Duben

Komentáře uživatele matius

matius

matius zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2010
Alice in Wonderland
Vynikajicí pohádka, která   mě ani na vteřinu nenudila,   Burton to má promakané do   posledního detailu. K tomu   efektní 3D, skvělá hudba   Dannyho Elfmana, bláznivý   Kloboučník Johnnyho Deppa,   princeznička naruby Anne   Hathaway, protřelý kocour   Šklíba a hlasy Alana   Rickmana a Stephena Frye...   Tomu se nedá odolat :).
Babel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Babel
Silný filmový zážitek!   Mám rád filmy, ve kterých   se proplétá více dějových   linií. A líbí se mi, když   ve Brad Pitt ve filmu nehraje   jen pro hezký obličej a   urostlou postavu, ale dostane   veliký prostor předvést   své vynikajicí herecké   schopnosti.
Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2010
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Na četbě Harryho Pottera   jsem vyrůstal, takže jsem si   nenechal ujít ani žádný z   filmů (nakonec jsem i na   tomto byl v kině dvakrát :).   Pozitiva? Je lepší než   pátý film, Fénixův řád,   a bylo by tedy dost špatné,   kdyby nebyl. Jako vždy se mi   líbilo prostředí, vtípky,   některé výkony herců a   pár skladeb z jinak slabého   soundtracku Nicholase Hoopera.   Z knihy se zde ovšem objevila   tak polovina děje a vznikl   spíše film o zamilovaných   teenagerech. Vyloženě mi   vadila naprosto zbytečná   zápletka se Smrtijedy   ničícími dům   Weasleyových. Takže nakonec   nic moc.
Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
How to Train Your Dragon
Osobně mám raději méně   akční, ne tak uspěchané a   emocionálně zralejší filmy   od Pixaru, ale tento film byl   pro mě milým překvapením,   obzvláště Toothless   (Bezzubka), který se mi na   plakátu vyloženě nelíbil.   A jako ve většině animáků   jsem nejvíce ocenil vtípky,   narážky na jiné filmy,   vynalézavost animátorů a   povedenou hudbu Johna Powella.   Určitě se na to ještě budu   chtít kouknout. 7/10
Království nebeské (Kingdom of Heaven)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Kingdom of Heaven
Vynikající film od   vynikajícího režiséra.   Ohromně mě nadchla verze   Director's Cut, která je pro   svou délku rozdělena do dvou   částí, na jejichž   začátku zazní (pouze s   černým plátnem) předehra   (v druhém případě mezihra)   jako v opeře, báječná   filmová hudba Harryho   Gregsona-Williamse. To   považuji za nevšední a   výjimečně zdařilý nápad!   K tomu se přidává   strhující příběh a   uhrančivě krásná Eva   Green. Nádhera!
Lítám v tom (Up in the Air)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Up In The Air
Příjemný film, který si na   nic nehraje, ale je ohromně   pravdivý. Chvíli, než se   "rozjede", může   člověka trochu nudit, ale   tehdy to vyvažuje příjemná   hudba (jak písně, tak   originální skladby, jejichž   autorem je Rolfe Kent), scéna   a jemný humor. Druhá   polovina je romantičtější   a víc k zamyšlení. Abych   řekl pravdu, vzhledem k mé   osobní situaci jsem si pro   zhlédnutí "Lítám v   tom" nemohl vybrat   lepší čas. Opravdu   povedený film!
Pád (The Fall)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
The Fall
Film, který nemá obdoby a   těžko se dá popsat.   Nemůžu říct, že se mi   líbí, ale ohromně silně   působí na smysly a city.   Výtvarná stránka je   úžasná, autoři se zjevně   inspirovali některými   světovými malíři a ve   filmu to funguje fantasticky   (svatební scéna je tak   dokonalá, že mi nedá   klidně spát), stejně jako   použití části druhé věty   z Beethovenovy sedmé   symfonie. Hudba francouzského   skladatele Krishny Levyho je   naprosto rovnocenná obrazům,   které doprovází, a tak   jediné, čeho můžu opravdu   litovat, je fakt, že   soundtrack nebyl samostatně   vydán. Nic víc popisovat   nebudu, jen bych všechno   zkazil. Pád rozhodně stojí   za zhlédnutí (a u mě jich   bude ještě mnoho).
Pán prstenů: Společenstvo prstenu (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2010
The Lord of the Rings - Fellowship of the Ring
Kolosální dílo literární   i filmové. Nemohu vytknout   nic, vše je perfektní -   obsazení, výprava, hudba,   kostýmy, všechno. Skalním   fanouškům doporučuji   zhlédnout Behind Scenes,   najdete ho v limitované edici   nebo na YouTube :) -   http://www.youtube.com/watch?v   =sI52aSAheJM .
Piráti na vlnách (Boat that Rocked)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2010
The Boat That Rocked
Skvělý film o rock'n'rollu v   jeho nejlepších letech,   vynikajicí Bill Nighy a Rhys   Ifans, perfektní atmosféra.   Co taky jiného čekat od   režiséra Lásky nebeské?
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Dead Man's Chest
U všech dílů Pirátů z   Karibiku jsem se perfektně   bavil a ani Truhla mrtvého   muže nebyla výjimkou. Že je   to pohádka - a první díl   snad nebyl?! Ohromně se mi   líbila scéna, kde Will krade   klíč od spícího Davyho   Jonese, jedno z chapadel   spadne na klávesu varhan a   zazní jedno krátké,   strašidelné D. Hans Zimmer   odvedl skvělou práci,   zvukově je to opět bomba!
U2 3D
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
U2 3D
Ohromný filmový a hudební   zážitek, pro fanoušky U2   více než nutný! Hudebně   jsem nejvíce ocenil dosud   snad nejlepší provedení   písně "I Still Haven't   Found What I'm Looking   For", jaké jsem kdy   slyšel, a pak mezihru v   "Love And Peace Or   Else", při které díky   upravenému zvuku dostanete   dojem, že Bono zpívá na   vedlejším sedadle jen a jen   pro vás. Ani v prostoru se ke   každému členovi U2 už   nemůžete dostat blíž.   Jediná věc, která mi celou   dobu vrtala hlavou, byl fakt,   že jsem nemohl skákat,   tleskat a vyřvávat si   hlasivky spolu s   jihoamerickým publikem a   přetékající dojmy musel   jen tiše sedět v sedadle   kinosálu. Na tohle bych   chodil každý den!
Walk The Line
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Walk the Line
Skvělý životopisný film o   těžkých začátcích   jednoho z největších   hudebníků 20. století   Johnnyho Cashe. Perfektní   herecké výkony ústřední   dvojice - Joaquina Phoenixe v   roli Johnnyho Cashe a Reese   Witherspoon v roli June Carter   - korunuje fakt, že oba herci   své postavy perfektně   nazpívali sami v soundtracku   k filmu. Hlas Reese   Witherspoon je dost odlišný   od hlasu June Carter, ale   vůbec to není ke škodě,   naopak jsem získal dojem, že   mnohdy zpívá lépe než   samotná June. Napodobit hlas   Johnnyho Cashe a vyrovnat se   mu musel být mnohem větší   oříšek, ale Joaquin Phoenix   to bravurně zvládl. Jeho   verze písně "Get   Rhytm" je bezesporu   nejlepší verzí, kterou jsem   slyšel. Vřele doporučuji a   řadím ke svým   nejoblíbenějším filmům.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

17:25 - 17:55

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

73 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10