snů (který hraje   pro miliony, ale sám nemá co   hrát) a v sílícím   finálním napětí, hodném   zkázy Titaniku, i v euforii   konce jsou nuceni dát pause a   ještě jednou odskočit do   kuchyně pro vývrtku... nu a   mně se zrovna nechtělo zpít   do nálady britských   šedesátých.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih77312minih77312Forget Me Not (2009) 
Forget Me Not n
minih47502minih47502Plán hry (2007) 
The Game Plan n
minih40234minih40234Temnota (2002) 
Darkness n
minih48102minih48102Stáhni mě do pekla (2009) 
Drag Me to Hell n
minih60012minih60012Zjevení (2012) 
The Apparition n
minih47754minih47754Kaidan (2007) 
Kaidan n
minih46533minih46533Zametač stop (2007) 
Cleaner n
minih48309minih48309Yes Man (2008) 
Yes Man n
minih45664minih45664Děti Anakondy (2008) [TV film] 
Anaconda III n
minih28358minih28358Lovec policajtů (2001) 
Exit Wounds n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

10 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

15 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10