Duben
ohodnotit

Pán prstenů: Dvě věže

The Lord of the Rings: The Two Towers

Další název:
Pán prsteňov: Dve veže (SK); Der Herr der Ringe - Die zwei Türme
Rok:
2002
Délka:
179 minut
Premiéra v ČR:
16.1.2003
„Nová síla je na vzestupu. Bitva o Středozem začíná. Cesta pokračuje 18.prosince. Společenstvo padlo. Síla temnoty roste.“

Komentáře k filmu Pán prstenů: Dvě věže

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Samozřejmě prostřední   díl, bez kterého by se na   sebe navazující trilogie   neobešla, leda někdy dost   rozvláčný děj   "zhutnit".
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Totéž co první film, nebudu   to psát podruhé. Jen zde   přibylo hluchých míst a   kecání. Navíc známé   obludky se již ohleděly a v   podstatě mimo stromů jiné   nepřibyly.   2014011116440/17216
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Skvělá trilogie filmu Pán   prstenů. Celovečerní film   stojí za podívání. Není   nouze o napětí. Nechybí zde   ani krása v podání Elfky   Arwen.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Druhý díl dobrodružství,   které má své krásné   záběry a bitvy, ale knize se   nevyrovná. Vykulený Elijah   Wood mě nezaujal, ostatní   naopak mnohem více.   Zpracování je velmi   efektní, ale příběh je   natolik složitý a bohatý,   že někdy je méně   přehledný a ztrácí tempo.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2019
U dvojek je vždycky problém,   ze už se ví, kdo je kdo,   takže wau efekt pominul.   Dále pak není příběh   ukončen, takže divák je   roztrpčen a to já u Dvou   věží byla dost, protože to   znamenalo další čekání.   Dnes, po tolika letech, si   opět mohu vychutnávat,   naprosto úžasnou bitvu v   Helmově žlebu.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2008
Pán prstenů: Dvě věže
Fascinující filmová   podívaná, pro fanoušky   LOTRa tuplem.
Ve filmu   přibývá více nových   postav, starým známým se   probarvují charaktery (a to   je asi to nejlepší, co se mi   na filmu líbilo - všechni   byli něčím zvláštní,   nikdo nebyl úplně obyčejný   a snad každý se stal tak   trochu mým oblíbencem,   včetně postav ve   vedlejších rolí).
Možná ještě víc než   závěrečná bitva se mi   líbilo jednání hobitů.   Když si to tak vezmem, tak   jen díky těmto čtyřem   postavičkám se vždy   příběh odvíjí tak, jak se   odvíjí...
Prostě   Tolkien forever:-)
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Druhý díl mě bavil víc,   opět nádherné scenérie,   ale pro mě osobně více   akce. Také se mě líbilo,   že oproti prvnímu dílu je   to celé tajemnější a víc   jde do tuhého, skvěle   natočená bitva u Helmova   Žlebu, odpudivá sebranka   skřetů ze kterých šel   opravdu strach! Technická   stránka a triky není co   vytknout!
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Cesty se rozdělily, roviny   filmu také. Efektivně   zpomalované a působivou   hudbou podbarvené emotivní   momenty nezklamou, ale v   jistém úhlu pohledu je ta   bitva skutečně neúměrně   dlouhá, na to, že v   podstatě není zase až tak   důležitá. Pocity všeho   možného vrcholí s   příjezdem Gandalfa, což je   jeden z nejlepších momentů   nejen tohoto filmu, ale i   celé ságy.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Ďalšie skvelé pokračovanie   tejto trilógie. Oproti   predošlému dielu v ničom   nezaostáva. Líši sa len v   tom, že tu na už začína   ísť do tuhého.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2011
PÁN PRSTENŮ II
DVĚ   VĚŽE

Druhá   část putování Froda   Pytlíka opět pokračuje   záběry nádherné přírody,   zavádí nás do tajemného   lesa, plného oživlých   stromů, které jsou   mimochodem nádherně   propracované. Přesně takhle   bych si takový strom   představovala – prostě   jako živý. Za zmínku stojí   i postava Gluma – viděla   jsem kdysi dokument o   natáčení – je to   počítačově upravená   animace skutečného herce,   který jednotlivé scény   předehrává. Složité, ale   velmi věrohodné. Co mi   vadilo, byla oživlá postava   čaroděje. Nevím, ale ani v   pohádkách nemám ráda   takováto   „zmrtvýchvstání“. Smrt   do tohoto příběhu prostě   patří, a bylo mi Gandalfa   líto, že zahynul. Ale jeho   nečekaný návrat mně trochu   rozladil. Bylo to příliš   pohádkové. Jako protiváha   pak přišla bitva o pevnost,   která mi přišla až moc   drsná a bylo po pohádce.   Pán prstenů jakoby nevěděl   jestli má být filmem pro   děti, nebo pro dospělé.   Chvílemi je laskavě dětský   a pak přijde krutá pohroma.
Duri86
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Absolutně nechápu co na tom   všichni vidí, dokoukal jsem   to asi na 8x protože bych se   jinak unudil. Jasně efekty   hezký, exteriéry hezký. Nic   jinýho už to nenabídne. 20%
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Druhý a zároveň nejlepší   díl slavné trilogie. Tak   jako v prvním díle, i tady   jsou skvělý herci a   úžasné triky, ale příběh   se mi zdá o něco lepší,   protože je víc   napínavější. Nedávám   deset hvězdiček, protože   příběh se mi zdá   zbytečně dlouhý
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Dve strany
Dvojka už troška slabšia   oproti jednotke, ale stále   vysoko elitný film.   Pokračuje, kde končí prvý   diel. Spoločenstvo sa úplne   rozpadá. Oproti jedna   výpravnejšie najmä kvôli   masovým bitvám. Priznám   troška mi vadia tie výstupy   Froda, to aj trocha nudí,   inak zbytok špica. Začína   bitva o Helmov žľab. Ohyzdi   rozbiehajú a doťahujú do   dokonalosti svoj ťažký   priemysel, takže ich sila   vzrastá. Ale ktovie, či   príroda, ktorú devastujú   nebude mocnejšia. Nové   postavy Eowyn a Faramira   vynikajúce. Najsilnejšia   scéna, keď presun civilistov   napadnú legendárni Vrrci
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
velmi dobře natočeno   skvělé efekty  
je to   mistrovské dílo pěkné jsou   i masky prostě paráda
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
O něco slabší a   zdlouhavější než první   díl. Herécký ansábl se   rozrostl o další kousky a   bitva v Helmově žlebu byla   ve své době naprosto   uchvátná. Jen mi přišlo,   že ta bitva je to jediné co   film dokáže nabídnout.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Dvojka je úplně stejná jako   minulý a následující film.   Jen se mi z trilogie líbí   nejméně, proto dávám 9/10   a 90%.
Konečně se tu   v plné parádě objeví Glum.   Christopher Lee je jako   Saruman opět   nepřekonatelný. Atmosféra   je ještě lepší a mnohem   lépe vystavěná.
Závěrečná bitva je   výborná a finále úplně   skvělé.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $94miliónov║Tržby USA   $377,027,325║Tržby   Celosvetovo $1,119,110,941║   Podarilo sa my zhliadnuť aj   rozšírenú verziu, čo   dokáže miestamy vďaka   pridaným scénkam spestriť   ale aj na druhú stranu zas   pri niektorých úsekoch   trošku zbytočne zbrzdiť   dej. Tento Fantasy Film ma   svoju úroveň ale tých 11   Oscarov je doslova dokonala   premrštenosť, ktorú nikdy   nepochopím a popri   Spoločenstve prsteňa(100%),   my tento diel hrá stále len   nevýraznejšie druhé husle,   nech sa na to pozerám   akokoľvek vidím na tom že   to malo omnoho vyšší   potenciál ale keď si chce   niekto niečo prifarbiť na   svoj vkus len podľa   výborných kritík tak   prosím. Aspoň že tam nie   toľko zbytočných komických   scénok ako u Dvoch veží.   /videl v kine 2x: 75%/
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Díky první hodině, která   byla taková divná oproti   Společenstvu dám u Dvou   věží bodů 9. Druhá půlka   filmu už byla totiž zase   mazec jako první díl.   Závěr, příchod Gandalfa a   vojska na poslední chvíli,   protržení přehrady a   zničení Sarumanova   působiště...to byla   paráda. :-)
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Dvě věže už sledují   několik dějových linek a   pořádné řinčení zbraní   si schovávají až na necelou   závěrečnou hodinku. Ta   ovšem stojí za to. Za   hromových chorálů se tu   mastí různé národy, a aby   se bitva nestala jen bezhlavou   bitkou, dočkáme se i mnoha   velmi vtipných odlehčení   (Gimli je jasným šoumenem   celé dvojky). Jinak je to   opět Tolkien, jak ho máme   rádi.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2018
Divák je již připravený na   to co ho asi tak může čekat   a není zklamaný. Čeká ho   pokračování cesty do   Mordoru naplněné již   známými postavami. Příběh   ale zvolní, je více   rozvláklý a místy poněkud   zdlouhavý. Iritující je   pasáž s Enty – Pastevci   stromů. Tato část je k   uzoufání pomalá. Celé toto   utrpení je ale vykoupeno   velkolepými bitvami   především o Železný pas a   o Helmův žleb, kde jsou   vojska Sarumana poražena. A   nezbývá čekat, jak se celý   příběh vyvine dál.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Druhý díl pána prstenů mi   připadá jako takový   přechod k závěrečnému   vyvrcholení a proto je   nedílnou součástí této   trilogie.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Dvojka pokračuje tam kde   jednička skončila.A to nejen   příběhem, ale taky   kvalitou, vrací se všichni   přeživší členové nyní   rozbitýho Společenstva,   takže jejich další   dobrodružství sledujeme   vlastně tak nějak ve třech   dějových linkách(Sam a   Frodo - Aragorn,   Gimli,Legolas+Gandalf - Pipin   se Smíškem).Oproti jedničce   trochu ubylo příběhovosti a   přibylo akce.Ale rozhodně to   nebylo na škodu, bitva v   Helmově žlebu je úžasná a   příjezd Gandalfa   bílého...hmm vážně to   nemá chybu, celý dílko   uteče jako kdyby mělo tak   hodinu...krása
Deviant_Girl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Špatný film...
Ani druhý díl není o nic   lepší. Děj ani herci nejsou   nijak dobrý. Navíc tempo i   délka filmu jsou únavné a   zdlouhavé.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2009
A to ještě 6 bodů s   odřenejma ušima, celý je   protažený, přeslazený a   nic moc důležitýho kromě   seznámení s Rohanem se zde   vlastně ani neděje pak ke   konci pěkná bitva která   vlastně skončí dřív než   začala...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
O malicko horsi nez prvni,   hlavne kvuli nezazivne prvni   polovine. Jinak je lepsi   vsechno, zvlaste kamera. No a   na konci ta bombasticka bitva.   Takovou jsme jeste na platne   nevideli.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Skvěle povedený film s   perfektně trikově   zvládnutou bitvou. U filmu   jsem se vůbec nenudil a bavil   mě až do konce.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Podle mě je zde příliš   rušivých elementů,   především pak mnoho   příběhových rovin (občas   bylo toho Aragornova snění a   Glumových rozpolcených   výlevů příliš), kvůli   nimž film nepůsobí jako   jeden celek, ale spíš jako   více snímků v jednom. Pak   si ani divák nemůže   dostatečně vychutnat to   nejzábavnější, tedy   putování „bojovné   trojky“, neboť je neustále   zatahován jinam.
Ale   to byla jen taková   bezvýznamná výtka, neboť   jinak je film vrcholně   výpravný, megalomanský,   přecpaný triky, akčnější   než jednička a občas i   humorný (myslím, že ždibec   nadhledu neuškodí a jen   přidá na atraktivnosti).   Jinak pár nových postav,   především pak král Bernard   Hill, Miranda Otto a David   Wenham, se povedlo, vznikl   prostor pro vizuálně i   herecky dokonalého Gluma   (který mi kvůli své   neustálé přítomnosti na   plátně neuvěřitelně lezl   krkem), no a závěrečná   bitva, to byla pastva pro   oči. Takže skoro všechno   OK.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2016
Nej
Diky monumentalni bitve o   Helmuv zleb nejlepsi dil cele   trilogie. Hodnoceni znovu   srazi vykuleny hobit Frodo.   Porad se jen potaci, kuli oci   a nafukuje hubu. Vim, ze tam   byt musi, ale bez nej bych asi   hodnotil lepe.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2013
Pán prstenů: Dvě věže
Tak a mame tu 2,ktorá sa   skutočne podarila.Všetko je   skvelé do posledného detailu   herecké výkony,príbeh a   hlavne smeagol.V tejto časti   je najepickejším momentom   filmu boj o Helmov žlab   ktorý je dlhý a spravne   temný.Dalším plusom filmu   su Gimliho skvelé a vtipné   hlášky a skvelý posledný a   velmi dojímavý prehovor   Sama.Takže tento diel   pokračuje v uspechu toho   prvého.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Dvojka je to samý zase   suprovej film.Jak trojka a   jednička tak i dvojka vyniká   vynikajícimi   efekty,atmosférou přímo   úžásnou a soubojmi   různorudých tvorů.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
musim souhlasit s Alus... Glum   je opravdu postava jak ma byt,   jeho rozhovory sama se sebou   jako se svym druhym ja. Jeho   konani a vnitrni boj. Muj   milasek...
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Stejně úchvatný jako první   díl, jen možná trochu   depresivnější. Můžete se   těšit na počítačově   animovaného Gluma, který je   se svou schizofrenií   zábavný i děsivý   zároveň. Skvělý zážitek   nejvíce umocní závěrečná   obrovská bitva, jakou   filmový svět dosud neviděl.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Je to boží, laicky řečeno.   Jackson nás chytne úvodem   který nikdo nečeká, a   pustí nás až při   závěrečných titulcích.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Druhý díl trilogie   pokračuje v duchu jedničky,   ale přitom je jiný - méně   vysvětlování, více akce.   Podobně jako u předchozího   dílu jednoznačně patří   mezi to nejlepší, co jsem   kdy viděl.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Zase o něco lepší
Chtěl bych dát deset ale   fakt si to šetřím na   Návrat krále. Až přijde   král vím že to bude paráda   takže se omlouvám že nedám   deset ale devět. Výborná   scéna je s Entama a konečná   bitva v Helmově Žlebu(nevím   jestli se nepletu a jestli jo   tak se omlouvám, viděl jsem   teď oba filmy hned za sebou   tak mi to trochu splývá a   navíc do toho ty knížky   přečtené v jednom měsíci)   byla fakt přímo úchvatná.   Jen mi přišlo trochu   nadsazené jak se vojska hrnou   z kopce na připravená kopí   Skřetů a vůbec jim to   nevadí. Chápa mají Gandalfa   ale přeci jen, neměli by se   členové společenstva trochu   více opatrovat. Legolas by si   měl přestat hrát na   skejťáka a Frodo by se měl   vykašlat na Gloooooooooma.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Druhý díl se Peteru   Jacksonovi hodně povedl, Pán   prstenů je skělá trilogie a   závěrečná bitva o Helmův   žleb je v tomto dílu přímo   fascinující!! skvělá je   taky i hudba..!!
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Vynikajici zvladnti bitevnich   scen - vubec nejlepsi v   dejinach kinematografie,   uchvacujici hudba a velice   napadita rezie. Nejlepsi dil   trilogie.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Dvojka se mi líbí víc než   jednička. Je svižnější i   když jsou zde neustále   pasáže, které děj   zbytečně zpomalují. Ale co   se dá dělat. Na druhou   stranu pak letí jedna akcí   napěchovaná sekvence za   druhou. Co se mi moc líbí,   je bitva v Helmově žlebu.   Teď s odstupem času to   trochu zavání bizarním   megalomanským kýčem, ale   stejně se mi to líbí.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2005
vau.na tudle bitvu sem cekal   od jednicky
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2011
Za dob velkých králů, kdy   si byly všichni bytosti země   rovnoceni… Pán prstenů je   opravdu přímo skvostný   filmem, proto patří umě   mezi ty nej. , skvělý nápad   a skvěle propracované   scénky v bojích. Všelijaký   skřeti, trpaslíci a elfové   přidávají tomuto filmu   příjemnou ale drsnou   pohádkovou vlastnost.   Zkrátka filmeček pro   „fajnšmekry“, kdo ho   neviděl tak pro mě asi   neexistuje nebo já snad   nevím :-D, kdo ještě   neslyšel o příběhu malého   hobita tak ať se na něj   podívá nebo si ho přečte.   Dalo by se říct že se i   čekalo že film bude   slavnější a bude mít   větší tržby než   samostatná knížka. Za mě   10 a PALEC ke hvězdám.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Pokračování příběhu, kde   vévodí finální bitva o   Helmův žleb. Naštěstí   Jakson neubral z kvality,   spíše se zlepšoval.   Doporučuji rozšířenou   edici, která se v našich   končinách nedočkala dubing,   ale není nad to, aby se dal   film sledovat v originálním   znění s titulky.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Podruhé s prstenem
Stejně jako jednička se mi i   dvojka strašně moc   líbila.Nejvíce se mi líbí   část,kdy se Pipin a Smíšek   poprvé setkají se   Stromovousem.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2019
You shall not pas!
Druhá část legendární   fantasy trilogie podle knihy   J. R. R. Tolkiena. Snímek   začíná přesně tam, kde   skončila první část a hned   navazuje napínavým dějem,   kde se nám konečně   představí i ikonický glum.   Film je opět perfektně   natočený, perfektně   zahraný, perfektně   ozvučený s ještě více   perfektním hudebním   doprovodem. Mě osobně se na   filmu nejvíce líbí dva   aspekty - přenádherná   Novozélandská příroda a na   svou dobu velmi pokrokové   vizuální efekty, které i   dneska vypadají skvěle. K   filmu nemůžu říct nic   víc, než že bych tuhle   naprostou klasiku doporučil,   a to úplně všem.
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Jetliže se Vám líbil první   film, druhý jistě také   nezklame. Není ti pouze o   rozhodování Froda (naopak,   ustupuje do pozadí a   vyvstávají jiné postavy).   Jede o vyborcování dobra,   které narušují Sarumanovy   spojenci. Znovuzrození   Gandalfa je také určiě   dobrá zpráva. Obligátní   výborné výkony herců,   nepětí a úchvatné bitvy.   Pochválen buď Edoras,   Faramir i výkon Grimi   Červivce. Škoda jen, že   tvůrci zabili Haldira a   vypustili příjezd   Elrondových synů.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Je otázkou, zda má vůbec   smysl hodnotit jednotlivé   části trilogie, která se   natáčela najednou,   odděleně, ale budiž: Dvojka   samozřejmě postrádá moment   překvapení a samozřejmě   čelí na základě jedničky   ještě většímu   očekávání než úvodní   díl, a z tohoto pohledu se   možná zdá poněkud méně   atraktivní, ale má v celém   díle své pevné místo a   obsahuje také několik   efektních scén - vrrci,   olifanti, Stromovous a další   postavy ožívají Jacksonovi   pod rukama jako by to byly   skutečné bytosti. Pompézní   bitva o Helmův Žleb je   možná až moc dlouhá, ale   všichni víme, že v Pánovi   prstenů je prostě všeho   nejvíc...
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Dvě věže mají ,stejně   jako   "Společenstvo",   velmi vysokou úroveň,   zvláště postava Gluma mě   úplně nadchla . Výborný   film!
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Je to něco, co tu ještě   nebylo. Strhující film podle   strhující knížky. Je to   prostě taková pohádka pro   dospělé, která je   geniálně stvárněná.   Akorát mě mrzí stejně jako   při prvním díle   opomíjenost tohoto filmu při   předávání Oscarů.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Druhý díl filmové ságy o   nebezpečném putování   jehož cílem má být   zničení prokletého Prstenu   moci začíná tam kde první   skončil. Po smrti Boromira a   rozpadu Společenstva se cesty   jeho členů rozdělily.   Hobbit Frodo se svým sluhou   Samem putují s Prstenem do   Mordoru a Aragorn s elfem   Legolasem a trpaslíkem Gimlim   se vydávají po stopě   skřetů, aby osvobodili z   jejich zajetí hobbity   Smíška a Pippina. Mezitím   však sílí moc temného   pána Saurona, který se   spojil se zrádným   čarodějem Sarumanem a   společně upínají všechny   síly k získání Prstenu.   Naše hrdiny tak čeká   ještě dlouhé putování a   mnohé nástrahy, než se jim   podaří Prsten moci jednou   provždy zničit...
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2010
Nádhera, část druhá
Typický druhý díl trilogie   v téměř dokonalé podobě.   Více než na bitvy tu má   prostor především příběh   a jeho budování, úděl   jednotlivých postav a tvorba   zázemí ke gradaci před   finálním Návratem krále.   Audiovizuálu nelze nic   vytknout, masové vojsko je   ohromující stejně jako   postava Gluma. Dokonalosti   předchozího dílu však   nedosáhne z důvodu výše   zmíněné   "typičnosti" - ta   krása propracovanosti   příběhu ocení převážně   čtenáři, film totiž občas   ztrácí tempo a následně je   až okatě vidět, jak se   znovu rozjíždí.
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2004
Film podle mě splnil všechna   velká očekávání a možná   je i předčil... Film se   povedl daleko víc než   Společenstvo, možná i díky   většímu počtu akčních   scén...
Obléhání   Helmova žlebu bylo   perfektní, Glum byl   vynikající a celý film   opravdu stojí za to...
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Druhý díl sleduje osudy   rozbitého společenstva po   smrti Boromira a ,,smrti"   Gandalfa.Sam a Frodo se   blíží k Mordoru, Pipin a   Smíšek běhají po lese se   Stromovousem a trojice   Legolas,Aragorn,Gimli ve snaze   najít malé hobity   potkávají znovuzrozeného   Gandalfa. Vše je připraveno   pro fenomenální bitvu v   Helmově žlebu, která je   bezchybným vyvrcholením Dvou   věží.
alfonzcepicka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2007
v druhom dieli sa objavuje   viac rusivych elementov,napr.   zbytocny prepad Rohanskych   podivnymi obludami. niektore   scenky su uplne mimo, ked   legolas pouziva stit ako   skateboard a striela do   skretov, toto by som cakal   skor v parodii a nie v   originalnej verzii. ta velka   bitka vo filme je na moj vkus   prilis velka, no napriek tomu   film predstavuje vyssi   standard. je to predsa len pan   prstenov a mnoho scen je   spracovanych zaujimavo, napr.   stretnutie s gandalfom,   prichod gandalfa k theodenovi   a jeho oslobodenie od sarumana   a mnoho inych
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
podle me je to lepsi dil nez   ten prvni. Zda se mi ze dil od   dilu to je proste lepsi at uz   pribehove nebo i kvuli akcnim   scenam
Renuleee
Hodnocení:
Přidáno: 23.4.2008
Ještě lepší než   jednička, protože se na   scéně objevuje Glum a   Smeagol- 2in1..:)Všem   doporučuji soundtrack- je   nádherný. Když si ho doma   pustíte, jste opět ve   Středozemi.
Petrusis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2004
I když jsou Dvě věže   trošku slabší než   Společenstvo, pořád si   zaslouží 10/10.
carmit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Druhá tak isto vynikajúca   časť jednej z najlepších   trilógii na svete! Tak ako v   predchádzajúcej časti   môžeme vidieť, že Peter   Jackson nie je žiadny   amatér! Úžasné efekty   doplnené skvelými hereckými   výkonmi! Jednoducho   nádhera:D
Dobrutka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Das is hloupá jako jednička   bednička. Co na tom všechna   lid vídí? Jediná důvod,   proč já dát tomu 2   hvězdičky je ten, že tam   byla ta překrásná Gluma.   Jinak vše nazmar nezmar.
resino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
I druhý díl splnil mé   očekávání. Nadherně je   zde udělaný Glum, údajně   nejlepší počítačová   animace všech dob. Ovšem   režiser Jackson se už vůbec   nedrží původního   Tolkienova Pána prstenů, ale   jinak je to strhující   příběh známých postav z   předchozího dílu.
minsc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
U většiny filmů bývají   druhé díly série   odfláknuté a pouze se svezou   po slávě první dílu, proto   jsem rád, že tento film je   naprostá výjimka. Peter   Jackson i po 11 Oscarech z   prvního dílu neusl na   vavřínech a dál urputně   tvořil. Díl dostává   dospělejší charakter a   začíná se zvýrazňovat   osobnost jednotlivých postav.   O skvělém audiovizuálním   zpracování nemusím mluvit
maxsteel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2009
2 hvězdy z pěti dávam jen   za povedené efekty,ale jinak   se mi tento film vůbec   nelíbil a jednou ho vidět mi   opravdu stačilo.
Orin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Vzhledem k tomu ze pribeh   vilmu us zname neprinasi   pribeh moc novich veci! ale   zaujme vas hlavne bitva o   helmuv zleb ta je totis   skvela! a sklamalo me ze Arven   z filmu pomalu mizi zajimalo   by me proc! ale hlavne ze   hlavni postavi zustavaji a   pribeh tim nesraci spic! moje   hodnoceni je porad pekny   film!!
perdodellavedrocz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2018
tomuto filmu nic nechybí
nejhezčí hudba ze všech   filmů světa ...   střídajíse pocity ... temna   hudba pro skřety a zase   nádherná pro kraj , minas   thirit atd. jinak děj je   užásný v životé   nepochopím jak někdo mohl   toto vypldit ... asi by mi   vybuchla hlava ;) a komu ne   jinak ostani komentare typu ma   to dlouhy a nudny pribeh ...   asi jim to neberou mozky a   nechteji nic jinyho nez aby si   vsichni 3 hodiny sekaly hlavy   a zabíjeli se tak že tak
vousac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Moc dobré,
stejně jako FOTR. Kdo četl   pána prstenů, tak bude mít   trochu problémy s malými   změnami a vynechávkami, ale   filmu to snad i prospělu. Kdo   nečetl, mudí vidět :-)))
misavrnata
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Tento díl byl podle mě   nejlepší ze série Pána   prstenů bombastické efekty a   nejlepší byla závěrečná   bitva,prostě skvělý film.
bruccee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Jednotke sa nevirovna ale 10   si zasluzi.Trochu ma nudili   useky s gulmom ktore boli az   moc dlhe ale hovorim 10 si   zasluzi.
ketvin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Trilogii Pán prstenů snad   ani nemůžu komentovat. Knihy   mě přivedly ke čtení,   filmy mě uchvátili ke   knihám... :)   "Osekanou" verzi   bych už ale vidět nechtěla,   rozšířená verze má ty   správné grády :) Řeknu to   jedním slovem DOKONALOST :)
radekno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2003
2.díl božské trilogie
Platí to jako u prvního   dílu! + největší bitva   kterou jsem kdy ve filmu   viděl!A co teprve bitva ve   trojce!Je to ještě lepší   než jednička (pro mě teda   jo) a proto dávám 10/10!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28160minih28160Drsnej Shaft (2000) 
Shaft n
minih33972minih33972Bláznivá školka (2003) 
Daddy Day Care n
minih13385minih13385Na sluneční straně (1933) 
Na sluneční straně n
minih65535minih65535KR-13 Killing Room (2009) 
The Killing Room n
minih14882minih14882Ochránce spravedlnosti (1985) 
The Protector n
minih168490minih168490Pod vodou (2019) 
Underwater n
minih141022minih141022Hodný, zlý a mrtvý (2015) 
4Got10 n
minih37269minih37269Bohatství slečny Kronkiové (1996) [TV film] 
Bohatství slečny Kronkiové n
minih21714minih21714Univerzální voják (1992) 
Universal Soldier n
minih143642minih143642Neon Demon (2016) 
The Neon Demon n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]

 Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]
Pán prstenů: Prsteny moci n
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Juan Antonio Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström

(pokračování)

Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]

 Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]
Hobit: Bitva pěti armád n
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

 Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
Hobit: Šmakova dračí poušť n
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

 Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
Hobit: Neočekávaná cesta n
The Hobbit: An Unexpected Journey
Žánr: fantasy / dobrodružný / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Zrození naděje (2009)

 Zrození naděje (2009)
Zrození naděje n
Born of Hope
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Kate Madison

(spin-off)

Lov na Gluma (2009)

 Lov na Gluma (2009)
Lov na Gluma n
The Hunt for Gollum
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Chris Bouchard

(spin-off)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

 Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Pán prstenů: Návrat krále n
The Lord of the Rings: The Return of the King
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)

 Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Pán prstenů: Společenstvo prstenu n
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

The Return of the King (1980) [TV film]

 The Return of the King (1980) [TV film]
The Return of the King n
 
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

Pán prstenů (1978)

 Pán prstenů (1978)
Pán prstenů n
The Lord of the Rings
Žánr: animovaný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Španělsko
Režie: Ralph Bakshi

(spin-off)

Hobbit (1977) [TV film]

 Hobbit (1977) [TV film]
Hobbit n
The Hobbit
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

The Hobbit (1966)

 The Hobbit (1966)
The Hobbit n
 
Žánr: animovaný
Země: Československo / Spojené státy americké
Režie: Gene Deitch

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10