Jeden svět

Komentáře uživatele Gimli_syn_Gloinuv

Gimli_syn_Gloinuv

Gimli_syn_Gloinuv zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jiří Maier

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 169
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Zajímavé pojetí
Před shlédnutím tohoto   filmu jsem si přečetl pár   recenzí a komentářů.   Valná většina jich mluvila   o tomto filmu negativně.   Proto jsem při sledování   věnoval až příliš velkou   pozornost všem   "chybám," které   byly popsány.
Ovšem   musím říct, že jsem byl   příjemně překvapen.   Příběhová linie mi   přišla trochu slabší, ale   jako nápad to není špatné.  
Když jsem zahlédl ty   "obří slepice" jak   je někdo nazval, vyvstala mi   v hlavě vzpomínka na   chorobně známou větu: Ty   nožiska! To krčisko a než   jsem stihl domyslet toho   pštrosa tak mi najednou luplo   a viděl jsem Velocyraptory z   jurského parku.
Trošku mi chybělo více   záběrů s   "šavlozubákem."   Myslím si, že to mohlo filmu   přinejmenším trochu   pomoci.
Jak již bylo   také nastíněno, film není   historicky přesný. Proto   jsem se jej snažil brát jako   něco nového, co s reálnou   historií nemá nic   společného a vyšel mi   celkem příjemný zážitek,   který bych si i zopakoval.   Zkalený snad jen mírnou   přeplácaností mnoha   rozdílných aspektů, které   se nepovedlo úplně dokonale   skombinovat.
13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2011
Hmm ... přijde mi to ...   netradiční. Což jsou u mne   body plus.
Zajímavě   pojaté i zajímavě   zpracované. Jak již bylo   řečeno, nejspíš se na tom   dalo víc zapracovat, ale   přiznám se, že mi to docela   vyhovovalo. Ikdyž chvílemi   tam to napětí nebylo úplně   cítit. A hlavně bylo to o   něčem jiném, než co jsem z   výčtu herců čekal a   myslím, že se film povedl.
14 ostří (Ťin i wej)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2012
NA můj vkus celkem   přeefektováno. Je to jedna z   ukázek toho, co se mi   nelíbí na směřování   tohohle žánru. Nicméně   není to až tak špatné a   efekty ač nejsou dokonalé   příliš neruší. Filmu na   atraktivitě přidává   mimojiné Wei Zhao, a celkem   povedený a dle mého   svědomí ne tak otřelý   příběh, pěkné soubojové   scény, kterými je film   doslova přesy ... nasycený   :-)
Každopádně bude   chvíli trvat, než na něj   kouknu znovu, ale rozhodně   stojí za podívání nejen   fanouškům žánru :-)
2012
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Efekty .. ucházející,   viděl jsem lepší, viděl   jsem horší.
Příběhově je to   Hollywoodská klasika.
Kamera byla dle mého   názoru asi nejsilnější   stránkou celého filmu.
Herecké obsazení bylo   dobré, občasné vtipné   momenty stály za to.
Ale celkově je to film,   který mě zaujal snad jen tou   typickou americkou   přeplácaností, efektností   a 'velkolepostí' americkým   filmům tolik vlastní.
Musím říct, že je to   film i téma které mají   obrovský potenciál ... z   mého pohledu, notně   odfláknuté.
Taková   "Americká klasika"
Agenti dementi (La gran aventura de Mortadelo y Filemón)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.9.2008
Tak nejen že jsem se u   tohohle filmu nezasmál ani   jednou, ale musel jsem na něj   koukat na třikrát protože   jsem u něj dvakrát usnul.!!   A to během jednoho dne !!   Trapný pokus Španělů o   "Francouzskou   komedii". Mučírna od   začátku až do konce.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Amélie z Monmartru je film,   který jsem poprvé viděl asi   ve 13 letech. Tehdy to pro mne   byla nudná záležitost.
Dnes ... je mi devatenáct   a Amélie se stala jedním z   mých nejoblíbenějších   filmů.
Při každém   shlédnutí si všímám   jiných maličkostí,   příběh mi odhaluje nová   zákoutí a připomíná to na   co jsem již zapoměl.
Chybí mi snad jen jediné   .... má vlastní Amélie ...
Appaloosa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
O jménu Vigo Mortensen, jsem   poprvé slyšel ve spojitosti   z trilogií mou   nejoblíbenější a to je   LotR.
Pokud jde o   westerny, tak většinu všech   co jsem kdy shlédl, jsem   viděl před nějakými 12   lety jako malý kluk s mým   dědou.
Proto jsem snad   trochu neobjektivní .. ale   tenhle film se mi líbil   velmi. Hercům role krásně   sedly, ani chvíli jsem se   nenudil neb pokud nebyla   nějaká akce šrotovaly mi   mozkové závity stovky a   stovky alternativ jak by se   mohl odvíjet příběh. A   tohle ve mě dokáže probudit   jen velmi málo filmů.
Myslím, že tomu   nechybělo nic co má   správný western mít. Od tun   prachu, přez kovboje,   indiány, ženy, saloony a   zkorumpované měšťáky až   po přestřelky.
Hudba   nenarušovala děj ale na   druhou starnu ani nijak   nezaujala. Ode mě je to   taková horší 8 :-)
Arizona Dream
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Film, který mne příjemně   překvapil snad naprosto   vším.
Neočekávanými zvraty, z   jiného pohledu vykreslenými   běžnými problémy i jak   jinak než vynikajícím   hereckým výkonem Johnyho   Deppa ...
Arthur
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Možná ne příliš   originální ani kvalitní   snímek. Nicméně ve mě   vzbudil spoustu myšlenek a   toho si u filmu vdycky cením.
Auta 2 (Cars 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Celkem povedené   pokračování prvního dílu,   ale ikdyž se Larry the Cable   Guy vyjádřil tak, že je   lepší než první, myslím   si, že je to těžko říct.   Nepřijde mi, že by se to   dalo srovnávat.
Každý díl má své   kouzlo i svá pro a proti.   Nicméně za shlédnutí   rozhodně stojí, o tom   žádná ;-)
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Příjemné oživení   pradávné legendy... Film má   všechno co by měl tenhle   typo filmu mít ...   jednoduchý příběh se   záporákem co chce ovládnout   svět .. kladného ikdyž   semtam neomaleného hrdinu ...   pár pěkných žen, zlou   čarodějnici .. trochu magie   .. trochu lásky .. spoustu   bojů ... a možná až trochu   moc krve :-) .. Každopádně,   příjemně strávené chvilky
Beowulf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Vynikající, troufnu si   říci až téměř dokonalá   animace. K tomu nadstandartní   herecké obsazení a jedna z   nejlepších severských   legend.
Víc si   člověk jako já snad ani   nemůže přát.
Přidejte k tomu   neuvěřitelně zdařilé   zpracování, nádhernou hudbu   no prostě nááááádhera.   Nemůžu nedoporučit ;-)
Co bych vytknul ... je   Angelina Jolie a její   podpatky .... Angelinu od   jisté doby nemám ani trochu   rád a jako herečka mi   přijde dost otřesná.   Alespoň pokud jde o   mytologické a fantasy filmy
Bláznivý příběh Robina Hooda (Robin Hood - Men In Tights)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Cary Elwes opět dokazuje, že   parodie umí a že když se   chce tak to jde.
Nápaditý film se   spoustou alespoň pro mě   neotřepaných a nefousatých   hlášek.
Zadrhávající a   drmolící "Sheriff"   z Rottringhamu je vynikající   a skvěle zahraný. Amy   Yasbeck jako nadržená   Mariana, které se příliš   nedaří svou touhu skrývat i   Dave Chappelle coby Hepčík   také odvedli výbornou   práci, ale nemá cenu je tu   vypisovat, neb to bych tu byl   hodně dlouho. Film, který   každopádně musíte vidět   pokud máte rádi parodie!
Blbec k večeři (Dinner for Schmucks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
K tomuto filmu, jdem se dostal   coby velký fanda amerického   břichomluvce Jeffa Dunhamma,   který si zde trochu   "štěknul"
Po shlédnutí musím   říci, že mne velmi udivuje   hodnocení pouhých 45%, neb z   mého pohledu je to krásný   film naplněný zajímavými   situacemi, pěknou hudbou,   nevtíravými a přeci ne   příliš čekanými zvraty a   hlavně spoustou smíchu   :-)
Je to jeden z   filmů, který má mé   doporučení :-)
Blesk (Blitz)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2012
MYslím, že velmi povedený   film, který v sobě má   trochu od každého. Knihu   jsem nečetl, ale troufnu si   říct, že obstojná   adaptace. Statham možná až   moc velký drsňák působil   trochu rušivě, ale ze zvyku   vím, že to je většinou   českým dabingem, který   není špatný, ale stathamova   intonace je pro jeho role   důležitá. Navíc myslím   velmi povedený soundtrack,   dobrý příběh a až na   drobnou záměnu zbraní při   posledním výstřelu jsem asi   chybu neviděl :-)
Bolt - pes pro každý případ (Bolt)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Ač názory se na tento film   různí, za svou oobu musím   říct, že tento film jde   mezi top 5 mezi všemi   animáky, které jsem dky   viděl ... a je to první u   kterého jsem se na konci   málem rozbrečel.
Překrásný film od   málem až nesmyslně   vtipného začátku, přez   zajímavé putování až po   samotný konec .... nemůžu   než doporučit !
Bullittův případ (Bullitt)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2012
oldschool, ze kterého by se   měli dnešní režiséři   hodně co přiučit. Škoda,   že takovéhle filmy se dnes   již nedělají ... zlaté   doby akčních filmů, kdy   jediným efektem, mimo ty   zvukové byly zrychlené   honičky v autech,   nepodkleslené nějakou   stupidní nadbytečnou hudbou,   která překrývá zvuky   motorů....
Bunraku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Zvláštní způsob podání a   zpracování podává známé   téma v novém a neotřelém   světě. Spousta   nevyřešených mouder,   komiksové zpracování, pro   mne známí herci, alespoň   pár z nich, a jakási   nadčasovost hlavního   příběhu, který je tak   nějak skryt do pozadí u mě   dostává za 8 :-)
Cesta do fantazie (Sen to Chichiro, no kamikakushi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Nádherný Anime film,   pravděpodobně jeden z   nejlepších, jaké jsem kdy   viděl ...
Pro děti   krásná pohádka a   jednoduchý povrchový   příběh .. pro starší   originální Anime z   prostředí několika   čínských legend a   pověstí.
Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World In 80 Days)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Jelikož jsem tento film   shlédl hlavně proto, že v   něm je Jackie Chan, nečekal   jsem přesné kopírování   knižní předlohy. Pod tímto   úhlem pohledu musím říct   že je to celkem vydařený   film, který mě osobně   trošku kazí A.   Schwarzenegger coby princ   Hapí. Naštěstí se u něj   příliš nezdrželi a   alespoň rozbili ten   steroidový humus. Jackie   září jako vždy a byl mu   poskytnut akurátní prostor a   důležitost, které jsou mu   třeba aby podal skvělý   výkon.
Cesta samuraje (The Warrior's Way)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Jak popsat tenhle film ... Na   takovýhle sendvič bych já   nikdy nepřišel. Rozumíš,   každá jeho součást je   nanic. Smažená vejce nanic,   čatní nanic, ale když je to   dohromady, když je to   dohromady, nějakou záhadou   to funguje. Je to prostě ono!   Celý ty. Ten sendvič,   Listere, to jsi celý ty.
Aneb ... tenhle film má   sposutu toho co nemám rád ..   bojové scény typu .. každá   vteřina bez efektů je   promarněná ... naprosto   nesourodé herce ... ohraný   příběh ... klišoidní   bojovníky v špičatých   čapkách ... k tomu   kovbojové a jeden s koženou   maskou .... ALe když je to   dohromady ... když je to   dohromady, nějakým zázrakem   to funguje .... ne skvěle ...   ani výborně ... ale celkem   dobře :-)
Čaroděj a bílý had (Bai She Chuan Shuo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Chvíli jsem si říkal, k   čemu se to proboha Jet Li   propůjčil a co je to za   hloupost. Nicméně po   chvilkové otupělosti, kterou   mi navodilo několik   posledních hollywoodských   trháků, jsem se vrátil do   světa normálního   neovlivněného člověka,   milujícího fantasy a   čínské legendy a kulturu a   až na drobnou pohádkovost   některých částí   příběhu musím uznat, že   se jedná o velmi povedený   snímek, kupodivu zmiňující   několik Zenových   příběhů. Možná   neúmyslně, ale viděl jsem v   tom až příliš velkou   podobnost. Každopádně, za   shlédnutí jistě stojí, už   jen pro časté střídání   sympatií mezi jednotlivými   postavami
Červená Karkulka (Red Riding Hood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2011
Film od kterého jsem nečekal   vůbec nic ... a dal mi   příjemě strávený   večer.
Velmi dlouho mi   trvalo, než jsem si   uvědomil, kdože je oním   záhadným vlkem, ač hned ze   začátku filmu jsem jich   spoustu vyloučil :-)
Pro mne příjemný   zížitek a zajímavá   adaptace známé pohádky.
Den draka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2012
ať si kdo chce co chce   říká :-) mě se to líbilo   :-)... čert vem nedokonalost   soubojových scén, nebo co   já vím čeho, všechno to   snímku přidává na   realističnosti a boří to   ten Hollywoodský mýtus o   perfekcionismu a určování   hlavní vlny která se lidem   prostě bude líbit ať   chtějí nebo ne. Stejně jako   výborný výkon předvedl i   Qin Xiao Xiong, syna mistra   Qin Ming Tanga, který v praze   vyučuje bojovým uměním.
Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Od filmu jsem nic nečekal a   proto nemůžu říct že by   mě zklamal.
nicméně   přijde mi to jako   podprůměrný klišoidní   snímek ve kterém ač jde o   zničení lidské rasy,   připadalo mi to celý film   jako že se nic neděje.
Reeves pravda hrál   obstojeně ale umí to i   mnohem líp. Jen díky němu 5   z 10
Detektiv Dee a záhada smrtícího ohně (Di Renjie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Na můj vkus trochu   přelanováno a   přeefektováno, avšak   bereme-li tento snímek ne   jako bojovku ale jako   čínské fantsay .. myslím   že rozhodně stojí za   shlédnutí a je to nejspíš   jeden z nejlepších počinů   jaký jsem kdy viděl
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Třetí díl stále drží   kvalitu příbehu dvou   předchozích, snad jej trochu   i vyzdvihl .. animace skvělé   dle očekávání a vtipné   hlášky dodávají filmu   klasický ráz ...
rád   jej zařadím do své   flmografie
Don Chichot (Donkey Xote)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Krásný animák, který má   rozhodně něco do sebe.
Co se mi líbí na   příběhu, že nijak   nepřekrucuje původní verzi,   leč na ni navazuje svou   vlastní zábavnou formou.
Co mi možná trochu   vadilo bylo brzké odhalení   hlavního záporáka, ale   jinak vcelku ucházející   film, který nezklamal ale   bohužel ani ničím   enpřekvapil...
Dračí války (Di weo)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Dle mého názoru legenda s   velikým potenciálem, který   ovšem, ne že by nebyl   využit, ale nebyl ani dotčen   ... přijde mi to jako film,   na kterém si někdo chtěl   vyzkoušet pár nových   efektů které se naučil,   což je bohužel popis   obvrovské spousty   hollywoodských 'trháků'.
Chabý scénář, chabý   děj, chabá hudba,   nedopracované efekty ... až   by se mi chtělo říct   ztráta času .... ale   neřeknu to.
Dragonball: Evoluce (Dragonball Evolution)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2011
Zajímavá změna oproti Anime   ... Jako všechny filmy   podobného typu, nijak   zvlášť nevyniká ani v   hereckém umění, ani v   uvěřitelnosti soubojů ..   Faktem je, jak zde již někdo   psal, že herci nějakým   výcvikem zjevně prošli ..   Chow Yun-Fat je mi známý a   na něm je vidět, že se   bojovým uměním věnuje   spoustu let, nicméně více   než 7 si tento film   nezaslouží ... mé   hodnocení je někde kolem 6,5   .. no ale zaokrouhleme to   nahoru .. z nostalgie :-)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10