Zari
ohodnotit

Pán prstenů: Návrat krále

The Lord of the Rings: The Return of the King

Další název:
Pán prsteňov: Návrat kráľa (SK); Der Herr der Ringe - Die Rückkehr des Königs
Rok:
2003
Délka:
201 minut
Premiéra v ČR:
15.1.2004
„Oko nepřítele je v pohybu.O těchto Vánocích putování končí.Nadešel čas rozhodující bitvy. Putování končí …Není vítězství bez porážky.“

Komentáře k filmu Pán prstenů: Návrat krále

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 84
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2018
Monstrózní závěr velkého   putování, které mám ráda   v režisérské verzi,   protože je v něm navíc   hodina a půl dalších scén,   především Faramira a   Éowyn, kterým jsem fandila.   Frodo bez Sama by nedošel ani   do půlky, Odula hnusná a   šílený Faramirův otec   králem k pohledání, v tom   by určitě lid spatřoval   oporu. Závěrečná bitva u   Minas Tirith fascinující a i   když už dnes je v mnohém   překonána, pořád jde o   luxusní záležitost. Jackson   prostě stvořil fenomén,   kterému se zatím nikdo   nevyrovnal, ani on sám svým   Hobitem.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2004
Vynikající film
Vynikající film a vůbec   celá trilogie Pán prstenů.   Jen je rochu na škodu, že o   proti knize došlo k mnoha   vynechávkám a úpravám   děje.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Pán prstenů: Návrat krále
"Nikdy jsem si   nepomyslel, že zemře po boku   elfa."
"A co   po boku přítele?"
"Jo, to je lepší,   to už bych dokázal."
Z celé trilogie rozhodně   nejlepší díl. Jedinou věc   nelze vytknout (snad až   příliš dlouhý konec, ale   to k tomu prostě patří).   Strhující bitva o Minas   Thirit, která si sama o sobě   zaslouží 10/10.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2013
Tak jsem se po letech   konečně dostal k tomu, abych   tady taky zapustil pár slov o   asi jednom z mých nej filmů.   Plkat tady o filmu je zjevně   zbytečné. Mám spíš   takovou neuvěřitelnou   příhodu, která se mi s   tímto filmem stala. Dodnes se   mně tomu nechce ani věřit,   ale je to skutečně   pravda.
Byla doba, kdy   se mě býválá žena zeptala   na film Pán prstenů. Do té   doby jsme to neviděli, tak   jsem jí na to řekl, že to   bude asi nějaká   pi.....blbost :-D.

Týden na to jsem se   dostal pracovně do Prahy a   měli jsme trochu víc času   než jindy, tak jsme si s   kolegy zašli do kina na   Černý most do Palace Cinema.   Vy, kdo to tam znáte, tak   mně jistě dáte za pravdu,   že je tam více sálů a   promítají denně více   filmů - ten den jich bylo asi   6.
Po naší společné   hádce, na který film   půjdem, zvítězil Pán   prstenů - třetí díl. Do   této doby jsem neviděl ani   jeden a ani nečetl knížku.   Jeden z mých kolegů viděl   druhý díl a další kolega   tvrdil, že viděl první díl   - výborně. Paráda už se   těším na to, jak tam usnu   :-).
Ono to taky tak   vypadalo ze začátku. Tam   jsou velké a pohodlné   křesla :-).
Asi tak po   deseti minutách sledování   tohoto filmu jsem se   zamiloval. A od této doby   jsem chtěl vidět a vědět   všechno...všechno, co se   týče Tolkiena. Většina z   toho se mně podařila.   Skoro...nebyl jsem na Novém   Zélandu :-).
Dál asi   ani nemusím pokračovat.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Završení neúměrně dlouhé série
nabídlo vyplnění hluchých   míst, jimiž se občas mohly   pochlubit předchozí díly.   Nádherné efekty ve spojení   s údernou hudbou zvýraznily   pro příběh důležitý   heroizmus, našlo se i místo   pro city a samozřejmé je   napětí, tedy pro ty, kdo   příběh předem neznají z   knihy.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2011
PÁN PRSTENŮ III
NÁVRAT KRÁLE

Ani poslední díl   trilogie nezklamal. Nabízí   úchvatné přírodní   scenérie a dokonalé filmové   triky. V tomto díle snad   nejvíce vynikne postava   Gluma. Já osobně nemám   příliš ráda bitevní   scény a v posledním díle je   jich docela dost. Na můj vkus   možná až zbytečně mnoho,   ale do tohoto díla to tak   nějak samozřejmě patří.   Závěrečný boj Froda,   který zápasí sám ze sebou,   zda prsten upustit či   nikoliv, byl pro mě   nejsilnějším momentem   filmu.
Mnozí   vytýkají filmu podivný   konec, který měl vygradovat   spíše závěrečnou bitvou,   než tím, co přijde potom,   ale tak to mělo být a tak to   bylo. V tomto díle je to   spíš naopak – nejdříve   krutý a nelítostné boj pro   dospělé, a konec je mírný   a spíše dětsky pohádkový.   V každém případě díky za   krásný filmový zážitek.   Nelze jinak než doporučit   ostatním, kdo toto dílo   ještě neviděli.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Opravdu zdařilé pán   prstenů nemá chybu a dlouho  
ho nikdo   nepřekoná jsou zde skvělé   triky prostě paráda
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
U této trilogie není třeba   vypisovat slohy u každého   dílu zvlášť a nebudu ho   vypisovat ani zde. Není ani   třeba nijak zvlášť   hodnotit, který je   nejlepší. Všechny byly   výborné a všechny byly na   plnej počet, protože v   daném žánru budete těžko   hledat zdatného konkurenta.   Tento díl je pro mě přesto   ten nejlepší. Těch   komentářů je tu hromada a   vše již bylo napsáno. Já   to jen shrnu do několika   slov. Pán Prstenů je   záležitost o který se bude   mluvit ještě hooooooodně   dlouho. Vynikající režie,   scénář, herecké výkony,   prostě vynikající všechno.   A ten emotivní a dojemný   závěr mě rozbulel, jak   malýho kluka---->100%
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Tři hodiny s tímhle filmem   vám utečou jako nic. Tak   nějak v kostce se dá tento   film celý popsat. Jenomže si   zaslouží delší   komentář...
Závěrečný díl   trilogie je úplně   nejlepší. Bombastický,   temný, velkolepý,   okouzlující a dechberoucí.   Příběh konečně nabral   správné grády a ani jedna   sekunda filmu nenudí.
Herecké výkony jsou   opět úžasné a finále jen   potvrzuje jedinečnost celé   ságy. Jen a jen Peter   Jackson, nikdo by tuto ságu   nenatočil lépe.
Takhle to má vypadat.
100%.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Dvě věže si bitvu   schovávaly až na svůj   závěr. Návrat krále je v   tomto směru   "štědřejší".   Aby také ne, vždyť se   uzavírá neobyčejná   trilogie. Trojka nás poctila   vypjatými okamžiky,   infarktovou akcí a   závěrečným těžkým   dojetím. Oči a uši   potřetí zažívají orgie...   a teď upřímně, taky se už   nemůžete dočkat Hobita?
charlie1612
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2018
V tomto dílu dostává   příběh opět obrátky, a   přes stopáž cca 201 minut   nemá mnoho hluchých míst,   přestože se rozbíhá do   několika směrů. Po   krátkém úvodu, ve kterém   se dovídáme detaily z   Glumova – Smeagolova života   a jak přišel k „Pánu   prstenů“, pokračuje děj,   jehož hlavní proud vrcholí   epickou bitvou dobra a zla. V   té se objevují další   postavy a bájní tvorové.   Druhou menší bitvu, ale   neméně významnou, svádí   Frodo spolu se Samem proti   Glumovi o cestu do Mordoru a   Osudové hory. To se nakonec   po řadách útrap povede,   „pán prstenů“ je zničen   a svět před zkázou   osnovanou Sauronem   zachráněn.
Třetím   dílem je zakončená   velkolepá epopej o   statečných hobitech a   jiných bájných postavách a   bytostech z dávných časů.   Je úžasné, kam pokročila   filmařská technika a jak ji   tvůrci kolem Petera Jacksona   dokázali zužitkovat.
P. S.: na závěr tohoto   dílu zazní další ze   skvělých písní Annie   Lennoxové „Into the   West“.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Závěrečný díl pána   prstenů je opravdovým   vyvrcholením této trilogie i   když závěr filmu je hodně   smutný.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Do třetice a opět na   výbornou.V tomhle úžasnym   zakončení onoho velkolepýho   dílka nenacházim žádný   chybky, který by nějak   otravovali výslednej   dojem.Filmek sem celý tři   hodiny doslova hltal a byl sem   nadmíru spokojenej.A   závěrečná bitva?Škoda   mluvit, dokonalost sama...A   konečně musim zmínit   nádhernou elfku Arwen, sice v   knížce nevystupuje, akurát   se o ní mluví a je jasný   že ve filmu je vlastně jenom   proto, aby přilákala další   potenciální diváky, ale sem   s tim spokojenej, když jí   hraje tak dokonalá baba jakou   Liv Tyler bezesporu je:-)
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Naprosto nejlepsi film z cele   trilogie. Sice trosku dlouhy a   s priblizne tremi konci, ale   budiz. Takovy zazitek se v   kine moc casto nevidi a takove   obrazovo-trikove orgie uz   vubec ne. V televizi to neni   ono. Tenhle film chce velke   platno.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Asi nejlepší díl z celé   trilogie Pána prstenů.   Skvělé bitvy, hlavně ta o   bílé město. Věrohodné   výkony herců.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Ještě nedávno bych si   stěžoval na extrémní   stopáž, donekonečna   natahovaný závěr (ha, na   ten si stěžuju pořád :-)),   lehkou nekompaktnost nebo   příliš "umělé"   (rozumějte digitální)   bitvy. Dnes už jen   pochválím monstrózní   výpravu (jedna z   nejvelkolepějších, jakou   jsem doposud viděl), skvělé   herecké obsazení (díky   Jacksonovi za Australany a   Novozélanďany),   nezapomenutelné scény, hudbu   Howarda Shora a kdoví co   ještě. Zkrátka je zde   několik věcí, které by se   daly vytknout, výsledek ale   nakonec všechno zahladí.   Zkrátka dokonalý velkofilm,   který hraje na city.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2013
Pán prstenů: Návrat krále
Finále je tu,opať sa   podarilo.Tu ten príbeh naozaj   vygradoval.Ukázala sa aj   zchyzofrenicka stránka   Smeagla.A bitva o Minas Tirith   bola skutočne epická od   začiatku až po koniec aj   bitva pri čiernej bráne bola   dobrá ale krátka.Dalej ma   trochu sklamalo málo   Aragorna,Gimliho,Legolasa.Pote   šila armáda mrtvych.A vela   priestoru dostala postava   Gandalf ale čo mi vadilo bol   ten koniec bol vekmi smutný a   plný plaču,a ešte ktomu to   že Frodo,Gandalf,Bilbo   odišli do zeme   neumierajúcich tak to mi fakt   nesadlo nehnevajte sa páni   Jackson a Tolkein.
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Završení jedinečné   trilogie přináší   rozuzlení celého příběhu.   Je to asi nejlepší díl,   neškodí mu ani velmi dlouhá   stopáž, ani závěrečné   protahované loučení   hlavních hrdinů. Mohl něco   takového vůbec natočit   člověk???!!!
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Zasloužený oscar! Opravdu   jsem ho Jacksonovi přála. Na   každém filmu se dá najít   nějaká ta moucha, ale   myslím, že tady se   nedostatky eliminovaly na   minimum.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Jeden z nejlepších filmů,   jaké jsem kdy viděl.   Důstojný závěr trilogie.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2004
Nezklamal sem se!
Když jsem slyšel všechny ty   reklamy a upoutávky měl sem   pocit, že je to trochu moc,   ale nepřestal sem věřit,   že návrat krále bude   něčím, co tu ještě nebylo   a taky dlouho nebude. Neptejte   se mě, kde jsem film viděl   ať nemusím lhát, když je u   nás premiera až   pozítří:)Chápu, že jsou   lidi kterým se to nelíbí,   ale možná to dělají jen   proto, že chtějí být   odlíšní viď Vit....
Prostě jsem nemohl   spustit oči od plátna od   chvíle, kdy sem spatřil   první záběr a díval jsem   se i na závěrečné titulky   než jsem vyšel z toho šoku.   Nechci psát nic určitýho,   protože bych tím urazil   každou další vteřinu   filmu, o které jsem se   nezmínil. Je to opravdu to   nejlepší, co filmoví   producenti a vůbec lidé   kolem filmu, vypustili do   světa.
Chtěl bych   ještě požádat lidi,   kteří moc nechoděj do kina   a radši si půjčí nějakou   pirátskou kopii, aby aspoň   párkrát do roka do toho kina   šli. Zabíjíte tím nejen ty   padouchy co jinak na filmu   bohatnou, ale hlavně filmy   samotný. Já osobně určitě   půjdu na Návrat krále i do   kina a to hned zítra tedy   pozítří pět minut po   půlnoci tady v Brně.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Závěrečný díl trilogie je   úchvatný!!! strašně se mi   to líbí!Bitva na   Pelenorských polích,   závěrečná bitva, v hození   Prstenu do Hory Osudu,   Korunování krále : prostě   skvělý i hudba mě   překvapila!! Annie Lennox   -skvělé!!
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Velice dobre zahrany dil.   Mozna nedosahuje kvalit   dvojky, ale presto patri k   nejlepsim rezijnim pocinum v   dejinach kinematografie.   Nektere sceny jsou dechberouci   - utok Rohiru ci beznadejny   pokus Faramira doprovazeny   Pipinovym zpevem.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Jinak to dopadnout nemohlo.   patos,   sentiment,bitva....patos,   sentiment, hrdinský čin. Ale   i když se to všechno   neustále opakuje, i když je   rovina Frodova putování   spíš tak trochu na obtíž a   trochu nudí, stejně to   všešchno dohromady působí   skvěle. Ale co je třeba   dodat, není to jen zásluha   filmařů. Genialita tkví   právě ve vynikající   předloze. Je sice pravda, že   možná díky ní jsou scény,   kdy sledujeme Frodovo   putování trochu nudné, ale   kritizovat Tolkiena? Jistě,   hned potom co trochu   profackuju boha (znalci sin   city pochopí:-)). Ale abych   to zkrátila. Způsob, jakým   si Jackson poradil s tak   obsáhlou předlohou je   obdivuhodný. Neříkám, že   toho patosu a všech těch   hrdinských řečí nemohlo   být míň, ale i přesto   není pochyb o tom, že   právě tohle dílo je už   teď naprostou klasikou a   legendou nejen fantasy   žánru.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2005
hm dvojka byla lepci
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2011
Známá triologie. V podstatě   se dá na to dívat pořád.   První i druhý díl jsou   chvalitebnými (no.. první je   lepší), ale třetí díl je   přímo výborným   zakončením pro Pána   prstenů.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Finální bitva vrcholí, vše   spěje ke konci, bitva mezi   dobrem a zlem. Co dodat, to se   musí!!! vidět, to nelze   popsat. Doporučuji   rozšířenou edici, která se   v našich končinách   nedočkala dubing, ale není   nad to, aby se dal film   sledovat v originálním   znění s titulky.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Poslední cesta
Třetí díl se mi taky hodně   líbil,ale byla jsem trochu   zklamaná,protože hodně   odbíhal od knížky.Ale i   přesto se mi moc líbí.Mohla   bych ho vidět i stokrát za   sebou.A všichni,kteří se na   něj chystají dívat,by si s   sebou měli vzít   kapesníprotože je tam hodně   dojemných věcí.Já sama   jsem jej skoro celý   probrečela. :´-)
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2007
nedat vrcholu triologie pan   prstenů plný počet hvězd   byl byl v podstatě hřích,   protože žádné horší   hodnocení si nezaslouží, i   přes svou stopáž film není   nudný (až na ten konec,   který je příliš   natažený) spíš naopak,   tomuto filmu se prostě nedá   nic vytknout
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Parádní dokončení   trilogie, hezké zpracování   Minas Tirithu a poslední   bitvy. Film je opět   doprovázen nezapomenutelnou   znělkou. Líbí se mi méně   než jednička, ale více než   dvojka. Možná je příliš   roztáhlý, to je asi jediná   výtka. V předchozích letech   (když jsem byl malé dítě)   jsem se strašně bál Gluma   :) Byl jsem opravdu velký   blázen do této trilogie- v   první třídě jsem na to   dokonce šel do kina s   titulky!!! Celkově tedy tento   film řadím mezi   nejlepší... Plusy: výprava,   Minas Tirith, bitva, návrat   do Kraje (sice diametrálně   odlišný od knihy, kde se   vlastně vrátí čtveřice   hobitů do rozpadlého a   znetvořeného Kraje, kde   vládne Saruman se zlými   lidmi z Hůrky- ale návrat   zpět do idylky, kde nikdo   netuší, že za branami   jejich zemičky se děly   velké věci, kterých se   zúčastnily i zástupci   jejich rasy, je pro mne   hezčí), emotivní scéna v   Šedých přístavech.   Mínusy: pro mě trochu   nesympatický Denethor, jinak   vcelku nic kromě vynechání   několika scén (ani v   rozšířené verzi nejsou).   Doporučuji zhlédnout   rozšířenou verzi, kde   najdeme přes třičtvrtě   hodiny přidaných   záběrů...
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2005
Nejlepší fantasy
Není co komentovat. Prostě   pohádka, nádhera,   fantazie...úžasný film,   jehož některé pasáže   můžete vidět znovu a znovu   a znovu...
Tak nějak   si představuju předělání   knižní podoby na filmové   plátno.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Sága vrcholí, a evidentní   snaha překonat vše na   plátně dosud viděné   nepřichází nazmar. Bitva o   Minas Tirith je pastvou pro   oči a diváků, ze kterých   se nepodařilo při   závěrečné scéně odjezdu   elfů na Západ vydojit ani   slzičku, je asi menšina.   Zároveň je tahle scéna   odpovědí na to, proč se   Tolkienova sága nezamlouvala   cenzorům v totalitním   Československu. Ale i dnes se   může zdát, že odplout do   Země Zaslíbené je   nejlepší, co vás může   potkat ... pokud někde   existuje.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Pán prstenů je literární   skvost a P.Jacksonovi se   podařila skvělá filmová   trilogie! Osobně jsem si   vychutnala rozšířené verze   u všech tří dílů a u   Návratu krále jsem ocenila,   že v rozšířené verzi byl   dán větší prostor   Faramirovi, což je má velice   oblíbená postava.
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2004
Nemohla jsem se dočkat až   uvidím "Návrat   krále", jelikož jsem   všude kolem sebe slyšela jen   samé chvály - no   samozřejmě na Internetu. :-)   Děj mě naprosto pohltil, ale   co musím skutečně   pochválit, bylo herecké   umění Seana Astina alias Sam   Křepelka. Přesvědčil mě,   jak silné přátelství   může mězi - hobity :-) -   být. U filmu jsem se bála   konce, a doufala, že ho   filmaři nezmařili. Ne, byla   jsem nadmíru spokojena (No, i   když to mohlo být o něco   kratší) a vážně dojemné   scény byly, když se Frodo   loučil se svými přátely. A   co se mi nelíbilo? - Že   Sarumana uvidíme až na   DVDčku. ;-)
Michal1667
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2006
Tak konec trilogie byl opravdu   hrdým ukončením, tento díl   je vskutku impozantní. Nevím   jak Vám ostatním ale mě   konec přišel až moc   rozplizlý a takový hodně   natahovaný, i když možná   kdyby to bylo jinak tak bych   taky rýpal. Na celé trilogii   je pro mě bohužel   posledních 15 minut docela   neoblíbených, ale asi k   takovému   megafantasypříběhu tohle   pasovalo nejlíp...
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Je to už dva filmové roky,   co začal hobit Frodo svoji   pouť Středozemí, aby   zničil Prsten. Nyní vše   spěje do finále. Zatímco   Frodo, jeho druh Sam a   úlisný Glum, tajně pasoucí   po Prstenu, jsou každým dnem   blíž Mordoru, aby tam Prsten   zničili (a tím i temného   pána Saurona), ostatní se   vzpamatovávají z bitvy v   Helmově žlebu. Na odpočinek   a slávu není čas,   Sarumanovo vojsko bylo sice   poraženo, ale sám Sauron se   teprve chystá udeřit. Před   městem Minas Tirith se   shromažďují vojska všech   národů aby zde svedly   rozhodující bitvu...
kolos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Peter Jackson vytvořil   nádherný svět fantazie   který bere dech.Když k tomu   přidáme nádhernou hudbu a   vizualní efekty ktere jsou   opravdu na špičkové úrovni   tak máme před sebou film   který se řadí na samou   špičku všech filmú tohoto   žánru.
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2004
perfektní film, ve ktrrém P.   Jackson dokázal, co   umí...
A že toho   není málo... Perfektní   herecké výkony, skvělé   audiovizuální zpracování,   výbozné zpracování   námětu...
A máme tu   nejlepší film roku 2004...
dallik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Tak takhle vypadá nejlepší   film všech dob!!! těch   důvodů je tolik,že nemá   smysl je vyjmenovávat(kdo se   mnou souhlasí tak ví o čem   mluvim a kdo ne, ať se jde   bodnout!!:))
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Peter Jackson statečně vede   své filmové dílo do   finále. I o třetím díle   lze mluvit v   superlativech...sice už není   tolik prostoru pro jednotlivé   postavy, avšak   monumentálnost které Pán   prstenů třetím dílem   dosahuje se na filmovém   plátně často neobjevuje. Do   třetice vynikající hudba,   fantastické efekty a   zakončení s poctou hobitům,   svobodným národům   Středozemě a tím i   samotnému J.R.R.Tolkienovi.   Poklona.
Hanah128
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2013
Tahle trilogie je to   nejlepší na světě co   může bej.
Prostě nej   nej nej nej nej nej filmy a   tenhle je z nich nejlepší   hlavně ta prodloužená verze   (na tu normální už se   vůbec nechcu dívat)
SakoVerife
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
souhlasim ze je to nejlepsi   dil. Konecne poradne bitvy a   rezba jak ma byt.
resino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Zavěrečný díl trilogie,   kde se režiser konečně   vrací k předloze Pána   prstenů. Nádherně   propracovné bitvy u Minas   Tirith a u Černé brány   Mordoru. Super armáda   mrtvých, kterou přivede   Aragorn a strašlivé   prstenové přízraky.   Závěrečný souboj Froda s   Glumem o prsten na hoře   Osudu.
Nejpovedenější díl s   celé serie.
minsc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Velkolepý konec velkolepé   série. Nejtemnější a   nejprožitkovější díl   celé trilogie. Musím se   přiznat, že před konečnou   bitvou u bran Mordoru, kdy   Aragorn v naprosto napjaté   situaci se otočí ke své   armádě, zvolá "za   Froda" a rozeběhne se   vstříc skřetům, jsem měl   slzi v očích a byl jsem   dojat. Mistr Peter Jackson je   už teď pro mě žijící   legendou.
martina24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2009
nejlepší část triologie   Pán prstenu.
Viggo   Mortensen (Aragorn) ja   úžasný a děsně sexi
I Orlandu Bloomovi (elf   Legolas)to docela sekne.
jam1144
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
knihu čtu tak dvacet let   minimálně 2x ročně.celou   tu dobu jsem si říkal   "škoda že tohle nikdy   nikdo nenatočí protože to   prostě nejde". jsem   velmi rád že jsem se mýlil.
bruccee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Vyvrcholenie ako sa patri   potom co Dve veze trochu   sklamaly Navrat Krala vsetko   vyzehlil.Vsetky tie oskary si   zasluzil.Trojka a jednotka su   fantasticker filmy no len   skoda ze je koniec pretoze Pan   Prstenov naozaj zmenil svet.
ketvin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Trilogii Pán prstenů snad   ani nemůžu komentovat. Knihy   mě přivedly ke čtení,   filmy mě uchvátili ke   knihám... :)   "Osekanou" verzi   bych už ale vidět nechtěla,   rozšířená verze má ty   správné grády :) Řeknu to   jedním slovem DOKONALOST,   tento díl je z trilogie   jasně ten nejlepší! :)
Theodred
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Návrat krále je vyvrcholení   této úžasné trilogie.   Předčil naprosto všechna   má očekávání. Skvělá   hudba dodává monumentální   tón celému filmu i příběh   z knihy se celkem neliší,   jediné co mě mrzí je   Sarumanův rychlý odchod ve   Dvou věžích - přece jenom   v knize je to lépe   vyřešené, kdo četl, ví.
Chunda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Velice dobré zakončení   trilogie pána prstenů. Asi   nejvíc se mi líbila bitva u   Minas Tirith. Dobré bylo jak   prstel začal Froda pomalu   ovládat, který se s tím   snažil všemožně bojovat a   samozřejně nesmím   zapomenout na Sama, který   zaperlil v bitce proti Odula.   A pak tam samozřejmě byly   spousty dalších scén.   Prostě dkonalý film
Keltak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Okouzlující
Jak první díl, tak druhý   díl i třetí byl pro mě   famózní. Někdo říka   příliš dlouhé, někdo že   ne. Milovníci by nejradši   mnohem delší film , ale   bohužel a bohudík pro ně   (mě) jsou tady prodloužené   verze , které jsou sic s   titulkami , ale vysvětlují   mnoho scén , které byly   prostě vystřiženy. Jedni   tvrdí hodně bitvy a druzí   se té bitvy nemohou nabažit   (já) kdy slyším rynčení   meču jenž nesou dávní   bojovníci. Jedni říkají   jdou moc dlouho lesem a druzí   si vychutnávají krásnou   krajinu, která se odehrává   na fascinujícím Novém   Zélandě. Zkrátka a dobře   bych to dělil na milovníky   pána prstenů , kteří mu   nemůžou dát snad menší   hodnocení než děvet a   zbytek co to považuje za   další film z té lepší   dílny nebo naopak. Pán   prstenů mě okouzlil každým   coulem. Krajina, herci, bitvy,   hudba která je opravdu   strhující. Jakožto   milovník je jasné že tady   nestranný komentář u mě   nebude. Třetí díl je asi o   chlup lepší díl než   předchozí dva. Už při   samotné bitvě mě plesalo   srdíčko, jak byli kdysi   muži opravdu stateční a   bojovali do poslední chvilky,   jenž byla opravdu krásně   natočená. Samotný konec se   jako asi každému fanouškovi   (pozor fanouškovi ne   divákovi) a nadšenci zdal   krátký bohužel prostě do   kina delší verzi nepustili.   Byl to myslím konec s více   smutnými místy. Samotný   rozhovor Gandalfa s Pipinem   jenž zněl : Nečekal jsem   takový konec.... Konec?   ...Tady cesta   nekončí.....smrt je jen   další cesta, kterou musíme   jít.... šedá děšťová   záclona tohoto světa se   rozestře a promění se v   stříbrné sklo....a pak to   uvidiíš !!! Co uvidím??   Bílé břehy a za nimi ,   daleký zelený kraj , za   rychlého rozbřesku....
tak tenhle rozhovor mě   zcela dostal div se slza   nehrla. Pasáž kdy Aragorn   řekne s mečem v ruce ZA   FRODA .Když to skončilo   napadlo mě spoustu otázek   jak skončil Gimli a Legolas?   Jak zestárne Aragorn se svou   milou ? A co samotný Gandalf   a Frodo ? Na některé z   otázek najdete odpověď   právě v prodloužené verzi   o které jsem nevěděl   jěště půl roku nazpět.   Musím přiznat že jsem si   musel hned objednat celou   trilogii i s prodlouženou   verzí pro každý díl,   která mi teď hrdě zdobí   sbírků me filmotéky :-) .   Závěr je tudíž dle mě   opravdu smutný a graduje   celá trilogie. Tady si   dovolím použít výraz   VELKOFILM VSECH VELKOFILMU. Za   mě dostává 101% no škoda   že to nejde aspoň tu stovku   no :-)
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Vyvrcholení Tolkienova díla.   Přepis P.Jacksona zde   vrcholí a celá série se   řadí mezi ty díla, na   která nejde zapomenout. To se   nedá říct o Perle z   Karibiku a ani ne o Harry   Potterovi. Prostě vidět   Společenstvo prstenu musíte.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Skutečně vekolepé   završení celé ságy, nebýt   ovšem toho přesládlýho   táhnoucího se závěru, dal   bych plnej počet. Sauron je   poražen, dobro zvítězilo a   jede se dál. :-)
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Z knih Pana Prstenu jsem   necetl ani jednu a pribeh me   zaujal. Akorat tak dlouha   bitva na filmovem platne... to   se mi az nechtelo zdat.   Neustale pocitani Legolase a   Gimliho, kd zabije vic   nepratel, tedy skretu..   opravdu dobry film
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Opravdová bomba! Všechno je   na tomhle vynikající, ale ta   genialita a krása prvního   dílu zůstává (u mě)   nepřekonaná.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Je to zatím nejlepší   fantasy, co jsem viděla. Má   asi největší šmrnc, ze   všech tří dílů. Nic se   nevyrovná korunovaci   Aragorna.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Parádní konec parádní   trilogie. Chci říct, že to   čekání stálo za to.   Strhující akce, která bere   dech.
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Výborný film. I když má   své chyby, celkový zážitek   to ani náhodou nepokazí.   Silnou stránkou filmu je   námět. Díky němu je film   napínavý a když uvážíme   jeho alegorii s druhou   světouvou válkou tak i   poučný, ve smyslu jeho   poselství.
Námět ale   sám o sobě nazaručuje   kvalitní filmový výsledek,   proto si velké zásluhy musí   připsat tvůrci, kteří   dokonale vytvořili iluzi   prostředí a postav. Na film   podobné úrovně se dlouho   čekalo a zase načeká.
Orin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Jo jo a zase jenom jo je to   ono posledni dil me opravdu   nesklamal!!!! Sice bich   filmarum nepochvalil ze   carodeje Sarumana pripravily o   dustojny odchod z pribehu ale   ostatni jim nemohu   skrytyzovat. film se mi   opravdu libyl a to ne jen   svimi dojemnymi scenami ale i   vsim ostatnim liby se mi mina   stirit a i duchove mrtvich   zradcu!!! ohodnoceni Supr!
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Finální díl Pána prstenu   už ztrácí pomalu své   kouzlo. I když hrdinové   zůstali stejní. Orlando   Bloom v podání krásného   blodatého Legolase jako vždy   nemá chybu.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Třetí a poslední díl   dobrodružství, které má   své krásné záběry a   bitvy, ale knize se   nevyrovná. Vykulený Elijah   Wood mě nezaujal, ostatní   naopak mnohem více.   Zpracování je velmi   efektní, ale příběh je   natolik složitý a bohatý,   že někdy je méně   přehledný a ztrácí tempo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2016
Tak a poslední díl a   konečně jsem ho shlídnul   celej, vždy jsem usnul nebo   tak. Takže kvalita opět   vysoká, ačkoliv pro mně to   není srdcovka, spíše   oceňuji skvělou výpravu a   triky také krásnou hudbu,   perfektně natočené bitevní   scény atd. Jinak zas mě   hrozně iritovala postava   Gluma a to jeho debilní   šišlání a plkání, vůbec   všechny 3 díly trpí   přemírou užvaněnosti. Ale   zas neznám předlohu tak jen   můj názor. Jinak férových   a zasloužených 80%!
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Tretím dielom nastáva   konečné vyvrcholenie celej   tejto trilógie.   Najzaujímavejší pasážou   tohto filmu je konečný   súboj medzi dobrom a zlom, z   konca filmu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Návrat dobra
Posledný diel trilógie mi   príde najmenej dotiahnutý,   na druhú stranu v kine mi   prvýkrát prišiel úžasný.   Priznám sa, tu už ma vôbec   nebavili tie scény s Frodom,   Glumom, atď. Nič to však   nemení, že stále ide o   vynikajúci film. Finálna   bitka je úžasná, i keď mi   prišla troška krátka.   Výprava taktiež úžasná,   vrcholom boje Nazgulov na   drakoch s orlami
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Závěr úžasné trilogie,   kde přes jako vždy skvělé   efekty a epické bitvy, jako   by mi trošku něco z   předcházejících dílů   chybělo. To nic nemění na   celkovém skvělém dojmu!
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Jedna z njlepších fantasy   všech dob, je jen málo toho,   co by se dalo vytknout, Pán   prstenů je jako celek unikát   kinematografie, jednoznačně   nejlepší sága hned po   hvězdných válkách....
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Trilogie se završuje a   uzavíra konečným soubojem   dobra a zla.Suprovej film s   vymakanou atmosférou a   nespočetným množstvým supr   efektú.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Konečný díl trilogie. Herci   jako obvykle dobří. Na   místě vychválit režii a   efekty. Bitva o Bílé město   je úchvatná, stejně jako   vyvrcholení před Černou   branou. Naopak putování   Froda a Gluma, nesledovaní   Samem je trochu unávné.   Nicméně přechod Fröda   "ke zlu" byl   vynikající tah. Aragorn byl   korunován, Sam se oženil,   Bilbo se svým synovcem odjeli   na Valinor....důležité   informace, hezky zpracované,   ale konec trošilinku   natažený. A žili šťastně   až do smrti. Teď zbývá   čekat třeba na serál dle   předluhy Silmarillionu.
petrph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Kruh ságy o prstenu, kterým   lze ovládat celý svět se   uzavírá. Aragon nastupuje do   závěrečných bitev a Frodo   se blíží k místu, kde   prsten může být konečně a   definitivně zničen.
Na rozdíl od   předchozích dílů (a   hlavně literární předlohy)   se divák nesetká s hluchými   místy a předěly. I tak se   připravte na dvouhodinovou   podívanou, plnou akčních a   bitevních scén.
grizzly
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2005
částečně zklamán
Po shlédnutí prvních dvou   dílů jsem se velmi těšil   na "Návrat krále".   Když jsem ho však viděl   (ať už v kině nebo v   rozšířené verzi na DVD),   byl jsem částečně   zklamán. Filmaři zde totiž   dost utekli od knížky:
a) ve filmu Gríma   zabíjí Sarumana na jeho   věži - v knížce je Saruman   ponechán ve věži a je   Grímou zabit mnohem   později
b) dle   knížky přijíždějí   Aragornovi na pomoc Dúnadani   a přivážejí mu vlajku - ve   filmu ani zmínka
c) ve   filmu slavný návrat Hobitů   do Kraje a pak následný   odjezd Froda za moře - v   knížce je to podstatně   složitější: Hobiti se   vracejí do vypleněného   Kraje, kde řádí bandy   vedené Sarumanem (který   utekl z věže) a jeho   služebníkem Grímou. Zde pak   dochází k poslední bitvě,   na jejímž konci je Saruman   zabit Grímou. Také tu není   nic o tom, že i Sam Křepelka   odplouvá před smrtí za   može, neboť i on "nesl   Prsten"
Toto je   jen pár chyb, které jsem zde   chtěl uvést. Jinak se na to   nechá koukat. Docela by mě   zajímalo, zda by si filmaři   troufli na Silmarillion.

Grizzly
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Závěrečná část slavné   trilogie. Od dvou   předchozích se ničím moc   neliší akorát koncem,   který samozřejmě dopadne   dobře. Herci opět dobří
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $94miliónov║Tržby USA   $341,786,758║Tržby   Celosvetovo $925,282,504║   Podarilo sa pozrieť   rozšírenú verziu a tá   výborné dotvára postavy,   hlavne ma potešilo vidieť   tam nové scény s Boromiraoma   jeho púti za prsteňom.   Neviem čo sa stalo s temnou   stránkou príbehu, lebo tu sa   to všetko ako také temno   znesie len na postavu Gluma a   jeho vnútornej   roztrieštenosti. Potom to   strašne v príbehu o zle   chýba, hlavne keď išlo o   monumentálne súboje na   hradbách Helmovho žľabu,   kde sa to zbytočne   odľahčovalo komickými   vsuvkami či vtipkovaním o   počte zabitých, práve tento   moment my pokazil tento diel a   preto si nepomôžem a musím   ho hodnotiť len ako mierne   nadpriemernú, aj keď   solídnu fantasy podívanú.   Taktiež dejové prestrihy v   prebiehajúcom boji o žľab,   nasmerované k rozhovorom   medzi Entmy zbytočne   spomaľujú a kazia beztak   nesúrodý súboj. /videl v   kine: 70%/ nemôžem ináč   než sa prikloniť v rámci   tejto trilógie k nižšiemu   hodnoteniu, čiže k 3hviezdam
Niky.Souky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Na sérii Pán prstenů mám   docela nepříjemné   vzpomínky, protože jsem   chtěla příběh konečně   vidět celej, tak jsem si   bláhově pustila počítač a   postupně jsem si pustila 1,2   a 3. Po odlepení mého   pozadí po skoro 9 hodinovém   shlídnutím, jsem nadávala   na celej svět, jak mohl   nějakej idiot natočit   takovouhle sérii. Ale i tak   mi přijdou ty příběhy   strašně dlouuuuhý a bude to   i tím, že Tolkien se nesral   s popísováním každé   p*čoviny:-D
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2016
Škoda, že z příběhu není   možno vyškrtnout Froda   Pytlíka. Pořád jen koulí   očima, nafukuje hubu,   omdlívá a všechnu práci   odvede chudák Sam. Bitva je   opět monumentální, ale   scény s Frodem bych hodně   prostříhal.
besik33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2006
spatne zostrihane
prve dve serie sa mi ako tak   pacili, ak pominiem pre mna   nezaujimave masky elfov a   hobitov.

Filmy   bol celkovo zle zostrihany a   chybal mu casto zmysel ci   dejova suvislost.Narazam najma   na monumentalny boj ku konca   ked sa snazia dobyvat branu.   Vojsko ludi a elfov najprv   bezi oproti brane v tvare   trojuholniku a vzapati v   dalsom strihu ma tvar   kruhu.
Mna efekty nijak   moc nezaujala, kedze som   odrasteny na pocitacovych   efektoch a hrach takze som si   vsimal nesulad medzi   jednotlivymi snimkami. Gandlaf   bojuje s priserami a vzapati o   par sekund dalej je zrazu   uprostred svojich a caruje.

Frodo vycerpany na   smrt-Sam ho donesie az k   hore.Frodo zrazu povstane a   bezi, nie nebezi ale sprintuje   do kopca aspon takych 100   metrov bez problemov uplne v   pohodicke.

Film   plny podobnych blbosti
Barney94
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2017
Nikdy jsem nebyl fanda Pána   prstennů. Vypadá to, že ani   nikdy nebudu. Je to sice hezky   udělaný, ale děj stojí za   starou belu. Navíc, všechno   je tak přehnaně velkolepý.   Radši se budu držet svého   stylu. Tuhle sérii už   podruhé vidět opravdu   nemusím.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Stejně jako předchozí   díly, tady se mi jen líbily   některé scény útoků,   např. ta, jak Orlando na tom   čtyřklovém obřím slonovi   likviduje protivníky. Ale ta   roztahanost! To   "napětí" vlastně   končí o půl hodiny dřív   než film, protože se musí   dořešit to či ono...
Lowrider
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.2.2004
naprosto špatný
První dva díly série se mi   celkem zamlouvaly, ale tohleto   je směšný.
Přehrávaný a odporně   patetický herecký projevy,   digitální kejkle pro nic za   nic, podivně poskládaný a   často nesouvislý kusy filmu,   chybějící části, odporná   muzika.
Nejhorší byly   asi všechny hobití role,   zejména sam a smíšek sou   skutečně hnusně ufňukaný   a ukňouraný týpkové,   který se občas tvářej   hrdinsky nebo něžně, ale   vypadá to jako nejhorší   karikatura homosexuála. Taky   Aragorn by se měl vrátit do   béčkovejch thrillerů,   jediný co se sebou dělá je,   že má klátivou chůzi, FUCK   návrat krále
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Tak třetí film z této   série je už pokažený   dokonale. Pořád dokolečka   totéž a totéž, stále   někdo s někým válčí,   Pytel skomírá a ne a ne   umřít, nové potvory nejsou,   asi došla fantazie. Při   scéně kdy Pytlík stojí a   prsten ne a ne hodit do lávy   bych jej nejraději nakopl do   prdele a by tam ten hňup   spadl s ním a aby už byl,   proboha, konečně konec.   Protože prodrbat něco kolem   devíti hodin času jen abych   se dočkal (nebo taky ne), zda   bude zničeno kousek kovu je   na mne moc. Vím, že si to   tenhle poslední film   nezaslouží za skvělou   vizuální stránku, ale ten   děj je už opravdu tak   ubohý, že jinak hodnotit   nemohu. Klidně bych i já   dokázal psát dále na   dalších deset filmů.   Vymyslit jiný národ, nechat   je válčit, pak zase jiný a   jiný a jiný a jiný a jiný   a… Nic proti panu   Tolkienovi. Celkové resumé   trilogie je jednoznačné.   Potřetí už ne. Ani za nic.   Všechna nej a plusy   vizuální stránce, ale   jinak, dějově, je to hrůza.   2014011118413/19245
weitinger
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Celý tenhle seriál byl   nepovedený (nelze se divit,   předloha nic moc), včetně   jeho rádoby vyvrcholení,   čili příchodu spasitele.   Chtěl jsem dokonce říct   zbytečný, ale soudím podle   komentářů, že nikoliv. Kde   se na tuhle směsku   příběhů z jatek a   počítačové hry o   dobívání hradu někde v   horách berou diváci, to mi   zůstává utajeno. V   žádném případě   nepomůžou berličky v   podobě úchvatné   novozélandské krajiny,   opepřené temnou romantikou a   milým příběhem o malých   hodných lidičkách. Autor   začínal u béčkových   filmů a tam měl taky   zůstat. Na víc zjevně   nemá. Někdo tu mluvil o   hereckých výkonech. Tak to   zvláště pobaví, když si   uvědomíme, že 90% času   zabere bitva a zbytek   hledání neznámého,   padání ze skal a kdoví kam   ještě.
Nějaký čas   od premiéry uplynul a podle   předpokladů zájem o tohle   filmové nic značně pominul.
papi
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Pro mě velký propadák celá   série. Řekl bych, že měla   sestupnou tendenci. Na   společenstvo se dalo koukat,   na dvě věže bych si klidně   na půl hodiny mohl odskočit   do budfetu na kafe a nic by se   nestalo, jen bych prošvihl   bytvu. No a vyvrcholením byl   poslední díl "Návrat   krále". Musel jsem se   přemlouvat, abych vůbec tuto   změť bitev, pádů ze skal,   pavouků, létacích stvůr,   apod. dokoukal. Mám rád   fantazii, ale tohle bylo   velice slabé. S knížkou se   to nedá srovnávat. Měl jsem   si radějí pustit polský   seriál   "Zaklínač", který   je o dvě třídy víš.
maxsteel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Opět stejný případ jako 2   díl,2 hvězdičky tomu   patří jen za povedené   efekty ale jinak mě tenhle   film nenadchl.
Deviant_Girl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Konec hrůzy
Třetí díl trilogie která   byla špatná už od začátku   a vezla se jen na známém   jménu. Opět mod dlouhý a   nudný film kde je člověku   vše jedno. Opravdu jen pro   fandy knih. Nám ostatním to   nic neřekne. A finále filmu   je vše jen né dojemné.
Dobrutka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Das is nejhloupější ze   všech tří díl. Já se   bála Trol, já se bála   skřet, já se bála dokonce i   Gigant-pavouk. Je to šíleně   ošklivá film a ze všeho   nejhorší byla, když Das   Gluma hodili do lávy. To by   si zaloužila akorát tak   Frodo, Sam, Smíšek, Pipin,   Aragorn, Legolas, Gandalf,   Gimli, Král duchů, poněm   všichni duši, Arwen,   Elendil, Theoden, Eomer a   jeho Der Sister. Ale nikdy ne   chudášek Glum, který byl   jedinou positivní věc na das   hloupá film!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8739minih8739Hrdinové mlčí (1946) 
n
minih19762minih19762Strašná žena (1965) 
n
minih4016minih4016Bílá spona (1960) 
n
minih11268minih11268Legenda o vášni (1994) 
Legends of the Fall n
minih63265minih63265Kouzelný školní autobus (1994) [TV seriál] 
The Magic School Bus n
minih80858minih80858Zločin století (1952) 
Walk East on Beacon! n
minih20140minih20140Šéf je mrtvý (1973) 
The Don Is Dead n
minih44121minih44121Skippy (1967) [TV seriál] 
Skippy n
minih28268minih28268Čert ví proč (2003) 
Čert ví proč n
minih15459minih15459Parohy (1947) 
Parohy n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]

 Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]
Pán prstenů: Prsteny moci n
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Juan Antonio Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström

(pokračování)

Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]

 Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]
Hobit: Bitva pěti armád n
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

 Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
Hobit: Šmakova dračí poušť n
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

 Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
Hobit: Neočekávaná cesta n
The Hobbit: An Unexpected Journey
Žánr: fantasy / dobrodružný / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Zrození naděje (2009)

 Zrození naděje (2009)
Zrození naděje n
Born of Hope
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Kate Madison

(spin-off)

Lov na Gluma (2009)

 Lov na Gluma (2009)
Lov na Gluma n
The Hunt for Gollum
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Chris Bouchard

(spin-off)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

 Pán prstenů: Dvě věže (2002)
Pán prstenů: Dvě věže n
The Lord of the Rings: The Two Towers
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)

 Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Pán prstenů: Společenstvo prstenu n
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

The Return of the King (1980) [TV film]

 The Return of the King (1980) [TV film]
The Return of the King n
 
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

Pán prstenů (1978)

 Pán prstenů (1978)
Pán prstenů n
The Lord of the Rings
Žánr: animovaný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Španělsko
Režie: Ralph Bakshi

(spin-off)

Hobbit (1977) [TV film]

 Hobbit (1977) [TV film]
Hobbit n
The Hobbit
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

The Hobbit (1966)

 The Hobbit (1966)
The Hobbit n
 
Žánr: animovaný
Země: Československo / Spojené státy americké
Režie: Gene Deitch

(spin-off)

Reklama