Jeden svět

Komentáře uživatele petrph

petrph

petrph zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 37
2010: Druhá vesmírná odysea (2010)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Slabé pokračování   vesmírné odyssey, ze které   se vytratil původní náboj a   atmosféra. Děj předchozího   dílu, prostupující vývojem   lidstva a celými galaxiemi se   zde smrštuje na rvačku mezi   Západem a Východem nad   opuštěnou kosmickou lodí.   Naštěstí se vrací někdo,   kdo má velkou moc..
Což není míněno proti   dramaturgii, děj se prostě   nemohl odchýlit od knižního   originálu, jehož kvalita v   tomto i dalších dílech   slábne a marně hledá smysl   proč pokračovat.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Další z úspěšných   českých parodií, tentokrát   na americké šestákové   detektivky. Slavný detektiv   Nick Carter přijíždí do   Prahy, aby zde vyřešil   případ záhadného zmizení,   za nímž tuší prsty svého   geniálního zločineckého   protivníka. Záhy ovšem   zjistí, že kontinentální   Praha má jiné podmínky než   drsná americká velkoměsta,   takže mu zde příliš   nepomohou jeho bystrý mozek,   tvrdé pěsti ani epochální   vynálezy.

Komedie ve svižném tempu   ,plná břitkého humoru,   osobitých gagů i   bláznivých honiček.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Vyšetřování případů,   které měly zůstat   utajeny..a nebo objasněny. V   tomto seriálu se nedočkáte   ani jednoho. Pouze   horrorového chvění před   spaním, o tom, že na těch   věcech přece jenom něco je,   když už to vyšetřuje   americká policie. Čapkovi   povídky z první a druhé   kapsy psaly něco podobného   už před 70 lety..ale z toho   (zatím?) TV seriál   nevznikl..
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Poetický film o dívce,   která vidí v našem nudném   šedém světě poezii a   krásu, a dokáže předat   svůj pohled i svým bližním   kolem sebe. A snad je mezi   nimi i ten pravý. Jenom ho   najít, podle přetržených   fotografií, které nachází   ve svém okolí, o kterých   ale nikdo nic neví..
Anděl s ďáblem v těle
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Poněkud lechtivá komedie o   lepší společnosti první   republiky. Ekonomicky   vzdělaná lehká děva a   horlivý policejní   důstojník rozpoutají   zmatek, který se nedá jen   tak zastavit.

Spíše než slabší děj   bych doporučil pozornosti   taneční a pěvecká čísla   Jiřího Korna a Heleny   Vondráčkové.
Anděl svádí ďábla
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Slabší pokračování   Anděla s ďáblem v těle.   Paní Renáta je nyní   majitelku podniku ve kterém   kdysi "vystupovala",   dává to Madame pěkně   znát, takže se mezi nimi   rozhoří boj, ve kterém   nejsou pevná pravidla.
Mnohem méně   bezstarostné idyly,   přicházejí intriky,   nenávist, brutalita.
Armageddon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Sci-fi film o záchraně   světa před dopadem   obrovského meteoritu. Na   rozdíl od   "běžných"   akčních filmů zde cítíme   silný nádech amerického   patriotismu. Bruce Willis i   jeho tým zde není obvyklý   tým placených žoldnéřů,   ale otcové, a občané,   chránící své rodiny a   svůj národ před zničením,   i za cenu nejvyšší. Tento   typ hrdosti v našich filmech   příliš nenacházíme..
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Role která Arnoldovi   Schwarzeneggrovi padne jako   ušitá. Svalnatý bojovník,   ohánějící se mečem,   bojující s draky,   černokněžníky i s   přízraky a zachraňující   princezny.
Příznivci   fantasy by neměli váhat, a   shlédnout toto již klasické   dílo svého oblíbeného   žánru.
Bez dcerky neodejdu (Not Without My Daughter)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Působivý příběh o střetu   dvou kultur .Američanka Betty   se provdá za iránského   lékaře, žijícího v USA.   Žijí štastně, narodí se   jim dcera, až do okamžiku,   kdy se její manžel rozhodne,   že navštíví jeho rodinu v   Iránu. Po příjezdu Betty   zjištuje, že jí připadl   úděl iránské ženy,   téměř bez lidkých práv,   bez právní ochrany, bez   práva na vlastní názor a   osobnost, bez možnosti   návratu. A když jí odmítne   pomoc i diplomatický úřad   (je přece manželka Iránce),   nezbude jí nic než zoufalý   pokus o útěk s dcerkou v   náručí.
Bitva o Midway (Midway)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Velice solidně zpracovaný   válečný film, který   realisticky zpracovává jednu   z klíčových operací druhé   světové války v Pacifiku.   Po překvapivém útoku   Japonců na Pearl Harbor   ztratili Američané nejen   podstatnou část svého   válečného loďstva a   prestiž, ale Japoncům se   podařilo rychle obsadit   rozsáhlá území v   Indočíně. Američané   věděli, že pokud chtějí   průběh války zvrátit,   potřebují předsunutá   letiště. Výběr padl na   Middway, malý ostrůvek v   Pacifiku, o který se   rozhořel tvrdý boj, vedený   především letecky.ˇ
Cesta do pravěku
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Napínavý starý český film   pro mládež o putování za   pravěkými tvory z doby, kdy   pojem Jurský park ještě   neexistoval. Oproti   Spielbergovi zde naleznete   méně akčních scén,   žádnou brutalitu ani scény   s krvelačnými ještěry   bažícími po lidské krvi.   Děj působí místy trochu   školometsky, jako výklad   prehistorie, ochucený   klukovskou romantikou výprav   do neznáma. To vše   vytvořené bravurní,   předpočítačovou filmovou   technikou, na kterou jsme byli   právem hrdi.
Císařův pekař a pekařův císař
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Úsměvný historický film s   Janem Werichem, z období jeho   největšího hereckého   rozmachu ...Dvojrole   rozmařilého císaře,   bažícího po tajném   elixíru a tajemství Golema a   na druhé straně prostého,   pracovitého ale důvtipného   pekaře mu umožnila plně   rozehrát rejstřík jeho   hereckých shopností.

Na historickém   motivu filmu, vycházejícímu   z Twainova Prince a chuďase,   se podepsala atmosféra   padesátých let. Je zde   cítit třídní střet,   císař na konci odchází   "historicky se   znemožnit", zatímco   pekař předává ničivou   sílu Golema do rukou   pracujícího lidu, takže si   mohou na konci všichni   svorně zazpívat ..
"Když všichni   všechněm všechno dáme, tak   budem všichni všechno mít   dohromady".....
Daniel Landa / Best Of Landa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Záznam koncertního   vystoupení nejlepších   písní Daniela Landy. Jeho   rozporuplná osobnost vložila   do rytmicky tvrdých textů a   přednesů svých písní   volání beznaděje té   části mladé generace,která   jen těžko hledá   porozumnění s duchem naší   doby.
Ne náhodou ho   nazývají nástupcem Karla   Kryla.
Godzilla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Velice úspěšný remake   japonských katastrofických   filmů o ohromných   příšerách. Netvor Godzilla   pustoší New York, a všechny   zbraně jsou proti ní   neúčinné. Jen někdo se s   ní může pustit do boje -   mladý biolog Tatapoulos se   svou přítelkyní, a pak   ještě skupina tajemných   francouzských agentů,   kterým už nikdo nevěří,   že zastupují jen zájmy   pojištovny. Zdá se že   vědí o původu Godzilly víc   než jiní.

Kvalitní katastrofický   film, plný akčního děje,   ve kterém nechybí nic co by   jste od něj očekávali.
Grandhotel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Lyrický příběh o tom že   sny se mohou plnit, nejen o   Vánocích.

Mladík Fleischman trpí   psychickou poruchou, která mu   nedovolí opustit hranice   města, ve kterém žije.   Protože ani jinak   nevyvolává dojem   sebevědomého muže,není   divu, že je vysmívám a   tupen svým okolím. A tak   tajně sestavuje balón, a   čeká na ten správný vítr,   který mu umožní opustit   vzduchem své město, kterého   ho jako železná koule váže   k sobě...
Hudba z Marsu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Starší socialistická agitka   o tom, že když se chce, tak   to jde, dokonce i hrát v   orchestru. Jen se o tom nesmí   stále jen mluvit, ale musí   se na sobě pracovat. To   pozná i skupina řemeslníků   z výrobního družstva Mars,   i když nechtěný úspěch   přišel dříve než   čekali.

Nedejte se odradit   komunistickou patinou tohoto   filmu, jde o lehčí českou   komedii s mnoha charakterními   herci, která bude bavit   ještě mnoho generací.
Jen ho nechte, ať se bojí
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Bláznivá komedie s herci   divadla Semafor, a hezkými   písničkami půvabné Helenky   Vondráčkové. Nesmělý   hudební autor potřebuje ke   své tvůrčí činnosti   psychické šoky, a v tom mu   jeho spolupracovníci vydatně   pomáhají. Termín premiéry   se blíží, nové písničky   jsou potřeba, takže musejí   trochu přitvrdit....
Kozoroh jedna (Capricorn One)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Tak tohle si snad američtí   kosmomauté nezasloužili.
Fiktivní film o   připravovaném letu na Mars,   který byl ale z finančních   důvodů zrušen a nahrazen   podvodným vysíláním z   televizního studia musíme   chápat spíše jako další z   řady akčních a   špionážních filmů filmů   o spikleneckých praktikách   vlád a velkých korporací   proti vlastnímu národu.

Nevinní aktéři   tohoto podvodu brzy pochopí,   že o tom co se dělo nebudou   smět nikdy promluvit, a tak   jim nezbývá než zoufalý   útěk přes poušť. Velice   dobrý dobrodružný film.
Král Šumavy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Starý, ale stále dobrý   akční český film z období   těsně po válce, kdy   strážci hranic bojují s   ilegálními narušiteli   hranic, vedenými tajemným   neznámým Králem Šumavy.

Nové generaci by   možná potřebovala trochu   historický výklad, aby   dokázala rozlišit ty dobré   od těch špatných, i proto   že se zde poprvé objevuje   postava pohraničníka   Zemana, který později   proslul v normalizačním   seriálu 30 případů majora   Zemana.
Nic z toho ale   nemůže ublížit strhující   akční atmosféře tohoto   filmu, probíhající v drsné   šumavské přírodě blízko   hranic, uprostřed hlubokých   močálů, kdy často stojí   jen muž proti muži, bez   ohledu na to ve kterou   ideologii právě věří.
Kráska v nesnázích
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Trochu hořká komedie z   naší současnosti o   hledání naděje, lásky a   jistoty.
Mladá žena   odchází s dětmi od svého   brutálního manžela, který   ostatně brzy skončí ve   vězení. Nachází dočasné   útočistě u své matky, ale   matčin druh jí dává až   příliš na vědomí, že tu   není vítana. A tu jí osud   přivádí do cesty reálného   prince dneška -   stárnoucí,prošedivělý   emigrant, který nabízí   lásku, zázemí a jistotu   jí i jejím dětem.
Happyend? Z vězení se   vrací její propuštěný (a   polepšený) manžel, a naše   kráska v nesnázích musí   opět volit..
Marečku, podejte mi pero!
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Již dnes klasický úsměvný   film o dospělích, kteří   našli odvahu znovu usednout   do školních lavic. Výborné   herecké obsazení a výroky,   které ani po desetiletích   neztratily nic ze svého   osobitého humoru se staly   součástí našeho   jazyka..
Další   generaci, která tento film   ještě neviděla doporučuji,   ať ví proč se říká   .Nepotěšili jste mne, ani   já Vás nepotěším....Aneb   Hliník se odstěhoval do   Hupolce....
Nejmladší z rodu Hamrů
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Typicky socialistický   budovatelský seriál od   Jaroslava Dietla o době, na   kterou snad někteří   vzpomínají s nostalgií, ale   většina se pokouší   zapomenout.

Charakterní sestava   českých herců, děj, i   dialogy napsaný mistrem   svého pera, přesto bych   doporučoval jiná díla,   která neobsahují tolik   komunistického podtextu a   propagandy.
Nepřítel před branami (Enemy at the Gates)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Působivý a místy brutální   válečný film z druhé   světové války, z bojů o   Stalingrad ukazuje tuto válku   takovou jakou skutečně   byla, kde život vojáka   neměl žádnou cenu, ani pro   vlastní velitele.
Na   pozadí úporných bojů o   strategické město, ve   kterých denně umíraly   stovky mužů se film   koncentruje na dva z nich.   Snajpeři stojící na   opačných stranách, a   hledající se na mířidlech   svých zbraní. Oba dobře   vědí že přežít může   jen jeden z nich..
Noc na Karlštejně
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Nádherný český muzikál s   hvězdným obsazením na   historické téma. Moudrý   český král a císař Karel   IV. vydal pošetilé   rozhodnutí - hrad Karlštej   má sloužit pouze   diplomatickým jednáním a   zbožnému rozjímání, a   proto do něj mají zakázan   přístup ženy. Naštěstí   pro něj i pro příští   generace se našly dvě   odvážné, pro které láska   byla víc než strach z jeho   zákazu. Líbivý úsměvný   děj plný krásný melodií   již dlouho patří do   zlatého fondu naším   kinematografie.
Pán prstenů: Návrat krále (The Lord of the Rings: The Return of the King)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Kruh ságy o prstenu, kterým   lze ovládat celý svět se   uzavírá. Aragon nastupuje do   závěrečných bitev a Frodo   se blíží k místu, kde   prsten může být konečně a   definitivně zničen.
Na rozdíl od   předchozích dílů (a   hlavně literární předlohy)   se divák nesetká s hluchými   místy a předěly. I tak se   připravte na dvouhodinovou   podívanou, plnou akčních a   bitevních scén.
Psycho
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Dnes již klasické dílo   mistra hororu Alfreda   Hitchcocka o schizofrénním   mladíkovi, jehož druhou mysl   ovládala vzpomínka na jeho   matku, a v této podobě se z   něj stával brutální   vraždící maniak.

Na rozdíl od dnešních   thrillerů plných potoků   krve a hekatomb zmrzačených   lidkých těl dokázal Hickok   míru hrůzy perfektně   dávkovat a k pocitu mrazení   stačil divákům jen záběr   na dveře s představou co je   za nimi... Scéna ve sprše   snad nebude nikdy překonána.
Ro(c)k podvraťáků
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Kriminální komedie po   tisící a prvé. Parta   kamarádů potřebuje nutně   peníze na nástroje pro svou   kapelu. A protože poctivá   práce příliš nevynáší,   a ani se do ní moc nehrnou,   nezbývá než najít jiné   řešení. To které zvolili   nevypadá příliš rozumně,   protože krást psy za   účelem vydírání se   prostě nemá, a když už,   tak si mohli vybrat někoho   jiného, než šéfa místní   mafie. Není divu, že mají   brzy za zády bandu   zkušených zabijáků,   připravených udělit jim   poslední lekci.
Nepříliš originální   téma, podané novou generací   našich herců.
Skřivánci na niti
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Lyricky podbarvený film podle   předlohy Bohumila Hrabala.  

Atmosféra 50   let, kdy vítězná   komunistická strana a   dělnická třída konečně   účtují s buržoazií a   jejími přisluhovači. Ti   kteří měli to štěstí   přišli "jenom" o   majetek, postavení, práci,   domov a skončili jako   dělníci v těžkém   průmyslu kladenských hutí.   Tady, v úzkém kruhu   vyděděnců je stále ještě   místo pro naději,   přátelství, pochopení,   filozofii, smutný humor i   lásku.
Smrt krásných srnců
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Poetický a dějově   působivý film na motivy Oty   Pavla. Idylický svět   židovské rodiny se hroutí   po nástupu fašismu. Děti   mají být odeslány do   koncentračního tábora, a   jejich otec , který nevidí   záchrany ani pro sebe ani pro   ně, se pokouší zoufalým   činem jim alespoň ulehčit   osud který je čeká, a snad   jim umožní přežít...
Spalovač mrtvol
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Český hororový film, který   nemá daleko ke Kingovým   románům. Pracovník   krematoria Kopferfingel   nachází novou náplň svého   povolání po nástupu   fašistů, kterým se snaží   nabídnout své služby   ,zkušenosti a poznatky ze   své profese . Aby se jim   zalíbil, neváhá osobně   zlikvidovat vlastní rodinu.  
Rozhodně nic pro   slabší povahy.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10